|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() czy któraś z mam cukrzycowych oprócz mnie nie zrobiła jeszcze obciążenia glukozą? |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Czesc!
silver jak wyniki? neti mam nadzieje, ze Antonio juz sie nie meczy debrah Amelka to Twoj maly klon, sliczne ujecie hje jak odparzenie? Odkad rozszerzamy diete i dwojeczka sie zmienila, to myje pupe pod biezaco woda i to jest chyba najlepszy sposob zapobiegania odparzeniom w przyszlosci Dlugi weekend minal uroczo. Tz wczoraj kupil garnitur - wyglada w nim bosko, Yae wszedzie cwiczy stanie - wczoraj na 11 pietrze przy szybie a ja sie przeziebilam - byle do jutra przetrzymac; mamy szczepienie, to zapytam pediatry, czy czegos mi nie przepisze. |
|
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Nie pytajcie co tu robię o tej porze w końcu musiałam coś się odezwać bo czytam i czytam i jestem sto lat za murzynami. Za dużo tego nie będzie, bo jestem padnięta, nie wiem jak wstanę z rana... jutro przypuszczam też mnie jeszcze nie bedzie, dziś zrobiłam chyba tysiąc zdjęć rzeczy do wystawienia, jutro obrobic musze i wystawić. Ale to dobrze bo humor mam fatalny i tylko bym zrzędziła. wpadnę jutro wieczorem ![]() Silver mam nadzieję że wyniki będą ok i wyjdziecie w końcu do domku
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Spojrzcie, bo warto:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=718904 |
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko znowu nabiera cech wampira Coraz później chodzi spać jednocześnie coraz wcześniej witając Szybko odpoczywa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Najpierw sie poskarżę, że zeszły tydzień i ten weekend baaardzo dały mi się w kość, spanie Oli to jakaś osobna historia. Powinni stworzyć smoczki tworzone na wzór cycka matki. Czy ja się doczekam przespanej nocy ? (tj. pobudek np co 3 godz? )Oprócz tego dalej nie mamy ni jednego zęba, dalej stajemy na wszystkim i wszędzie, wydajemy przerozniaste dzwieki, robimy papa, pogaworzymy,dmuchamy-plując - ostatnio ola pluła/dmuchała w mój brzuch, wiecie tak jak to sie robi dzieciom w brzuszek, ale sie cieszyła jak jej wychodziło No i musze pochwalic tz, bardzo pomaga w domu, czasem mysle, ze wiecej robi niz ja... No a teraz mykam z Kruszyna na codzienny poranny spacer. Wozka juz nie uzywam, nawet 10 min nie potrafi w nim wylezec I chyba dopoki nie usiadzie to tak bedzie...Do pozniej |
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
hejka laseczki
![]() jade wlasnie. tz zostal z mloda .. kurna 2 mi soe chce z tych nerwow haha a nie zrobilam w domu
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami..
szajka..sówki cudne..gdybym tylko miała dar i umiała sama... ![]() dziękujemy za kciuki..mój synek tyle się wymeczyl..a wszystko to przeze mnie! Jakoś wogóle wyleciało mi z głowy że banan zatwardza-mimo że nie raz czytalam że tak jest, a ja głupia w tamtym tygodniu podalam mu go ze 3 razy:banghead::banghead: Nie mogę sobie tego darować... Podaliśmy mu 3 czopki wczoraj-biedny leżał z nami ponad 2 godziny w jednej pozycji..a ja walczyłam by czopek mu nie wypadł a rozpuścił się porządnie-dopiero 3ci się rozpuścił, ruszył trochę kupe.Wiem że sporo jej poszło-o to taka twarda ![]() -ale mam nadzieję że dzis pójdzie reszta. W każdym razie wczoraj Antonio tak się męczył i płakał a ja razem z nim. A wszystko to przeze mnie!! Nie mogę tego sobie darować.Najważniejsze że nie męczylismy małego na Ip-trzymajcie kobitki kciuki zeby dzis poszla tez kupa porzadna zeby maly się oczyścił. Najgorsze ze teraz boje sie podawac mu cokolwiek, obiadku tal ciezko mu ida..deserki lepiej ![]() :banghead::bang head:Insolito-dziękuję serdecznie za sówkową pomoc... ![]() wiecie co mnie dzis obudzilo? Telewizor-tz schował pod poduszką pilota, mały znalazł i włączył sobie przypadkiem bajkę-musiałam mu cyknac fotke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-24 o 07:49 |
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Zeżarło mi cytaty
Z tego co pamiętam, Igi z pralką cudny! Jak sobie coś tłumaczy ![]() Zdjęcia rozrabiar piękne ![]() Black gratulacje Więcej nie pamiętam ![]() Idę czytać dalej, póki mały pozwala. |
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Neti super ze maly sie wykupkal ... mialam wczoraj pisac ze banan zatwardza jak pisalas o deserku z nim, ale uznalam ze napewno o tym wiesz ... juz praqie dojechalam. boje sie ze sie spoznie a mam wejsc przed wszystkimi pacjentami bo terminy byly na 2 miechy do przodu. juz czuje co bedzie gadanoia ... niw lubie takich syt, wolalabym isc prywatnie bez nerwow ...
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam że nie odnosze sie do Was...nie mam na razie sily-2nocki nie przespane..wczorajszy dzień masakra, ale
-Silver czekam na ok wyniki, bo dziś wychodzicie, prawda ? ![]() -Black gratuluję egzaminu u prof.od środkowego paluszka ![]() -buziaczki dla wszystkich chorowitkow , dużych i małych. Ciocie potrzymajcie jeszcze dziś kciuki za kupencje Antonia..Wasze kciuki maja moc z tego co pamietam ![]() Mój mały telewidz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-24 o 07:57 |
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Neti 2 dadii na watku. jaki slodki telewidz z niego. jak taki anioleczek wyglada <3 ... przytulas z pilotem mnie rozwalil :d
|
|
#3556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
tyle, że mieliś"my" Boryska bez telewizora wychowywać jak długo to możliwe, ale dostaje TZ baty ilekroc lapie ich na ogladaniu bajek
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
Wieczór tragiczny, noc jeszcze gorsza, poranek nie lepszy. Mam nadzieje że powodem są górne zęby. Jestem padnięte.
Za 4 dni wracamy do Polski i wiecie co? Nawet się cieszę wiem że znowu będziemy bez TŻ ale wcale mi sie tutaj nie podoba.
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
co do tv to u nas tez miala nie ogladac. niestety z tz zawsze aleksa ogladala, a teraz razem eska tv bo w dzien leci ...
przez hje i to ze wiem jak to sprawdzic. maniakalnie patrze kto watek przeglada :d zaraz wystawie bozene ... o chuju zloty mam w zoladku scisk chyba gorszy niz przed porodem
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 pobudki i od 7:30 na nogach ![]() Katar to taka gowniana przypadlosc - niegrozne, a wku*rwia jak malo co. Dzis juz TZ w pracy, sama jestem z Bubkiem, licze na jego laskawosc, bo sama bym najchetniej spala :/ |
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zdrówka życzę kuruj się ![]() Cytat:
![]() neti a czy Antonia dużo pije wody? |
||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lasencje, u nas noc bez szału, milion pobudek
ale piękna pogoda, w nocy mega lało, wezme chyba dzis Amelke na dworek.... pochodzę po tej wichurze;p ciekawe czy da sie usadzić ja w wózku;] ostatnio ją parzy;p co ją wsadze to ryk. Aska, nie dygaj bejbe
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-09-24 o 08:12 |
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane powiedzcie mi proszę kiedy można bezpiecznie dziecku podnieść oparcie w wózku do pozycji siedzącej tudziez kupić drugi fotelik?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
U nas wszystko dobrze - kurczę, to chyba nie wirus, bo raczej coś by się już u TŻa lub małej rozwinęło, skoro mam to od soboty/niedzieli (w nocy się zaczęło)... A oni się czują bardzo dobrze... A mnie dalej męczy. Latam do kibla ciągle, chociaż mało jem... Smak już na szczęście odzyskałam, nie mam żadnej gorączki, czułabym się wręcz doskonale, gdyby nie fakt, że mnie ciągle ten brzuch pobolewa... Sprawdzałam na necie objawy zatrucia i by się zgadzało, no grypa żołądkowa to to na pewno nie jest, bo ona jest raczej dużo bardziej agresywna, niż lekka biegunka, która nawet wody nie przypomina... Co nie zmienia faktu, że męczy mnie to, naprawdę męczy... Straciłam już 2 kg. |
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Black czyli jest jakiś plus tej biegunki
Mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3565 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
dzień dobry
u nas noc cudo, bez żadnej pobudki Hania się o 7 przebudziła bez płaczu, pobawiła się, pogadała i dopiero stękała o mleko. Pogoda w końcu ładna pranie mi poschnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tv jaki pocieszny Cytat:
chociaż myślę, że to On bardziej ogląda te bajki jak Hania
|
|
#3567 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- a i jeszcze Aśka ![]() Fewciu, chyba wtedy kiedy dziecko siedzi samo |
|||
|
|
|
#3568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nalewam wody do brodzika, Młody sobie siedzi, bawi się żaba, a ja go myje. Przy myciu głowy zaczęły się problemy delikatne ze spłukiwaniem, ale rondo kąpielowe nam problem rozwiązało ![]() Jak go umyje, to sobie jeszcze chwile siedzi i wychodzimy. A jak widzę że nie ma chęci i sił na kąpiel to sobie stoimy pod prysznicem, on sie mnie trzyma albo siada w nogach. Śmiem twierdzić, że nawet prysznic to on bardziej lubi niż kąpiel. ale fajnie ![]() Cytat:
![]() U nas noc jak zwykle, czyli pobudki na jedzenie dwie. No a rano się rozpłakał po 6 i ani spać ani nic, musiałam wybudzić i się uspokoił trochę. Polatał po mieszkaniu, zjadł, wykupił się i śpi. Położyłabym się z nim, ale wiem, że to nie ma sensu przy jego 40minutowych drzemkach ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Aśka ![]() Neti za Antonia i kupalolo też
|
||||
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, ja jestem pewna, że to od alkoholu, dawno nie piłam, a takie zatrucie może spokojnie kilka dni trwać. Nic innego w tym dniu nie mogło mnie zatruć, bo jadłam w domu to, co wszyscy, na mieście nic nie jadłam, tylko piłam te drinki... Więc stawiam, że na 100% alkohol. Chyba już nigdy nie tknę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

Coraz później chodzi spać jednocześnie coraz wcześniej witając 
? (tj. pobudek np co 3 godz?
I chyba dopoki nie usiadzie to tak bedzie...Do pozniej
-ale mam nadzieję że dzis pójdzie reszta. W każdym razie wczoraj Antonio tak się męczył i płakał a ja razem z nim. A wszystko to przeze mnie!! Nie mogę tego sobie darować.

Latam do kibla ciągle, chociaż mało jem... Smak już na szczęście odzyskałam, nie mam żadnej gorączki, czułabym się wręcz doskonale, gdyby nie fakt, że mnie ciągle ten brzuch pobolewa... Sprawdzałam na necie objawy zatrucia i by się zgadzało, no grypa żołądkowa to to na pewno nie jest, bo ona jest raczej dużo bardziej agresywna, niż lekka biegunka, która nawet wody nie przypomina... Co nie zmienia faktu, że męczy mnie to, naprawdę męczy...