|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Witam piękne Panie
![]() Poniedziałek rano - czas zacząć szukać pracy, od nowa, już kolejny poniedziałek... nawet nie liczę
|
|
|
|
#122 |
|
Konto usunięte
|
właśnie idę odpalić pracuj.pl i inne pochodne
|
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
Dziś jest przełomowy dla mnie dzień.
Bo się okaże, czy dostałam się na dzienne czy nie. Jeśli nie to będę myśleć dalej, a jeśli się dostałam, to też będę rozmyślać. W ogóle ciężki wybór. Nie chcę wyjść w wieku 24 lat szukając pracy... ale zobaczymy, wyniki rekrutacji o 23 :P |
|
|
|
#124 |
|
Konto usunięte
|
o 23? rany
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie...a jutro rano trzeba składać papiery, i jakieś kopie robić, a u mnie popsuta drukarka i sama nie wiem czy robić czy nie.
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
no nie wiem...ja bym na pewno nie szła na dzienne. no chyba, że to prawo albo medycyna
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli okres próbny jest na 3 miesiące to mają prawo zwolnić mnie już po 1 ? Umowę mam nie na 3 tylko na miesiąc
![]() ![]() ![]() ciężko ze sprzedażą. Jak zostanę bez pracy w październiku to masakra. Już teraz coraz mniej konkretnych ogłoszeń ![]() Odnośnie wesela to jeszcze nie wiedzą jak to będzie wyglądać. Napisałam, że ja innej opcji nie widzę, więc niech sobie wybiera. Nie w głowie mi jej wesele, przejęłam się teraz pracą
|
|
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Umowę na czas określony można wypowiedzieć w każdej chwili pod warunkiem ze jest zapis o możliwym wypowiedzeniu i nie trzeba jej uzasadniać. |
|
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Witajcie
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
ktos mi dzwonil z zapro na rozmowe ale za ch*** nie wiem kto.... ma napisac maila. przerywalo i szukalam okna
|
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
jak zadzwonili to pewnie chcą ciebie,
byleby znów nie było tak jak ostatnia sytuacja ![]() no ja nie chcę iść na dzienne, ale matka się uparła. modlę się, żebym się nie dostała, mogłabym wtedy wyjechać i nikt by mi nie wmówił, że nie próbowałam, bo próbowałam! o! |
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po długiej nieobecności!
Ja nadal bez pracy, kilka bezowocnych rozmów za mną. Dziś byłam w UP w sprawie stażu i Pan mi z rozbrajającą szczerością powiedział, że to wszystko pic na wodę i jest niewielka szansa na zatrudnienie po takim stażu, bo firmy szukają darmowej siły roboczej ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Jak nie chcesz to tego nie rób! Ja tez kiedyś popełniłam taki błąd bo 'matka się uparła' i pokutuję za to do dnia dzisiejszego. |
|
|
|
#133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ile lat będziesz miała jak skończysz ten kierunek? |
|
|
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42947925]pewnie jej nie wytłumaczysz, że po dziennych teraz jeszcze gorzej z pracą bo nie masz praktyki. chyba, że będziesz się łapać staży, a to wiadomo... darmowe.
ile lat będziesz miała jak skończysz ten kierunek?[/QUOTE] 24... Nie da się jej wytłumaczyć, dla mnie "mgr" to jest KTOŚ! Nieważne, czy się siedzi 5 lat na bezrobociu, ważne jest, żeby mieć mgr. I ja jej tłumaczyłam 1000x, opowiadałam, mówiłam, tłumaczyłam, no jak grochem o ścianę... tysiąc przykładów: że będę w okresie "produkcyjnym" ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Tak, mówili w radiu, że co 5 osoba z UP dostaje staż, a reszta to ściema. Żeby tylko matka! Stoją za nią murem - dwie babcie "kończ studia!", ciotka "jak to bez mgr", i chłopak "zrób te studia". Tylko znajomi trzeźwo myślą, wiele z nich ma pracę i kończy zaocznie. |
|
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
Matki, ciotki i babcie mają takie wyobrażenie peerelowskie. Mama mojego byłego tż była doktorem, nauczycielem akademickim i moja babcia zawsze twierdziła, że to bogaczka musi być, a kobieta zarabiała 3k netto w Warszawie
|
|
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
Rzeczywiście bogaczka jak na Warszawę...
kiedyś mieliśmy zajęcia z doktorem, mówił wprost ile zarabia, najniższą krajową, ale potem przyszedł pochwalił się, że dostał podwyżkę- całe 100 zł... BRUTTO!
|
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest sobie oferta: Telemarketer/ka Opis stanowiska: Zadaniem pracownika zatrudnionego na tym stanowisku będzie kontakt z Klientem celem monitorowania potrzeb w ramach oferowanego przez nas produktu, oraz przekazanie tych informacji managerowi regionu. Projekt będzie realizowany we współpracy z urzędami miast w całej Polsce. Wymagania: - Odwaga i otwartość w komunikacji z klientem - Doświadczenie w sprzedaży lub obsłudze klienta - Wytrwałoś w dążeniu do celu - Umiejętnoś szybkiego uczenia się - Wysoka kultura osobista i uczciwość - Zaangażowanie w wykonywany projekt - Obsługa komputera Oferujemy: - Stałe godziny pracy – system jednozmianowy (od poniedziałku do piątku 8.00-16.00) - Pracę ze sprawdzonym produktem - Dostęp do rynku o dużym potencjale klientów - Możliwość rozwoju i awansu w ramach działu sprzedaży - System szkoleń Zwykłe wciskanie przez telefon, tyle, że nie jednostkom, a urzędom? |
|
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
Nie znam się, ale unikam takim ogłoszeń, nie wiem czemu.
Ale jaja. Zobaczyć, czy się dostałam mogę o 23 dzisiaj, a podobno na uczelni już są listy!!? To jak to jest haha, nie czaje..... |
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie. Jeśli firma szuka stażysty, ale mają napisane, że oferują umowę o pracę to czy to się różni czymś od normalnej umowy o pracę?
w ogóle mam ochotę rozsadzić komputer tak mi wolno net działa dzisiaj.
|
#140 |
|
Konto usunięte
|
Mnie się zdaje, że staż to taka umowa o pracę, ale za mniejszą pensję, mogę się mylić, bo nie pracowałam nigdzie tak
![]() U mnie na szczęście dobrze net działa, za to komp się psuje |
|
|
|
#141 |
|
BAN stały
|
Ja byłam dziś w up się podpisać. Po co wogóle up istnieje, to ja nie wiem. Ani pracy tam nie znajdzie, ofert nie ma, kursy i staże przynajmniej u mnie rozdawane są między swoich np rodziny urzędników, znajomych itp. Kursy na które dawniej u nich się zapisywałam, nigdy się nie dostałam. Zapisywali swoich na kursy. Kursy robiłam z instytucji , które kursami unijnymi się zajmują.
Przyszła mi dziś sukienka z wygranej., Musze się nią wam pochwalić, bo jest śmieszna.U góry ma koronkę. W ramionach mogła by być szersza, bo bo ciężko ja ubrać. Gdyby nie było koronki, to bez problemu by ją w ramionach ubierał, a tak trzeba na koronkę uważać. W pasie jest dobra. W biodrach jest poszerzana. Koleżanka mówi, że jest pocieszna Tu macie link do niej http://www.romwe.com/black-kitty-dress-p-48889.htmlWygrałam wczoraj jeszcze bransoletkę sznurkowaną z zawieszką . Tylko ja sama mam sobie ją skomponować. Napisałam, że chce sznurek czerwony a zawieszkę by sami dobrali jakąś. Czekam na odp. Oby przyszłą, bo już jedna bransoletka z wygranej nie przyszła mi. I wygrałam jeszcze t-shirt jakiś. Nie wiem jaki dokładnie, ale kazałam im wysłać rozmiar S lub małe M. Czekam na odp teraz od nich. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-09-23 o 13:12 |
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sukienka faktycznie pocieszna . Kurczę, ja w życiu wygrywam zazwyczaj plastikowe pierścionki z pokemonami na festynach. A nie czekaj, raz wygrałam walkmana w szkole.
|
|
#143 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- yyyyyyyyy, dziwna ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- zależy jaki projekt i co masz sprzedawać i dla jakiej firmy pracować. |
|||
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42949063]
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- yyyyyyyyy, dziwna ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- [/QUOTE] Bo ona aż z Szanghaju szła. Materiał ma dziwny, nadaje się tylko na wiosnę do rajstop. Na lato za gruba. Jak ją ubiorę wiosną, to będą wszyscy się za mną oglądać Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-09-23 o 13:35 |
|
|
|
#145 |
|
Konto usunięte
|
Podoba mi się, bo chociaż jest totalnie nie w moim stylu to jest inna.
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam dziś na rozmowę i ... okazało się, że to jutro
Głowę dałabym sobie uciąć, że to miało być dziś!
|
#147 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Szlag by to.... dostałam się na dziennie i zaoczne....pfff. na zaoczne nie mam kasy, a na dzienne nie mam ochoty iść... że też ja muszę mieć zawsze taki niefart :/ Edytowane przez 201701191353 Czas edycji: 2013-09-23 o 14:01 |
||
|
|
|
#148 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
I co teraz zrobisz? Chyba nie ma czego gratulować skoro nie jesteś zadowolona.
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
![]() tak czytam że czekacie na okres w stresie, ja mam do okresu jeszcze tydzień, a ciążowe myśli wcale mi nie przeszły ![]() co prawda piersi lepiej, ale z rana miałam 37 stopni temperatury ( a wyczytałam że to objaw ciąży!), ogólnie chodzę zmęczona, a piątkowy negatywny test mnie nie przekonał! Odbiło mi. Ciągle myślę cóż ja pocznę z dzieckiem, to nie ten czas! Z drugiej strony skąd ciąża jak zawsze się zabezpieczamy, nigdy nie było sytuacji że sobie darowaliśmy zabezpieczenie. Oszaleje! (Tak w ogóle w niedzielę wyprowadzka do Białegostoku, radość przeogromna
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.