|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
ledwo naciągane 170 w dowodzie do tego mam chude nogi i najbardziej lubię kozaki co mi łydy zakryją
|
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
ja mam obecnie koło 35, jak robiłam porządki w szafach to przy okazji wyrzuciłam kilka par, takie co parę lat leżały w szafie i nie zakładałam, na pewno bym już ich nie założyła półbutów/szpilek mam sporo nowych, teraz przydałyby się jakieś kozaki, bo zostały mi tylko 3 pary na obcasie i 2 pary botków(jedne na zimę jeszcze ujdą, a drugie zamszowe i krótkie to już nie) i jedne kozaki ażurowe, ale to takie cienkie na teraz, tak czy siak NIE MAM kozaków na płaskim ostatnie właśnie wyrzuciłam, bo przemiękały w 3 sekundy, a muszę koniecznie coś nabyć, bo zimą z dziećmi na sanki w szpilkach nie wyjdę![]() Cytat:
o matko ale się rozpisałam, idę se mejkapa zrobić, bo taka nieogarnięta siedzę
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znam ten ból ![]() Jan dopiero się obudził i teraz jeszcze wciąga pępek a ja zdążyłam wstać przed nim i zjeść ale prysznica już nie ![]() edit: powiem wam że moje plecy dostają w kość ![]() ciągle tylko podnoszę Jana z podłogi "tam nie", "nie wolno" i to chodzenie na IV piętro pocieszam się tylko że pewnie każda z was ma taki problem
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-09-23 o 08:33 |
|
|
|
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
witam sie weekendzie ![]() teraz juz bede z Wami non-stop, nie wylaczam lapka ![]() obudzilismy sie o 9, Czarus teraz siedzi i sie bawi, a ja musze jakies sniadanko ogarnac
|
|
|
|
#3817 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wyspałam się
A o 11 przyjdzie pradziadzio do prawnusi spacerowo Cytat:
![]() Nie wiem jakie to ciżemki gnojodepki ale te cwelki to takie niby eleganckie, przecierane z źle wyważonym czubem. Oj błądził ten mój tż, błądził ![]() Cytat:
![]() Serio robiłaś to 5h?? ![]() Spoko luz, bransoletka też w częściach ![]() Cytat:
O! No dobra, poszukałam pod hasłęm obciachowe męskie pantofle Coś w ten deseń ale to jednak jest wersja ekstrim https://www.google.pl/search?q=obciachowe+m%C4% 99skie+pantofle&client=fi refox-a&hs=KbN&rls=org.mozilla: pl fficial&channel=fflb& source=lnms&tbm=isch&sa=X &ei=5_k_UvT2EsfGtAaS14GIA w&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=136 6&bih=601&dpr=1#facrc=_&i mgdii=_&imgrc=pQ9d_S_wKBL-EM%3A%3BVTnj8OK9TnobDM%3B http%253A%252F%252Fwww.pe tardy24.pl%252Fgalerie%25 2Fm%252Fmeskie-wizytowe-wydluzon_7.jpg%3Bhttp%253 A%252F%252Fforum.gazeta.p l%252Fforum%252Fw%252C567 %252C140357032%252C%252CM amo_dlaczego_chodzilas_w_ walonkach_.html%253Fv%253 D2%3B640%3B480Rozchodź! Cytat:
|
||||
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej mój dzieć cos nie teges, wstał po 7, a o 9:30 padł i jeszcze śpi mam nadzieję, że to pogoda sprzyja spaniu, a nie jakieś choróbsko zaczyna atakować
|
|
|
#3819 |
|
Wtajemniczenie
|
jesssu, dopiero nadrobiłam, w weekend za bardzo nie miałam czasu, bo jak pisałam miałam rodziców i brata u siebie.
Mela właśnie drzemła, zobaczymy ile pośpi. Notorycznie podciąga się na kolana w łóżeczku, nauczyła już się z powrotem siadać. Teraz z kolan chce ciągle na nogi wstawać, ale tylko kilka razy jej się udało i się wkurza jak jej nie wychodzi ![]() Wczoraj zjadła suszonej śliwki a dziś był taki kupsztal, że nie mogłam ogarnąć
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie bede z Czarusiem wychodzic dzis, bo mi troche pokasluje i nie chce zeby go przewialo jeszcze ale z drugiej strony, to zal z tego slonka nie skorzystac padl teraz na drzemke, a ja bede sie relaksowac przy kawce i przy ciasteczku oczywiscie
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-09-23 o 11:08 |
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
jak to pisałam, to było szaro, buro i padało, teraz przestało padać i słońce przebije, ale sporadycznie, synek wstał o 11 dopiero
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
u nas słoneczko dzis swieci
![]() po południu bede chciala TZ wyciagnac na zakupki jakies butowe, bo w koncu wszystkie za male mam ![]() http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...20damskie.prod http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...e-buty-damskie Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-09-23 o 11:41 |
|
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez musze sobie jakies buty na jesien kupic |
|
|
|
|
#3824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Młodzież z pradziadziem spaceruje od 11. Pradziadzio jak to pradziadzio - tym razem przyszedł z szarlotką
A matka polka ogarnęła kibel, pranie, zmywanie, ziemniory obrała i będzie szyć. Chcę zrobić takie eleganckie, duże, całe czarne kolczyki Cytat:
Pogoda pogoda ![]() Cytat:
Moja za to jedząc kaszkę zaczęła już ją wydalać. Ja nie wiem po kim to dziecko ma taką przemianę materii ![]() Cytat:
Ładne ![]() Tak rzucacie tymi butami i rzucacie aż ja się będę musiała rozejrzeć Mam niby takie a la workery ale sztuczne, pewnie przy pierwszym lepszym deszczu zaczną przemiękać I takie długaśne cienkie kozaczki z zary sprzed 2 sezonów chyba - obawiam się, że mi łyda nie wejdzie Czy jakaś dobra dusza skopiowała może przepis Musso na knedle? Bo nie chce mi się szukać wstecz... I Jagnna! Pierwsze primo - ile te powidła faktycznie smażyłaś. Drugie primo - dobrze kojarzę, że Ci wyszło 1,5 słoika? |
|||
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam napisac wczoraj ale mala mi nie dala
Sola wszystko w porzadku z Twoim usmiechem to tylko taka nazwa, no chyba ze swiecisz prochnica to wtedy ![]() ![]() Przerosniete wedzidelka maja i osoby bez gummy smile tylko u tych ostatnich jest to duzo bardziej widoczne bo dluzsza powierzchnia. Skoro u Izy nie zauwazylas zadnych trudnosci to pewnie wedzidelko ma w porzadku, rzadko sie zdaza przerost wedzidelka. U malutkich dzieci wszystko jest blisko, zwazywszy ze zeby im sie dopiero wyrzynaja ktore podnosza zgryz to wedzidelko jest nisko i widoczne, moja tez tak ma Potrzeba specjalisty ktory sie na tym zna zeby ocenic czy to problem wedzidelka u takiego malucha jesli sa jakis problemy np wlasnie z jedzeniem. A jeszcze lepszego trzeba znalesc ktory wie ile naciac u malucha zeby krzywdy nie zrobic. Zwazywszy ze ludzie sobie daja oczy nacinac( dla mnie nie do przejscia, dobrze ze oczy mam w zdrowe) w ramach korekty wzroku to takie wadzidelko to pikus. Ide was ciut poczytac bo rozruba usnela
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubię ich i nie kupuję butów ze sznurówkami
|
|
|
#3827 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
po Ulce nie przeszlo? ![]() teraz nawet jakbys sie zapierala to nikt CI nie uwierzy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Polecam ciasto czekoladowe ze sliwkami Wczoraj ciutke slonca wpadlo ale dzis pochmurno na calego. Lece cos zjesc
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wlasnie takie chce sobie teraz znalezc
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba lecytyne zaczne lykac
Zdrowka dla chorowitkow
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podobają mi się wizualnie
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() w kozakach uwielbiam sznurowanie bo moge sobie spokojnie poszerzyc cholewki w łydkach, bo mam troche rozbudowane przez bieganie za mlodu na przytsanek autobusowy ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- masz problemy z koncentracja i pamiecia ![]() to starosc
|
||
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
przeszczepili wątrobę tej 4-letniej dziewczynce
![]() nadal nie rozumiem jak można dać dziecku grzybki, to tak samo jakby dać wódki tu jest opisane to co mówiłyśmy: http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-...nek,index.html
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie zdazyli znajomi poszli na spacer do lasku z 2 latkiem, maly zerwal grzyba i go zjadl ![]() pojechali szybko do szpitala, zrobili mu plukanie zoladka malemu nic nie jest, nie wiadomo co to za grzyb byl ale widzial jak rodzice zbierali grzyby to i on tez chcial
|
|
|
|
|
#3834 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że co robi ![]() no coś w ten deseń, choć nie mieszkam na 4 piętrze ![]() Cytat:
![]() klasa ![]() tak też uczyniłam o dokładnie do Cytat:
![]() zaszczepiłaś we mnie chęć kupienia butów ![]() a nie mam juz kasy ![]() Cytat:
![]() z 1kg wyszło mi 1,5słoika, a drugim rzutem robiłam z 3,5kg i wyszło ok.7 słoików (nie pamiętam dokłądnie, nie chce mi się lecieć do piwnicy liczyć )Tyle że pierwszą turę smażyłam dłużej, drugą tak ło.. bo mi się nie chciało już. Słoiki ok.200-300ml ![]() Cytat:
![]() Byłam już w robocie po skierowanie na badania i w przychodni u okulisty. Badanie polegało na wywiadzie: to jaką ma pani wadę.. aha.. jakieś urazy były.. aha.. proszę to przeczytać... Spędziłam w gabinecie max 3minuty, czekając wcześniej na wejście 1,5h. W pewnym momencie były dwie kolejki, bo niektórzy ludzie czekali do dwóch gabinetów (lab i oko) i stwierdzili, że jedna kolejka obowiązuje. Kilka osób (w tym ja) było tylko do okulisty, a w dodatku odesłali nas spod innego gabinetu (bo przecież lekarz do 10 tylko przyjmuje. Babki w rejestracji jakoś nie widziały problemu, żeby o 9,56 podesłać do niego 3 osoby.. ![]() Z tego wszystkiego kupiłam se 3 bluzki w hm
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka ![]() kolejki, juz zapomnialam o tym wytworze
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
bluza: http://www.hm.com/pl/product/17521?a...rticle=17521-C
bluzka: http://www.hm.com/pl/product/94115?article=94115-F coś w ten deseń, tylko dekolt w serek bluzka: a trzeciej nie moge znaleźć. Ale rękaw za łokieć, w szaro-czarne poziome pasy, z guzikami na ramionach. Taki marynarsko-militarno-sportowy styl
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co przypomina mi, ze tez bym musiala sobie zakupic pare bluzek
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
te i się podobają
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ler&st=PRODUCT tylko nie ma mojego rozmiaru
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za wysokie ehhh |
|
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znów mam zamiłowanie do prostoty
i w formie i w kolorze i ogólnie, do mnie np takie czerwone nie przemawiają bo za bardzo "krzyczą" wybieram raczej tego typu:http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...damskie-kozaki http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...damskie-kozaki chociaż lepiej jak nie są lakierowane I zero ozdób, nic ![]() A jak obcas to tym bardziej... generalnie ciężko mi znaleźć buty bom cholernie wybredna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

tylko na długonogich laskach każdy but wygląda świetnie
do tego mam chude nogi i najbardziej lubię kozaki co mi łydy zakryją

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

i jeszcze śpi
i przy ciasteczku oczywiscie