|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuu...spojenie...współczu je ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- mój Wiktor ma 24 cm długości włosów po rozciągnięciu loków
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zmieniając poeluche małej zajrzałąm do buzi....a tam pierwszy ząbek nam wychodzi
jedyneczka ładna na dole ja miałam 4mc i miałąm 2 zęby widać Natka wrodziła się do mnie, tylko żeby się jej tak niepsuły jak mi szybko te mleczaki![]() A i takie pytanko : mała jutro kończy 17 tyg wiec licząc tyg ma już 4 mc, a liczas miesiacami za 5 dni., to już moge jej zaczać urozmaicac diete?? już dostała 2 razy marchewke ugotowana i utarta, ale zastanawiam ise nad słoiczkami, i tak cniewiem jak wiedzieć który można jej podawać (wiadomo stpniowo wprowadzać nowe smaki pocżawszy od marchewki, potem ziemniak, dynia itd..) jak na tych słoiczkach jest napisane: po 4 mc lub od 4 mc??? ![]() czyli które teraz moge kupic i jej spróbować po troszku dawac??? czy te "po 4 mc" to dopiero za miesiać jak bedzie mieć 5 mc czy jak bo nieiwem?? to samo z kaszkami czy kleikami np. ryżowymi, też niewiem czy juz dawać po malutku , wiadomo te bezglutenowe....jeśli tak to jakie dajecie |
|
|
|
#2284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() == Wojtuś w końcu zaczął obracać się na boczki szykujemy się i wychodzimy na spacer ![]() MIŁEGO DNIA ![]() -- nuna- jeśli nie chcesz przyklejać woreczka to potrzymaj Julkę trochę bez pampersa i miej już przygotowany otwarty pojemniczek na mocz, jak już zacznie siusiać to weź ją do góry i wyceluj w ten pojemnik ![]() (tzn ja bym tak zrobiła) |
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic a mocz musi być z rana czy obojętne?? Bo dostała leki i nie wiem czy jak jej dam, to nie zafałszują wyniku...
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam taki woreczek co się przykleja małej do warg smromowych, i na to pampersa sie zakłada, wiec jeśli niemasz takiego to spróbuj przytrzymać mała na kolanach, rozchylić nóżki a druga osoba trzyma woreczek by mała nasikałą (tak w szpitalu pielęgniasrki łapały mocz jak byłysmy te kilka dni z mała na zakaźnym) ale ciezko , niezawsze dzieci chca w ten sposób sikać
|
|
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za ząbkaA my mamy przeziębienie, myślałam, że z gadulstwa się krztusi i kaszle, a to jednak kaszel przeziębieniowy bo ma 37 stopni. I tak oto potwierdzam teorię, że nawet na kp dzieci chorują
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- a musi być z rana czy obojętne??
|
|
#2289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakie dajesz jej leki? generalnie nie powinny zafałszowac wyniku |
|
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
widze ze wiekszosc z was rozszeza diete od 4 miesiaca to ja jestem jedyna ktora chce z tym poczekac do 6m ? zglaszac sie jak jest jeszcze jakas bo nie wiem czy robie dobrze
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
oki, to pobiorę jej rano...
|
#2292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam plan 6 miesięcy więc na razie realizuje znam historię jak maluchy przy rozszerzaniu porzucały cyca więc zobaczymy![]() Cytat:
co do deserków po 4 m, toz naczy że skończony 4, zaczęty 5 czyli od 17 tygodnia ja zcazynam za 2 tygodnie marchewką i jabłkiem i mam kaszkę mannę do eksopzycji glutenu kupioną
|
|
|
#2293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie spieszy mi sie choć zabawne jest jak mały dostaje np ociupinkę jabłka do posmakowania i oblizuje sie 5 min i jeczy o wiecej, ale mój to żarłok
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2296 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mój sen się prawie ziścił tylko zamiast dziecka wyślizguje się ze mnie w bólach @
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój pierworodny i Wiktor nie chorowali przy kp..wcale..a Gabrys katarek złapał..i tylko katarek na szczeście...już sie z nim zegnamy |
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Wiem, ale kaszle dosc czesto wiec witamina C juz naszykowana.
Cytat:
Dziewczyny z blokow, grzeja u was juz? Dzisiaj zadzwonie do wspolnoty o grzanie bo rano ledwo 19 bylo a ta wilgoc nie poprawia temp. odczuwalnej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() albo przejde na drugi komp..bo na tym mam tylko z około roczku W. a to jeszcze krótkie włoski... mam to na uwadze...zdjecie dodam |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też Wam coś pododaje zebym nie była taka 'goła'
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak już tak się chwale to jeszcze jedno...bo chyba na tym wątku tego nie pisałam..
![]() mojemu pierworodnemu brakuje 3 cm do dwóch metrów.. ![]() skończył 16 lat..pewnie dobije do dwóch..ach....i 48 numer buta..z tego akurat się nie ciesze..bo znaleźc mu buty to cud...a niestety niszczy w tempie przyspieszonym
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
37 stopni to idealna temperatura takich dzieci...od 36,8 do 37,2 jest norma. jak maja np. 36,5, to cieplej ubrac, jak 37,5, to odkryc. zadna to temperatura
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
hejka
pytała któraś ostatnio o szczypanie, u nas jest od kilku dni. Oj boli to boli, o ciągnięciu za włosy nie wspomnę. axella kurcze u was też pobudki w nocy? bo Karola sobie zaczyna śpiewać np o 2 w nocy i ani myśli iść spać;/ w ogóle zaczęła się budzić i kręcić kilka razy w nocy ![]() dziewczyny jak to jest: mam napisane w jeden książce że maliny od 5go m-ca życia, w innej że od 7 a w jeszcze innej że od 9. To samo z bananami- a przecież słoiczki są po 4m-cu czyli od 5 Zastanawiam się bo dałam Karoli już maliny i nie wiem czy dalej dawać czy lepiej nie. Nic jej nie było no i daję 1-2 dziennie (zależy od wielkości).Nie było mnie więc nie wiem czy któraś w końcu chciała te zniżki do rossmana na hippa. Jak co to proszę o info na priv. okazało się że moja mama musi dziś iść do dziecka (mała jest chora) więc będę siedzieć sama u rodziców od 7 do 17:30 eh---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
diabli kochana ta Twoja Nelcia ale przecież wiesz i widzę że ubranka też jej smakują![]() karbie u nas mostki Karola robi bardzo często. Zwłaszcza w bujaczku
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samą temperaturą bym się nie przejęła ![]() Teraz śpi i ... chrapie i to na brzuszku. Przy następnym karmieniu witaminka C i nie wychodzimy w najbliższych dniach na deszcz. Może ja ją za słabo ubieram
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
cloche fajnie że z Florkiem już lepiej. Trzymam mocno za niego kciuki
![]() Aaś świetna niespodzianka i brawa dla dziewczyn ![]() color czasami mam wrażenie że Twoja doba trwa 48 godz ![]() u nas Karola śmieje się na głos kilka razy dziennie o to czasami dostaje ataku śmiechu że aż się krztusi kochana moja śmieszka![]() Justi brawa dla synusia za 4 m-ce ![]() deb witaj
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
tzn nie musi, ale zawsze lepiej jak jest (dla mnie np ale wiadomo, że każdy gust inny ma )ja mam problem z wgraniem Wam fotek, zanim się załadują to mi się wyświetla, że zbyt długa sesja i że mam się znow zlaogować
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Atena dietę urozmaica się po 17 tyg życia
![]() becik od 4 m-ca to chyba rozszerzają te na mm ![]() u nas ani u rodziców jeszcze nie grzeją a zimno jest strasznie ![]() ale u siostry w krk już grzeją;/ |
|
|
|
#2309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- tak się zastanawiam nad wiaderkiem do kąpieli, ono czymś się różni od zwykłego większego plastikowego wiadra? |
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
pocytowalam Was na kompie a teraz jestem na spacerze i mam okqzje odpisac ssybciutko.
dziekuje za wszystkie rady co do cycow. Zaczynam myslec, ze to jest to co Ada opisala... Bo nic sie ze mna nie dzieje, piers nie jest czerwona, twarda nie puchnie... No nic zobaczymy. U.nas dzis znow ponad20 stopni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

w ogóle miałam rozejście spojenia łonowego - podobno przez to że duże dziecko i taki szybki poród - to dopiero był ból - straszny bo niekończący się, towarzyszył całą dobę, przy ruchu i w bezruchu kilka tygodni, masakra i tyle :/ a ponieważ kp to nie zalecane by brać środki przeciwbólowe, widać jestem masochistką skoro mimo to kp
ja miałam 4mc i miałąm 2 zęby widać Natka wrodziła się do mnie, tylko żeby się jej tak niepsuły jak mi szybko te mleczaki

za ząbka

eh
dobrze, ze zebow jeszcze nie ma.. Ale smoczek gdy chce dac to nieeeee...
i to na brzuszku. Przy następnym karmieniu witaminka C i nie wychodzimy w najbliższych dniach na deszcz. Może ja ją za słabo ubieram