Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 20:44   #3031
velika
Winter is coming

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Mój jest z frakcji "coś więcej niż żel pod prysznic to dla pedała" Ale jest zadbany, tylko cerę ma tłustą, mógłby coś z tym zrobić, ale skąd No ale wygląda na mniej lat niż ma mimo braku zaawansowanej pielęgnacji. Już widzę jego minę, jakbym mu zaproponowała puder
Co do nauk i poradni, to u mnie można robić kiedy się chce i jak się chce Pytałam ostatnio. Ale pewnie co parafia to inaczej. Powiem wam zresztą, że po 2 naukach jest bardzo zadowolona, są ciekawe, chociaż za mocno się skupiają na seksie A tak się bałam, że będzie nuda i moralizowanie, ale nie jest źle

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 20:45   #3032
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Heeej
Dawno mnie tu nie było - głównie przez brak czasu...
Ale od przyszłego tygodnia się to zmieni i mam nadzieję, że będzie mnie tu więcej

Wszystkim, które w międzyczasie kupiły suknie gratuluję
U mnie w tej kwestii bez zmian

Wczoraj ustaliliśmy z TŻ, że w październiku zamykamy temat foto i video - umawiamy się na 3 spotkania foto + 3 spotkania video i będziemy decydować. Ogólnie zastanawiamy się poważnie nad droższymi opcjami - kusi nas dobra jakość...

Byłam w sobotę na weselu u kuzynki TŻ. Towarzysko było spoko, ale organizacyjnie - porażka.
Oto moje (i nie tylko moje) uwagi:
- zespół - 3,4 piosenki max! przerwa 15 minut, 3,4 piosenki, przerwa... Masakra, ledwo żeśmy na parkiet weszli, a już trzeba było schodzić...
- płytki na podłodze do tańczenia - no niestety, dla mnie to jest zawsze minus, kiepsko się tańczy, zwłaszcza na obcasach,
- pierdoła - ciasno przy stołach. Soły były ułożone w podkowę i strasznie mało było miejsca, nie można było swobodnie rozstawić łokci podczas jedzenia - warto zwrócić na to uwagę,
- popsuta suszarka w toalecie i brak papierowych ręczników - no to bez komentarza, ręce wycierać trzeba było w papier toaletowy lub kieckę
- mało ciasta i oddzielnie na innym stole - na poprawinach nie było już wcale ciasta, bo po prostu było go bardzo mało (2 blachy, gości około 50), a starsi narzekali, że nie było go na ogólnym stole, tylko trzeba było podchodzić z talerzykiem przez tańczących,
- tort dwusmakowy - z racji tego, że nie było ciast, to na poprawinach wystawili resztki tortu, ale! był dwusmakowy i jednego smaku było więcej, mimo, że powinno być po równo - okazało się, że PM nie pozwoliła ruszyć tortu ze względu na to, że PM miał wziąć resztę do pracy, no niektórzy się tym oburzyli, bo chcieli posmakować też drugiego smaku ,
- brak innych trunków oprócz wódki - ja po pewnym czasie nie chciałam już pić wódki, ale nie miałam wyboru - nie było ani wina, ani whiskey, niczego innego do wyboru,
- świadek roznoszący wódkę - no zdarzyło się dwa razy, że szukaliśmy wódki na stole i jej nie było A wesele malutkie, świadek trzeźwy, ale nie ogarnął tego obowiązku w całości - jak byłam przekonana do kelnera od wódki na 100%, tak teraz jestem przekonana na 150%.

Ufff, to ponarzekałam
Ale mierzi mnie, jak się czasem za "mocno" oszczędza na gościach, albo organizuje wesele na pół gwizdka, że wychodzą takie babole

Z ciekawostek mogę powiedzieć, że PM wymienili się obrączkami na lewe dłonie (co ciekawe zauważyliśmy to tylko ja i TŻ ) - ksiądz na to pozwolił, bo zapisu nie ma, a oni z wygody wolą na lewej ręce nosić.
Stary 2013-09-23, 21:15   #3033
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ile zwyczajowo biorą księża z Waszej parafii? Za samą mszę, bez organisty, kościelnego, dekoracji...

I drugie pytanie - na co warto zwrócić uwagę u Dj-a / wodzireja?
U Nas za samą mszę nie biorą nic tzn co łaska i zaje..ście mnie to cieszy.

Jak wybierałam DJ to najpierw oglądałam filmiki na YT czy innym kanale. Potem na spotkaniu pokazał inne swoje filmiki jak gra, zwracałam uwagę na to czy jest otwarty na Nasze sugestie, czy ogólnie jest wygadany i przebojowy, jakie ma zabawy w ofercie, czy jest też wodzirejem czy tylko jak słup stoi i puszcza muzę i na cenę.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u nas zespół wódki nie dostanie, zreszta zaznaczyli i nawet mamy to w umowie ze zespol podczas pracy nie spozywa alkoholu

no i bylismy u nich na probie wiec tez mielismy okazje zobaczyc jak graja
U Nas też DJ ani kamerzysta nie pije alko i dla mnie to oczywista oczywistość ze są w pracy i alko nie dostaną. W umowie też mamy taki zapis.

Gratuluję sukni wszystkim dziewczynom które niedawno kupiły oraz witam wszystkie nowe PMki

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:18   #3034
vixena
Rozeznanie

witam nowe Pmki

Blondi, tez chciałbym na jakieś wesele pójść trochę poobserwować, ale jak na złość żadnego nie ma w rodzinie ani wśród znajomych, nasze pierwsze

Jeśli chodzi o pielęgnację TZ, to mój używa balsamów (ma sucha skóre), robi brwi (tzn przerwę pomiędzy) i czasami daje mi paznokcie do opiłowania i polerowania (rzadko), hmmmm no i to byłoby na tyle z dodatkowych rzeczy

jestem dziś padnięta, ból głowy i gardła, chyba jakieś choróbsko mnie dopada
Stary 2013-09-23, 21:31   #3035
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
- mało ciasta i oddzielnie na innym stole - na poprawinach nie było już wcale ciasta, bo po prostu było go bardzo mało (2 blachy, gości około 50), a starsi narzekali, że nie było go na ogólnym stole, tylko trzeba było podchodzić z talerzykiem przez tańczących,
U mnie też będzie na innym stole, zobaczymy jak reakcja mojej rodziny na to, u TŻta to normalka, na każdym weselu tak jest

PS. A moja rodzina akurat koło tego ciasta będzie siedzieć to może luz Rodzina TŻ będzie ganiać... Czyli w sumie nieświadomie dobrze ich chyba chcieliśmy usadzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0167_(Kopiowanie).jpg (177,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0012_(Kopiowanie).jpg (128,5 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-23 o 21:33
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:37   #3036
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
ja to obecnie patrzę głównie na cenę poza tym w mojej sytuacji najlepszą opcją byłoby połączenie tych 2 usług od jednego usługodawcy, żeby było taniej ale wcześniej patrzyłam na obróbkę zdjęć, nasycenie kolorów... a odnośnie kamerzysty po prostu oglądam filmy znajomych - w ten sposób wyeliminowałam jednego (trzęsła się kamera podczas jednego z ujęć w kościele- dla mnie to brak profesjonalizmu totalny). Aaa i jeszcze jedno - znajomi mają właśnie foto&video, i wiem, że głównie siedzą i piją/jedzą, a sprzęty poustawiane są na statywie i w rogach sali. Takich też bym wyeliminowała, warto więc się spytać, jak będą nagrywać

Mój też zaczął używać Neutrogeny - małe i drogie, ale pękały mu dłonie. Krem jest z grudnia, a nawet 1/4 nie zużyta, bo TŻ przeszkadza jak ma wysmarowane ręce/twarz/usta ale na pomadkę Nivea Men dał się namówić, jak mu zimą usta pękały, krwawiły i piekły

Ja też szukam ładnej oprawy ceremonii, znalazłam świetne dziewczyny z Wrocławia i być może rodzice mi pozwolą je wziąć, ale szukam tańszej alternatywy (one są drogie, bo dojazd sporo wynosi). Jakby któraś z Was coś słyszała o chórze/ śpiewającym kwartecie/ śpiewie ze skrzypcami z Warszawy/Siedlec lub okolic, to bardzo proszę o kontakt!!!

Co do pytań: Na pierwsze nie odpowiem, bo to zależy, od kogo bierze, jakie ma wydatki (czyt. ile długów), poza tym u nas organiście się płaci nawet jak się go nie bierze
A co do dja: zwracam uwagę na filmiki - ile osób się bawi, jaką muzykę puszcza, dla mnie ważna jest też cena, i to , jak się prezentuje na spotkaniu- czy uparcie stawia na swoim czy jest otwarty na propozycje, czy słucha, czy jest uprzejmy, jakie wybiera zabawy...

O matko, i nie zbankrutujecie ?? Jeśli mogę wiedzieć- ile zapłacicie za ten cały zestaw (bez organisty)?

U mnie babka od sali pozwoliła nam wpaść na jakieś wesele, żebyśmy zobaczyli jak sala jest ubrana (na żywo), ale to raczej zanim młodzi i goście się zjadą

U mnie nic nowego w sprawach weselnych, więc tylko podczytuję...
Co to za dziewczyny z Wroclawia, bo wlasnie szukam kogos we Wroclawiu na ceremonie slubna i mnie zainteresowalas?

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:39   #3037
cashmere
Zakorzenienie

U nas też ciasto będzie stało na oddzielnym stole. Sama chyba jeszcze nigdy nie byłam na takim weselu żeby stało na głównym stole. Trzeba się trochę poruszać jak chce się coś słodkiego

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:39   #3038
wioliix
Rozeznanie

Do Blondi

Aż trudno uwierzyć w to że nie wolno było dołożyć sobie tortu mogli wzisć poprostu większy

Też zawsze jak jestem na imprezie a jest podkowa to jest problem z miejscem dlatego my decydujemy się na okrągłe stoliki bo zawsze lepiej dla gości i dla kelnerów

Ale najważniejsze że imprezka udana
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 21:40   #3039
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Blondi2989

No to beznadziejna organizacja.. zespół - nie wypowiem się bo byłam na podobnym weselu... nie życzę tego żadnej z nas.

enzunio
fajnie te owoce wyglądają.

U nas cista z owocami na stole będa.
Stary 2013-09-23, 21:41   #3040
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
U mnie też będzie na innym stole, zobaczymy jak reakcja mojej rodziny na to, u TŻta to normalka, na każdym weselu tak jest

PS. A moja rodzina akurat koło tego ciasta będzie siedzieć to może luz Rodzina TŻ będzie ganiać... Czyli w sumie nieświadomie dobrze ich chyba chcieliśmy usadzić
jakie pyszności:s lina:
Stary 2013-09-23, 21:46   #3041
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U nas też ciasto będzie stało na oddzielnym stole. Sama chyba jeszcze nigdy nie byłam na takim weselu żeby stało na głównym stole. Trzeba się trochę poruszać jak chce się coś słodkiego
Mnie to nie przeszkadzało (ale i tak wysłałam TŻta po ciasto, ale tylko raz, bo na więcej się nie załapałam), ale jak wspomniałam dla starszych to był szok Ja też się z tym spotkałam po raz pierwszy zresztą.
Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Do Blondi

Aż trudno uwierzyć w to że nie wolno było dołożyć sobie tortu mogli wzisć poprostu większy

Też zawsze jak jestem na imprezie a jest podkowa to jest problem z miejscem dlatego my decydujemy się na okrągłe stoliki bo zawsze lepiej dla gości i dla kelnerów

Ale najważniejsze że imprezka udana
No z tym tortem to słabo - zwłaszcza, że kelnerka mogła powiedzieć - tortu już nie ma, a nie że PM nie pozwolili zjeść reszty gościom, bo zabierają resztę
No, teraz widzę, że okrągłe stoliki są praktyczniejsze. Niestety na mojej sali nie ma takiej opcji, ale na dzień przed weselem obczaję ustawienie tak, aby było luźno
Stary 2013-09-23, 21:49   #3042
velika
Winter is coming

Z tym tortem to masakra
enzunio, ale to fajnie wygląda!! Ja jeszcze nie wiem, jak u nas będzie, ale podoba mi się taki osobny stół.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 22:35   #3043
Opiumalfa
Zakorzenienie

Hello kobietki!

U nas bedzie slodki stol na 100% i na nim beda ciasta i inne slodkosci.
Nie wiem jeszcze jak go zorganizuje, ale cos sie wymysli

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

troszke fryzurowych inspiracji!

http://www.bellethemagazine.com/2013...air-ideas.html

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-09-23 o 22:15
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 22:37   #3044
wioliix
Rozeznanie

Do cashmere gratuluję wyboru sukni jest przepiękna (też ją mierzyłam)
Stary 2013-09-23, 22:39   #3045
Opiumalfa
Zakorzenienie

Podziele sie z wami klipem slubnym, w ktorym sie zakochalam ostatnio
Stary 2013-09-23, 22:42   #3046
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:

u mnie też będzie na oddzielnym stole, podobnie jak u Ciebie i nie widzę w tym nic dziwnego, tak jest teraz praktycznie na każdym weselu w regionie u mnie
i nie trzeba do tego stołu latać przez tańczących bo jest on przy stolikach gości umiejscowiony

tak to wygląda u mnie na sali, osobny stół z owocami słodkościami i innymi alkoholami w 1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg AS2.jpg (93,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AS1.jpg (19,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (102,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (86,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (91,0 KB, 15 załadowań)

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-23 o 22:50
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 22:44   #3047
gornek
Zakorzenienie

Ja dopiero w styczniu dogram co ze slodkosciami u mnie na weselu, jaki bedzie tort itp, ja uwielbiam czekoladowe moj TZ smietankowe, wiec mam nadzieje, ze jakos da sie to pogodzic, mimo ze nie przepadam za tortami.
Co do obraczek, tesciowa chce nam dac troche zlota na przetopinie na nasze, wiec moze obraczki wyjda nas troche taniej
Co do zespolow na wesele, jak mialam polecony, ogladalam ich na wideo, wydaje mi sie ok, mam nadzieje, ze sie sprwdza, tymbardziej, ze 2 tyg przed musimy i tak jechac i ustalic co maja grac
Ah jezeli ktos szuka zespolu, DJ na wesele z Krakowa to polecam mojego znajomego http://mattremay.pl/, fajnie chlopaki graja, maja saksofoniste itp
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 23:00   #3048
Opiumalfa
Zakorzenienie

Baaardzo duzo fajnych fryzur!

http://www.pinterest.com/bajanwed/wedding-hair/
Stary 2013-09-23, 23:08   #3049
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Oo super ! trochę zdjęć już wylądowało już w moim ślubnym folderu

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 23:08   #3050
moniczka_90
Zakorzenienie

hej wam, zmieniłam avatar, mam nadzieje, ze mnie poznacie

jutro idziemy z TŻem obejrzeć knajpę która nam się spodobała na nasze małe przyjęcie oby było smacznie !
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 23:14   #3051
gornek
Zakorzenienie

Szkoda, ze tam nie ma nic na moja dlugosc wlosow, ale juz sie pogodzilam, ze nic z moich wlosow nie da sie zrobic
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 23:28   #3052
moniczka_90
Zakorzenienie

Opiumalfa dzięki za te linki z włosowymi inspiracjami ! chyba znalazłam coś idealnego dla mnie choć pytanie czy moja długośc włosów będzie się nadawać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wedding-hair-13.jpg (82,3 KB, 11 załadowań)
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 23:38   #3053
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
U PM2013 jeszcze tylko 6 ślubów... za 3 miesiące u nas rozkręcać będzie się ślubna gorączka
aaaaaaaaaaaaaa, straszysz !!
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
ja swój zespół oglądałam na poprawinach, za zgodą pary młodej oczywiście ale w sumie i bez tego bym ich wzięła, a granie na żywo tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, że dobrze wybrałam.
A przed ślubem zamierzam jeszcze skoczyć kilka razy na salę i do kościoła, żeby ogarnąć dekoracje
Kupiłam ten samochód, już zarejestrowany, stawiam więc tylko dużo nie pijcie, bo jestem kompletnie spłukana,a jeszcze gaz muszę założyć
wiesz że od 19 września weszła ustawa o samotankowaniu gazu ? teraz tylko kwestia dostosowania każdej stacji
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
była mowa o makijażu naszych TŻów

http://demotywatory.pl/4210570/Jedyny-and;makijazand;

Cytat:

mniam
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
u mnie też będzie na oddzielnym stole, podobnie jak u Ciebie i nie widzę w tym nic dziwnego, tak jest teraz praktycznie na każdym weselu w regionie u mnie
i nie trzeba do tego stołu latać przez tańczących bo jest on przy stolikach gości umiejscowiony

tak to wygląda u mnie na sali, osobny stół z owocami słodkościami i innymi alkoholami w 1
ale cudo!!! pozwoliłam sobie zapisać Twoje fotki
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 23:48   #3054
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Opiumalfa dzięki za te linki z włosowymi inspiracjami ! chyba znalazłam coś idealnego dla mnie choć pytanie czy moja długośc włosów będzie się nadawać
mi sie to tez bardzo podoba.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

i to http://www.pinterest.com/pin/251779435391073428/
http://www.pinterest.com/pin/250583166740195910/
http://www.pinterest.com/pin/250583166740195910/

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-09-23 o 23:50
Stary 2013-09-23, 23:49   #3055
Blondi2989
Blond forever!

Aaaa i przypomniało mi się, że kuzynka TŻta miała motyw morza...
Czyli taki sam jak my...
I TŻ tylko do mnie pytanie - ale chyba nie zamierzasz z tego powodu zmieniać motywu
No i nie będziemy zmieniać - trudno, najwyżej powie, że od niej ściągnęliśmy, mamy już koncepcje, rozgwiazdy na winietki...

Ona miała tort z muszlami, ozdoby z muszli na stołach, pudełko na koperty w muszle, balony w kolorystyce niebiesko-beżowo-białej.

My planujemy mieć z motywu: zaproszenia, winietki (rozgwiazdy), pudełko na obrączki, pudełko na koperty, dekoracja samochodu, dekoracja na sali...

Goście za rok zapomną (a poza tym to tylko kilka osób), ale kuzynka może gadać...
No trudno
Stary 2013-09-23, 23:58   #3056
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Ostatnio jak byliśmy na weselu to był inny patent na rodzielenie stołów-prostokątne, ale rozsunięte co ileś tam (chyba co 10) miejsc. czyli stolik na 20 osób, łatwiej to było obejść. Ja chcę tak samo, tylko na jakieś 10 osób
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
To z niecierpliwością czekam .
Widziałam na necie takie różności z małych koralików:
http://www.mylovelybeads.com/
Ja stawiam na krywulki (o, szukałam tego słowa) w bardziej tradycynym wydaniu, będę coś kombinować z takimi wzorami i kolorami
Tylko tutaj są szerokie naszyjniki i kołnierze, przerobię to sobie na kolczyki Nie ma dokładnie tego co sobie umyśliłam...

Cytat:
Nie jestem ekspertem - czy te hafty bardzo się różnią od siebie?
Mimo wszystko sytuacja absurdalna - nic tylko zagonić mężczyznę do projektowania
Póki co mężczyzna po 13 godzinach pracy (8 w robocie, reszta przy remoncie...) od 2 tygodni po przyjściu do domu marzy o śnie. Niestety A projektownie ślubu nie jest na pierwszym miejscu moich potrzeb względem niego
Generalnie kaszubski i karpacki. Te geometryczne wzory to z polskiej tradycji. Czyli trochę się różnią.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u nas zespół wódki nie dostanie, zreszta zaznaczyli i nawet mamy to w umowie ze zespol podczas pracy nie spozywa alkoholu
Dziwią mnie zespoły czy inni podwykonawcy, którzy z okazji wesela oczekują wódki na stole... Praca to praca.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:01   #3057
cornflower_girl
Zakorzenienie

cześć Melduję się po wykańczającym dniu w pracy i dwóch spotkaniach. Mamy umowę z kamerzystą - po obejrzeniu portfolio myślę, że jesteśmy w dobrych rękach Jutro spotkania z Dj-ami, mamy nadzieję, zamknąć te kwestie w tym tygodniu.

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Moje kochane chyba trafiłam w końcu na zaproszenia : http://www.kreatywne-zaproszenia.com...Modele=W06-016 tekst i foto będę projektowała sama.
O, tej strony nie znałam. Bardzo ładne wzory zaproszeń - trzymam kciuki za projekt, żeby był ciekawszy niż ta wersja pokazowa

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Ale z jeszcze fajniejszych rzeczy to umówiłam się na poniedziałek do jednego salonu na przymiarki, a w środę będę dzwonić na umawianie się do kolejnego Chciałabym się umówić gdzieś jeszcze w tym tygodniu, ale nie wiem czy się uda...
Powodzenia - teraz nie powinno być ogromnego tłoku w salonach, więc też łatwiej o terminy

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Nie stać mnie na florystkę, szczerze mówiąc. Tzn. na florystkę to jak na florystkę, bo mamy znajomą, która się tym zajmie i zrobi nam za free, ale na kwiaty nas nie stać jakieś super wypaśne i dużo. No ale nic. Deko kościoła zajmie się u nas mama mojej przyjaciółki, która jest związana z parafią i robi tam deko. Także pogadam z nią, wytłumaczę jej co i jak i mam nadzieję, że będzie dobrze
Mam nadzieję, że znajoma fajnie Wam doradzi - ładne dekoracje kwiatowe nie muszą kosztować fortuny

Blondi2989
Faktycznie nieciekawe przejścia miałaś na weselu. Tak jak piszesz, jak młodzi za bardzo skupiają się na sobie i oszczędnościach (mowa o skrajnościach), to niestety ciężko, żeby goście dobrze się bawili. Mnie ostatnie wesele przydarzyło się zbliżone klimatem - państwo młodzi tak nachalnie powtarzali, że chcą kasę, że wiele osób w ostatniej chwili zrezygnowali z imprezy. A na miejscu fatalna obsługa kelnerska, brak wódki i innych alkoholi przy naszym stoliku... Najgorsze, że PM-ka co chwilę pyta mnie, jak się bawiliśmy i równie subtelnie poleca ten lokal.

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Aaaa i przypomniało mi się, że kuzynka TŻta miała motyw morza...
Czyli taki sam jak my...
I TŻ tylko do mnie pytanie - ale chyba nie zamierzasz z tego powodu zmieniać motywu
No i nie będziemy zmieniać - trudno, najwyżej powie, że od niej ściągnęliśmy, mamy już koncepcje, rozgwiazdy na winietki...

Ona miała tort z muszlami, ozdoby z muszli na stołach, pudełko na koperty w muszle, balony w kolorystyce niebiesko-beżowo-białej.

My planujemy mieć z motywu: zaproszenia, winietki (rozgwiazdy), pudełko na obrączki, pudełko na koperty, dekoracja samochodu, dekoracja na sali...

Goście za rok zapomną (a poza tym to tylko kilka osób), ale kuzynka może gadać...
No trudno
Bez przesady, że kopiujecie. Mieszkacie nad morzem i to normalne, że pasuje Wam taki motyw przewodni. Możnaby się czepiać, jakbyście obie pochodziły z gór.
Nie martw się na zapas

Opiumalfa Niesamowite te fryzurki - aż ciężko się zdecydować na jedną z nich

Cytat:

Co prawda nie spotkałam się z odrębnym stołem na słodkości, ale na zdjęciach z wesel wzorowanych na amerykańskich, widać, że fajnie pomyślane.
Ale np. odrębny stolik z lakoholami (wina, whisky etc.) bardzo się sprawdza (przynajmniej jak ma się gapowatą obsługę kelnerską, to wiadomo gdzie uderzyć w razie braku alkoholu).

Cytat:
Napisane przez irracjonalna_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Na razie chciałam się tylko przywitać
Mój ślub zaplanowany jest na 06.09.2014, niby kupa czasu ale trzeba się powoli zabierać za organizację.
Witaj

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:32   #3058
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:

Co prawda nie spotkałam się z odrębnym stołem na słodkości, ale na zdjęciach z wesel wzorowanych na amerykańskich, widać, że fajnie pomyślane.
Ale np. odrębny stolik z lakoholami (wina, whisky etc.) bardzo się sprawdza (przynajmniej jak ma się gapowatą obsługę kelnerską, to wiadomo gdzie uderzyć w razie braku alkoholu).

zdjęcia powyżej są z mojej sali i takie rozwiązanie jest u nas w regionie popularne na jednym stole (po jednej stronie) są słodkości ciasta i owoce a po drugiej stronie różne kolorowe alkohole, może i amerykańskie ale dla mnie to dobre rozwiązanie

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:39   #3059
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia powyżej są z mojej sali i takie rozwiązanie jest u nas w regionie popularne na jednym stole (po jednej stronie) są słodkości ciasta i owoce a po drugiej stronie różne kolorowe alkohole, może i amerykańskie ale dla mnie to dobre rozwiązanie
Przeoczyłam
W moich stronach tego jeszcze nie ma - szkoda, bo wygląda to naprawdę ciekawie

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:05   #3060
Dotka90
Zakorzenienie

My też chcemy ciasta i owoce na osobnym stole

Dlatego, że:
a) ciasta na stołach nie schodzą
b) ciasta z galaretką, czy z masą się 'rozjeżdżają'
c) na słodką płytę jest wyłożone trochę ciasta, dokładane jest na bieżąco = cały czas świeże
d) skoro ludzie zawsze potrafią znaleźć stolik z kawą i herbatą, to znajdą również stolik ze słodką płytą (będzie obok )
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości