|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() na rękach też już ciężko utrzymać taka wiercipięta ![]() jak moja babcia go nosiła tak teraz się boi normalnie bo tak się wyrywa ![]() że jeszcze sobie leży, ziewa, pobawi się, przeciągnie z 15-20 min na takie wylegiwanie po spaniu tak mówimy ![]() wyciągnęłam sąsiadkę na spacer pogoda taka sobie, trochę słońca, trochę wiatru ale chłodno ![]() przyjdzie wypłata to koniecznie idę po jakieś cieplejsze paputki dla Jana powiedzcie mi jak to się dzieje odkurzam ciągle a Jan jak się przeleci po mieszkaniu to czasem wygląda tak jakbym ze 2 tygodnie nie sprzątała co do butków, ostatnio wzięłam takie ![]() http://www.boti.pl/photos/jpgzoom/22...70005b.tif.jpg |
|
|
|
|
#3842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() maj stajl |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
skusiłam się bo na koturnie, lekko ocieplone i za kostkę więc może dłużej ponoszę
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje plecy dostały w kość jak się nie przemieszczała i nudziła jej się dana pozycja. Oczywiście zdarza się, że ją skądś zabieram, ale tak to jak mi coś nie pasuje i muszę coś porobić to zamykam drzwi.Na początku wyciągałam ją np. spod stołu, ale to nie ma sensu, bo i tak tam wchodzi. Nauczyła się już tak tam operować, że się nie uderza w głowę. Zresztą ostatnio słyszałam, że to też dobre dla ich rozwoju - takie tory przeszkód. Także wymyśliłam sobie, że reaguję tylko na rzeczy, które mogą zagrażać jej zdrowiu typu kable, szyba, a z resztą niech się oswaja. Ale nie mam też chińskiej porcelany, ani nic w tym stylu także może stąd wynika mój spokój ![]() Cytat:
![]() U mnie pod blokiem rosną też jakieś grzyby. Nie wiem nawet co to jest, ale na pewno nie prawdziwki. |
||
|
|
|
#3845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się po prostu przyzwyczaić że nie usiedzi zapięty w leżaczku jak kiedyś żebym coś porobiła tylko ciągle muszę mieć oczy dookoła głowy porcelany niby też nie mam ale jednak sporo niebezpiecznych rzeczy typu kolumny z kablami czy kwiat na podłodze (nie mam go gdzie przestawić bo jest za ciężki) i mam wiecznie stracha ![]() a jak wchodzę po schodach to prawie na każdym piętrze przystaję
|
|
|
|
|
#3847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czizas jaka to była masakra z psem wychodzić. A jeszcze latem ![]() Nie wyobrażam sobie z dzieckiem tak biegać ![]() Mela zaczęła bić brawo. Jakoś tak dużo umiejętności ostatnio nabywa w krótkim czasie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już starałam się klękać, żeby odciążyć kręgosłup to wtedy załatwiłam kolano, bo źle je układałam jak się okazało i miałam kontuzję sportowca ![]() No każdy ma trochę inaczej mieszkanie urządzone. Może postaw tego kwiata w okolicę kolumny jak jest taka możliwość, zawsze jeden punkt obserwacyjny mniej? A jak jest trujący to ja bym się go chyba pozbyła, ale oczywiście to Twoja decyzja ![]() U nas najbardziej niebezpieczne było kiedyś lustro, które mogło spaść przy uderzeniu ręką, ale to tz jeszcze przymocowywał na stałe jak byłam w ciązy. Cytat:
|
||
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do lasu tez chodzimy na spacery z dziecmi ![]() ale po tej historii to jeszcze bardziej sie boje bylismy w galerii i co nie ma butow na me stopy ![]() albo za male albo za duze buuuu |
|
|
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza się Mi się po prostu przypomniało, że rosną u mnie pod blokiem i trzeba będzie uważać i dlatego napisałam Choć z drugiej strony nikt tutaj nie zbiera mirabelek. Może przepłacam niepotrzebnie za pieczarki z Biedronki ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
hej hej,
pochorowałam się... gardło, katar, oczy i zmęczenie, niewyspanie... do tego nie wiem co wziąć... ![]() Judka ten sinupret, o którym pisałaś to przy karmieniu piersią brałaś? I jeszcze chciałam zapytać o to ciasto czekoladowe Monnie... jaką ma konsystencję? tak bez mąki, z bułką tartą, ciekawe... i bez spulchniacza... hmmm... U córci wyszła druga górna dwójka, ale jęki i szlochy nie minęły. Czyżby znowu coś szło...
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wapno rozpuszczalne, syrop prawoślazowy, albo ten Prenalen ale brałam go już kilka razy i efektów nie zauważyłam. Z antybiotyków jak chcesz z grubej rury i podejrzewasz bakterie, to amoksycyklinę możesz i cefalosporyny ale to też na receptę, chyba że masz dobrze wyposażoną apteczkę ![]() A moje czekoladowe ciasto ma konsystencję sufletu - zbite ale mokre w środku i delikatnie rozpływające się w ustach - ale zdecydowanie można jeść trzymając w ręce, nie jest jak tiramisu ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- I jeszcze Wam powiem, że poziom wiedzy niektórych lekarzy mnie przeraża. Wczoraj z tą gorączką i z chęcią wykurowania się do jutra (co nota bene się nie uda i tż odwołuje swoje wyjazdy) pojechałam na wizytę do naszej gminnej pani doktor, pediatry, ale przyjmuje też dorosłych. I co usłyszałam? Że jak mam gorączkę to nie karmić piersią póki nie spadnie ![]() Oczywiście nie omieszkałam wyrazić swojego zdania że gada głupoty
|
|
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama w ogrodku przy choinkach ma prawdziwki i maślaki ![]() nie zbiera bo malo ich i jej szkoda 36 za male a 37 za duze ![]() Cytat:
a sinupret to na zapchane zatoki jest dobry w ciazy bralam, ale przy karmieniu piersia nie jakos nie bylo okazji nie wiem czy mozna, bo zwieksza wydzielanie i rozrzedza wydzieliny |
||
|
|
|
#3854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem dlaczego, ale teraz rzadko się spotyka połówki np. 36,5. Kiedyś to było bardziej popularne. Ja też tak czasem mam jeden rozmiar za mały, drugi za duży, a ja gdzieś w środku
|
|||
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no dokładnie, zatrzymali się 20 lat temu i nie widzą w tym problemu, nawet im chyba głupio nie jest... dlatego głównie chodzę do tych co mają chociaż dr przed nazwiskiem bo to oznacza że z jakąś wiedzą po studiach jeszcze mieli styczność... tudzież do tych co pracują w klinice bo tam też z reguły wymaga się od nich dokształcania chociażby żeby studentom ściem nie walić jest taki spray, co o pół numeru spokojnie rozciąga, ale chyba tylko skórę kiedyś był w deichmannie, ale na allegro też widziałam z buffalo
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak piszesz o swoim cieście, ze teraz to juz musze je zrobic ![]() co za baba kiedys uslyszalam tekst jak bylam od lekarza, ze wieksza krzywde dziecku zrobie jak nie bede karmic przy chorobie, niz jak bede. Cytat:
![]() dziekowac Cytat:
|
|||
|
|
|
#3858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monnie, Judka dziękuję za odpowiedź. Chyba kupię ten sinupret, skoro bezpieczny. Na receptę nie kupię bo do lekarza mi nie po drodze. Podziwiam wiedzę o lekach i pamięć do tych wszystkich nazw...
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrówka! jaka była reakcja?
|
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
W sensie "Pobaw się kochanie w łóżeczku w mamusię powchodzi żółtko"?
doobre ![]() Cytat:
serio działa "Yhm, to jakaś nowa szkoła? Mnie tak uczyli" ![]() Aczkolwiek ta pani mnie zna od strony odmiennych poglądów od jej i chyba ma mnie na liście "pacjentów uciążliwych tudzież niepokornych". Ale robi dobrą minę do złej gry, bo jak pilnie potrzebuję osłuchania czy recepty, to zarabia na wizytach domowych u nas
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Kąpałam dziś Ulę w dorosłej wannie, pierwszy raz. Ale był ubaw, po pachy
Wędrowała po całej wannie, wybierała sobie zabawki z półeczki, kręciła się w kółko. Aż przyjemnie było popatrzeć ![]() A w zasadzie to moja mama kąpała, bo ją przysposabiam do opieki nad Ulą. Jutro jade na 6.30 czatować na lekarza, więc będą razem zaczynać dzień, beze mnie Tż pojechał w te Dolomity, z jednej strony się cieszę, z drugiej jestem wku.rwiona na niego. Ahh.. Ide do wanny, wygrzeję się trochę bo zimno u mnie jak diabli
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jak Wam minął dzień?? mi szybko, jak zwykle ostatnio pogoda dziś u nas w kratkę, trochę chmur, trochę słońca, trochę deszczu, dość ciepło ale wietrznieTai ładne butki! co to za firma?? |
||
|
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Nie mam dzisiaj czasu na nic, kiedy to się wszystko uspokoi?? Wk.urwiłam się jeszcze dzisiaj tylko na jednego tatusia mojego ucznia ![]() ![]() Jutro o 8 usg bioderek Kciuki nam mocno potrzebne. Oby trzeci ortopeda potwierdził diagnozę drugiego, nie pierwszego ![]() Aaa jeszcze teraz mi się przypomniało co do tego rtg, co pisałyście mi kiedyś, żeby małemu lepiej zrobić. Zagadałam naszego pediatrę ostatnio o to i powiedział, że teraz się raczej odchodzi od rtg bioderek, że niepotrzebne promieniowanie, itp. I już sama nie wiem, co myśleć. Na razie idziemy jutro na to usg do Centrum Kompleksowej Rehabilitacji w Konstancinie, więc mam nadzieję, że się znają i mają dobry sprzęt
|
#3865 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Siedzę sobie dzisiaj z pradziadziem, kawka, szarloteczka a Ewka hasa po podłodze. Paczę a ta co i rusz jakiegoś paprocha do paszczy pcha. A wczoraj było odkurzane i mopowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakaś jestem zrąbana mimo, że trochę miałam dzisiaj wolnego. Chyba dlatego, że Ewka jak na razie definitywnie pożegnała drugą drzemkę w ciągu dnia |
|||||||
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Od rtg fakt sie odchodzi, ale jak kazdy lekarz widzi co innego podczas usg to jednak chyba wiedziec na czym sie stoi W kazdym razie miejmy nadzieje, ze jest juz wszystko w porzadku ![]() Jutro rano mamy psychologa, zapomnialam o tym kompletnie ![]() Oczywiscie o 8 rano grrrrr |
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
|
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
j.w.
![]() Cytat:
![]() Pediatry gadanie bym olała, niech leczy pleśniawki i inne a rtg powinien decydować ortopeda. Myślę, że rozsądniej zapodać Małemu niewielką dawkę promieni niż pakować go może niepotrzebnie na długie godziny we frejkę... Zobaczysz, będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spoko, bardziej jestem wkurzona niż ucieszona, więc rozumisz ![]() za bioderka i psychologaIde spać jutro pobudka o 5,45
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Klaudia 16.10.2009
)