![]() |
#1291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
A kiedy bedziesz w DE, to moglabym zobaczyc ile kosztuje w sklepach? (szukac trzeba w sklepach ze zdrowa zywnoscia tzw. Reformhaus lub Bioladen). a w PL ile kosztuje?
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
a jak z myciem? jest ok?
![]() bo mysle nad kubkiem na wyjscia, bo z doidy to na razie tylko w domu chcialam uzywac.
#1294 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moderna, w Polsce Holle kupowałam ostatnio za 15 zł 9albo 15,99?!)
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
pani no to holle w takim razie w DE odrobine tansze, bo w necie srednio 2,70-2,90€ (cena producenta 3,19€) - czyli wychodzi pomiedzy 10 a 12 zl.
patrzcie co znalazlam, mamusie KP ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-09-23 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Kobito!!!!!!!!!!!Wreszcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko juz nie uciekaj, dobra? Nagram Wam ją same zobaczycie
![]() |
#1298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do śmiania się - mój na obcych to tylko podkówki robi lub nawet płacze (w sobotę byli u nas goście - znajomi i przez pierwsze pół godziny Tż musiał siedzieć z małym w drugim pokoju, bo tak się rozpłakał na ich widok), więc ktoś obcy mógłby stwierdzić, że mam płaczliwe dziecko, a w domu ze mną dosyć sporo się śmieje. A, i ja też już od paru dni wiem, co to znaczy piszczące dziecko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie przejmuj się ![]() ![]() Cytat:
Florek nie umie z niekapka on gryzie. kiedyś mu lałam bez tego zabezpieczenia ze samo leciało i pił ale sam pić nie umie. tż w domu to chyba na części
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Hej - jak tak na szybko tylko chcialam sie wam pochwalic. Ze mam pieknego zdrowego chlopczyka - lekarz nie mogl wyjsc z podziwu. ( Jak powiedzial, dawno tak pogodnego dziecka nie widzial )Milus o malo nie zagadal go na smierc hahaha.
No i go zwarzylam i w ciagu 10dni przybral 300gram ![]() No nic wyplata przyszla - jade na centrum sasasa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny błagam was o pomoc zupełnie nie radze sobie z rozszerzaniem diety a moja mala mimo,ze skonczyla wczoraj 6 miesiecy wazy tylko 7300kg lekarka mówi,ze prawidłowo ale jak czytam ile wasze maluchy waza to moja jest ociupinka,teraz na dodatek nie chce mi jesc,daje jej niemal na sile...
Podawalam jej juz marchew,marchew ziemniaki,dynie ziemniaki,marchew ryz,nie dawalam jeszcze owocow bo sie boje,poniewaz mala dluugo miala biegunki a slyszalam,ze moga byc np po jablku,ale dzis chyba sprobuje podac.Moze dawac jej jakies kaszki do mleka ale co polecacie?Zalamana jestem,teraz jeszcze musimy zmieniac mleko z pepti na ha i boje sie rewolucji aj niby mala jest energiczna ruchliwa ale chciala bym,zeby lepiej jadla.Moze jakies soczki ale jakie na poczatek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
widziałam na fb. kapitalne. najlepsza jest mamuśka
![]() Cytat:
a i przyrost boski (karmisz go mielonym z mizerią?! :P) ![]() ![]() ![]() ![]() a ja odkryłam sekret Torresa. On nie je mi tych słoików, bo jest... WEGE! Zrobiłam mu dziś duży słoiczek rosołku z ryżem (zrobiłam bo dogotowałam glutenu ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-09-23 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie to już raz nam się zdarzyło zostawić klucz z tamtej strony ale wtedy po ok 2 godz sąsiad zauważył Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1304 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wypłaty nie przehulaj! Cytat:
Agent! A Ty go Mamuśka mięskiem chciałaś uszczęśliwić ![]() Cytat:
![]() |
#1305 |
Zadomowienie
|
Sama nie wiem tylko ona ogólnie mleczka nawet za bardzo nie je,najchetniej to by jadla 2-3 razy dziennie 120ml i nic wiecej://
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
o tym samym pomyslalam - podejdz spokojnie do rozszerzania, nic na sile. Wiele dzieci zaczyna pozniej jesc stale pokarmy - Nestelle keidy spisala, ze jej coreczka zaczela dopiero ok. 7-8 miesiaca (nie pamietam dokladnie).
Mleko jako glowny skladnik diety wystarcza do ok. skonczenia pierwszego roku zycia. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
mowilas o tym lekarzowi, moze cos jej jednak jest?
![]() |
#1307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój słoików z mięsem też za bardzo nie chce, za to jak sama mu zrobię to wcina (babcia mu cielaczka uhodowała) Dzisiaj krew w żyłach mi zamarzła. położyłam KArola w łóżeczku, odwracam się za chwilę a on tak się na boku podciągnął przy szczebelkach, że aż głowa wystawała nad łóżeczko... do tego jedną nogę na górę zarzucił... zamarłam. tż będzie dziś obniżał poziom ok powoli się żegnam. Na 17:30 idziemy do lekarza a potem na tydzień do mamy ![]() ![]() trzeba obni
![]() |
#1308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ja sie mu wcale nie dziwie, sama bym pewnie tez takiego mieska ze sloiczka nie ruszyla ![]()
![]() |
#1309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Karol już siada?! cały czas czekam na tę cezurę przy obniżeniu... tyż bym zamarła na Twoim miejscu. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trolla jeszcze była bardzo fajna a tez juz od daaaawna jej tu nie widziałam . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() eeeee Pani ile ja o Tobie myslałam ...co sowe widziałam o Ty mi namysl ![]() ![]()
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie, co z Trolla?
![]() |
#1312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
racja nic na siłe bo przymuszaniem tylko zrazic mozna .w ogole to teraz jeszcze takie jedzonko jest dodatkiem,takie na"posmakowanie" ,wiec nic sie nie stanie jesli teraz jeszcze dziecko bedzie tylko na mleku.
Cytat:
![]() ale tak moja Ninka spróbowała po 6 miesiącu i bardzo sie broniła przed "nie mlekiem" ,pluła dalej niz widziała i płakała -wiec odpusciłam i tylko na cycu była do 8 miesiąca a własnie od 8 "cos tam " zjadła ale i tak mało bo cyc to jej głowne danie było do 2 roku zycia. Roszek 6 miesiecy skończył 8 wrzesnia a jeszcze tez jest tylko na cycu . Ale próbowac bedziemy teraz w weekend jakiegos słoiczka.
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-09-23 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
Pytanie z serii głupich. Jeżeli rozszerzam dziecku jedzenie, próbowało już prawie wszystkich warzyw, wiekszość owoców, na początku dostawał po łyżeczce, dwie a nic się nie dzieje z brzuszkiem i wszystko jest ok to ile czasu musze wprowadzać zanim podam pół malego słoiczka a potem cały??? Narazie daje tak jak ptaszkowi po troszku, dla poznania.... a widze ze on aż się pali do tych sloiczków a ja po 3 dniach wyrzucam więc moge już zwiększać do całego???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
Nie, ja w 90%kp, dawałam mm raz dziennie, a teraz to mam tyle mleka ze mam swoje posciagane i co drugi dzien daje raz mm przed spaniam,a co drugi moje mleczko wieksza ilosc.
W haemie to cza patrzec na metki,gdzie zrobione, jakos chyba made in bangladesz sa lepsze niz turkey ![]()
#1317 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
nie wiem.....ostatni raz byla chyba przed wakacjami .....
to i ja sie dołaczam ![]() dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na dwór? kurtki -jakie a moze kombinezony cienkie ? ja juz sama niewiem ...jestem za zimnym chowem ...ale ta pogoda dobija raz zimno raz ciepło ..... efekt taki ze moj syn albo w bluzie albo kurtce .do tego namietnie zdejmuje skarpety i wszelkie "na stopy" ....
#1319 |
MBZ♥
|
My po zupce pomidorowej z ryżem
![]() ![]() Pani, a to Ci Torres no ![]() Kwiatku, koniecznie obniżcie ![]() Kasia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Nestelle otatnio jak u nas bylo faktycznie zimno to do nosidła brałam Ją w cienkim kombinezonie hmowym z misia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zadomowienie
|
![]() Sto lat dla Krzysia Tasia34, oraz Mikołajka achna79
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.