Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 18:57   #4561
pumas
Zakorzenienie

Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Apropo kapci tych skorzanych, panie w zlobku mnie ochrzaniaja gdy mala je nosi bo twierdza ze to krzywi nozki. No i sama nie wiem co jest zdrowe a co nie. Moja mama tez jest zdaniaze te paputki nie sa dobre dla dziecka.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:25   #4562
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

W tych czasach jest już tyle wersji że prawie nic nie jest dobre. Najlepiej jakby nasze dziecko poginało po dworze w zimę w skórze z dzika na boso jednak spotykam się też z różnymi opiniami że na boso nie można puszczać. To najlepiej w ogóle nie pozwalać dziecku chodzić.

Mała dzisiaj odmówiła pierwszy raz mleka wieczorem. Ciekawe co jeszcze nas czeka.
Stary 2013-09-22, 20:22   #4563
Mandragorrka
Zakorzenienie

Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Hejo my cały weekend w rozjazdach. Jutro to samo. Mamy jeszcze kilka rzeczy do załatwienia, a potem wybywamy na urlop.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:24   #4564
phdwao
Zakorzenienie

Hej!

Fajny dzień za nami, Jas poznał wszystkie zwierzątka wsi, był w siódmym niebie, hasał tak, że pał mi wieczorem podczas picie mleczka, ech nie lubie tego bo pampers miał zawalony, ale ni będę już go wybudzać

cała rodzina wie, więc mogę się tu pochwalić, że jestem w ciąży jesteśmy przeszczęśliwi

co do paputów, cos mi w nich nie gra z resztą mama mi mówiła, że ja nosiłam takie, jak ostatnio kupiłam w deichmanie, no i stopy miałam zawsze zdrowe, żadnych platfusów i innych takich nie miałam
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:29   #4565
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej!

Fajny dzień za nami, Jas poznał wszystkie zwierzątka wsi, był w siódmym niebie, hasał tak, że pał mi wieczorem podczas picie mleczka, ech nie lubie tego bo pampers miał zawalony, ale ni będę już go wybudzać

cała rodzina wie, więc mogę się tu pochwalić, że jestem w ciąży jesteśmy przeszczęśliwi

co do paputów, cos mi w nich nie gra z resztą mama mi mówiła, że ja nosiłam takie, jak ostatnio kupiłam w deichmanie, no i stopy miałam zawsze zdrowe, żadnych platfusów i innych takich nie miałam
Gratulacje!!!

Syn mnie wymęczył
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:43   #4566
wanilllka82
Wtajemniczenie

ma któraś z Was nianie elektroniczną? możecie coś polecić? chciałabym dobry zasięg i brak zakłóceń

co może być złego w takich papciach jak są prawie jak skarpetka? nie ma mowy o wykrzywianiu stopy, ludzka stopa powstała w drodze ewolucji a jednak butów jaskiniowcy nie nosili :P

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-09-22 o 20:46
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:46   #4567
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość

A propo smoczka... My już dawno przestaliśmy używać, o ile wcześniej jeszcze się przydawał do usypiania to teraz w ogóle nie jest używany, mały sam z niego zrezygnował
My też już nie używamy smoczka. Mała miała rok i jakieś dwa tygodnie i postanowiłam jej go zabrać. I jakoś poszło.
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wasze dziecki też tak robią? Nie powiem jak to wygląda jak tak robi o pufę dwa razy niższą
Tak, bardzo często.
Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość

No i myślałam, że lęk przed "obcymi" mamy za sobą, niestety nie... Rozpłakał się wczoraj u mojej siostry - nie widział jej miesiąc I dzisiaj u moich dziadków też, a już poprzednim razem nie płakał tam wcale
Nadka jakoś nie jest bardzo negatywnie nastawiona do osób obcych, czy mniej znanych/widywanych. Czasem potrafi zaczepiać obcych.
Za to boi się swojego wujka. Nie może zbytnio się do niej zbliżyć, od razu ucieka. Nie mam pojęcia dlaczego.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej.
U nas z ciekawostek wyszla gorna czworka albo piatka. A tak to bez zmian kasownik
Super!
Za to u nas już całkiem przeszła kolejna dolna dwójka. Teraz czekamy na 4-ki.
Cytat:

Gratulacje!
buena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-22, 20:49   #4568
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ma któraś z Was nianie elektroniczną? możecie coś polecić? chciałabym dobry zasięg i brak zakłóceń

co może być złego w takich papciach jak są prawie jak skarpetka? nie ma mowy o wykrzywianiu stopy, ludzka stopa powstała w drodze ewolucji a jednak butów jaskiniowcy nie nosili :P
nie używam niani więc nie polecę

ja nie uważam, że może być w nich coś złego, nie pasują mi i już, tak samo nie uważam że coś złego jest w tych z deichmanna, sa świetne
Stary 2013-09-22, 20:50   #4569
agunia82
Zakorzenienie

Hej, my jeszcze u tesciow, po weselu, bylo super wracamy jutro

Pumcia jak wroce to poszukam takiej stronki specjalistycznej kliniki specjalizujacej sie w schorzeniach stop, tam fajnie opisali co jest najlepsze dla dzieciecej stopy. Ja bym sie pan w zlobku spytala, czy w takim razie chodzenie boso tez krzywi nogi... wg ich teorii cala ludzkosc powinna miec krzywe nogi, bo kiedys butow i sztywnych podeszw nie znali.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:57   #4570
pumas
Zakorzenienie

Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

No ja mam zdanie jak wiekszosc z was ze to najblizsza forma do golej stopy i to najzdrowsze a mimo to cieplej na te chlodne dni ale starsze panie wiedza lepiej.
Poslij Agunia te stronke chetnie poczytam.

Phdwao, B bardzo sie bala osła jak bylysmy w mini zoo a w telefonie uwielbia!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:00   #4571
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
My też już nie używamy smoczka. Mała miała rok i jakieś dwa tygodnie i postanowiłam jej go zabrać. I jakoś poszło.

Tak, bardzo często.

Nadka jakoś nie jest bardzo negatywnie nastawiona do osób obcych, czy mniej znanych/widywanych. Czasem potrafi zaczepiać obcych.
Za to boi się swojego wujka. Nie może zbytnio się do niej zbliżyć, od razu ucieka. Nie mam pojęcia dlaczego.

Super!
Za to u nas już całkiem przeszła kolejna dolna dwójka. Teraz czekamy na 4-ki.

Gratulacje!
No to fajnie, że się udało U nas to było znowu tak, że mały dostawał tylko do zasypiania od długiego czasu... Od początku kupowaliśmy mu smoczki lovi, jak zmieniliśmy na inny częstotliwość używania jeszcze bardziej spadła, ale nie dopominał się o starego cycusia Ledwo mu się dało smoczka, od razu wypluwał, przestaliśmy w ogóle go dawać Nie wiem czy faktycznie ta zmiana była decydująca, ale cieszę się, że mamy to z głowy

No właśnie u nas też było z tym lepiej a tu taka niespodzianka Nikt nie może go wziąć na ręce, zazwyczaj na początku siedzi spokojnie przy mnie, jak ktoś "obcy" go bierze to niestety taka reakcja, choć nie zawsze...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-22, 21:11   #4572
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
No ja mam zdanie jak wiekszosc z was ze to najblizsza forma do golej stopy i to najzdrowsze a mimo to cieplej na te chlodne dni ale starsze panie wiedza lepiej.
Poslij Agunia te stronke chetnie poczytam.

Phdwao, B bardzo sie bala osła jak bylysmy w mini zoo a w telefonie uwielbia!!
hihi, Jaś się wystraszył gęsi, bardzo głośno skrzeczały na niego
Stary 2013-09-22, 22:53   #4573
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
wybaczcie, ale odpisze tylko Phdwao.
Kochana, ogromne gratulacje z powodu ciąży!!! Wspaniała wiadomość! Życzę spokojnych 9 miesięcy .

bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 06:21   #4574
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzień dobry z rana chociaż w zasadzie to już nie takie rano mała spala całą noc, a teraz się bawi. Ja wizazuje i za chwilę idziemy robić śniadanie.

Stary 2013-09-23, 06:26   #4575
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Cześć
Ph, gratulacje.
Stary 2013-09-23, 07:37   #4576
allebazi
Rozeznanie

Phdwao GRATULACJE . Coraz więcej ciąż na wątku a ja nie umiałabym się teraz zdecydować. Raz, że mieliśmy cięzkie 3 miesiące płaczu (wyglądałam jak trup)a dwa że niby mąż pomaga ale i tak wszystko na mojej głowie. I to dosłownie z wymianą oleju w samochodzie włącznie. Na dzień dzisiejszy mam zaniedbany dom, gdybym urodziła kolene dziecko pewno zaniedbałabym Wojtusia. Może gdybym nie pracowała byłoby inaczej. Wiem, że są kobiety które jakoś to robią
Stary 2013-09-23, 08:00   #4577
wanilllka82
Wtajemniczenie

phdwao GRATULUJE! jakoś wczoraj przegapiłam Twój wpis

a o niani poczytałam i zdecydowałam się na taką, chciałam tańszą ale skończyło się na droższej, jak zawsze u nas
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:39   #4578
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Hej!

Super, gratulacje na kiedy termin?

A co do paputków, to ja widzę ogromną różnicę. Miała kapcie z befado i za nic nie umiała sobie z nimi w domu poradzić, dużo raczkuje, bawi się na siedząco i te kapcie jej przeszkadzały. Te paputki nie przeszkaszają jej w niczym, ani nauce chodzenia ani w zabawie dlatego cieszę się z zakupu.
Widzę, że nawet moja mama się przekonała do tych paputków widząc, że mała jest zadowolona, bo na początku była lekko zdziwiona co ja jej za papucie kupiłambo wkońcu miała takie ładne kapcie.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Aha nie pisałam ale prawdopodobnie wracam do pracy
Byłam zrezygnować ze studiów, spotkałam tam mojego promotora i kazał mi cofnąć to wypowiedzenie i przedłużyć studia.
Powiedziałam, że mogę wrócić do pracy tylko na pół etatu, chce 2 lata jeszcze na zrobienie doktoratu On się zgodził. Dzisiaj ma iść w mojej sprawie do dyrektora więc proszę o kciuki, żeby dyrektor się zgodził no i dał mi 2 lata
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 08:57   #4579
nel_a
Zakorzenienie

o kurcze ale wysyp dzieciaczków PH gratuluję spokojnej ciąży i szczęśliwego zakończenia

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:02   #4580
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
U nas dziś piękna pogoda
Na carboocie udane łowy Kupiliśmy mini chopper, ekspres do kawy i odtwarzacz CD dla dzieci
Mąż mi opowiadał o tych carbootach, ze to świetna sprawa jest. Szkoda, ze w Polsce tego nie ma
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
W tych czasach jest już tyle wersji że prawie nic nie jest dobre. Najlepiej jakby nasze dziecko poginało po dworze w zimę w skórze z dzika na boso jednak spotykam się też z różnymi opiniami że na boso nie można puszczać. To najlepiej w ogóle nie pozwalać dziecku chodzić.

Mała dzisiaj odmówiła pierwszy raz mleka wieczorem. Ciekawe co jeszcze nas czeka.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej, my jeszcze u tesciow, po weselu, bylo super wracamy jutro

Pumcia jak wroce to poszukam takiej stronki specjalistycznej kliniki specjalizujacej sie w schorzeniach stop, tam fajnie opisali co jest najlepsze dla dzieciecej stopy. Ja bym sie pan w zlobku spytala, czy w takim razie chodzenie boso tez krzywi nogi... wg ich teorii cala ludzkosc powinna miec krzywe nogi, bo kiedys butow i sztywnych podeszw nie znali.

Zgadzam sie z Agunia. Kiedyś nie było butów i sztywnych podeszw i jakoś ludzie żyli. Moja babcia mówi, ze kiedyś takim małym dzieciom robiło sie właśnie takie szmaciaki z miękkiej podeszwą i tabun ludzi sie na tym wychował

Próbuję Młodą uśpić w łóżeczku na drzemkę, ale na razie skutkuje to 10 minutowym płaczem...
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 09:02   #4581
Mandragorrka
Zakorzenienie

Phdwao oficjalnie gratuluję i trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy

Malwina trzymam kciuki za powrót do pracy

Muszę się pochwalić, że moja córcia pierwszy raz coś wygrała. Wczoraj na rynku była organiowana jakaś zabawa dla dzieci, związana z bezpieczeństwem na drodze i był konkurs gdzie puszczali muzykę i które dziecko najładniej zatańczyło to wygrywało.
Muzyka została puszczona, żadne dziecko się nie ruszyło, tylko mała podskakiwała w wózku więc ją wypuściliśmy.
Muzyka została puszczona ponownie, a ponieważ dalej tańcowała tylko nasza córcia to ona wygrała. A w zasadzie ten chłopczyk w brązowej kurteczce
a i jej pierwsza nagroda to odblask

Stary 2013-09-23, 09:23   #4582
nel_a
Zakorzenienie

Agunia, już widzę te afrykańskie skrzywdzone dzieci z z krzywymi nóżkami/stópkami nie umiejące dobrze chodzić

Mandi, gratuluję ależ masz zdolniachę
Mówisz że chłopczyk w brązowej kurtce....Emil często jest dziewczynką mimo że najczęściej jest na niebiesko

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

ja mam taką http://allegro.pl/elektroniczna-nian...554378362.html (to nie moja aukcja) kupiliśmy używkę i jesteśmy zadowoleni. Jest bardzo czuła, słuchać w niej nawet przejeżdżającą karetkę (przy zamkniętym oknie). Mieszkamy w starym budynku o grubych ścianach i nie ma problemu z zasięgiem gdy jesteśmy piętro niżej albo przed domem

Stary 2013-09-23, 11:15   #4583
hanjah
Zakorzenienie

Ph

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mąż mi opowiadał o tych carbootach, ze to świetna sprawa jest. Szkoda, ze w Polsce tego nie ma
Carbooty są super Większość ubranek i zabawek mamy stamtąd Nasz carboot jest o tyle fajny, że odbywa się przez cały rok (oprócz okresu bożonarodzeniowego i Wielkanocy), bo jest pod dachem Takie carbooty są w całym UK, ale sporo z nich organizują na świeżym powietrzu-a wiadomo jaka tu pogoda
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:53   #4584
nel_a
Zakorzenienie

jedna z blogerek pisze o tych kapciach http://slippersfamily.com/ może się komuś spodobają

Stary 2013-09-23, 12:04   #4585
Emillianka
Przyczajenie

..

Dbamy o włoski i pazurki

Edytowane przez Emillianka
Czas edycji: 2013-09-23 o 19:40
Emillianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:12   #4586
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emillianka Pokaż wiadomość
Witam
Czy moge do Was dołaczyc ???
Jestem mama Emilki ktora ma juz 16miesiecy. Urodzila sie w Maju 2012 roku
ja mam na imie Aga, i mam 33 wiosny. Studetka US .
Oecnie siedze w domku i zajmuje sie mala.
Mysle o drugim dziecko ...ale sama nie wiem. czy dalibysmy teraz rade. mam mase dylematow, bo z jednej strony chcialabym to drugie bobo a z drugiej chcialabym wrocic do pracy.Moglabym pozekac te 5 lat...ale raz bede miec wowczas 38latek..wiec troche pozno na ciaze no i czy bedzie sie chcialo wracac do pieluch to tez nie wiem. Eh. dylematy.
Co tak poza tym..zajmuje sie fotografia, kocham wszystko co o Japonii , lubie ksiazki, decupage, dobry film. To chyba tyle.

Milo mi was poznac
witamy

Wróciliśmy z Krakowa,jednak weekend to za mało, pięęękne miasto
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:54   #4587
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Phdwao oficjalnie gratuluję i trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy

Malwina trzymam kciuki za powrót do pracy

Muszę się pochwalić, że moja córcia pierwszy raz coś wygrała. Wczoraj na rynku była organiowana jakaś zabawa dla dzieci, związana z bezpieczeństwem na drodze i był konkurs gdzie puszczali muzykę i które dziecko najładniej zatańczyło to wygrywało.
Muzyka została puszczona, żadne dziecko się nie ruszyło, tylko mała podskakiwała w wózku więc ją wypuściliśmy.
Muzyka została puszczona ponownie, a ponieważ dalej tańcowała tylko nasza córcia to ona wygrała. A w zasadzie ten chłopczyk w brązowej kurteczce
a i jej pierwsza nagroda to odblask
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Emillianka Pokaż wiadomość
Witam
Czy moge do Was dołaczyc ???
Jestem mama Emilki ktora ma juz 16miesiecy. Urodzila sie w Maju 2012 roku
ja mam na imie Aga, i mam 33 wiosny. Studetka US .
Oecnie siedze w domku i zajmuje sie mala.
Mysle o drugim dziecko ...ale sama nie wiem. czy dalibysmy teraz rade. mam mase dylematow, bo z jednej strony chcialabym to drugie bobo a z drugiej chcialabym wrocic do pracy.Moglabym pozekac te 5 lat...ale raz bede miec wowczas 38latek..wiec troche pozno na ciaze no i czy bedzie sie chcialo wracac do pieluch to tez nie wiem. Eh. dylematy.
Co tak poza tym..zajmuje sie fotografia, kocham wszystko co o Japonii , lubie ksiazki, decupage, dobry film. To chyba tyle.

Milo mi was poznac
Cześć
Stary 2013-09-23, 13:53   #4588
Emillianka
Przyczajenie

Witam witam ;*

Ma ktoras z was taki problem ?

Osłabia mnie jedzenie mojego dziecka ciagle tylko te kaszki, te mleka ,sery, jogurty, kanapki z czyms soczki owoc jajko i tyle. A obiadow prawie wcale. I rzuca tym . Mam dosc
jeszcze mnie kolezanka dobiła ze powinna jesc juz jak dorosly a nie tyle mleka pic i kaszki. A ona je uwielbia. Jak nie zje kaszki, mleka - jest glodna, mimo ze zjadła np. 10 lyzek zupy. Zreszta jak zje 10 to naprawde cud nad Wisla. najczesciej zje 3 i dosc. Albo spagetiiiii ( zrobiłam domowy sos pomidorowy, makaron, miesko ( filet) ) zjadla z 12 lyzek tego. bylam zadowolona. Dzis zrobilam miesko i kluski slaskie - kapke zjadla tyle co nic... i znow rzucala.
Mozna powiedziec ze w 90 % nie je mi obiadow

Dbamy o włoski i pazurki
Emillianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:08   #4589
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Gratuluję

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:34   #4590
phdwao
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje

ale jestem glodna, obiad gdzies za godizne się zrobi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości