Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 19:45   #4111
miSsia_a
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII

Cytat:
Napisane przez mysz899 Pokaż wiadomość
A były już koce?
Tak, były. Bardzo ładne kolory i milutkie
miSsia_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:48   #4112
jaksy
Zasiedzenie

Dot.: Odp: Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Och, myślisz, że póżniej ktoś ma czas aby przeglądać ten paragon i się radować z tego, że zabrał go klientowi ? Wg procedur paragon bądź oświadczenie jest formą dokumentu, który MUSI być aby zrobić zwrot.
Hmm... To o czym piszesz to niepełna informacja. Paragon jest formą dokumentu która musi być okazana by dokonać zwrotu. Zwrotu dokonuje się na podstawie okazania dowodu zakupu. Podczas sprzedaży drukowane są dwie kopie paragonu - jedna dla klienta, jedna dla sprzedawcy. Sprzedawca w swojej dokumentacji posiada więc swoją kopię. Jeśli nie posiada, albo ma bałagan w dokumentach, może co najwyżej zrobić sobie kopię paragonu klienta, ale nie ma prawa zabierać mu jego dowodu zakupu. Wiem to, bo pracuję w dużej sieci sprzedaży, która ma porządek w papierach i dba o kwestie prawne. Poza tym, w żadnym sklepie nie spotkałam się z takimi praktykami. Co najwyżej skreślają zwracany przedmiot z listy i oddają paragon. Nie sądzę żeby w B. robili to dla prywatnej uciechy, jakiś powód jednak mają. Co prawda ustawa nie reguluje na jakich zasadach odbywa się zwrot, nie ma jednak wątpliwości że paragon jest własnością kupującego i jego dowodem zakupu.

Edit. Piszę oczywiście o sytuacji, gdy na paragonie znajdują się inne kupione przedmioty. Jeżeli jest tylko ten zwracany, paragon można jak najbardziej zabrać, w końcu gdy jest zwrot - sprzedaż zostaje anulowana.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2013-09-22 o 19:52
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:55   #4113
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Hmm... To o czym piszesz to niepełna informacja. Paragon jest formą dokumentu która musi być okazana by dokonać zwrotu. Zwrotu dokonuje się na podstawie okazania dowodu zakupu. Podczas sprzedaży drukowane są dwie kopie paragonu - jedna dla klienta, jedna dla sprzedawcy. Sprzedawca w swojej dokumentacji posiada więc swoją kopię. Jeśli nie posiada, albo ma bałagan w dokumentach, może co najwyżej zrobić sobie kopię paragonu klienta, ale nie ma prawa zabierać mu jego dowodu zakupu. Wiem to, bo pracuję w dużej sieci sprzedaży, która ma porządek w papierach i dba o kwestie prawne. Poza tym, w żadnym sklepie nie spotkałam się z takimi praktykami. Co najwyżej skreślają zwracany przedmiot z listy i oddają paragon. Nie sądzę żeby w B. robili to dla prywatnej uciechy, jakiś powód jednak mają. Co prawda ustawa nie reguluje na jakich zasadach odbywa się zwrot, nie ma jednak wątpliwości że paragon jest własnością kupującego i jego dowodem zakupu.

Edit. Piszę oczywiście o sytuacji, gdy na paragonie znajdują się inne kupione przedmioty. Jeżeli jest tylko ten zwracany, paragon można jak najbardziej zabrać, w końcu gdy jest zwrot - sprzedaż zostaje anulowana.
Mówię jak jest w B. Wg procedur wewnętrznych B musi być dopięty paragon bądź oświadczenie. Jeżeli chodzi o ksero, B nie wyposaża sklepów w takie sprzęty. Kiedyś były w kasach podwójne rolki i były na tej drugiej wszystkie paragony, które B przechowywała, odkąd weszła funkcja robienia faktur przy kasach nie ma podwójnych rolek, ponieważ wymienili drukarki.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 19:56   #4114
sowaaaaa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII

Cytat:
Napisane przez martuha20 Pokaż wiadomość
Hej od kiedy jest jest gazetka iberyjska?
od 26.09 do 9.10
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:03   #4115
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Mówię jak jest w B. Wg procedur wewnętrznych B musi być dopięty paragon bądź oświadczenie. Jeżeli chodzi o ksero, B nie wyposaża sklepów w takie sprzęty. Kiedyś były w kasach podwójne rolki i były na tej drugiej wszystkie paragony, które B przechowywała, odkąd weszła funkcja robienia faktur przy kasach nie ma podwójnych rolek, ponieważ wymienili drukarki.
Yhy. To wszystko niestety świadczy negatywnie o samym sklepie, nie ma w tym winy ani kasjerki, która wykonuje swoją pracą, ani klienta który domaga się tego co mu się należy (czyli wydania dowodu zakupu).
Stary 2013-09-22, 20:15   #4116
lilianna90

Cytat:
Yhy. To wszystko niestety świadczy negatywnie o samym sklepie, nie ma w tym winy ani kasjerki, która wykonuje swoją pracą, ani klienta który domaga się tego co mu się należy (czyli wydania dowodu zakupu).
Niestety taka jest prawda.
Stary 2013-09-22, 20:30   #4117
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Zasponsorowałam ?
Niestety nie wiem czy kasjerka nabiła świadomie czy nie dodatkowy garnek

Czy u was też kasjerki w Biedronce wstają, wychylają się zza lady i sprawdzają czy klient wszystko wyłożył z wózka na taśmę? I są dni, że tak przy każdym kliencie po kolei, niezła gimnastyka
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:38   #4118
lilianna90

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Niestety nie wiem czy kasjerka nabiła świadomie czy nie dodatkowy garnek

Czy u was też kasjerki w Biedronce wstają, wychylają się zza lady i sprawdzają czy klient wszystko wyłożył z wózka na taśmę? I są dni, że tak przy każdym kliencie po kolei, niezła gimnastyka
Albo się wychylają albo patrzą w lusterka, chociaż to drugie jest bardziej ryzykowne, ponieważ jeżeli mają wózek kontrolny to mogą nie wykryć ukrytego towaru.
Stary 2013-09-22, 20:43   #4119
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
ja również dziekuję za gazetki Zainteresował mnie szlafrok damski i ręczniki frotte, czy były one już kiedyś w biedronce? Jak z ich jakością?
Widzę ,że od jutra promocja na mintaja, polecacie? tzn ,żeby nie było, wiem jak smakuje mintaj, tylko ,że zawsze ryby kupuję w rybnym, ale duża promocja, to może jakby był ok(nie za dużo lodu)wpadłby do koszyka
Kupowałam szlafroki w biedronce 2 albo 3 lata temu i jakość jest super, ciepłe i miękkie. Później były znów w ofercie, ale gatunkowo już niestety duuuużo gorzej wypadały.

Czy ktoś ma może ta prostownice co będzie w ofercie (o ile wcześniej była)? Moja wczoraj odmówiła współpracy, a wizualnie i cenowo wypada tania...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:50   #4120
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
A ja jej wczoraj szukalam i nie bylo u mnie :/ za to ostatni King na mnie czekal ;]
Ja znalazłam dopiero w drugiej Biedronce, w pierwszej w ogóle nie było świeczek.
Cytat:
Z czymś takim się jeszcze nie spotkałam.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 20:55   #4121
yogut
Raczkowanie

Są jeszcze dostępne te top chipsy w tubie (słoneczne pomidory, papryka) ?
yogut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:16   #4122
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
spotkałam się z tym we wszystkich sklepach, w których są wózki, oczywiście w B. również
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:25   #4123
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miSsia_a Pokaż wiadomość
Tak, były. Bardzo ładne kolory i milutkie

Może jeszcze będę juro u mnie
mysz899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:47   #4124
Koko Szanelll
Rozeznanie

Dziewczyny, sorka jeśli pytanie już było, ale byłam bez neta od tygodnia i nie mam czasu Was nadrobić Czy były/są/będą w najbliższym czasie w ofercie suszarki na pranie? Bo zależy mi, żeby dorwać coś niedrogo, a u mnie w Biedronie nic takiego nie widziałam i nie wiem czy szukać dalej.
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 21:55   #4125
Buniat
Zakorzenienie

może już pisałyście, a ja nie moge znaleźć info, byłam dziś w Biedronce i widziałam sokowirówki i nie wiem po ile, czy to jest stara oferta czy obecna?
wie któraś z Was?
spieszyłam się i nie miałam czasu szukać czytnika, a kasjerka nie wiedziała jaka cena
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:00   #4126
mysz899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koko Szanelll Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sorka jeśli pytanie już było, ale byłam bez neta od tygodnia i nie mam czasu Was nadrobić Czy były/są/będą w najbliższym czasie w ofercie suszarki na pranie? Bo zależy mi, żeby dorwać coś niedrogo, a u mnie w Biedronie nic takiego nie widziałam i nie wiem czy szukać dalej.

Wydaje mi się ze w mojej B.byly,bylam w piatek
Stary 2013-09-22, 22:00   #4127
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko Szanelll Pokaż wiadomość
Były ostatnio tzw suszarki jedełki za 55zł (od 19 września) i w lidlu miały być od 19 września za 40zł ale takie normalne, i chyba w carrefourze widziałam też ale to nie wiem od kiedy - może coś się ostało..

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:11   #4128
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysz899 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ze w mojej B.byly,bylam w piatek
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Były ostatnio tzw suszarki jedełki za 55zł (od 19 września) i w lidlu miały być od 19 września za 40zł ale takie normalne, i chyba w carrefourze widziałam też ale to nie wiem od kiedy - może coś się ostało..
Dzięki dziewczyny Czyli będę szukać
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:26   #4129
martyneczkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miSsia_a Pokaż wiadomość
A ja już kupiłam pościel, bo wystawili u mnie wcześniej. Jakość - bawełna 100%, wydaje się w porządku. Chciałam kupić tą z NYC, ale była okropna. Wyglądała jak stara i sprana. O ile pamiętam to jeszcze były jeszcze trzy wzory (oprócz tych z gazetki) : z napisam chyba I love america i w kolorach flagi amerykańskiej, ze Statuą Wolności (zielona statua i podobnie jak ta NYC cała czarna ;/) i w paski chyba granatowe. Najładniejsza była ta w kolorowe kwadraty i taką też zakupiłam

pokaz fotki czy ta pościel jest taka jakby satnowa w dotyku? bo mam dwie pościele w domu, i obie mają niby 100% bawełny. Jedna w dotyku podobno to satyny, ale mniej śliska, druga zaś druga taka zwyczajna
martyneczkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 22:44   #4130
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

u mnie twixy leżą tam gdzie batony normalnie

a co do tych paragonów - mnie taka sytuacja zdarzyła się w lidlu, kiedy kasjerka zamiast po jednej bułce z morelą i jabłkiem nabiła mi po trzy. miałam jeszcze inne rzeczy ale i tak mi wyszło za dużo przy kasie, więc stanęłam z rachunkiem i przeanalizowałam, powiedziałam - oddała pieniądze ale rachunek mi zabrała.
natomiast w realu w ogóle mi odmówiła, gdy powiedziałam, że nie chce czegoś kupić (chodziło o świeczkę, na ulotce było, że będzie kosztować 5 złotych a przy kasie wyszło 13 czy coś koło tego.. zachowała się fatalnie, nie powinna tam pracować)
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:00   #4131
kate501
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość

a co do tych paragonów - mnie taka sytuacja zdarzyła się w lidlu, kiedy kasjerka zamiast po jednej bułce z morelą i jabłkiem nabiła mi po trzy. miałam jeszcze inne rzeczy ale i tak mi wyszło za dużo przy kasie, więc stanęłam z rachunkiem i przeanalizowałam, powiedziałam - oddała pieniądze ale rachunek mi zabrała.
natomiast w realu w ogóle mi odmówiła, gdy powiedziałam, że nie chce czegoś kupić (chodziło o świeczkę, na ulotce było, że będzie kosztować 5 złotych a przy kasie wyszło 13 czy coś koło tego.. zachowała się fatalnie, nie powinna tam pracować)
Ja miałam podobnie w carrefurze, powiedziała że u nich nie można zwracać rzeczy pełnowartościowych.
kate501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:01   #4132
mysz899
Raczkowanie

A nie wiecie jak z patelniami?Moze któras kupowała te co sa teraz w ofercie?
Stary 2013-09-22, 23:15   #4133
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez kate501 Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie w carrefurze, powiedziała że u nich nie można zwracać rzeczy pełnowartościowych.

Jeżeli jest inna cena na półce, a inna przy kasie to sklep ma obowiązek sprzedać po cenie która widnieje na półce.

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:46   #4134
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość

W realu to norma jak zauważyłam, tzn. inne ceny na kartkach, a inne przy kasie Już nauczyłam się sprawdzać zaraz po odejściu, a nie w domu. U nas kasjerki nie robiły problemu gdy coś takiego się działo.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 23:46   #4135
sowaaaaa
Zadomowienie

czy jest coś jutro jako produkt dnia oprócz parówek i kiełbas?:P
Stary 2013-09-22, 23:51   #4136
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Sytuacja wyglądała tak, że mama robiła zakupy. Zauważyła, że nad warzywami wisi kartka z podaną niską ceną fasolki (2-3zł/kg). Mówi, że porozglądała się, czy nie ma jeszcze innej ceny wywieszonej, ale była tylko ta. Więc napakowała dużo tej fasolki. Potem przy kasie okazało się, że kosztowała 7zł/kg. Zrezygnowała z zakupu. Druga sprawa - odchodzi i koło kasy sprawdza paragon. Okazało się, że za główkę kapusty zapłaciła 8zł. Powiedziała że chce oddać tę kapustę. Przyjęli bez problemu ale zabrali jej paragon. Powiedziała, że chce go odzyskać (rozmawiała chyba z kierownikiem, bo on zatwierdzał zwrot), a on że to jest ich dowód na zwrot. Dyskusja i tłumaczenie, że ma na nim inne rzeczy i to jest przede wszystkim jej dowód zakupu, nic nie dały. Gdybym ja tam była to bym nie popuściła, bo też pracuje w handlu i wiem że nie mogą takich rzeczy robić. Zresztą, jak zwracałam coś w innej B. ostatnio, to też mi zabrali, dopiero jak powiedziałam że mam na nim jeszcze buty i muszę mieć paragon w razie reklamacji, to go zwrócili.
Mnie zawsze w takiej sytuacji pytali czy mogą zachować paragon..jeśli nie miałam nic ważnego to zostawiałam.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
czy jest coś jutro jako produkt dnia oprócz parówek i kiełbas?:P
Kolejny żel do prania i ser topiony Info już jest na stronie.
Stary 2013-09-22, 23:59   #4137
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

Kolejny żel do prania i ser topiony Info już jest na stronie.
dzięki:P) chyba zakupię jakiś serek ciekawe ile one normalnie kosztują

no i jeszcze sześciopak Lecha jest:P

"
5. Z akcji promocyjnej wyłączone są następujące produkty:
WĘDLINA DŁUGODOJRZEWAJĄCA KRESOWE PRZYSMAKI:
kumpiak, kindziuk, boczek, 90G
K
IEŁBASA PIKANTNA CHORIZO, 170G
KIEŁBASA FUET, 160G
KIEŁBASA KRAKOWSKA, 400G + 30%
PARÓWKI Z SZYNKI, 250 G + 50%"

heh czyli nie ma po co iść

Edytowane przez sowaaaaa
Czas edycji: 2013-09-23 o 00:03
Stary 2013-09-23, 00:01   #4138
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sowaaaaa Pokaż wiadomość
dzięki:P) chyba zakupię jakiś serek ciekawe ile one normalnie kosztują

no i jeszcze sześciopak Lecha jest:P
Ok 2,30 kosztują z tego co pamiętam
Stary 2013-09-23, 00:21   #4139
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Sytuacja wyglądała tak, że mama robiła zakupy. Zauważyła, że nad warzywami wisi kartka z podaną niską ceną fasolki (2-3zł/kg). Mówi, że porozglądała się, czy nie ma jeszcze innej ceny wywieszonej, ale była tylko ta. Więc napakowała dużo tej fasolki. Potem przy kasie okazało się, że kosztowała 7zł/kg. Zrezygnowała z zakupu. Druga sprawa - odchodzi i koło kasy sprawdza paragon. Okazało się, że za główkę kapusty zapłaciła 8zł. Powiedziała że chce oddać tę kapustę. Przyjęli bez problemu ale zabrali jej paragon. Powiedziała, że chce go odzyskać (rozmawiała chyba z kierownikiem, bo on zatwierdzał zwrot), a on że to jest ich dowód na zwrot. Dyskusja i tłumaczenie, że ma na nim inne rzeczy i to jest przede wszystkim jej dowód zakupu, nic nie dały. Gdybym ja tam była to bym nie popuściła, bo też pracuje w handlu i wiem że nie mogą takich rzeczy robić. Zresztą, jak zwracałam coś w innej B. ostatnio, to też mi zabrali, dopiero jak powiedziałam że mam na nim jeszcze buty i muszę mieć paragon w razie reklamacji, to go zwrócili.
Wiesz, jak czytam tego typu rzeczy to zawsze się łapię za głowę i naprawdę nie rozumiem jak to możliwe, że klienci nie potrafią załatwiać swoich spraw, dają sobie wmawiać głodne kawałki, tłumaczą się z rzeczy oczywistych i nie znają swoich praw.
Ja jestem wybitnie okropnym klientem i dochodzę swojego, mimo, że w handlu nie pracuję i nigdy nie pracowałam. Taka wiedza jest dla mnie oczywista, to są rzeczy codziennie potrzebne i naprawdę nie ogarniam, jak można tego nie wiedzieć. I nie odbierz tego jako uszczypiwość i zarzut wobec Twojej mamy. Ja uważam, że na każdym kroku po prostu trzeba ludzi uświadamiać, bo później sklepy traktują klientów jak idiotów i robią co chcą.

Czy ja dobrze kojarzę, że jesteś moją kurdwanowską sąsiadką? Ciekawa jestem, w której to B było

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Mnie zawsze w takiej sytuacji pytali czy mogą zachować paragon..jeśli nie miałam nic ważnego to zostawiałam.
a ja nigdy nie zostawiam. To ich obowiązek, żeby mieć dowód i jak to sobie zorganizują mnie nie interesuje a mojego zabrać im nie wolno. Paragon zawsze się przydaje, choćby po to, żeby zareklamować spleśniały serek

Jutro wybieram się do B, bo chciałam zrobić leczo i te kiełbasy spadają mi z nieba Ciekawe tylko czy coś mi się uda kupić, bo znając życie, o 10 już pustki będą

Edytowane przez taka_sobie_jedna
Czas edycji: 2013-09-23 o 00:22
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 00:41   #4140
pauleta89
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII

Cytat:

Ja osobiście pracowałam w sklepie tez w dużej sieci i u nas paragon zabierano razem ze zwrócona rzeczą i jeszcze musiałam dzwonić do kierownika by przyszedł i on musiał wydać pieniądze i podpisać paragon i ten był odkładany razem z polcardami także nie mam pojęcia jak powinni zrobić bo co sklep km inne reguły

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Od 11 marca 2015-wege-kierowca

pauleta89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości