|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Chociaż powiem szczerze ze rozwalały mnie jej historie- ze dziecko gryzie i to czuć czasem humor poprawia przynajmniej :p ale jestem głodna..a jadłam 2 godziny temu ;/ ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
oj ja też sie szawagirki głupich tekstów nasłuchałam i miałam polewkę z niej :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
tylko musiałby sie spotkać tam gdzie nikt ich nie będzie słyszał/widział bo szkoda ludzi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
A co do testow to ja mam z 5
I jeszcze ze dwa czyste .. Ciekawe czy jakbym teraz nasiurala to by wyszedl pozytywny co? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
No duzo czasu mi nie zostalo, musialabym sie uwinac Ale serio pytam? Bylby pozytywny? No niby logiczne Ale gdzies czytalam ze np : Beta HCG juz na pewnym etapie ciazy spada , dlatego pytam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki jakie macie brzuchy? Chodzi mi o twardość...bo ja mam bardzo twardy i szyjkę mam twardą (to już gin stwierdził ) i mam brać nospę i aspargin 3xdziennie.
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra - pisze ☠☠☠☠☠☠☠y
Juz doczytalam . Owszem spada ale I tak to jest wartosc ewidentnie wykrywalna przez testy . Przepraszam :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super, że wszystko ok z Agatką Ładna waga Cytat:
Cytat:
Współczuje choróbska, kuruj się Moja buszuje ale nie boleśnie ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
A nie przemęczasz się?? Bo od tego twardnieje. |
|||||
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ogólnie to nie dałabym sobie grzebać tam w ciąży, w PL to grzebanie na każdym kroku, mieszają tam jak drewnianą łyżką bigos, ja to balabym się że się pootwieram czy coś. dlatego lubie UK. żadnych łyżek i mieszania nie ma ja już zapomniałam jak to jest na koźle siedzieć.---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- jakoś między 24 a 28 tyg twardniał mi jak skała a teraz miękki bardzo. czasem małego czuć, nic poza tym. ale ja właściwie nic nie robie. zero przemęczania się i długich spacerów.
|
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale piszecie historie o dziewczynach Bosh, mi by nawet do glowy takie cos nie przyszlo. Zreszta nie chcialabym byc z facetem, ktory chce ode mnie odejsc.Bo co to za sens??Martwi mnie Domii ze nie pisze...Mam nadzieje, ze ja depresja poporodowa nie dopadla. Bo nawet na chwilke nie zagladnela.. Bylam 3 godziny ze znajoma i jej 2 dzieci na placu zabaw. Dzieciaki sie wybawily, brudne od piachu od razu do wanny trafily. Super sie maluchy rozumieja. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-23 o 21:22 |
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy to szczescie ze jest wszystko okey , ale jakby zrobilo Ci sie rozwarcie jutro to masz duze szanse za kolejne dwa tygodnie urodzic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-09-23 o 21:23 |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Kabriela, wow, jaka Agatka już spora
![]() Lineczka ja zreorganizowałam szafę i mam jedno skrzydło [mam taką na 160cm przesuwnąm z lustrem] tylko dla dziecia. Mam zamiar tam dawać kombinezony, rzeczy, które rzadko będą używane, te "na później" i te z których wyrośnie ![]() Anka, gdyby mi gin nie "grzebał" to Bejbziola już by nie było. W ostatniej chwili wykrył rozwarcie. I cały czas mi obserwował, mierzył szyjkę na usg dowcipnym, bo się bał, że mi się skróci na amen. Na każdej wizycie mi mierzył, bo skracała się o 3-4 mm. Gdyby nie mierzył, nie widziałby tendencji do skracania, nie odkryłby rozwarcia. Dzięki Bogu, że mi tam "gmera". Dla mnie lekarz, który nie sprawdza szyjki to ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej, faktycznie mało nadrabiania dziś
Cytat:
Byłam zapytać w rejestracji i wystraszyłam panią(coś się dzieje???), więc wiem, że jak się coś dzieje to od razu na SOR i tam Ci będą robić KTG pewnie od ręki. A jak nic się nie dzieje, tylko tak przedporodowo, to trzeba się zarejestrować, możesz telefonicznie, a w dzień ktg podejdziesz sobie do rejestracji przed wizytą z dowodem osobistym, założą Ci kartę i sobie pomaszerujesz do poradni ginekologicznej. Rejestracja od 7-18 tel.12 257-82-62, polecam dzwonić ok godziny 17, wędruję tamtędy często w ciągu ostatniego miesiąca i nikogo nie ma z pacjentów, więc pewnie by pani odebrała, choć jest tylko jedna o tej porze. Kiedyś się próbowałam dodzwonić parę razy ok południa i nikt nie odbierał, w końcu polazłam osobiście a tam 4 panie rejestratorki, każda faktycznie pracuje, a kolejka i tak na 10 osób. Ufff się rozpisałam![]() Cytat:
tzn bakteriii więc można taką myjką-rękawiczką frotte, też mam w komplecie z ręczniczkiem-tylko po kąpieli trzeba ją przeprać i wysuszyć. A co do pępuszka, jak dziewczyny pisały, na pewno można moczyć(tylko potem osuszać dokładnie cały dookoła wacikiem lub patyczkiem do uszu), chyba, że przy wypisie dostaniesz wyraźny zakaz moczenia go od lekarza.Cytat:
oj, weź sobie dużo chusteczek do szpitala, bo jak będziesz patrzeć, jak Majeczkę tak ubierają to będzie fontanna łezekale masz fajny ogródek tak w ogóle Kabriela i Agatka ![]() ![]() ja też mam twardy, jak się przeforsuję, albo jak się akurat spina na chwilę, aspargin mam 3x1, plus jeszcze magnez 4x1 :/
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, taką lekarke mialam w PL że dotknąć bym się jej nie dała w ciąży. Okropna. A do ulubionego lekarza miałam za daleko, ponad 500 km. wydaje mi się, że na skanie widać czy coś się skraca czy otwiera...
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozytywnie ![]() Ciekawe co u Angie??
|
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dlatego chodzilam do tej pory do facetow bo sa delikatniejsi od kobiet. Teraz mam ginke kobiete i jest super, ale to jedyna kobieta, z ktorej jestem zadowolona.
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
Mały się mi rusza, ale nie jest to to, co zwykle Takie ledwo co, i rzadko. Było 9 ruchów dzisiaj, ale pojedyncze, delikatne, ledwo odczuwalne.. Wcześniej rozpychał się, gulki były, bolało mnie, jak naciągało mi aż skórę. Drugi dzień tak kiepsko. Postanowiliśmy z TŻ, że jak jutro się nie rozkręci to pojedziemy na IP. Bo się martwię, czy wszystko gra.
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieciekawie
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jak przychodzą dziewczyny do porodu to najpierw leżą u nas na oddziale i sprawdzają im rozwarcie (wcześniej jeszcze na izbie przyjęć). Dopiero jak jest 4-5cm to wiozą na porodówkę
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie badano tutaj raz dopochwowo - po poronieniu . W ciazy tylko I wylacznie usg przez brzuch , wiec Ciebie pewnie tez. Po przez takie usg nie ma mozliwosci sprawdzenia szyjki. Prywatnie babka robila mi dopochwowe dla sprawdzenia szyjki , a pozniej brzuszne zeby zbadac dzidziusia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby się pięknie rozkopał
|
|
|
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super że mały wybawiony, troche pewnie poodpoczywałaś też zastanawiam sie co u Domi..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

czasem humor poprawia przynajmniej :p
za udane wizyty!
masakra jakaś. Jeszcze nic oprócz rutyny, wit c i syropu z bluszczu nie mogę brać. eh
KCIUKI DLA ANI 

ja już zapomniałam jak to jest na koźle siedzieć.
Bosh, mi by nawet do glowy takie cos nie przyszlo. Zreszta nie chcialabym byc z facetem, ktory chce ode mnie odejsc.Bo co to za sens??

nieciekawie