Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 12:34   #1291
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Moderna, w jakich sklepach w Niemczech kupujesz kaszki Holle? Ile kosztują? Bo mogę kupić bezpośrednio w Niemczech i zastanawiam się, czy to będzie bardziej opłacalne.
ja jeszcze nie mam kaszek, ale ja bede zamawiac w necie - bardziej sie oplaca - w sklepie zawsze drozej.
A kiedy bedziesz w DE, to moglabym zobaczyc ile kosztuje w sklepach? (szukac trzeba w sklepach ze zdrowa zywnoscia tzw. Reformhaus lub Bioladen).
a w PL ile kosztuje?
Stary 2013-09-23, 12:34   #1292
BYou
MBZ♥

Luna, pije ale z tego lovi 360 stopni

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 12:43   #1293
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Luna, pije ale z tego lovi 360 stopni
a jak z myciem? jest ok?
bo mysle nad kubkiem na wyjscia, bo z doidy to na razie tylko w domu chcialam uzywac.
Stary 2013-09-23, 12:47   #1294
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a jak z myciem? jest ok?
bo mysle nad kubkiem na wyjscia, bo z doidy to na razie tylko w domu chcialam uzywac.
Nie mam problemu

Stary 2013-09-23, 13:28   #1295
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
jak go biorę na karmienie (KP tylko rano) to mam tę przyjemność go przytulać, głaskać po główce i wiem że to ostatnie takie chwile...
hue hue mamocha

Cytat:
a w domu to nieraz pół dnia się chichra ale to już mało kto widzi każdy tylko zwraca uwagę że mało się uśmiecha, to co mam k*rwa go wymienić?
to ja mam większego ponuraka (na użytek wewnęytrzny nazywanego Ministrem ), nigdy się nie chichra sam z siebie. Owszem czasem uśmiecha się do ludzi, śmieje rozbawiany... no szlachta normalnie, udzielny książę psie krwie... po kim on tak ma ?!

Cytat:
Jest normalną, szczerą kobietą, która nie knuje, nie stawia za wszelką cenę na swoim, nie idealizuje swojego syna, a jest sprawiedliwa. Nie ocenia. Nie wtrąca się przesadnie, a jeśli już, to mówi to TŻowi, nie mnie Wiadomo, ma pewne cechy, które mnie irytują, ale kto nie ma?
podziwiam Twoją dojrzałość w ocenach. Cudnie się to czyta. Mnie zajadłość zaślepia

Cytat:
Dziewczyny piją wasze dzieci?
, tyle co żelazo. ale kp.

Moderna, w Polsce Holle kupowałam ostatnio za 15 zł 9albo 15,99?!)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 13:36   #1296
Moderna
Zakorzenienie

pani no to holle w takim razie w DE odrobine tansze, bo w necie srednio 2,70-2,90€ (cena producenta 3,19€) - czyli wychodzi pomiedzy 10 a 12 zl.

patrzcie co znalazlam, mamusie KP
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 560725_529279727097388_1016883075_n.jpg (79,0 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-09-23 o 13:43
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:04   #1297
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Heloł,heloł laseczi moje kochane!!!
Po półtora miesiąca nieobecnosci witam sie spowrotem .
Despie szczególnie dziekuje .
Nienadrobie -nawet nie próbuje . Ale teskniłam..... czasami , z tego co wiem Ptaszysko sie nie udziela - a tez tesknie(mam ogromny sentyment do niej -no ale od czego jest priv.... ) no i tesknie za OC - choc nawywijała i sie jej nalezy .....
U nas wszystko wspaniale -mąz nadal ten sam , dzieci rosną jak oszalałe ,zdrowe ,usmiechniete . Ja tez szczesliwa . pernametny brak czasu - Jakub poszedl juz do 2 klasy ,Ninka do średniakow ,nadal peeelno zajec maja,a Roszek basen.Najmłodszy jest boski - kochany ,wiecznie usmiechniety , na serio nieplaczacy - raz na tydzien zdarzy sie miałknąc , mąż pomaga . Nadal tylko na cycu (-Roszek ,nie mąz ), juz kupiłam pierwsze sloiczki wiec niedługo bedziemy probowac . Skokow rozwojowych nigdy jakos nie mielismy - nadal pogodny ,śpiący od 22 całą noc do ok 9,10 tylko ze u nas -a raczej on mysli ze my u niego ..... Jeszcze nie siedzi ,pelza czasem , mówi bezprzerwy i sie smieje ,klaszcze na zawołanie.
A my w srodku budowy -wiec jest co robic ,jeszcze przed zima chcemy pare rzeczy zrobic bo potem bedzie zastój .
I tyle .

No Kobito!!!!!!!!!!!Wreszcie : cmok:Witojcie

Tylko juz nie uciekaj, dobra?

Nagram Wam ją same zobaczycie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 14:05   #1298
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny piją wasze dzieci? Bo mój max 10ml dziennie a jest na MM (raz dziennie KP).
Mój nie pije w ogóle nic oprócz mm. Gardzi wodą, sokiem, herbatką, próbowałam nawet dosłodzić (tak, wiem, patologia ), ale nawet jakbym pół butelki cukru wsypała do tej wody to i tak ani 10 ml nie wypije, widocznie mu nie trzeba, w końcu mm to też woda.

A co do śmiania się - mój na obcych to tylko podkówki robi lub nawet płacze (w sobotę byli u nas goście - znajomi i przez pierwsze pół godziny Tż musiał siedzieć z małym w drugim pokoju, bo tak się rozpłakał na ich widok), więc ktoś obcy mógłby stwierdzić, że mam płaczliwe dziecko, a w domu ze mną dosyć sporo się śmieje.

A, i ja też już od paru dni wiem, co to znaczy piszczące dziecko Nie ma co, inwestuję w stopery
Stary 2013-09-23, 14:14   #1299
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
i fla tych co nie mają fb Karol pomagający mamie rozpakować zmywarkę

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no co ty on juz od dawna gotuje foto ponizej

wybaczcie za jakość zdjęc ale czesto mam telefon tylko pod ręką ;P
kurcze ale ci kucharz rośnie

Cytat:
Więc napiszę co u mnie.
Ostatnio pilnowałam na noc kuzynki synka, był sajgon z dwoma niemowlakami bo TŻ wrócił dopiero o 10 ale jest ok. Moja kuzynka to totalna patologia, nie ma sensu opisywać tego tutaj. Poprostu dramat i przykrość że to dziecko będzie tak wychowywane (mówie tu np. o przeklinaniu na nie..)
Chciała też żebym jej pilnowała w sobote bo szła na wesele i miała zostawić u mojej siostry ale u niej była grypa żółądkowa i ledwo sobie radziła ze swoimi dziewczynkami. na szczeście siostra dala mi znać wcześniej żebym sobie wymyśliła wymówkę bo kuzynka była u niej dzień wcześniej mając gdzieś że dziewczyny chore więc jej młody też mógł coś złapać.
Jutro jedzie a ja w końcu odsapnę...

Jeszcze chciałam się pożalić bo juz kiedyś pisałam że mam małego ponuraka, a ten kuzynki syn (8mies) ma taką mimike że nawet jak jęczy to wydaje się uśmiechnięty. I wszyscy go tak chwalą, jaki jest uśmiechnięty że mimo długiego czasu niezwracania uwagi zaczęło mnie to dotykać... bo Kamilek bardzo rzadko się uśmiecha. Na dworze prawie nigdy, a w domu to nieraz pół dnia się chichra ale to już mało kto widzi każdy tylko zwraca uwagę że mało się uśmiecha, to co mam k*rwa go wymienić?
Trzymam się tego co mi mama powiedziała, że lepiej mniej uśmiechnięty ale za to bardzo grzeczny i to jest fakt. Ale czasami jest mi troche przykro... tym bardziej że Kamilek najmniej uśmiecha się do mnie rozchichrać go potrafie, ale uśmiecha się w okreslonych sytuacjach, nigdy "jak chce"
wyżaliłam się
biedne dziecko
nie przejmuj się przecież nie musi chichrać i uśmiechać pod publikę
Cytat:
dasz linka? Jak to działa? Trzeba wysyłać jakimś specjalnym programem czy jak?

Roszpunka pije z niekapka? ja własnie dziś się zastanawiałam czy by nie spróbować
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=19906049
Florek nie umie z niekapka on gryzie. kiedyś mu lałam bez tego zabezpieczenia ze samo leciało i pił ale sam pić nie umie.

tż w domu to chyba na części

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:24   #1300
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Hej - jak tak na szybko tylko chcialam sie wam pochwalic. Ze mam pieknego zdrowego chlopczyka - lekarz nie mogl wyjsc z podziwu. ( Jak powiedzial, dawno tak pogodnego dziecka nie widzial )Milus o malo nie zagadal go na smierc hahaha.
No i go zwarzylam i w ciagu 10dni przybral 300gram

No nic wyplata przyszla - jade na centrum sasasa.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:36   #1301
ewelinkka20
Zadomowienie

Dziewczyny błagam was o pomoc zupełnie nie radze sobie z rozszerzaniem diety a moja mala mimo,ze skonczyla wczoraj 6 miesiecy wazy tylko 7300kg lekarka mówi,ze prawidłowo ale jak czytam ile wasze maluchy waza to moja jest ociupinka,teraz na dodatek nie chce mi jesc,daje jej niemal na sile...
Podawalam jej juz marchew,marchew ziemniaki,dynie ziemniaki,marchew ryz,nie dawalam jeszcze owocow bo sie boje,poniewaz mala dluugo miala biegunki a slyszalam,ze moga byc np po jablku,ale dzis chyba sprobuje podac.Moze dawac jej jakies kaszki do mleka ale co polecacie?Zalamana jestem,teraz jeszcze musimy zmieniac mleko z pepti na ha i boje sie rewolucji aj niby mala jest energiczna ruchliwa ale chciala bym,zeby lepiej jadla.Moze jakies soczki ale jakie na poczatek?

ewelinkka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 14:38   #1302
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

patrzcie co znalazlam, mamusie KP
widziałam na fb. kapitalne. najlepsza jest mamuśka

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
mam pieknego zdrowego chlopczyka - lekarz nie mogl wyjsc z podziwu.
wątpiłaś?! cudnie Kasiu!
a i przyrost boski (karmisz go mielonym z mizerią?! :P)

Cytat:
jesteś obłędna. kasa Cię w ręce parzy

a ja odkryłam sekret Torresa. On nie je mi tych słoików, bo jest... WEGE! Zrobiłam mu dziś duży słoiczek rosołku z ryżem (zrobiłam bo dogotowałam glutenu ). Zjadł 2 łyżeczki. Pluł, krzywił, telepał (w końcu "cząstki" ryżu były )... stwierdziłam, że spróbuję z jarzynówką (po 4 miesiącu, z tych, do których miałam mięcho dodawać). Zjadł i płakał o jeszcze... 130 ml poszło jak burza....

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-09-23 o 14:41
Stary 2013-09-23, 14:54   #1303
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
A z zamkami bardzo dobra decyzja. My też kiedyś zostawiliśmy w drzwiach na zewnątrz, ale po kilku godzinach jakieś dziecko zapukało, że są klucze. Ja chyba z tych naiwnych i wierzących w dobro świata, bo nie przyszła mi na myśl zmiana zamków. No i po kilku tygodniach było włamanie... ale w mieszkaniu obok.
gdyby nie to, że ten klucz tak wisiał (o ile wisiał) ponad dobę i to że tż w tym czasie otwierał i zamykał górny zamek a nie widział ich w dolnym to byśmy nie zmieniali a tak to ciutkę podejrzane jest i zmieniliśmy.

ogólnie to już raz nam się zdarzyło zostawić klucz z tamtej strony ale wtedy po ok 2 godz sąsiad zauważył

Cytat:
Hej - jak tak na szybko tylko chcialam sie wam pochwalic. Ze mam pieknego zdrowego chlopczyka - lekarz nie mogl wyjsc z podziwu. ( Jak powiedzial, dawno tak pogodnego dziecka nie widzial )Milus o malo nie zagadal go na smierc hahaha.

miło się słucha takich rzeczy
Stary 2013-09-23, 14:57   #1304
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

dla Milusia

a wypłaty nie przehulaj!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
widziałam na fb. kapitalne. najlepsza jest mamuśka

wątpiłaś?! cudnie Kasiu!
a i przyrost boski (karmisz go mielonym z mizerią?! :P)

jesteś obłędna. kasa Cię w ręce parzy

a ja odkryłam sekret Torresa. On nie je mi tych słoików, bo jest... WEGE! Zrobiłam mu dziś duży słoiczek rosołku z ryżem (zrobiłam bo dogotowałam glutenu ). Zjadł 2 łyżeczki. Pluł, krzywił, telepał (w końcu "cząstki" ryżu były )... stwierdziłam, że spróbuję z jarzynówką (po 4 miesiącu, z tych, do których miałam mięcho dodawać). Zjadł i płakał o jeszcze... 130 ml poszło jak burza....

Agent!
A Ty go Mamuśka mięskiem chciałaś uszczęśliwić

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam was o pomoc zupełnie nie radze sobie z rozszerzaniem diety a moja mala mimo,ze skonczyla wczoraj 6 miesiecy wazy tylko 7300kg lekarka mówi,ze prawidłowo ale jak czytam ile wasze maluchy waza to moja jest ociupinka,teraz na dodatek nie chce mi jesc,daje jej niemal na sile...
Podawalam jej juz marchew,marchew ziemniaki,dynie ziemniaki,marchew ryz,nie dawalam jeszcze owocow bo sie boje,poniewaz mala dluugo miala biegunki a slyszalam,ze moga byc np po jablku,ale dzis chyba sprobuje podac.Moze dawac jej jakies kaszki do mleka ale co polecacie?Zalamana jestem,teraz jeszcze musimy zmieniac mleko z pepti na ha i boje sie rewolucji aj niby mala jest energiczna ruchliwa ale chciala bym,zeby lepiej jadla.Moze jakies soczki ale jakie na poczatek?
Moze nie jest gotowa na rozszerzanie?Nic na siłę
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 14:59   #1305
ewelinkka20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Sama nie wiem tylko ona ogólnie mleczka nawet za bardzo nie je,najchetniej to by jadla 2-3 razy dziennie 120ml i nic wiecej://

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 15:02   #1306
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

o tym samym pomyslalam - podejdz spokojnie do rozszerzania, nic na sile. Wiele dzieci zaczyna pozniej jesc stale pokarmy - Nestelle keidy spisala, ze jej coreczka zaczela dopiero ok. 7-8 miesiaca (nie pamietam dokladnie).
Mleko jako glowny skladnik diety wystarcza do ok. skonczenia pierwszego roku zycia.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinkka20 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem tylko ona ogólnie mleczka nawet za bardzo nie je,najchetniej to by jadla 2-3 razy dziennie 120ml i nic wiecej://
2-3 razy na dzien tylko?
mowilas o tym lekarzowi, moze cos jej jednak jest?
Stary 2013-09-23, 15:03   #1307
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

będzie miał lepszą pamięć (ponoć od mięcha jest słaba)

mój słoików z mięsem też za bardzo nie chce, za to jak sama mu zrobię to wcina (babcia mu cielaczka uhodowała)

Dzisiaj krew w żyłach mi zamarzła. położyłam KArola w łóżeczku, odwracam się za chwilę a on tak się na boku podciągnął przy szczebelkach, że aż głowa wystawała nad łóżeczko... do tego jedną nogę na górę zarzucił... zamarłam. tż będzie dziś obniżał poziom

ok powoli się żegnam. Na 17:30 idziemy do lekarza a potem na tydzień do mamy będę Was podczytywać na telefonie
trzeba obni
Stary 2013-09-23, 15:06   #1308
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
no to juz kolejny sekret T. odkryty
ja sie mu wcale nie dziwie, sama bym pewnie tez takiego mieska ze sloiczka nie ruszyla
Stary 2013-09-23, 15:10   #1309
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
mój słoików z mięsem też za bardzo nie chce, za to jak sama mu zrobię to wcina (babcia mu cielaczka uhodowała)
raju, muszę spróbować mu zrobić. Popytam koleżanek gdzie mięcho kupują

a Karol już siada?! cały czas czekam na tę cezurę przy obniżeniu... tyż bym zamarła na Twoim miejscu.

Cytat:
ja sie mu wcale nie dziwie, sama bym pewnie tez takiego mieska ze sloiczka nie ruszyla
chyba mnie przekonałyście...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 15:10   #1310
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
No Kobito!!!!!!!!!!!Wreszcie : cmok:Witojcie

Tylko juz nie uciekaj, dobra?
dobra . choc przydało by sie jeszcze sholowac pyskata OC . Na Ptaszysko juz nie naciskam -bo ją rozumiem .ale tesknie.
Trolla jeszcze była bardzo fajna a tez juz od daaaawna jej tu nie widziałam .
Cytat:

za pogodnego Milusia -pewnie za mama to ma .
Cytat:
wie co najlepsze
eeeee Pani ile ja o Tobie myslałam ...co sowe widziałam o Ty mi namysl powinnam Ci juz dziuple wyskrobac dzis tez - w tkmaxie wdzianko z kapturem sową -boskie ! tyle ze na dziewczynke ....
Stary 2013-09-23, 15:12   #1311
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dobra . choc przydało by sie jeszcze sholowac pyskata OC . Na Ptaszysko juz nie naciskam -bo ją rozumiem .ale tesknie.
Trolla jeszcze była bardzo fajna a tez juz od daaaawna jej tu nie widziałam .

no wlasnie, co z Trolla?
Stary 2013-09-23, 15:16   #1312
ewelinkka20
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

2-3 razy na dzien tylko?
mowilas o tym lekarzowi, moze cos jej jednak jest?
Od 2 dni tak je jesli do jutra sie nie poprawi udam sie do lekarza na razie nie panikuje bo pije duzo jest pogodna moze to zeby...sama nie wiem

Stary 2013-09-23, 15:24   #1313
bmma
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Heloł,heloł laseczi moje kochane!!!
Po półtora miesiąca nieobecnosci witam sie spowrotem .
Despie szczególnie dziekuje .
Nienadrobie -nawet nie próbuje . Ale teskniłam..... czasami , z tego co wiem Ptaszysko sie nie udziela - a tez tesknie(mam ogromny sentyment do niej -no ale od czego jest priv.... ) no i tesknie za OC - choc nawywijała i sie jej nalezy .....
U nas wszystko wspaniale -mąz nadal ten sam , dzieci rosną jak oszalałe ,zdrowe ,usmiechniete . Ja tez szczesliwa . pernametny brak czasu - Jakub poszedl juz do 2 klasy ,Ninka do średniakow ,nadal peeelno zajec maja,a Roszek basen.Najmłodszy jest boski - kochany ,wiecznie usmiechniety , na serio nieplaczacy - raz na tydzien zdarzy sie miałknąc , mąż pomaga . Nadal tylko na cycu (-Roszek ,nie mąz ), juz kupiłam pierwsze sloiczki wiec niedługo bedziemy probowac . Skokow rozwojowych nigdy jakos nie mielismy - nadal pogodny ,śpiący od 22 całą noc do ok 9,10 tylko ze u nas -a raczej on mysli ze my u niego ..... Jeszcze nie siedzi ,pelza czasem , mówi bezprzerwy i sie smieje ,klaszcze na zawołanie.
A my w srodku budowy -wiec jest co robic ,jeszcze przed zima chcemy pare rzeczy zrobic bo potem bedzie zastój .
I tyle .
humor dopisuje, super

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:28   #1314
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

racja nic na siłe bo przymuszaniem tylko zrazic mozna .w ogole to teraz jeszcze takie jedzonko jest dodatkiem,takie na"posmakowanie" ,wiec nic sie nie stanie jesli teraz jeszcze dziecko bedzie tylko na mleku.
Cytat:
o tym samym pomyslalam - podejdz spokojnie do rozszerzania, nic na sile. Wiele dzieci zaczyna pozniej jesc stale pokarmy - Nestelle keidy spisala, ze jej coreczka zaczela dopiero ok. 7-8 miesiaca (nie pamietam dokladnie).
Mleko jako glowny skladnik diety wystarcza do ok. skonczenia pierwszego roku zycia.
uuuu Moderna jestem pod wrazeniem ze to zapamietałas -pisałam tak dawno o tym.....
ale tak moja Ninka spróbowała po 6 miesiącu i bardzo sie broniła przed "nie mlekiem" ,pluła dalej niz widziała i płakała -wiec odpusciłam i tylko na cycu była do 8 miesiąca a własnie od 8 "cos tam " zjadła ale i tak mało bo cyc to jej głowne danie było do 2 roku zycia.
Roszek 6 miesiecy skończył 8 wrzesnia a jeszcze tez jest tylko na cycu . Ale próbowac bedziemy teraz w weekend jakiegos słoiczka.

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-09-23 o 15:31
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:30   #1315
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Pytanie z serii głupich. Jeżeli rozszerzam dziecku jedzenie, próbowało już prawie wszystkich warzyw, wiekszość owoców, na początku dostawał po łyżeczce, dwie a nic się nie dzieje z brzuszkiem i wszystko jest ok to ile czasu musze wprowadzać zanim podam pół malego słoiczka a potem cały??? Narazie daje tak jak ptaszkowi po troszku, dla poznania.... a widze ze on aż się pali do tych sloiczków a ja po 3 dniach wyrzucam więc moge już zwiększać do całego???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:31   #1316
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

Bzinka, Ty tylko kp? Bo kojarzyłaś mi się z mm.
Nie, ja w 90%kp, dawałam mm raz dziennie, a teraz to mam tyle mleka ze mam swoje posciagane i co drugi dzien daje raz mm przed spaniam,a co drugi moje mleczko wieksza ilosc.

W haemie to cza patrzec na metki,gdzie zrobione, jakos chyba made in bangladesz sa lepsze niz turkey

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 15:38   #1317
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej!
aa i jeszcze Kinga i Leonek dla Was też buziaczki
Dziękujemy za wszystkie wczorajsze życzonka

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:

aaaa gdzie moje maniery

dla naszych solenizantow tych wcozrajszych - dzisiejszych - i juz na zapas - JUTRZEJSZYCH

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-09-23, 15:43   #1318
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie, co z Trolla?
nie wiem.....ostatni raz byla chyba przed wakacjami .....
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Dziękujemy za wszystkie wczorajsze życzonka
to i ja sie dołaczam

dziewczyny w co ubieracie dzieciaki na dwór? kurtki -jakie a moze kombinezony cienkie ? ja juz sama niewiem ...jestem za zimnym chowem ...ale ta pogoda dobija raz zimno raz ciepło ..... efekt taki ze moj syn albo w bluzie albo kurtce .do tego namietnie zdejmuje skarpety i wszelkie "na stopy" ....
Stary 2013-09-23, 15:49   #1319
BYou
MBZ♥

My po zupce pomidorowej z ryżem smakowało

Pani, a to Ci Torres no

Kwiatku, koniecznie obniżcie

Kasia dla Milusińskiego

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Nestelle otatnio jak u nas bylo faktycznie zimno to do nosidła brałam Ją w cienkim kombinezonie hmowym z misia, a tak najczęściej bluza polarowa kangurka, dresy, dżiny, skarpetki takie wyższe. Wczoraj miała body na krótki, bluze cieńszą bez kaptura i kamizelkę pikowaną z kapturem, rajstopki cieniutkie i spodnie, buciki muklukibo bardzo wiało

Stary 2013-09-23, 16:05   #1320
bmma
Zadomowienie

Sto lat dla Krzysia Tasia34, oraz Mikołajka achna79

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości