Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 00:30   #2341
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w ogole smiac mi sie chce bo A. przyglada mi sie z tak mega zdzwiona mina jakby conajmniej kosmite widziala
hahha u nas jest to samo, robi taką minę że nie mogę się przestać śmiać
wydaje mi się że już mnie troszkę widzi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
młody jak zasypia w dzień to na 5-10 minut, bez mojego cycka w pobliżu nie śpi- jedynie na spacerze/w aucie po prostu od 6-7 rano do 23:00 go karmię, siedzę albo na fotelu, albo leżę i go CAŁY czas karmię, ja nawet siku nie mam jak iść bez jego płakania nawet jak go odłożę żeby wyjąć kocyk czy pilota wziąć to ryk jak 150 pato matka ze mnie
to masz to samo co ja, tylko ja mam w nocy, a Ty w dzień, ja chyba wolałabym w dzień tak niż w nocy, bo w dzień nie umiem spać...... i dlatego dzisiaj dostałam tyle komplementów na chrzcinach
"oj ale zmęczona jesteś" "no widać po oczach że zmęczona" " ciężko jest co?" "no widać po Tobie" "no po Tobie to bardziej widać zmęczenie niż po Dawidzie" (bo on ostatnie dwie nocki zarwał bo miał granie..., taaa tylko ja od 3 tygodni zarywam nocki... ) itp itd ........... strasznie mi miło było a tak starałam się to ukryć makeupem...

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
polecam to forum:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html
prowadzi je świetny dorada laktacyjny
na górze przypiety jest fajny wątek "plaga egipska- za mało pokarmu", warto poczytać

dzięki jak będę miała w dzień wolne to poczytam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Kochana, damy radę.
Ja dziś 5 razy płakałam...

Weź kilka. Do karmienia, ważenia czy przewijania. Zmoczona pomoże w czasie porodu i można ja też właśnie zagryźć - polecam

O mamo, co za dzień!
Nie mam siły, chce mi się wyć. Krocze boli, cycki w tragicznym stanie, łzy mi lecą przy przystawianiu, plecy tragedia, rwa nie pozwala chodzić macica się obkurcza, a jelita wołają o pomstę do nieba.

Za to Edi to najkochanszy starszy brat na świecie!! Wszystko Elenie opowiada, daje buziaki i biegnie ja ratować, jak płacze no przeslodki jest ))

Może jutro lepiej.ogarne rzeczywistość...
kurcze na początku jest ciężko ale dasz radę jak my wszystkie, a Ty to w ogóle twarda babka jesteś!
Edi słodkiiiiiiiiiiiiii!!!

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Najbardziej wyczekane i wykciukane dziecko tego forum przyszlo w koncu na swiat niestety porod byl dlugi i wyczerpujacy...mialam wszystko co mozliwe kroplowke ze znieczuleniem, zzo, spadek tetna plodu, skurcze tylko dzieki kroplowce, ciecie krocza, przygniatanie klatki piersiowej i ten caly wyciagacz do glowki bo nie chciala przejsc....ogolnie traumatycznie bylo, jestem wykonczona po nieprzespanej nocce i ciezkim dniu...na szczescie Bartek walnal w kimke to moze pospi troche bo nie umiem go jeszcze obslugiwac i troche mam pietra ale pierwsze karmienie za nami... Bartek zna sie na rzeczy haha choc nie wiem czy mu cos lecialo

najgorsze jest to ze dzis na porodowce same porody ekspres po 2 h a moj trwal i trwal....

Do rzeczy...urodzilam 22.09 o 21.32, ma tylko 49 cm ale za to pakero...wielka glowa, szerokie bary i ciezko mu bylo wyjsc...wazyl 3710...i SN ufffff moja picza...

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

zapomnialam dodac ze dostal 9 10 10 punktow (za kolor skory w 1 minucie), wody byly ok troche mu sie luszczy skorka ale ponoc to znak ze sie zasiedzial ale jest sliczny
nooooooooooo gratulacje !!!!!!!!! wreszcie i macie to za sobą !
Stary 2013-09-23, 01:35   #2342
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Najbardziej wyczekane i wykciukane dziecko tego forum przyszlo w koncu na swiat niestety porod byl dlugi i wyczerpujacy...mialam wszystko co mozliwe kroplowke ze znieczuleniem, zzo, spadek tetna plodu, skurcze tylko dzieki kroplowce, ciecie krocza, przygniatanie klatki piersiowej i ten caly wyciagacz do glowki bo nie chciala przejsc....ogolnie traumatycznie bylo, jestem wykonczona po nieprzespanej nocce i ciezkim dniu...na szczescie Bartek walnal w kimke to moze pospi troche bo nie umiem go jeszcze obslugiwac i troche mam pietra ale pierwsze karmienie za nami... Bartek zna sie na rzeczy haha choc nie wiem czy mu cos lecialo

najgorsze jest to ze dzis na porodowce same porody ekspres po 2 h a moj trwal i trwal....

Do rzeczy...urodzilam 22.09 o 21.32, ma tylko 49 cm ale za to pakero...wielka glowa, szerokie bary i ciezko mu bylo wyjsc...wazyl 3710...i SN ufffff moja picza...

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

zapomnialam dodac ze dostal 9 10 10 punktow (za kolor skory w 1 minucie), wody byly ok troche mu sie luszczy skorka ale ponoc to znak ze sie zasiedzial ale jest sliczny
Wow jaka kluseczka z Bartusia czekam na zdjęcie
gratulacje mamusiu

matal mam nadzieję że jutro będzie lepiej a Edi kochany braciszek

ja znalazłam sobie zajęcie - odświeżam stary sweter - już 3h golę go golarką do ubrań

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

ale pustki

mamusie karmiące pewnie niedługo wstaną na nocną wartę

dobranoc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 01:39   #2343
tassia
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

rusalka jeszcze z kregoslupem nie bylam po porodzie u lekarza ale wizyte mam za miesiac doiero

motyl ja w diecie mam mleko, w szpitalu podawali mleko a diete dla karmiacych mocno trzymali, polozna rowniez mowila ze jak.najbardziej mleko, jogurty itp. ale nie ser zolty

wlasnie mamy nocne karmienie, dzis udalo sie bez Maciusiowyxh wzdec przetrwac wieczor
wydaje mi sie ze mam coraz mniej pokarmu
czy jak bede laktatorem.pracowac to bedzie go wiecej? co zrobic?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 02:48   #2344
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
to masz to samo co ja, tylko ja mam w nocy, a Ty w dzień, ja chyba wolałabym w dzień tak niż w nocy, bo w dzień nie umiem spać......
ciężko jest, jakoś musimy przez to przejść

Samba gratulacje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 03:15   #2345
gorgulek
Zakorzenienie

I ja się witam na nocnej zmianie

[Samba ogromne gratulacje
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 03:18   #2346
Natala84
Zakorzenienie

Brawo Samba !

A u nas znów to samo, młode nakarmione ale po co spać :/

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 03:21   #2347
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
I ja się witam na nocnej zmianie

[Samba ogromne gratulacje
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
A u nas znów to samo, młode nakarmione ale po co spać :/

to kto teraz będzie pełnił funkcję męczybuły?

Stary 2013-09-23, 03:31   #2348
ja :)
Zakorzenienie

Re: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:

Hurra!! no wreszcie. Widze ze bylo ciezko ale za to z sukcesem no i wreszcie sie doczekalas! Wielkie gratulacje!

Sent from my SGH-I997 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ----------

Cytat:

to kto teraz będzie pełnił funkcję męczybuły?
Ja za 2 tyg

Sent from my SGH-I997 using Wizaz Forum mobile app
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 03:39   #2349
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja za 2 tyg

kurde nie chce mu się odbić ooo poszło

Stary 2013-09-23, 04:02   #2350
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Czesc dziewuszki ale sie zadziadowalam z wizazem a to wszystko przez brak czasu... Karmimy sie cycem z Jasiem, noi w nocy co 2godz mam pobudke, wisi maly na cycu z pol godziny, a ja pozniej chodze jak zombie ehh moje brodawki sa juz jak strzepy bol okropny, maly tak mocno ssie ze cos... Kapturki z aventu do dupy, dalej boli, maltan srednio pomaga.. staram sie odciagac laktatorem ale w nocy nie mam jak bo jak sie budzi to trza mu od razu cos dac... poki co 2tyg jedziemy tylko na kp, nie wiem czy niedlugo nie wpeowadze m na noc poza tym maly ma plesniawke na jezyku po szpitalu i chyba mu suty zarazil bo mnie bola okropnie i tak dziwnie sie spinaja, w dodatku takie biale cos sie zrobilo na nich:/ polozba narazie kazala mi to scieram owinieta na palec pielucha z woda przegotowqna, a jak nie poskutkuje to trzeba bedzie kupic jakis specyfik.
pozatym luszcza nam sie okropnie nozki i raczki i oczka nam ropieja a z pozytywnych wiesci: wczoraj w 13dobie odpadl nam pepuszek

Dziewczyny po cc, slyszalyscie o cudownym dzialaniu plastrow sutricon ??? Strassnie mi go polecali w szpitalu i juz mialam brac ale sie powstrzymalam, bo przeciez i tak planuje za rok / dwa druga dzidzie i podczas drugiej cc chyba wycinaja stara blizne nie? Wiec nie musi byc super piekna...

i jeszcze jedno, wypatrzylam na all takie urzadzenie jak podgrzewacz i sterylizator w jednym (ponizej link) brac czy szajs ? Jakie polecacie ?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3507607296

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 04:08   #2351
kaska87
Zakorzenienie

ja sterylizator mam- teraz czaję się na podgrzewacz z TT ale używany
Miki uśmiecha się przez sen

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-09-23 o 04:12
Stary 2013-09-23, 04:13   #2352
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
ja sterylizator mam- teraz czaję się na podgrzewacz z TT ale używany
A z jakiej firmy masz ?

Ok misiek nakarmiony, ssal nuecale 25 min, teraz zasnal na rekach, klade go do lozeczka i ide kimac, bede tu pewnie z powrotem za jakies 2godz :p

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-09-23, 04:30   #2353
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Do rzeczy...urodzilam 22.09 o 21.32, ma tylko 49 cm ale za to pakero...wielka glowa, szerokie bary i ciezko mu bylo wyjsc...wazyl 3710...i SN ufffff moja picza..
Gratulacje, kochana, doczekałas się
Bartus się zasiedzial nieźle, tak mu dobrze było, ze wcale nie chciał wyjść. za optymizm bijący z posta!!

Dzień dobry
Ssak dzielnie działa na cycu, bo boli okrutnie, cyce jak kamienie, zgrubienia sie robią ale jakoś daje radę, zacisnąć zęby i przetrwać, na dniach powinno być lepiej.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 06:13   #2354
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy

Cytat:
Gratulacje, kochana, doczekałas się
Bartus się zasiedzial nieźle, tak mu dobrze było, ze wcale nie chciał wyjść. za optymizm bijący z posta!!

Dzień dobry
Ssak dzielnie działa na cycu, bo boli okrutnie, cyce jak kamienie, zgrubienia sie robią ale jakoś daje radę, zacisnąć zęby i przetrwać, na dniach powinno być lepiej.
Lacze sie z Toba w bolu cyckowym matal
Moj tez znowu ciupie ...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-09-23, 06:33   #2355
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się za

Hej ho, hej ho, na cycka by się szło

Przetrwalismy pierwsza noc w domu, teraz bedzie tylko lepiej
Mam znów tyle.mleka, ze chce.ktos trochę?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-23, 06:43   #2356
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród

My właśnie po karmieniu. Idę pod prysznic bo już nie opłaca się kłaść. Po 7 wstaje Zuzka do przedszkola.

Matal ja mogę i swojego komuś oddać. U nas kolejna butla stoi w lodówce do wylania a mnie boli serce jakby to jakiś skarb był
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 06:49   #2357
kaska87
Zakorzenienie

mój też właśnie wciana
a małża dalej nie ma

Stary 2013-09-23, 07:08   #2358
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów p

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

My właśnie po karmieniu. Idę pod prysznic bo już nie opłaca się kłaść. Po 7 wstaje Zuzka do przedszkola.

Matal ja mogę i swojego komuś oddać. U nas kolejna butla stoi w lodówce do wylania a mnie boli serce jakby to jakiś skarb był
Znam to uczucie ja wylewalam w pierwszym tyg mleko, teraz w drugim tyg albo ja mam go mniej albo maly ma wiekszy spust i nie wylewam :p

My znowu jemy... Po godzince od ost jedzenia

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Edytowane przez Madzia000
Czas edycji: 2013-09-23 o 07:09
Stary 2013-09-23, 07:15   #2359
nena_milka
Wtajemniczenie

Aaaa SAMBA graty!!!! Cieszymy!!!!

Dziewczyny wstałam tak spuchnięta że palce mi się nie zginaja u rąk, stopy aż bolą a twarz mam jak balon...
Czy jeśli ciśnienie ok (99/60) to może tak być? Myślicie żeby jechać do położnej?
Tż już się posrał jak mnie zobaczył a ja leżę z nogami w górze i popijam pokrzywę i wodę. ..

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 07:18   #2360
misia332
Zakorzenienie

Wy tu o karmieniu, a ja mam apogeum zgagi w ciązy, odbija mi się nawet tym kwasem z żołądka. Na dodatek głowa mnie boli, głodna jestem a nie wiem co zjeść.

samba nareszcie. Gratulacje

nena ciśnienie niskie, a spuchnąć można na pare dni przed porodem.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 07:25   #2361
nena_milka
Wtajemniczenie

MISIA no niskie ale normalne w moim przypadku, całą ciążę tak mam. No to czekam na poród w takim razie...

Stary 2013-09-23, 07:32   #2362
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
MISIA no niskie ale normalne w moim przypadku, całą ciążę tak mam. No to czekam na poród w takim razie...

ale to dobrze, że niskie, bo inaczej byłby problem.

umrę na zgagę....

Stary 2013-09-23, 07:32   #2363
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jak to możliwe, że po trzech tygodniach wróciła mi zgaga ze zdwojoną siłą
łączę sie z Tobą w bólu, ja która nigdy nie miałam zgagi właśnie doświadczam tego okropieństwa... wypiłam łyk Kubusia marchewkowego
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 07:34   #2364
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
łączę sie z Tobą w bólu, ja która nigdy nie miałam zgagi właśnie doświadczam tego okropieństwa... wypiłam łyk Kubusia marchewkowego
ja mam po soku jabłkowym chyba.....

Stary 2013-09-23, 07:35   #2365
matallewar
Zakorzenienie

Glooooodna jestem. Edi śpi, Elenka zajada znów a tz poszedł już do pracy.
Ma przyjechać mój tata coś z Edim pomóc

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-23, 07:41   #2366
nena_milka
Wtajemniczenie

Ja też zgaguję... Wczoraj w nocy się zakrztusiłam aż bleeee... ale na szczęście migdały na mnie działają

Też nie wiem co przyjąć na śniadanie

Stary 2013-09-23, 07:46   #2367
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
My znowu jemy... Po godzince od ost jedzenia
co ja bym dała za godzinę "wolnego" w ciągu dnia przy dobrych wiatrach może 5-10minut wygospodaruję bez dziecka przy cycu a jak jutro się okaże, że nie przybrał ile trzeba to się załamię- boję się tego

Stary 2013-09-23, 07:54   #2368
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

Samba gratulacje bardzo dzielna byłaś

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

ja chyba mogę tylko na lewym boku spać w nocy, ewentualnie trochę na plecach, bo na prawym to koszmar... jak się chciałam przekręcić to mnie takie boleści dopadły że myślałam że będę tż wołała (chłopaki spali na dole)
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 07:55   #2369
ja-ika
Zakorzenienie

Samba gratuluję małej kluseczki
Stary 2013-09-23, 08:00   #2370
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki ale sie zadziadowalam z wizazem a to wszystko przez brak czasu... Karmimy sie cycem z Jasiem, noi w nocy co 2godz mam pobudke, wisi maly na cycu z pol godziny, a ja pozniej chodze jak zombie ehh moje brodawki sa juz jak strzepy bol okropny, maly tak mocno ssie ze cos... Kapturki z aventu do dupy, dalej boli, maltan srednio pomaga.. staram sie odciagac laktatorem ale w nocy nie mam jak bo jak sie budzi to trza mu od razu cos dac... poki co 2tyg jedziemy tylko na kp, nie wiem czy niedlugo nie wpeowadze m na noc poza tym maly ma plesniawke na jezyku po szpitalu i chyba mu suty zarazil bo mnie bola okropnie i tak dziwnie sie spinaja, w dodatku takie biale cos sie zrobilo na nich:/ polozba narazie kazala mi to scieram owinieta na palec pielucha z woda przegotowqna, a jak nie poskutkuje to trzeba bedzie kupic jakis specyfik.
pozatym luszcza nam sie okropnie nozki i raczki i oczka nam ropieja a z pozytywnych wiesci: wczoraj w 13dobie odpadl nam pepuszek

Dziewczyny po cc, slyszalyscie o cudownym dzialaniu plastrow sutricon ??? Strassnie mi go polecali w szpitalu i juz mialam brac ale sie powstrzymalam, bo przeciez i tak planuje za rok / dwa druga dzidzie i podczas drugiej cc chyba wycinaja stara blizne nie? Wiec nie musi byc super piekna...

i jeszcze jedno, wypatrzylam na all takie urzadzenie jak podgrzewacz i sterylizator w jednym (ponizej link) brac czy szajs ? Jakie polecacie ?

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3507607296

no mnie tez polecali te plastry
one nie tyle ulatwiaja gojenie sie rany co rana mniej boli i nie ciagnie
dzis ma.byc u mnie polozna wiecdopytam.jeszcze raz czy jest sens skoro mam ten balsam szostakowskiego
i co lepsze?

a co do sterylizatora to moja t oszalala i wszystko wygotowywuje naokraglo
i moj tz tez, garnki po 3dniach sa cale zakamienione bo bez przerwy moj laktator. butla, smoczek i naklaski na sutki sie GOTUJA
jak dla mnie wystarczy przelac wrzatkiem a nie siac paniki
wiec chyba zrezygnuje ze sterylizatora
polozna mowi to samo

Cytat:
Glooooodna jestem. Edi śpi, Elenka zajada znów a tz poszedł już do pracy.
Ma przyjechać mój tata coś z Edim pomóc
matal podziwiam cie bo ja fizycznie nie daje rady sama ogarnac tego co sie w okol dzieje
fakt faktem ze przez kregoslup nawe sama mlodego przystawic nie jestem w stanie ale dzis bede meczyc polozna zeby mi pomogla bo musze zaczac byc samodzielna bo tz jeszcze tydzien w domu i zaczyna nowa prace i dopiero bedzie sajgon

SAMBA gratulacje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości