Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-23, 23:38   #2191
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
jest cytologia i strasznie na to zwracają uwage. z tym, że jest robiona raz do roku a nie dwa tak jak w PL.
cytologie będę mieć po urodzeniu dziecka. na kilka tygodni po urodzeniu, juz mi chcą klepać spotkanie w tej sprawie, bo nie mają moich wyników od kiedy tu przyjechałam i ich to niepokoi.
zawsze w PL robiłam cytologie a oni polskich papierów nie uważają. nie rozumieją nic.
a to u mnie lekarz zlecił cytologię zaraz na początku ciąży a nie po niej ..
Stary 2013-09-23, 23:42   #2192
anka_85
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Nie mówili mi nic o cytologii, teraz robić nie chcą i mowią, że się zaczeka.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 23:46   #2193
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Pytałyście co u Domi,pisałam dzisiaj do niej:

Wyszli z Jasiem ze szpitala,miała pisać ale mają brak prądu.
Odkąd wrócili mały ciągle śpi i Domi ma dużo czasu na ogarnięcie wszystkiego.
Damian bardzo pomaga we wszystkim.

Obiecała się odezwać

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
W sumie nic innego nie zrobił tylko dwa razy tyłek wypiął. Jak tak dalej pójdzie to jutro pojadę na IP popołudniu. No, chyba, ze w ogóle przestanie się ruszać, to wtedy będę gnać w ciągu dnia. Może ma jakiś leniwy okres, albo tak go uciszyły leki, które dostałam na jelitówkę
Cytat:
Gadam do dziecia, żeby kopnął wyraźnie, ruszył się jakoś. Już lekka panika, TŻ mówi, że dzwonimy po taksówkę i co? I dzieć mi wypina. Tak mocno, że normalnie mogłabym mu klapsa dać. Po kim on ma tak złośliwy charakter?
Myślę że ma takie leniwe dni,ale wiadomo lepiej sprawdzić i dmuchać na zimne.

Wcześniej był jakoś bardziej ruchliwy?
Ja sie mniej martwię bo Tymek od początku jest spokojny,widocznie taka jego uroda.Chociaż bywały dni że mnie zestresował bardzo.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Widzialam ze pisalyscie o gmyraniu przez lekarzy w pipce, ja sobor nir wyobrazam zeby moja lekarka nie kazala mi usiasc na fotel i nie wymacala co potrzeba

Wy tak piszecie o tycb skurczach a ja wlasciwie nie wiem co to jest nie wiem czy ich nie odrozniam czy ich nie czuje czy nir mam... Nie mam zielonego pojecia

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Mi brzuch twardnieje jak się przemęczę,ale już się przyzwyczaiłam i robię odpoczynek co jakiś czas i jest lepiej.Niestety nie mogę i nie chcę cały czas leżeć.
Ale czy to skurcze????
Dzidzia kiedyś pisała że chyba tak.
A masz jakieś twardnienia?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-09-23 o 23:48
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-23, 23:48   #2194
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Wy tak piszecie o tycb skurczach a ja wlasciwie nie wiem co to jest nie wiem czy ich nie odrozniam czy ich nie czuje czy nir mam... Nie mam zielonego pojecia
Może nie masz Mi się gdzieś koło 17 tygodnia zaczęły, takie 2 górki śmieszne mi się na brzuchu zrobiły,a na dole płasko jak przed ciążą Lekarz stwierdził, że macica zaczęła trening i tak sobie trenuje do dziś Magnez kazał łykać i rzekł, że póki to nie jest bolesne i regularne to nie ma się czym przejmować, bo szyjka długa i zamknieta. Czuję za każdym razem, jak mi się to robi, brzuch jak kamień i widać od razu jak dzieć akurat ułożony, bo tam są górkiParę głębokich wdechów i przechodzi

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:05   #2195
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Cytat:
Anka- a cytologie miałąs? czy u Was nie ma czegoś takiego?

Oglądam Perfekcyjną i wiecie co? ja jestem bałaganiara, ale sprzątam, maż tak samo ale to co oni mają w domu to masakra. kurde, jeszcze z dzieckiem ..
Ja tez dawno nie widzialam takiego syfu , za przeproszeniem na takim kiblu to bym nawet kupy nie zrobila.

Rybko cytologie tu robia. bezproblemu.
Lekarz ogolny pobiera

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Widzialam ze pisalyscie o gmyraniu przez lekarzy w pipce, ja sobor nir wyobrazam zeby moja lekarka nie kazala mi usiasc na fotel i nie wymacala co potrzeba

Mam dokladnie tak samo jak Ty , nie wiem czy nie mialam czy tego nie rozrozniam

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
A mi mowili ze cytologi w ciazy nie wolno robic .. Przynajmniej nie z szyjki, a nie wiem jaka jest jeszcze inna

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:12   #2196
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
Dodaj do tej mikstury cebulę i czosnek.
Natutralne antybiotyki i trzymam kciuki abyś wygrała tę walkę.

I właśnie dlatego chodzę w kurtce męża (kurcze jak to fajnie brzmi )
CO prawda wyglądam jak w ubrnaiu po starszym bracie.... dużo za duże ale za to wygodne i się zapinam

Piękna waga

Moja koleżanka poroniła prez to że ćwiczyła na w-f. Innym razem bo pobij ją chłopak a jeszcze innym razem bo została zgwałcona. Oprócz tego zabili jej chłopaka który był w mafii, ojczym ją molestował, a w którymś momencie miała nawet podejrzenie guza mózgu....
Jest kilku bajkopisarzy na tym świecie

Położna nam mówiła że od momentu gdy odeszły wody mamy jakieś 3-4 godziny żeby się dostać do szpitala (przy pierwszym dziecku) chyba że wody mają kolor zielonkawy...wtedy trzeba szybciutko jechać.
Z tymi wodami to nie tąk hop.mi odeszły z piotrkiem zero skurczu a po 2.5 godz mały był na świecie. Mi gin mówi że jak wody odejdą to jechać na ip
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:16   #2197
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Obiecała się odezwać
O to super wieści Jasiu to złote dziecko

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A mi mowili ze cytologi w ciazy nie wolno robic .. Przynajmniej nie z szyjki, a nie wiem jaka jest jeszcze inna

No właśnie tu też w ciąży nie robią dostałam wezwanie, bo ostatnio miałam we wrześniu rok temu, ale jak pytałam to zrobią mi po ciąży dopiero

Dobrej nocki

za jurzejsze wizyty
Stary 2013-09-24, 00:19   #2198
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Cytat:
Ja tez dawno nie widzialam takiego syfu , za przeproszeniem na takim kiblu to bym nawet kupy nie zrobila.

Lekarz ogolny pobiera

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ja robiłam przed ciążą w grudniu,ale potem ginka drugi raz zleciła.
Czasem zdarza sie że szyjka krwawi po pobraniu.Mi to sie nie zdarzyło.

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
O to super wieści Jasiu to złote dziecko

No właśnie tu też w ciąży nie robią dostałam wezwanie, bo ostatnio miałam we wrześniu rok temu, ale jak pytałam to zrobią mi po ciąży dopiero

Dobrej nocki

za jurzejsze wizyty
Żeby mu tak pozostało

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 00:50   #2199
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Lekarz ogolny pobiera

to samo słyszałam o szyjce

co znaczy bród, to ja się dopiero w uk przekonałam.
po przyjeździe tutaj, moge powiedzieć że widziałam już chyba wszystko

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Czas obejżeć Terminatora 2 i spać

Dobranoc

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 01:22   #2200
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Antibia - porod marzenie co?
Tez tak chce..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 06:58   #2201
acelinka
Zakorzenienie

hej mamusie

która następna do porodu? Bo jakiś przestuj mamy

Wpadłam tylko pomachac i napisac że u nas okej, duzo odpoczywamy jak lekarz nakazał chociaz zauważyłam, że jak leze cały dzień i wstaje tylko do wc albo tak na chwile to mnie brzuch boli, ciągnie i kłuje i twardnie. A jak się nieco więcej rozruszam to normalnie nic mi nie dolega Mój roganizm jest dziwny

ciesze się że u Domiii dobrze te pierwsze dni w domu są takie jeszcze jak dzidzia zdrowa, nic jej nie dolega, nie płacze to można godzinami siedzieć i patrzeć się na to małe cudo

trele, no 2,5 godziny to super mój tez nie był o wiele dłuższy i nie był tez jakiś mega traumatyczny Ja wiem ze najczęściej się słyszy, że poród to straszne rzeczy, ze kobiety krzyczą żeby je dobić, ale na szczęście nie zawsze tak jest
dziewczyny z mamusiowego wątku do dzisiaj się śmiejąże po urodzeniu natalci napisałam do nich "poród to super sprawa" :cojest
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 07:11   #2202
aaby
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka! Oczywiście czosnek do kuracji włączony (bleeeee ), ale czegóż się nie robi dla Małej
Swoją drogą od wczoraj jakoś tak dziwnie spokojna - ciekawe, czy jej też udziela się przeziębienie Ale nie panikuję, miała już takie dni, a jednak co jakiś czas wypchnie czy główkę, czy plecki, więc traktuję to jako ruch

Pół nocy dziś nie spałam, teraz też zasnąć nie mogę... Może później dośpię.
A najgorsze jest to, że nawet prania dla Niny zrobić nie mogę bo po co, skoro będzie pełne zarazków
Chcę być już zdrowa

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:00   #2203
89Beatka
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Wstałam o 7 rano i spać nie mogę Zeszłam na dół i oczywiście jeździłam wózkiem po pokoju

I dziś zaczynam magiczny 36 tydzień a więc 9 miesiąc

Strach się bac, ale wczoraj mówiłam mężowie że już mogę rodzić ale wolałabym poczekać

AAby zdrowiej tam szybciutko
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:07   #2204
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki, temat rzeka: cytologia, wzierniki i badania na samolocie, nie cierpię wszystkiego co jest z tym związane. ale jesteśmy kobietami i przeżywamy pomimo tego, że jest to nieprzyjemne.

Jeżeli chodzi o skurcze i poród, ja po wczorajszej wizycie dostałam od lekarza taką radę i powiedział, że mam się do tego zastosować i się nie wydurniać, bo mogę zrobić krzywdę dziecku ( nie to, że miałam zamiar się wydurniać, ale właśnie opowiedział nam wczoraj, że kobiety w ciąży- wybierają sobie szpitale, położne, skrupulatnie się umawiają a później jadą do szpitala tego upragnionego, pomimo, że np. nie powinny), o co chodzi już wyjaśniam...
Mamy sobie z mężem zaplanować dwie opcje:
1. skurcze, ale mam nie wsiadać do samochodu i jechać na złamanie karku jak tylko poczuje skurcz jeden, bo w szpitalu stwierdzą, że daleka jeszcze droga i mnie odeślą, mam chwilkę poczekać i kontrolować te skurcze, kiedy będą regularne co 15- 10 min mam jechać do szpitala, który sobie wybrałam.
2. odejście wód- mam się nie wygłupiać i jechać do pierwszego szpitala, który jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania, ponieważ kiedy wody odchodzą, to trzeba kontrolować bardzo mocno stan zdrowia dziecka i nie ma czasu na jeżdżenie sobie do szpitali, które sobie wybraliśmy, ponieważ my nie umiemy ocenić wód i stwierdzić, czy wszystko odbywa się normalnie...

więc mój mąż jak to usłyszał, to powiedział, że w sobotę robimy maraton: najpierw jedziemy do szpitala, który jest najbliżej czyli Pruszków, później jedziemy na Inflancką i na Kasprzaka. I powiedział, że on musi być gotowy na każdą ewentualność i woli się przejechać wcześniej zobaczyć jak się jedzie, gdzie parkować itd., żeby w godzinie P być gotowym i nie denerwować się, że nie zna się drogi.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Beatko brawo za miesiąc, tydzień!!!!! Ja mam podobnie, dzisiaj mąż odbierał wujostwo z lotniska o 2:30, więc obudziłam się kiedy wychodził, później nie spałam tylko leżałam w łóżku dopóki nie wróci, trochę się denerwowałam, że długo Go nie ma, wrócił ok 4, to już przymknęłam oko ale obudziłam się o 5 kiedy wychodził do pracy więc ciężka noc za mną....martwię się bardziej o męża, bo On jednak lubi sobie pospać. Ech...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:19   #2205
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Beatko brawo za miesiąc, tydzień!!!!! Ja mam podobnie, dzisiaj mąż odbierał wujostwo z lotniska o 2:30, więc obudziłam się kiedy wychodził, później nie spałam tylko leżałam w łóżku dopóki nie wróci, trochę się denerwowałam, że długo Go nie ma, wrócił ok 4, to już przymknęłam oko ale obudziłam się o 5 kiedy wychodził do pracy więc ciężka noc za mną....martwię się bardziej o męża, bo On jednak lubi sobie pospać. Ech...
jak to czytałam to moją pierwszą myślą było że się nie wyspał ty też, ale to chyba normalne, ja spać nie mogę jak męża w łóżku nie ma, wole jak jest.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:22   #2206
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wstałam o 7 rano i spać nie mogę Zeszłam na dół i oczywiście jeździłam wózkiem po pokoju

Strach się bac, ale wczoraj mówiłam mężowie że już mogę rodzić ale wolałabym poczekać

za tydzien....no i jak to mowia kierowcy "szerokosci" Kochana z tym wozeczkiem

Cytat:
Cześć Dziewczynki, temat rzeka: cytologia, wzierniki i badania na samolocie, nie cierpię wszystkiego co jest z tym związane. ale jesteśmy kobietami i przeżywamy pomimo tego, że jest to nieprzyjemne.

Jeżeli chodzi o skurcze i poród, ja po wczorajszej wizycie dostałam od lekarza taką radę i powiedział, że mam się do tego zastosować i się nie wydurniać, bo mogę zrobić krzywdę dziecku ( nie to, że miałam zamiar się wydurniać, ale właśnie opowiedział nam wczoraj, że kobiety w ciąży- wybierają sobie szpitale, położne, skrupulatnie się umawiają a później jadą do szpitala tego upragnionego, pomimo, że np. nie powinny), o co chodzi już wyjaśniam...
1. skurcze, ale mam nie wsiadać do samochodu i jechać na złamanie karku jak tylko poczuje skurcz jeden, bo w szpitalu stwierdzą, że daleka jeszcze droga i mnie odeślą, mam chwilkę poczekać i kontrolować te skurcze, kiedy będą regularne co 15- 10 min mam jechać do szpitala, który sobie wybrałam.
2. odejście wód- mam się nie wygłupiać i jechać do pierwszego szpitala, który jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania, ponieważ kiedy wody odchodzą, to trzeba kontrolować bardzo mocno stan zdrowia dziecka i nie ma czasu na jeżdżenie sobie do szpitali, które sobie wybraliśmy, ponieważ my nie umiemy ocenić wód i stwierdzić, czy wszystko odbywa się normalnie...

więc mój mąż jak to usłyszał, to powiedział, że w sobotę robimy maraton: najpierw jedziemy do szpitala, który jest najbliżej czyli Pruszków, później jedziemy na Inflancką i na Kasprzaka. I powiedział, że on musi być gotowy na każdą ewentualność i woli się przejechać wcześniej zobaczyć jak się jedzie, gdzie parkować itd., żeby w godzinie P być gotowym i nie denerwować się, że nie zna się drogi.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

jeeeju,jestem pelna podziwu,maz naprawde ogarnierty i odpowiedzialny..nie wyobrazam sobie takiej inicjatywy ze strony mojego szalaputa (on zawsze wychodzi na ostatnia chwile,zawsze wszystko na spontanie-co u mnie,osoby zorganizowanej i poukladanej nie raz podnosci cisnienie )

a ze mna nie wiem co sie dzis dzieje dziewczynyzaczelam sie budzic od 6,noc generalnie ciezka,bo maluch chyba sie przeciagal ciagle,bo jeden koniec na dole(zawstanawiam sie czy nogi na zewnatrz nie wypchnie),a glowa w zoladek i heja,ani tak sie polozyc,ani siak...a o 6 jak wstalam i zaczelam sie stresowac,nie wiem nawet dokladnie czemu to juz pozamiatane,az mnie teraz brzuch z nerwow boli:/
wlasciwie to nie wiem czemu,moze ze tz wyjezdza pewnie juz dzis i do czwartku wieczorem go nie ma (a co jak zacznie sie cos dziac???);ze to juz lada dzien i wstyd mi sie przyznac,zaczynam sie bac troszke tego zycia "po"...wiem,ze rychlo w czas,no ale przewroci sie nasze zycie(obawa przed nieznanym)nie wiem co sie ze mna dzieje,az mi nie dobrze.dobrze,ze mam wielka gore jak everest do prasowania-moment zajme mysli i bede patrzyla"duzo tego jeszcze?"

wysmecilam sie,przepraszam za takie porane bzdetki,ale sama jestem zdziwiona soba...tym sciskaniem w srodku,az mnie trzesie i dokladnie nie wiem czemu
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:27   #2207
De28
Wtajemniczenie

super ze u Domii wszystko ok

U mnie znow ciezka noc.Pobudka co godzine, potem nie moglam zasnac, spalam moze lacznie 4 godziny. O 5 55 obudzil sie moj syn i tyle ze spania..

Ja tam nie zamierzam sie spieszyc.Jezeli wody nie sa zielone to nie zamierzam jechac od razu do szpitala. To samo ze skurczami- dopiero jak beda regularne co 5 minut to pojade. Nie zamierzam tam spedzic dwoch dni zanim urodze. Z Danielem czekalam 6 godzin i pojechalismy i dobrze, bo urodzil sie po 16 godzinach. Mi sie wydaje, ze to sie czuje, czy juz trzeba jechac czy nie.

Spac....

Przylaczam sie-mojego meza tez nie ma. A dom duzy i zawsze boje sie sama spac. Na szczescie to jego ostatnia podroz sluzbowa, ma wiecej nie brac. Tylko on ma prace w terenie i czesto jet 300-400 km od nas w ciagu dnia.Wiec w najgorszym wypadku i tak potrzebuje 3-4 godziny by do mnie dojechac.

A tak wogole, wczoraj mialam z nim przez telefon powazna rozmowe. Poltorej godziny mu suszylam glowe. Tak jest najlepiej, bo przez telefon to chociaz na spokojnie mu wszystko wygarne a jak go mam przed soba to sie uniose a tego nie chcialam.

peppermint- to normalne, ze sie boisz. Takze normalne bedzie ze czasami bedziesz zalowac. A jak dziecko zacznie dawac w kosc, to bedziesz miala ochote zamknac je w szafie.Takze normalne Spoko, co nas nie zabije, to nas wzmocni. W macierzynstwie trzeba sie nauczyc czerpac sily z tych krotkich, ulotnych chwil. Mi zawsze dodaja sily momenty, kiedy syn mnie przytuli i powie, ze mnie kocha, a jak byl mniejszy wspominanie okresu niemowlecego.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-09-24 o 08:36
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:27   #2208
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Witam się i ja jeszcze z łóżka ale już powoli wstaje. Już wiem czemu u siebie śpię do 10.30 a tu już o 8 się obudzilam, bo mam absolutną ciszę i tak jakoś miło się śpi, ale nie ma co narzekać. Co do cytologi to miałam robiona na początku ciąży na pierwszej wizycie jakoś w 6 tc byłam.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:33   #2209
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

My zaczynamy 9ty m-c w piątek

Cytat:

Chyba jestem jakaś dziwna, bo na mnie badanie na samolocie, wzierniki itp. kompletnie wrażenia nie robią Może dlatego, że mała ułożona pośladkowo i tak nie naciska?

Rady lekarza bardzo słuszne
I ogromne dla męża - już widzę, jak mój wpada na taki pomysł

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a ze mna nie wiem co sie dzis dzieje dziewczynyzaczelam sie budzic od 6,noc generalnie ciezka,bo maluch chyba sie przeciagal ciagle,bo jeden koniec na dole(zawstanawiam sie czy nogi na zewnatrz nie wypchnie),a glowa w zoladek i heja,ani tak sie polozyc,ani siak...a o 6 jak wstalam i zaczelam sie stresowac,nie wiem nawet dokladnie czemu to juz pozamiatane,az mnie teraz brzuch z nerwow boli:/
wlasciwie to nie wiem czemu,moze ze tz wyjezdza pewnie juz dzis i do czwartku wieczorem go nie ma (a co jak zacznie sie cos dziac???);ze to juz lada dzien i wstyd mi sie przyznac,zaczynam sie bac troszke tego zycia "po"...wiem,ze rychlo w czas,no ale przewroci sie nasze zycie(obawa przed nieznanym)nie wiem co sie ze mna dzieje,az mi nie dobrze.dobrze,ze mam wielka gore jak everest do prasowania-moment zajme mysli i bede patrzyla"duzo tego jeszcze?"

wysmecilam sie,przepraszam za takie porane bzdetki,ale sama jestem zdziwiona soba...tym sciskaniem w srodku,az mnie trzesie i dokladnie nie wiem czemu

Stres Kochana
Ale nie martw się, ja też mam momenty, że sobie zdaję sprawę, że to przecież rewolucja w życiu będzie i że będzie kompletnie inaczej!
Ale Kochana INACZEJ nie znaczy GORZEJ

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:40   #2210
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
zgadzam się u mnie tak samo bez badania byłabym nieświadoma i nie wiadomo co by było

Nasturcja jaką masz teraz długość szyjki i rozwarcie jeśli mogę spytać?
Wiesz co, rozwarcie tydzień temu miałam na niemal 1,5cm. A co do szyjki to nie wiem. Wcześniej miałam 28mm, a teraz lekarz powiedział: "szyjka niesamowicie skrócona, rozwarcie na ok. 1,5 cm, może ciut mniej, ale wpisuję 1,5cm".

Witam się!! Mały o 5.45 zaczął szaleć w brzuchu i rusza sie co chwilę, więc uznaję, ze jest patentowanym złośliwym leniem
Dziś zaczynamy 32/34 tydzień
Strasznie się nie wyspałam.. Zasnęłam dopiero, jak Mały się poruszył, pospałam ok.1.5h i mąż do pracy wstawał, ja mu śniadanko przyszykowałam i już spać nie mogłam. A teraz mi się oczy kleją

Mam zamiar zrobić dżemor z jabłek dziś. Zapraszam do spróbowania
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:48   #2211
De28
Wtajemniczenie

Tak podczytuje wrzesniowki i wspomnienia wracaja.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:20   #2212
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Powiem CI że dołączam do Ciebie, nie wiem czy miałam jakieś skurcze albo ich nie odróżniłam od innych jakiś dolegliwości. W sumie wydaje mi się że gdybym je miała to chyba bym to czuła jakoś

Cytat:

Obiecała się odezwać

Super że u nich się tak dobrze układa, że Jasiu taki słodki grzeczny aniołek
Jak byliśmy w weekend u znajomych co mają 3 miesięcznego synusia to mi znajoma powiedziała ( co też ona dowiedziała się od swojej mamy) że podobno dzieci po porodzie śpią tak jak my spałyśmy w ciąży, ale czy jest w tym jakieś ziarenko prawdy to nie mam pojęcia Ona mówi że niby u niej by się sprawdziło bo od 5 msc prawie w ogóle nie spała i mały teraz sypia po 10 minut w ciągu dnia

Cytat:
Wiesz co, rozwarcie tydzień temu miałam na niemal 1,5cm. A co do szyjki to nie wiem. Wcześniej miałam 28mm, a teraz lekarz powiedział: "szyjka niesamowicie skrócona, rozwarcie na ok. 1,5 cm, może ciut mniej, ale wpisuję 1,5cm".

Witam się!! Mały o 5.45 zaczął szaleć w brzuchu i rusza sie co chwilę, więc uznaję, ze jest patentowanym złośliwym leniem
Strasznie się nie wyspałam.. Zasnęłam dopiero, jak Mały się poruszył, pospałam ok.1.5h i mąż do pracy wstawał, ja mu śniadanko przyszykowałam i już spać nie mogłam. A teraz mi się oczy kleją

Mam zamiar zrobić dżemor z jabłek dziś. Zapraszam do spróbowania
No to super że się synio rozszalał chciał zrobić mamusi i tatusiowi psikusa. Nasza Zuzka chyba ładnie zaczęła ze mną współpracować bo zasypia jak ja się kłade grzecznie i wstaje w sumie dopiero jak ja się podniosę z łóżka

Pasowałoby zjeść jakieś śniadanko ale co by tu wszamać hmmmmmm

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Idę zrobić chyba tościki córcia podpowiada mamusi że ma na nie ochotę

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:24   #2213
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Ja o dziwo dzisiaj spałam jak zabita, nawet nie słyszałam jak mąż wychodził rano do pracy. Bałam się, że będzie męczyła mnie zgaga, bo na noc najedliśmy się racuchów, teściowa nam dała

Właśnie myślę czy nie skoczyć do lumpa, mąż mi zabronił żebym się nie przemęczała no ale to tak kusiii

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:28   #2214
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:

Obiecała się odezwać

Super
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Z tymi wodami to nie tąk hop.mi odeszły z piotrkiem zero skurczu a po 2.5 godz mały był na świecie. Mi gin mówi że jak wody odejdą to jechać na ip
poród marzenie
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dziewczyny z mamusiowego wątku do dzisiaj się śmiejąże po urodzeniu natalci napisałam do nich "poród to super sprawa" :cojest
Ja mimo kilku godzin też stwierdziłam, że mogę rodzić znowu chyba hormony działały Później miałam fazę, że absolutnie żadnych dzieci, na szczęście po ok 1,5 roku mi przeszło
Cytat:

Cytat:

Widać, że mąż już się stresuje no i dobrze, lepiej niech sobie poukłada trasę
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
nie smuć się! z nami dasz radę bez męża do czwartku!
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U mnie znow ciezka noc.Pobudka co godzine, potem nie moglam zasnac, spalam moze lacznie 4 godziny. O 5 55 obudzil sie moj syn i tyle ze spania..

Ja tam nie zamierzam sie spieszyc.Jezeli wody nie sa zielone to nie zamierzam jechac od razu do szpitala. To samo ze skurczami- dopiero jak beda regularne co 5 minut to pojade. Nie zamierzam tam spedzic dwoch dni zanim urodze. Z Danielem czekalam 6 godzin i pojechalismy i dobrze, bo urodzil sie po 16 godzinach. Mi sie wydaje, ze to sie czuje, czy juz trzeba jechac czy nie.

Spac....

Przylaczam sie-mojego meza tez nie ma. A dom duzy i zawsze boje sie sama spac. Na szczescie to jego ostatnia podroz sluzbowa, ma wiecej nie brac. Tylko on ma prace w terenie i czesto jet 300-400 km od nas w ciagu dnia.Wiec w najgorszym wypadku i tak potrzebuje 3-4 godziny by do mnie dojechac.

A tak wogole, wczoraj mialam z nim przez telefon powazna rozmowe. Poltorej godziny mu suszylam glowe. Tak jest najlepiej, bo przez telefon to chociaz na spokojnie mu wszystko wygarne a jak go mam przed soba to sie uniose a tego nie chcialam.

peppermint- to normalne, ze sie boisz. Takze normalne bedzie ze czasami bedziesz zalowac. A jak dziecko zacznie dawac w kosc, to bedziesz miala ochote zamknac je w szafie.Takze normalne Spoko, co nas nie zabije, to nas wzmocni. W macierzynstwie trzeba sie nauczyc czerpac sily z tych krotkich, ulotnych chwil. Mi zawsze dodaja sily momenty, kiedy syn mnie przytuli i powie, ze mnie kocha, a jak byl mniejszy wspominanie okresu niemowlecego.
współczuję kolejnej nieprzespanej nocki ja się obudziłam o 2 z mega zgagą :/ na szczęście wzięłam tabletkę i przeszło

Trzymam kciuki, żeby mąż zrozumiał o co Ci chodzi
Cytat:

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tak podczytuje wrzesniowki i wspomnienia wracaja.
Jeszcze chwila i same będziemy pisać...

Ja zaraz biorę się za pieczenie ciacha z jabłkami Młody będzie miał niespodziankę jak wróci z przedszkola
Stary 2013-09-24, 09:35   #2215
Anoula
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamuśki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:35   #2216
maomami
Wtajemniczenie

Sorento bardzo dziękuję za informacje o KTG w Narutowiczu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:38   #2217
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie
Ale dziś pospałam, ja się zastanawiam jak ja się przestawię jak będzie dziecko..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:39   #2218
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ja o dziwo dzisiaj spałam jak zabita, nawet nie słyszałam jak mąż wychodził rano do pracy. Bałam się, że będzie męczyła mnie zgaga, bo na noc najedliśmy się racuchów, teściowa nam dała

Właśnie myślę czy nie skoczyć do lumpa, mąż mi zabronił żebym się nie przemęczała no ale to tak kusiii
Skąd ja to znam, hehe, ja się przejdę w czwartek bo jest dużo taniej i ostatnio fajne rzeczy zakupilam
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:41   #2219
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie
Ale dziś pospałam, ja się zastanawiam jak ja się przestawię jak będzie dziecko..
też się nad tym zastanawiam, zawsze byłam straszny śpioch, tylko w pierwszym trymestrze mnie budziło z rana na sikanie a teraz dosypiam nawet do 11 czasem
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:44   #2220
asieq85
Raczkowanie

Cytat:
Gadam do dziecia, żeby kopnął wyraźnie, ruszył się jakoś. Już lekka panika, TŻ mówi, że dzwonimy po taksówkę i co? I dzieć mi wypina. Tak mocno, że normalnie mogłabym mu klapsa dać. Po kim on ma tak złośliwy charakter?
oj mają te nasze dzieciaczki charakterki moja córcia też mi tak robi ma 2 dni w tygodniu zawsze takie leniwe i ja się denerwuje ale wystarczy że mój TŻ powie coś do brzuszka to odrazu wypięcie takie jakie chciala wyjść i znowu cisza
najważniejsze to się nie denerwować choć wiem że to trudne bo sama się denerwuje tylko mój TŻ zawsze spokojny i mówi ,,czy ty nie wiesz ze takie dziecko śpi w twoim brzuszku 16 h" (gdzieś to przeczytał)
asieq85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości