Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 11:41   #3391
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

fewciu - dobry pomysł z apteczką
te jestem za- jak jeszcze na założyłaś wątku w k. to leć bedzię to naprawdę bardzo przydatny, bo sezon choróbskowy niestety.

U mnie małż już połamany, z gila cieknie, gardło boli

szaja, dobrze, że powiedziałaś o tym, że jak się rozwija ruchowo to nie gaworzy i odwrotnie. Fewcia, widzisz- niepotrzebnie panikujemy

Aga, dobrze, że udało Ci się głowkę złapać. Mam nadzieje, że Zuzi nic nie będzie

aśka, szok, może to jednak nie to. mnie się takie coś zrobiło po porodzie niedługo. Ale ropa zeszła i samo zniknło za wizytę u gineksa.

nancy, brawa za nowe "słownictwo" chyba sprawdza się to co szaja mówi

misiael, u nas z puzzlami to samo. Kupiłaś je może w pepco? bo takie ładne kolorowe podobno tam są. interesuje mnie cena

dziewczyny u nas góne dwójki lada moment powinny się przepić, już tak je widać, że hoho

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:43   #3392
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hope to wlasnie jest to ... przeczytalam ten watek i pocieszajacy nie jest ... pisza ze antybiotyki nie zawsze.pomagaja i ze zabieg buuuu ... moja bozenka ...
ale sie zachmurzylo u mnie ... dziekujemy z blanka za zyczenia wczorajsze.

Black oby Cie chorobsko ominelo ...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Misia cudo, Myslalam ze tylko moja mala jest takim kibolem ... i ze tylko blanka jest lysolem a tu prosze ma kolezanke bezwlosa :d
i mamy podobnych Tz, moj dopiero niedawno odkryl ze pralke da sie wlaczyc. co do zelazka nie prasuje. ja do niedawna nie prasowalam mu bo nie mam kiedy, ale ta sirota chodzil taki wygnieciony, ze az mi wstyd bylo. on powiedzial ze mu to nie przeszkadza, ale to swiadczy o mnie przeciez ... no i mu prasuje znowu ...

a co do wyciskania ja juz tak mam i nie umiem tego opanowac ... przed sek znow troche wycisbelam ... ale ju do jutra nie tykam ...

mloda przebudza sie po 1,5 godz drzemce :p
Hani w końcu się te włosy puściły, bo tak to łysa jak kolano jak to mój Tż mawia żarówa
a co do prasowania to ja głównie jemu prasuję, żeby wyglądał w robocie no i Hani rzeczy, swoje to jak mam czas;p

cała puzzle kupiłam w carrefourze po przecenie 30zł, na all chodzą dużo drożej- http://allegro.pl/puzzle-piankowe-tr...565843731.html

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-23 o 11:45
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:45   #3393
nancykenator
Zakorzenienie

Cała u nas się to sprawdza, bo zauważyłam, że jak zaczyna być bardziej mobilny to mniej "gada", Czytałam gdzieś, że dzieci, które np uczą się chodzić zapominają jak się mówi, mimo, że wcześniej to umiały.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:47   #3394
hope01
Zakorzenienie

Asiu pamiętaj, że każdy przypadek jest indywidualny. To, że któraś tam miała zabieg, nie znaczy, że Ty również bedziesz go miała

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:50   #3395
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

szaja, dobrze, że powiedziałaś o tym, że jak się rozwija ruchowo to nie gaworzy i odwrotnie. Fewcia, widzisz- niepotrzebnie panikujemy

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Cała u nas się to sprawdza, bo zauważyłam, że jak zaczyna być bardziej mobilny to mniej "gada", Czytałam gdzieś, że dzieci, które np uczą się chodzić zapominają jak się mówi, mimo, że wcześniej to umiały.

BO tak jest, wiecie, przecież dla dziecka nabywanie nowych umiejętności to kolosalna praca - owszem, zdarza się, że dzieci robią wszystko naraz, ale z reguły umiejętności lecą osobno.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:51   #3396
nafiyqa
Zakorzenienie

Deli, jak dogadzasz TZ
Nie chcesz byc moja TZtka?

nancy, brawo dla Kubusia

Black, gratulacje za zdany egzamin

Zdrowka dla wszystkich chorujacych dzieciaczkow i mamus!
Mnie tez zlapalo :/

całaaaaaaaaa, snilo mi sie, ze wynajmowalysmy mieszkanie studenckie i kupowalysmy chleb na spółę

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-23 o 11:52
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:51   #3397
Konto usunięte

Aśka, hope dobrze ci pisze - ja miałam zapalenie gruczołu i tylko maścią czarną miałam smarować, ze 3 dni to trwało i zeszło. I kilka koleżanek też tak miało.

Nawijko, orientację zmieniasz?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:52   #3398
Ifwka
Zakorzenienie

O matko, ale naprodukowalyście, ledwo nadrobiłam, troche pocytowałam, trochę napisze co pamiętam
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś z Domcią na tym bilansie i kurde mała przez dwa miesiące przytyła tylko 0,5 kg Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?

A Wasze dzieciaczki piją samo mleko w ciągu dnia czy z dodatkiem kaszy?
Moja raz kaszę na wodzie na śaniadanie + 3 razy samo mleko.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I pytanie - robicie dzieciom obiadki z ryzem/kasza?
Ja do tej pory jedynie z ziemniorem, ale mi sie juz znudzily, a co dopiero Kubie
Moja jadla ryż ale obiadek był gotowy ze słoiczka.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
To ja Ci sprzedam njusa: mąki nie powinno się stosować na odparzenia, bo, zacytuję pana doktora: "ona nie jest od tego"

Mnie dzisiaj gościu dał jeszcze inny zamiennik: Thormentil Forte

A jak Wt walczyliście z odparzeniem, to smarowałaś i często zmieniałaś Igiemu pampki po prostu, przy okazji wietrząc, czy też tak specjalnie wietrzyłaś?

I my też mamy taki bilans, ale się wybierzemy wcześniej z racji tego odparzenia

Kochany mąż
Oli raz miała odparzenie i pomógl tormentiol, teraz bepantehn na noc, mąka ziemniaczana, w ciągu dnia sudocrem.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42933746]
A ja mam doła, Dorka jak leżała tak leży, 8mcy ma i prócz niechętnego obracania się z i na brzuch niewiele robi. I co ja mam zrobić, skoro tylu ludzi mi powiedziało, że jest ok? A ja się załamuję coraz bardziej...[/QUOTE]
U mnie tez Mala lezy, ostatnimi daniami nogami intesnywniej wali, ani się nie przekręca, a jeśli chodzi o gaworzenie to tylko po swojemu i to najczęściej jak ma coś w buzi.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Troszkę lepiej, więc mam nadzieję, że się to wkrótce skończy... Do toalety wciąż latam, ale już rzadziej, w sumie nie wiem, z czego mój żołądek się jeszcze oczyszcza, bo wczoraj prawie nic nie jadłam - na widok jedzenia miałam ochotę zwymiotować... Ale nie mam już dreszczy i nie bolą mnie mięśnie.

A co do Yae, to ja mam bardzo często tak z Oliwką, bo moja królewna jest bardzo rozgadana - wcale bym się nie zdziwiła, gdyby najbardziej na forum. Ma swoje stałe słowa, które często mówi, jak - mmmda (czyli jest głodna), dunduś (nie wiem, co to oznacza , ale to jej nowa ksywka ), dziś, mama, tatuś, dzidzia, dada, baba itp itd, generalnie rozwala mnie jej gaworzenie, czasem jej potrafi takie coś wyjść, że głowa mała... A wczoraj nie chciałam jej czegoś tam dać - to zaczęła krzyczeć "Daaaaj, daaaaaj!!" - przypadek?

Oprócz tego bije brawo, robi "Koci koci łapci", "Duzia, duzia", bawi się w akuku, jak coś jej nie smakuje, to komentuje to prostym słowem - "ple". I wiele innych zachowań.

Dlatego ludzie zazwyczaj są zdziwieni, jak mówię, że ma 7,5 miesiąca.
Black zdrówka
Oliwka to niezła gaduła

Co do pomocy mam, to współczuję Wam, moja mama sama się zawsze oferowała, namawiała żeby wychodzić do kina, nawet jak piersią karmiłam to wyskakiwaliśy do kina czy na zakupy. No a teraz jak mieszka z nami to wogóle bardzo dużo się Małą zajmuje no bo ja w pracy :/

Byliśmy wczoraj na targach matoryzacyjnych, Oliwka mega zainteresowana była i grzeczna bardzo, a juz jak ciastko memłała w buźce to wogóle full wypas

Martwi mnie tak jak Szajkę ten brak jakicholwiek oznaków raczkowania czy choćby czołgania/pełzania. Za to podtrzymywana mocna na nóżkach stoi.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:58   #3399
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, o widzisz - to podobnie u nas. A teraz jak się czujesz? Ja już lepiej, powoli odżywam, choć wciąż nie jem - nie mam smaku, wszystko jest mdłe dla mnie. TŻ pojechał do sklepu po parówki i pasztet, bo to jedyne, na co mam ochotę... No i jeszcze placki ziemniaczane albo frytki bym zjadła. Jak w ciąży.

A co do butków, to super są, nie? Taaaakie właśnie milutkie, ciepłe, śliczne. No i bardzo wygodnie się je zakłada, i nie spadają.

Laski, ma któraś jakieś info od Bijkory?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 11:58   #3400
Delicjanka
Zakorzenienie

Nawijka niestety;p nie masz pytona;p

Ale chce mi sie spać aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dopiero kuchnie ogarnęłam. Nienawidzę syfu.

W ogóle to nie wiem co sie wczoraj stało. Amelka tak wczoraj przed snem marudzila, dawalam jej cyca. Nie chciala. Tzt mnie namówił na mm. Dałam... wypiła 210 ;O...... masakra, nie wiem, lecialo mi z cyców przecie hmmm..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-23 o 12:00
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:06   #3401
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

całaaaaaaaaa, snilo mi sie, ze wynajmowalysmy mieszkanie studenckie i kupowalysmy chleb na spółę

o chu.u złoty : hahaha: leżę

ja pitole, Julka walnęła buzią o grzejnik i ma takiego siniaka na policzku, że szok

szaja, to u nas się to sprawdza na stówę, bo ruchowo idzie ładnie, a gadać nie chce. Komunikuje się tak jak Igi przy pralce

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:06   #3402
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Szaja,Nancy,Cała Tak myślałam właśnie,ale chętnie bym posłuchała czegoś innego niż aaaaaaa czy łeeee

Aska mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i skończy się na maści tak jak u Szajki.

Aga dobrze że złapałaś główkę! Mam nadzieję że Zuzi nic nie będzie

Mała

A gdzie jest Lady?

Debrah jak Wam weekend minął?

Marsi co się dzieje?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:12   #3403
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dzięki
Mam nadzieję, że rzeczywiście nie poleciało na brzuszek, bo wiecie ja już sobie wyobrażam jakieś urazy wewnętrzne , ale no ściągałam z nóżek i to bardziej wyglądało że to krzesło ona trzymała i bardziej się położyło na niej niż spadło. Ale to były dosłownie ułamki sekund !!!!!!!!!!!!! Zamiast stać koło niej to chciałam koniecznie z półki kurze pościerać :bab a:

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:

ja pitole, Julka walnęła buzią o grzejnik i ma takiego siniaka na policzku, że szok

dla Julki
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:13   #3404
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Ale chce mi sie spać aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dopiero kuchnie ogarnęłam. Nienawidzę syfu.

W ogóle to nie wiem co sie wczoraj stało. Amelka tak wczoraj przed snem marudzila, dawalam jej cyca. Nie chciala. Tzt mnie namówił na mm. Dałam... wypiła 210 ;O...... masakra, nie wiem, lecialo mi z cyców przecie hmmm..
wiesz, pyton to nie jest problem jest wiele hmm zamienników
Cytat:
Szaja,Nancy,Cała Tak myślałam właśnie,ale chętnie bym posłuchała czegoś innego niż aaaaaaa czy łeeee

Aska mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i skończy się na maści tak jak u Szajki.

Mała

A gdzie jest Lady?

Debrah jak Wam weekend minął?

Marsi co się dzieje?

a ja bym chętnie zobaczyła Kubusia pełzającego albo siedzącego

dziewczyny, pytanie z innej beczki, ma któraś w oknie firany typu wachlarze? Jak się je pierze, zadowolone jesteście? Bo chciałabym coś zmienić u siebie w mieszkaniu i padło na okna
Stary 2013-09-23, 12:17   #3405
mala_19kw
Zakorzenienie

I tu się faktycznie zgadza bo od kiedy Oskar to istny pędziwiatr to mniej gada.

Mąż dumny bo zaczął mówić tata A niech ma

Meduza- widziałam że idą wam ząbki nam też tylko u nas górne trójki już (o ile dobrze zlokalizowałam).

Wasze dzieci też wszystko pakują do buzi? Oskar jest z tym niemożliwy. Nawet brudne skarpetki memla (swoje oczywiście )

I czy zmiana pampersa też jest u was wyczynem? Bo ja próby ubrania nowego podejmuje przez dobre 15 minut. Najgorzej jak jest qpa Ganianie za gołą o.sraną dupą wcale do zabawnych nie należy
W ogóle nie da się położyć,on musi stać albo siedzieć. I weź tu człowieku bądź mądry

Marsi-co się dzieje?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-09-23 o 12:19
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:17   #3406
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hope, o widzisz - to podobnie u nas. A teraz jak się czujesz? Ja już lepiej, powoli odżywam, choć wciąż nie jem - nie mam smaku, wszystko jest mdłe dla mnie. TŻ pojechał do sklepu po parówki i pasztet, bo to jedyne, na co mam ochotę... No i jeszcze placki ziemniaczane albo frytki bym zjadła. Jak w ciąży.

A co do butków, to super są, nie? Taaaakie właśnie milutkie, ciepłe, śliczne. No i bardzo wygodnie się je zakłada, i nie spadają.

Laski, ma któraś jakieś info od Bijkory?
no, butki super i za niewielkie pieniądze
już dużo lepiej, wypiłam kawe.
Rano jak wstaliśmy byłam na 2 no i oczywiście drzwi nie mogłam całkiem zamknąć, bo Młody w korytarzu rozpiernicz uskuteczniał i musiałam ziorać przez szpare na niego. A ten gałgan przyszedł, otworzył mi drzwi na oścież, siadł w progu i skupienie... stękanie... i zrobił w pampa. Na koniec mi papier podał, który w międzyczasie rozwalił po podłodze

BTW dzieciak mój reaguje na "daj" co by nie miał w ręce to Ci da i "gdzie ma (mama, tata, ciocia itp) nos?" i pokazuje na nos

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:18   #3407
aska27adopcje
Zadomowienie

Laski dziekuje wam
Jak ja was kocham normalnie, co ja bym bez was zrobila ... jus sie naczytalam w necie i oznak raczyska szukalam ... jutro na 8 do lekarza i zobaczymy co powie ...oby to szybko zeszlo
Stary 2013-09-23, 12:23   #3408
misiaeel
Wtajemniczenie

Hania raz zamilkła zupełnie jak zaczęły się przewrotki na brzuszek

cała dla Julaska

Aga dla Zuzi na pewno nic Jej się nie stało ale pewnie się strachu najadłyście obie

mała u nas zmiana pampersa coraz to gorzej, bo Hania cały czas się przekręca na brzuch:/ jak chcę zmienić to zaczyna się wyrywanie:/

hope u nas jest- gdzie jest tata i od razu szuka Tż

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:24   #3409
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no, butki super i za niewielkie pieniądze
już dużo lepiej, wypiłam kawe.
Rano jak wstaliśmy byłam na 2 no i oczywiście drzwi nie mogłam całkiem zamknąć, bo Młody w korytarzu rozpiernicz uskuteczniał i musiałam ziorać przez szpare na niego. A ten gałgan przyszedł, otworzył mi drzwi na oścież, siadł w progu i skupienie... stękanie... i zrobił w pampa. Na koniec mi papier podał, który w międzyczasie rozwalił po podłodze

BTW dzieciak mój reaguje na "daj" co by nie miał w ręce to Ci da i "gdzie ma (mama, tata, ciocia itp) nos?" i pokazuje na nos
hahaha padłam po prostu
i za umiejętności Dadiego
Stary 2013-09-23, 12:31   #3410
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Laski dziekuje wam
Jak ja was kocham normalnie, co ja bym bez was zrobila ... jus sie naczytalam w necie i oznak raczyska szukalam ... jutro na 8 do lekarza i zobaczymy co powie ...oby to szybko zeszlo
Tylko przy tym nie majstruj

Widzę że Ty taki "rakarz" jak ja jesteś. Ja też wszystko co się da wyciskam. Strupów też się pozbywam (ale hamuje się już matce nie przystoi ).

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania raz zamilkła zupełnie jak zaczęły się przewrotki na brzuszek

cała dla Julaska

Aga dla Zuzi na pewno nic Jej się nie stało ale pewnie się strachu najadłyście obie

mała u nas zmiana pampersa coraz to gorzej, bo Hania cały czas się przekręca na brzuch:/ jak chcę zmienić to zaczyna się wyrywanie:/

hope u nas jest- gdzie jest tata i od razu szuka Tż
U nas kiedyś też były tylko przewroty na brzusio Teraz w ogóle nie mogę go położyć do przebrania a jak juuuuż mi się uda to siada albo wstaje za chwilę Często zmieniam mu pampa w powietrzu

Aga,Cała- dla dziewczynek.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-09-23, 12:32   #3411
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tylko przy tym nie majstruj

Widzę że Ty taki "rakarz" jak ja jesteś. Ja też wszystko co się da wyciskam. Strupów też się pozbywam (ale hamuje się już matce nie przystoi ).
JUz nie bede majstrowac, moze jakbym tego nie przebijala dzis by bylo takie dojrzalsze, bo sie dopiero buduje ... no ale dzis ju tez 2 x grzebalam

Pomysl jak moj tz ma przerabane, teraz to sie juz stawia, ale kiedys, na poczatku dawal sam, bo wiadomo, potem wymuszalam, a pozniej juz szantazowalam, ze jak mi nie da wycisnac to cos
Stary 2013-09-23, 12:47   #3412
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
JUz nie bede majstrowac, moze jakbym tego nie przebijala dzis by bylo takie dojrzalsze, bo sie dopiero buduje ... no ale dzis ju tez 2 x grzebalam

Pomysl jak moj tz ma przerabane, teraz to sie juz stawia, ale kiedys, na poczatku dawal sam, bo wiadomo, potem wymuszalam, a pozniej juz szantazowalam, ze jak mi nie da wycisnac to cos
Stary 2013-09-23, 12:49   #3413
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Mam pytanie-kiedy można lub kiedy Wy podnosiłyście oparcie swoim dzieciom do pozycji siedzącej?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:50   #3414
Konto usunięte

Też wyciskam
Stary 2013-09-23, 12:57   #3415
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Troszkę lepiej, więc mam nadzieję, że się to wkrótce skończy... Do toalety wciąż latam, ale już rzadziej, w sumie nie wiem, z czego mój żołądek się jeszcze oczyszcza, bo wczoraj prawie nic nie jadłam - na widok jedzenia miałam ochotę zwymiotować... Ale nie mam już dreszczy i nie bolą mnie mięśnie.

A co do Yae, to ja mam bardzo często tak z Oliwką, bo moja królewna jest bardzo rozgadana - wcale bym się nie zdziwiła, gdyby najbardziej na forum. Ma swoje stałe słowa, które często mówi, jak - mmmda (czyli jest głodna), dunduś (nie wiem, co to oznacza , ale to jej nowa ksywka ), dziś, mama, tatuś, dzidzia, dada, baba itp itd, generalnie rozwala mnie jej gaworzenie, czasem jej potrafi takie coś wyjść, że głowa mała... A wczoraj nie chciałam jej czegoś tam dać - to zaczęła krzyczeć "Daaaaj, daaaaaj!!" - przypadek?

Oprócz tego bije brawo, robi "Koci koci łapci", "Duzia, duzia", bawi się w akuku, jak coś jej nie smakuje, to komentuje to prostym słowem - "ple". I wiele innych zachowań.

Dlatego ludzie zazwyczaj są zdziwieni, jak mówię, że ma 7,5 miesiąca.
zdolna bestyjka z Oliwki
Moja robi kuku i papa, i mówi mama, baba, gyyy (na Karinkę), ama (jak chce jeść i NEEE
Cytat:

Nasza noc znowu ciężka. Blanka często się budziła z płaczem,nie wiem o co chodzi. Nie wygladala jakby coś ja bolało... Pobudka o 6,od jakiegoś czasu tak się budzi,a wcześniej to do 7 spala. Dziecko mi dorasta?

[/COLOR]I jeszcze chciałam powiedzieć że Blanka nie gaworzy.
.

Fewciu dzieci jedne mówią wcześniej, drugie później
Cytat:
Zdrówka dla Majeczki.

A reakcja Karinki - bezcenna! Ja bym na Twoim miejscu puszyła się z dumy...
dziękuję
Byłam u tego lekarza, nic jej nie jest - kaszel jest od spływającego do gardełka katarku.
Przy okazji miała bilans - 71 cm i niecałe 9 kg

Cytat:
E_vel mina Małej mówi wszystko! Pięknie!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wow, jaka radosc! Brawo za tort, wczesniej przegapilam zdjecie.

Cytat:
Meneq

Dziewczyny może zrobimy w klubie Apteczkę pierwszej pomocy? Tyle piszemy tu o lekach,maściach itp,potem gdzieś to ginie i pytamy o to samo. A tak wszystko byłoby w jednym miejscu.
Nawet osoby które nie maja dostępu do klubu,szybciej dostałyby odpowiedź. Co o tym myślicie?

Cytat:
Kurczę, mam gorączkę... 37,8... Mam nadzieję, że to jednak nie jest żaden wirus, boję się o małą. Poprosiłam TŻa, żeby ją trochę odizolował dzisiaj ode mnie... Boję się.
dużo zdrówka

A powiedz mi, Twoja siostra potwierdziła ciążę?
Moja siostra się dziś dowiedziała, ze będzie mieć córeczkę, ciesza się strasznie, bo ich synek chciał siostrzyczkę
Cytat:
Hejka laski, zaraz sie biore za nadrabianie dnia wczorajszego .... chcialam wam sie tylko pozalic ... zrobila mi sie jakas kulka na bozence ... wczoraj zauwazylam bo mnie cos zaczelo bolec tam, przebilam igla, bo ja zawsze chce wszystko wyciskac, poszlo troche ropki, ale nie duzo ... a dzis jest dalej i to wieksze TZ mnie ogladal i mowie, ze spuchnieta i czerwona tam jestem ... ju sie do ginekologa umowilam na jutro, chyba to jest zapalenie gruczolu ... juz sie naczytalam, ze w najlepszym wypadku antybiotykoterapia i sie samo wchlonie, jak nie zabieg, nacina sie skalpelem, spuszcza plyn, wsadza tampon na 2 dzien wyciaga i zaszywa

Wiecie ja to mam kuwa takiego pecha, najpierw pekniecie macicy, hemoroidy, potem kamienie na woreczku i laparoskopia, no ale zeby ropien na bozenie
jejku oby samo przeszło i nie grzeb w tym bo Ci się zakarzenie wda
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Kurcze krzesło spadło na Zuźkę. Ona się go trzymała i zaczęła lecieć a ono na nią. Biegłam z prędkością światła, zdążyłam rękę pod głowę podłożyć, ale krzesło spadło jej na nóżki chyba tylko, bo to było tak szybko. Na główkę na pewno nie, mam nadzieję że na brzuszek też nie :banghead::banghead: głupia pipa że mnie :banghead::banghead:
dobrze, że nie na głókę
Cytat:
Wasze dzieci też wszystko pakują do buzi? Oskar jest z tym niemożliwy. Nawet brudne skarpetki memla (swoje oczywiście )

I czy zmiana pampersa też jest u was wyczynem? Bo ja próby ubrania nowego podejmuje przez dobre 15 minut. Najgorzej jak jest qpa Ganianie za gołą o.sraną dupą wcale do zabawnych nie należy
W ogóle nie da się położyć,on musi stać albo siedzieć. I weź tu człowieku bądź mądry
u nas i to i to tak samo przy zmianie pampka tak strasznie się chichra jeszcze
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:07   #3416
BlackSanctum
Zakorzenienie

e_vel, taaaak. Czekamy na nowego członka rodziny i nie możemy się doczekać płci - wspaniale, że u Twojej siostry będzie córeczka! Córeczki są boskie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:10   #3417
nancykenator
Zakorzenienie

Black a jak Twoja siostra się czuje?
Stary 2013-09-23, 13:20   #3418
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
e_vel, taaaak. Czekamy na nowego członka rodziny i nie możemy się doczekać płci - wspaniale, że u Twojej siostry będzie córeczka! Córeczki są boskie.
Jakiś czas temu jak byłam na blogu Twojej siostry i zobaczyłam ten egzotyczny makijaż pomyślałam sobie że tak pięknie,świeżo i promiennie wygląda jakby była w ciąży i potem Ty pisałaś że zobaczyła dwie kreseczki
Fajnie że ciąża potwierdzona i oby była bez komplikacji.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-09-23, 13:21   #3419
blogerka
Wtajemniczenie

hej, wpadam się tylko przywitać i jak znadję chwilkę Was poczytam, ale to już pewnie nie dzisiaj, Borysowego szału ciąg dalszy, ale nocki ciut lepsze, dzisiaj spał nawet do 9.30 :szok: bo go oszukałam wentylatorem - ululał go mimo że wydawało mi się że rozgada się już na dobre.
Ja z @ umieram, tak mnie krzyż napieprza, jeszcze dentystę ogarniam - od porodu nie byłam i boję się chyba bardziej niż wizyty u ginekologa :p
Stary 2013-09-23, 13:24   #3420
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42947445]
Nawijko, orientację zmieniasz? [/QUOTE]
Hmm dla codziennego obiadu? Chyba warto

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Pewna jestes?

Cytat:
o chu.u złoty : hahaha: leżę
Haha to z tej choroby chyba takie koszmary mam

Cytat:

Chlopaki wygnane na spacer, a ja grzeje sie pod kolderka. Wokol mnie salatka z kurczakiem, kasza z owocami, herbatka i popcorn. A podobno chorzy apetytu nie maja
Chwila sie "połajzuje", a potem zaszywam sie z ksiazka

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości