|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42930753]Artek też przekłada główkę na lewo i prawo, ale czasem przywali nosem o podłoże... Choć on ma tak zbudowany ten nosek, ze i tak dostęp powietrza jest, ale ja sie boję...
Sciagam co 2-3 karmienia, Art je średnio co 3 h (w nocy rzadziej), więc sciagam 3-4 razy na dobe. Ostatnio miałam dzień dziecka i odciagalam po 480 ml!!!, ale przeszło i obecnie borykam sie z kryzysem - 200-250 ml.... Nie podaję w ogóle mm. A u Ciebie jak to wygląda ? Jak długo masz zamiar walczyć z laktatorem? Masz ręczny? Ja, gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądać, kupiłabym elektryczny...[/QUOTE] Ja mam elektryczny, ale wydaje mi się, że dobry ręczny jest lepszy bo elektryczny nie ściąga do końca Dużo udaje Ci się odciągać, mi nigdy nie udało się więcej niż 240 ml maksymalna przerwa między ściąganiem to 6h, ściągam teraz 4razy na dobę Mm zaczęłam podawać po skończonych 3mc, ale nie więcej niż 90ml na dobę Jestem już trochę zmęczona tym ściąganiem, ale powalczę jeszcze Od przyszłego miesiąca zaczynamy wprowadzać pokarmy stałe więc myślę, że później będzie mi łatwiej Dziewczyny od kiedy wasze dzieci zaczęły dłużej spać w nocy? moja budzi się co 2-3h rzadko zdarzy się że prześpi dłużej |
|
|
|
#2522 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
To ile na raz je Twoja malutka? Art 100-120, miał okresy, ze i 140, a nad ranem ok 60.
Śpi na szczęście 3-4 godziny ciągiem, a na brzuszku i dłużej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
CZESC!!!!!!!!!!!
![]() wy tylko o jedzeniu EWEL, PERSE! moja przesypia nocke jak miała tak ok 2,5-3 miesiąca bo spanie od 20- 20.30 do 4-5 nazywam przesypianiem nocki. Wiadomo czasami jej się zdarzy obudzić w nocy 1 raz. a wczoraj poszła później spac (wizyta na się przeciągła) po 21 i spała do 6.55. już wstawałam sprawdzić czy wszystko ok. |
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój kiedyś (przed upałami) budził się raz/dwa razy w nocy. Teraz (gdy niby powinien przesypiać noce) co dwie godziny się budzi choć dziś od kąpieli do "bawmy się" wstawał 7 (słownie: siedem) razy. Cytat:
Mleb, sen proroczy !
|
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42932517]To ile na raz je Twoja malutka? Art 100-120, miał okresy, ze i 140, a nad ranem ok 60.
Śpi na szczęście 3-4 godziny ciągiem, a na brzuszku i dłużej.[/QUOTE] Różnie przeważnie 90ml najwięcej udało jej się zjeść 130ml, ale zdarza się i 50ml Eseska zazdroszczę, że Ci tak długo śpi Sama tak się nauczyła? Ja próbowałam mojej dawać w nocy zamiast mleka wodę, ale wtedy mało mi jadła w ciągu dnia i zasypia mi dopiero ok 22-23 |
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Esia robię tak samo
Przy lampce, zero rozmów, zero zabaw, jedzenie, chwila w pionie i spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42935697]Esia robię tak samo
Przy lampce, zero rozmów, zero zabaw, jedzenie, chwila w pionie i spać. [/QUOTE] ja też. od zawsze. raju, jaką czosnkową sałatkę zjadłam. zionęęęęęę....
|
|
#2529 |
|
Konto usunięte
|
Torres nie reaguje na czosnek? Ja sie boję
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro do tej pory wszystko robił na ostatni moment zgodnie ze wszelkimi wytycznymi (od porodu 14 dni po terminie zaczynając, obroty, pelzania, raczkowanie, siadanie samodzielne w 9m, pierwsze zeby jakos w 10 czy 11m) to skoro dzieci powinny chodzic do 18m to on zapewne jakoś wtedy zacznie, już chwilke przed wyjazdem taty (czy ja pisałam, że do Afganistanu poleciał?) Pieknie stał na nóżkach i dwa kroczki zrobił, tata pojechał a on całkowicie porzucił naukę i woli na czterech (dzis mi po sklepie z butami zwiewał). Kto wie może tż zdąży wrócić jeszcze na te pierwsze kroki
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42936333]Torres nie reaguje na czosnek? Ja sie boję
[/QUOTE] nie reaguje. jest Histeriuszem z usposobienia ![]() Perse, a próbowałaś czegokolwiek "zakazanego"? eee, Wiktor potrenuje i przywita tatę wertykalnie
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy możecie, ale jaglana na "słodko" z wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów jest pyszna - no i trochę miodu ...
a mnie, że mój lekarz nie chciał mnie dalej prowadzić i chciał mnie przekazać jakiemuś studentowi ![]() -------------------------------------------- przeżyłam wczoraj imprezkę mieliśmy - 19/09 4 latka po ślubie a dziś tż 30stka skoro o jedzeniu mowa, to nieźle musiałam naginać żeby dla 13 osób coś uszykować ale się udało były: gołąbki (mama robiła akurat ), gyros, sałatka jarzynowa, rolada szpinakowo-łososiowa, leczo, pieczony kurczaczek, zapiekanka z piersi, papryki i pieczarek i sera, no i ciasto pleśniak z aronią (też mama ) i tort biszkoptowy z bitą śmietaną i malinami - kupiony, ale pyszny rodzice przywieźli kiełbaskę swojską wędzoną i piersi z indyka też wędzone dziś dojadamy ![]() no i odkryłam nowy pyszny smak piwka - lubuskie jagodowe - pyyyyszne zapraszam
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czytałam gdzieś że dziecko nie budzi się w nocy bez powodu i dziecka poniżej roku nie powinno się na siłę oduczać i oszukiwać wodą. dziecko do pół roku ma prawo budzić się w nocy bardzo często, potem mówi się (albo mówiło) że powinno zacząć przesypiać jedno karmienie, czyli spać ok 6 godzin, ale to też nie jest regułą. |
||
|
|
|
#2534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niesamowita jesteś z tym gotowaniem - rispekt
Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2013-09-22 o 18:11 |
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
proszę
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
|
#2537 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
|
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś na 10:00 wizyta u diabetologa. Dziewczyny wpadł nam do głowy pomysł żeby przemalować dwie ściany w sypialni na czerwono i zrobić jakiś biały napis Tylko tż się boi że się nawdycham i małemu zaszkodzi.Czy powinnam się na ten jeden dzień wynieść z mieszkania?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2539 |
|
Konto usunięte
|
No jak to jest sypialnia, to ja bym sie wyniosła. Ja też malowalam, ale inny pokój i był cały czas zamknięty i okno otwarte. Choć teoretycznie farby są bezpieczne już, to ja bym nie ryzykowala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() choć pogoda jest (przynajmniej u mnie) tak wredna że się wszystkiego odechciewa - leje i leje i lać będzie ![]() Miałam bezsenną noc - było mi za gorąco i nie mogłam się nijak ułożyć i tak turlałam się z boku na bok, a jak wstałam o 7 na zastrzyk to już potem zasnąć nie mogłam no i tak się plątam po domu od rano - to będzie dłłuuugi dzień. A i jestem po parówkowym śniadaniu - siła forum ![]() Rena wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu Perse śliczne zdjęcia wstawiłaś ![]() Izka co do malowania, to tak jak Perse pisze - zależy czy możecie zamknąć malowany pokój. Myślę że te opary może nie szkodzą jakoś bardzo, ale farba choćby nie wiem jak dobra to zawsze śmierdzi, tym bardziej o tej porze roku - gdy jednak jest wilgoć w powietrzu to jej zapach będzie intensywniejszy. Dziewczyny tak fajnie się czyta Wasze rozmowy o Waszych maluszkach |
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42944508]No jak to jest sypialnia, to ja bym sie wyniosła. Ja też malowalam, ale inny pokój i był cały czas zamknięty i okno otwarte. Choć teoretycznie farby są bezpieczne już, to ja bym nie ryzykowala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Tzn to wyglądałoby tak że tż by malował i pokój byłby cały czas zamknięty i wietrzony a ja przebywałabym w innym pokoju.Na noc przenieślibyśmy się do salonu albo pokoju malucha +oczywiście zamknięcie i wietrzenie sypialni.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2542 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Rena, najlepszości z okazji rocznicy Berbie ![]() Pani coraz częściej się spotykam z taką opinią diecie matki karmiącej ![]() Iza, my malowaliśmy pokój Roszpunki w czasie ciąży, w zimie-mielismy farbę z beckersa i wszystko było ok nie śmierdziało zbytnio, Mąż malował, a ja w tym czasie byłam w kuchni albo w drugim pokoju i przychodziłam podziwiać jak zostaje Bohaterem w swoim domu![]() ![]() Mleb, taki sen oznacza spełnienie marzeń więc mocno trzymam kciuki ![]() Ewel, u nas od początku było tak, że po kąpieli ok 20 i jedzonku Roszpunka spała bez przerwy do 3-4. Potem pobudka za 2 godziny-to przy kp. Od kiedy przeszliśmy na mm to nocka była przesypiana ale od wczasów nad morzem znowu jest ta pobudka na jedzonko, czasem o 3, a czasem 4 czy 5
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie głowa boli, wypiłam kawkę...i nic mi się nie chce ale zaraz za obiad trzeba się brać
|
|
#2547 |
|
Konto usunięte
|
Zauważyłam u Artka na nóżce w 2-3 miejscach takie milimetrowe siniaczki, jakby popękane naczynka. Oczywiście już się martwię....
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42946569]Zauważyłam u Artka na nóżce w 2-3 miejscach takie milimetrowe siniaczki, jakby popękane naczynka. Oczywiście już się martwię....[/QUOTE]
to już wpisane w rolę matki jest....
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
po wczorajszym poście zaczęło się u mnie piekło. dostałam rozstroju żołądka. pół nocy spędziłam na kiblu i nic nie pomogło. teraz odsypiam. no i @ przyszła
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() dzięki ![]() do mnie też :/ -------------------------------------------------- nie dość, że @ przyszła to jeszcze dr jutro nie ma u nas, bo ma dyżur w szpitalu i nie przyjeżdża nie wiem co mam zrobić...od piątku (5dc) musiałabym brać Clo a dr będzie za tydzień we wtorek (9dc) idę robić krem z dyni w życiu jeszcze nie jadłam, ale myślę że będzie dobry
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

!

ja też. od zawsze.
dziś dojadamy 

nie wiem co mam zrobić...od piątku (5dc) musiałabym brać Clo a dr będzie za tydzień we wtorek (9dc)