|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Już wysłałam linka do małża z delikatną sugestią
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Któraś tutaj pisała że do brodawek Medela, i nie trzeba jej zmywać.
A do pupki wszystkie zresztą kosmetyki kupiłam z babydream, jak coś się zacznie dziać to wyeliminuje całą serie w razie czego. Moje koleżanki bardzo zachwalają sobie te kosmetyki. Oprócz tego jeżeli już naprawdę będzie jakieś odparzenie mam próbkę sudocremu. |
|
|
|
#1893 | |
|
Rozeznanie
|
fajniutka
Cytat:
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Witam poweekendowo
Sylwia, nie płacz mąż wróci lineczka, współczuję wydanej kasy na auto tym bardziej, że się okazało, że niepotrzebnie. Dlatego ja właśnie nie mogę się przekonać do używanych części. Ostatnio też miałam dylemat - jednak zdecydowałam się wydać więcej, ale mieć pewność, że jakąś gwarancję mam, że się nie okaże, że zaraz będę musiała wydać jeszcze więcej kasy na to samo... Ale ostatnio auto też nas pociągnęło dzidzia, cudownego masz synka. Powiem Ci szczerze, że nie mogłam sobie wyobrazić, jak może wyglądać taki nawet nie 2-kg maluszek, ale wygląda po prostu słodko. Bezbronny, delikatny - obyś mogła jak najszybciej wziąć go do domu Cytat:
Wklejam Wam leżaczek, który wzięłam od siostry i kombinezon, który odebrałam z licytacji z allegro. Mam jeszcze dwie nowe reklamówki ciuszków od koleżanki siostry - dużo różowych, mąż nieszczęśliwy A już myślałam, że pranie mam za sobą, a tu znowu muszę - ale dzisiaj u nas brzydko, może jutro wypiorę. Na dzisiaj obiad dostałam od mamy, więc może coś poprasuję. Chociaż nie chce mi się. Nienawidzę prasować!
|
|
#1897 |
|
Konto usunięte
|
Hej!!!
Wreszcie udało mi się tutaj zalogować i piszę... nie wiem czy napisze do końca bo coś mi się spierniczyło w laptopie i rozłącza mi net co 5 minut. A najgorsze, że modem dobry bo działa na innych komputerach- więc to coś z moim laptopem jest nie tak, ma swoje lata i chyba dokończy już zywot :/ cholerka kolejny wydatek bo u mnie bez kompa jak bez ręki... No, ale do rzeczy... wszystko jest ok, tzn. nie rodzimy Boli mnie kręgosłup, mały chyba uciska jakiś nerw bo momentami okropnie bolą mnie nogi i przechodzi mi przez nie coś jakby prąd mną telepnął.Wczoraj zaczęła mi się wydzielać z piersi siara- oczywiście mój mąż myśli, że jak siara to już zaraz urodzę Prawdę mówiąc nie pamiętam już na ile wcześniej wydzielała się w 1 ciąży. Ale chyba jeszcze nie rodzę? ![]() Misiek okropnie mnie tłucze ku dołowi, momentami czuję jakby chciał już się wydostać. No i w sumie tyle ![]() Dzidzia- synio jest przepiękny, malutki, ale jaki kształtny i urodziwy )
|
|
|
|
#1898 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
za samodzielność, ja jeszcze nie na tym etapie i albo bracia albo mąż zamawiają do czasu
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wolałam nie ryzykować z praniem w pralce :P a w sumie jak uprałam ochraniacz i kocyk to zostało mi jedno pranie ciemne już tylko
![]() do brodawek Ziajka a pupy Linomag Cytat:
![]() a że kupowaliśmy od handlarza który handluje tylko częściami do tego samochodu co my mamy, więc TŻ z nim już rozmawiał że nam wymieni na inny lepszy niż ten co wzięliśmy na całe szczęście ale kolejna stówa pójdzie na wmontowanie tego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Do brodawek jeszcze nic nie mam,a do puppy Linomag maść.
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42946572]Hej!!! Wreszcie udało mi się tutaj zalogować i piszę... nie wiem czy napisze do końca bo coś mi się spierniczyło w laptopie i rozłącza mi net co 5 minut. A najgorsze, że modem dobry bo działa na innych komputerach- więc to coś z moim laptopem jest nie tak, ma swoje lata i chyba dokończy już zywot :/ cholerka kolejny wydatek bo u mnie bez kompa jak bez ręki... No, ale do rzeczy... wszystko jest ok, tzn. nie rodzimy Boli mnie kręgosłup, mały chyba uciska jakiś nerw bo momentami okropnie bolą mnie nogi i przechodzi mi przez nie coś jakby prąd mną telepnął.Wczoraj zaczęła mi się wydzielać z piersi siara- oczywiście mój mąż myśli, że jak siara to już zaraz urodzę Prawdę mówiąc nie pamiętam już na ile wcześniej wydzielała się w 1 ciąży. Ale chyba jeszcze nie rodzę? ![]() Misiek okropnie mnie tłucze ku dołowi, momentami czuję jakby chciał już się wydostać. No i w sumie tyle ![]() Dzidzia- synio jest przepiękny, malutki, ale jaki kształtny i urodziwy )[/QUOTE]Mi siara cieknie już od 24 tygodnia ciąży także spokojnie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi czy kombinezony też prasujecie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze i tak jak dostanę macierzyński to kolejne 800 poleci na samochód więc super ![]() ale mimo takich wydatków nie sprzedałabym go ani nie zaminiła na żaden inny
|
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam problem z kompem - ładowarka sie popsuła
aaaale mam dziś ryczący dzień! Dzidzia Wasz maluszek jest taki wspaniały!! ![]() No i jeszcze na to wszystko obejrzałam skrót z naszego ślubnego dnia i już ledwo na oczy widzę ![]() Pokażę Wam też: http://www.youtube.com/watch?v=LuFw2TeXxgc |
|
|
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się powoli na coś zdecydować, żeby na zakupy iść, ale taka wstrętna pogoda jest :xCytat:
Jest kochany będzie przystojniak ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry dziewczyny
|
|||
|
|
|
#1906 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i ja skłądam życzenia Meżowi Nemoska, bo te to pojechane w większości dla jego kochanej Żony ![]() Cytat:
![]() śliczna, ale się tak jeszcze nie śpiesz do użytkowania, bo się możemy zacząć sypać razem, a ja bym jeszcze chwilę rada była poczekać, żebym nie musiała przeć z lapkiem w ręku, bo do połowy pażdziernika muszę oddac ważne dokumenty z pracy, które przygotować mogę dopiero kilka dni po zamknięciu miesiąca, także wiesz ![]()
|
|||
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42946572]Hej!!! Wreszcie udało mi się tutaj zalogować i piszę... nie wiem czy napisze do końca bo coś mi się spierniczyło w laptopie i rozłącza mi net co 5 minut. A najgorsze, że modem dobry bo działa na innych komputerach- więc to coś z moim laptopem jest nie tak, ma swoje lata i chyba dokończy już zywot :/ cholerka kolejny wydatek bo u mnie bez kompa jak bez ręki... No, ale do rzeczy... wszystko jest ok, tzn. nie rodzimy Boli mnie kręgosłup, mały chyba uciska jakiś nerw bo momentami okropnie bolą mnie nogi i przechodzi mi przez nie coś jakby prąd mną telepnął.Wczoraj zaczęła mi się wydzielać z piersi siara- oczywiście mój mąż myśli, że jak siara to już zaraz urodzę Prawdę mówiąc nie pamiętam już na ile wcześniej wydzielała się w 1 ciąży. Ale chyba jeszcze nie rodzę? ![]() Misiek okropnie mnie tłucze ku dołowi, momentami czuję jakby chciał już się wydostać. No i w sumie tyle ![]() Dzidzia- synio jest przepiękny, malutki, ale jaki kształtny i urodziwy )[/QUOTE]Super że wszystko dobrze a co do siary to nie, nie rodzisz jeszcze ![]() Jjejj przepraszam do pupki mam Elantan teraz zobaczyłam dopiero ja nie nadążam za swoim mózgiem
|
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#1909 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym tygodniu
![]() Cytat:
Dziękujemy ![]() Cytat:
Jestem w za dobrym nastroju żeby miało padać :PCytat:
dziękuje ![]() Cytat:
Edytowane przez Margot156 Czas edycji: 2013-09-23 o 11:23 |
||||
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie prasuję
Cytat:
![]() Także domykaj sprawy z papierami i rodzimy;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-23 o 11:22 |
|
|
|
|
#1911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pięknie wyglądacie razem a Ty śliczna panna młoda |
|
|
|
|
#1912 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
takiego typu : http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk...536640612.html bo ja dzis nawet mialam pewne zamiary wlasnie z wypraniem go,ale wlasnie tak cos czulam,ze moze nabrac wagi ciekawa jestem jak on po wypraniu bedzie wygladal,te jego wloskido pupy mam bepanthen,Linomag kiedys uzywalam sama wiec tez troche zostalo...a do brodawek,nie wiem wlasnie-ja pisalam o tej medeli PureLan-ale nie wiem czy sens na kolejny wydatek-polecala mi to polozna ten bepanthen trzeba zmywac z brodawek jak cos? |
||
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Adosieńka ślicznie w tym Waszym Raju
![]() My mamy taki jajcarski w stylu starego kina nakręcony m. in. i ostatnio mi tak fajnie humor poprawia, bym pokaząła, tylko nie umiem go wyciąć z całości, bo nasz filmik nie podzielony na klatki ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia malutki słodziaczek z synka
a imię, no cóż powiem ci, że znam jednego dorosłego Witka i na prawdę bardzo fajny gość przynajmniej nie będzie jeden z wielu na pewno będzie zapamiętywany Dzastin wózio super mi też wpadł w oko w sklepie jak oglądałam wózki ale nie można mieć wszystkiego hehe;D Na pewno będzie dzidzi wygodnie bo z tego co pamiętam to ma dużą gondolkę i chyba regulowane dno no i kolor pięęęęęęękny przepraszam, że nie nadrabiam więcej ale ciężko zdążyć za wami zwłaszcza po weekendzie;D u nas troszkę się działo przez te parę dni i nie dałam rady was śledzić... w końcu i mnie złapało przeziębienie a zaraz za mną tż się pochorował pozostaje czekać na maluszka pochwalę się co wymyśliłam dla moich mężczyzn z okazji dnia chłopaka;D zamówiłam im takie same koszulki, o takie: http://www.mini-me.pl/koszulka-napis...ieca-p-85.html to dla synka i taką dla tż: http://www.mini-me.pl/koszulka-napis...eska-p-87.html myślałam jeszcze czy dla siebie nie wziąć ale na razie odpuściłam może jak już Julo będzie na świecie to i jemu od razu zamówię;D
|
|
#1915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuje Ci mąż oczywiście ![]() Eh domu to w dresach,ale wiesz na jakieś wyjście typu spacer. Dobrze robi na psyche takie oddresowanie ![]() O rzeczywiście ![]() Cytat:
Jesteś wielka ![]() ![]() Jak mu przeczytałam to go aż zamurowało.Mordka mu się cieszy do teraz... Krejzolka ![]() Zapisujemy Zwłaszcza że jego rodzinka zapomniała o urodzinach
|
|||
|
|
|
#1916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buziak poleciał ![]() Cytat:
za ósemeczkę Cytat:
![]() Ja będę miała w środę Pogoda się nie może wyklarować coś .Ten tydzień miał być ładny i co i ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Kyte Ja zamierzam poczekać do listopada, no dobra może końca października
|
|||
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- ![]() Fajny kolorek ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie to wymyśliłaś
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam MAMUSIE
![]() Ja czuje się dzisiaj tak fatalnie jabym miała zaraz urodzić.Brzuch mi się tak obniżył,ze już prawie mam go na kolanach Odstawiłam Lilusię do babci i leżę. dzidziadziumdzia piękny ten twój synek,normalnie płakać mi się zachciało jak go zobaczyłam.Mój tż to Witek i nigdy nie miał niemiłych sytuacji związanych z imieniem.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

za Kamilkową furę!!! Jeździsz nią teraz?
mąż wróci 

ja nie nadążam za swoim mózgiem