|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Nie mówili mi nic o cytologii, teraz robić nie chcą i mowią, że się zaczeka.
|
#2193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Pytałyście co u Domi,pisałam dzisiaj do niej:
Wyszli z Jasiem ze szpitala,miała pisać ale mają brak prądu. Odkąd wrócili mały ciągle śpi i Domi ma dużo czasu na ogarnięcie wszystkiego. Damian bardzo pomaga we wszystkim. Obiecała się odezwać Cytat:
Cytat:
Wcześniej był jakoś bardziej ruchliwy? Ja sie mniej martwię bo Tymek od początku jest spokojny,widocznie taka jego uroda.Chociaż bywały dni że mnie zestresował bardzo. ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Ale czy to skurcze???? Dzidzia kiedyś pisała że chyba tak. A masz jakieś twardnienia? Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-09-23 o 23:48 |
|||
|
|
|
#2194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się gdzieś koło 17 tygodnia zaczęły, takie 2 górki śmieszne mi się na brzuchu zrobiły,a na dole płasko jak przed ciążą Lekarz stwierdził, że macica zaczęła trening i tak sobie trenuje do dziś Magnez kazał łykać i rzekł, że póki to nie jest bolesne i regularne to nie ma się czym przejmować, bo szyjka długa i zamknieta. Czuję za każdym razem, jak mi się to robi, brzuch jak kamień i widać od razu jak dzieć akurat ułożony, bo tam są górki Parę głębokich wdechów i przechodzi
|
|
#2195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
Rybko cytologie tu robia. Lekarz ogolny pobiera ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2196 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dostałam wezwanie, bo ostatnio miałam we wrześniu rok temu, ale jak pytałam to zrobią mi po ciąży dopiero Dobrej nocki za jurzejsze wizyty
|
||
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Czasem zdarza sie że szyjka krwawi po pobraniu.Mi to sie nie zdarzyło. ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- dobranoc |
||
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co znaczy bród, to ja się dopiero w uk przekonałam. po przyjeździe tutaj, moge powiedzieć że widziałam już chyba wszystko ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Czas obejżeć Terminatora 2 i spać ![]() Dobranoc
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Antibia - porod marzenie co?
Tez tak chce.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() która następna do porodu? Bo jakiś przestuj mamy Wpadłam tylko pomachac i napisac że u nas okej, duzo odpoczywamy jak lekarz nakazał chociaz zauważyłam, że jak leze cały dzień i wstaje tylko do wc albo tak na chwile to mnie brzuch boli, ciągnie i kłuje i twardnie. A jak się nieco więcej rozruszam to normalnie nic mi nie dolega Mój roganizm jest dziwny ciesze się że u Domiii dobrze trele, no 2,5 godziny to super mój tez nie był o wiele dłuższy i nie był tez jakiś mega traumatyczny Ja wiem ze najczęściej się słyszy, że poród to straszne rzeczy, ze kobiety krzyczą żeby je dobić, ale na szczęście nie zawsze tak jest ![]() dziewczyny z mamusiowego wątku do dzisiaj się śmiejąże po urodzeniu natalci napisałam do nich "poród to super sprawa" :cojest |
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka! ), ale czegóż się nie robi dla Małej ![]() Swoją drogą od wczoraj jakoś tak dziwnie spokojna - ciekawe, czy jej też udziela się przeziębienie Ale nie panikuję, miała już takie dni, a jednak co jakiś czas wypchnie czy główkę, czy plecki, więc traktuję to jako ruch Pół nocy dziś nie spałam, teraz też zasnąć nie mogę... Może później dośpię. A najgorsze jest to, że nawet prania dla Niny zrobić nie mogę bo po co, skoro będzie pełne zarazków Chcę być już zdrowa ![]()
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam o 7 rano i spać nie mogę Zeszłam na dół i oczywiście jeździłam wózkiem po pokoju![]() I dziś zaczynam magiczny 36 tydzień a więc 9 miesiąc ![]() Strach się bac, ale wczoraj mówiłam mężowie że już mogę rodzić ale wolałabym poczekać![]() AAby zdrowiej tam szybciutko |
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki, temat rzeka: cytologia, wzierniki i badania na samolocie, nie cierpię wszystkiego co jest z tym związane.
ale jesteśmy kobietami i przeżywamy pomimo tego, że jest to nieprzyjemne.Jeżeli chodzi o skurcze i poród, ja po wczorajszej wizycie dostałam od lekarza taką radę i powiedział, że mam się do tego zastosować i się nie wydurniać, bo mogę zrobić krzywdę dziecku ( nie to, że miałam zamiar się wydurniać, ale właśnie opowiedział nam wczoraj, że kobiety w ciąży- wybierają sobie szpitale, położne, skrupulatnie się umawiają a później jadą do szpitala tego upragnionego, pomimo, że np. nie powinny), o co chodzi już wyjaśniam... Mamy sobie z mężem zaplanować dwie opcje: 1. skurcze, ale mam nie wsiadać do samochodu i jechać na złamanie karku jak tylko poczuje skurcz jeden, bo w szpitalu stwierdzą, że daleka jeszcze droga i mnie odeślą, mam chwilkę poczekać i kontrolować te skurcze, kiedy będą regularne co 15- 10 min mam jechać do szpitala, który sobie wybrałam. 2. odejście wód- mam się nie wygłupiać i jechać do pierwszego szpitala, który jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania, ponieważ kiedy wody odchodzą, to trzeba kontrolować bardzo mocno stan zdrowia dziecka i nie ma czasu na jeżdżenie sobie do szpitali, które sobie wybraliśmy, ponieważ my nie umiemy ocenić wód i stwierdzić, czy wszystko odbywa się normalnie... więc mój mąż jak to usłyszał, to powiedział, że w sobotę robimy maraton: najpierw jedziemy do szpitala, który jest najbliżej czyli Pruszków, później jedziemy na Inflancką i na Kasprzaka. I powiedział, że on musi być gotowy na każdą ewentualność i woli się przejechać wcześniej zobaczyć jak się jedzie, gdzie parkować itd., żeby w godzinie P być gotowym i nie denerwować się, że nie zna się drogi. ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Beatko brawo za miesiąc, tydzień!!!!! Ja mam podobnie, dzisiaj mąż odbierał wujostwo z lotniska o 2:30, więc obudziłam się kiedy wychodził, później nie spałam tylko leżałam w łóżku dopóki nie wróci, trochę się denerwowałam, że długo Go nie ma, wrócił ok 4, to już przymknęłam oko ale obudziłam się o 5 kiedy wychodził do pracy więc ciężka noc za mną....martwię się bardziej o męża, bo On jednak lubi sobie pospać. Ech... |
|
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ty też, ale to chyba normalne, ja spać nie mogę jak męża w łóżku nie ma, wole jak jest.
|
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzien....no i jak to mowia kierowcy "szerokosci" Kochana z tym wozeczkiem ![]() Cytat:
jeeeju,jestem pelna podziwu,maz naprawde ogarnierty i odpowiedzialny..nie wyobrazam sobie takiej inicjatywy ze strony mojego szalaputa (on zawsze wychodzi na ostatnia chwile,zawsze wszystko na spontanie-co u mnie,osoby zorganizowanej i poukladanej nie raz podnosci cisnienie )a ze mna nie wiem co sie dzis dzieje dziewczyny zaczelam sie budzic od 6,noc generalnie ciezka,bo maluch chyba sie przeciagal ciagle,bo jeden koniec na dole(zawstanawiam sie czy nogi na zewnatrz nie wypchnie),a glowa w zoladek i heja,ani tak sie polozyc,ani siak...a o 6 jak wstalam i zaczelam sie stresowac,nie wiem nawet dokladnie czemu to juz pozamiatane,az mnie teraz brzuch z nerwow boli:/wlasciwie to nie wiem czemu,moze ze tz wyjezdza pewnie juz dzis i do czwartku wieczorem go nie ma (a co jak zacznie sie cos dziac???);ze to juz lada dzien i wstyd mi sie przyznac,zaczynam sie bac troszke tego zycia "po"...wiem,ze rychlo w czas,no ale przewroci sie nasze zycie(obawa przed nieznanym)nie wiem co sie ze mna dzieje,az mi nie dobrze.dobrze,ze mam wielka gore jak everest do prasowania-moment zajme mysli i bede patrzyla"duzo tego jeszcze?" ![]() wysmecilam sie,przepraszam za takie porane bzdetki,ale sama jestem zdziwiona soba...tym sciskaniem w srodku,az mnie trzesie i dokladnie nie wiem czemu |
||
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
super ze u Domii wszystko ok
![]() ![]() U mnie znow ciezka noc.Pobudka co godzine, potem nie moglam zasnac, spalam moze lacznie 4 godziny. O 5 55 obudzil sie moj syn i tyle ze spania.. Ja tam nie zamierzam sie spieszyc.Jezeli wody nie sa zielone to nie zamierzam jechac od razu do szpitala. To samo ze skurczami- dopiero jak beda regularne co 5 minut to pojade. Nie zamierzam tam spedzic dwoch dni zanim urodze. Z Danielem czekalam 6 godzin i pojechalismy i dobrze, bo urodzil sie po 16 godzinach. Mi sie wydaje, ze to sie czuje, czy juz trzeba jechac czy nie. Spac.... ![]() Przylaczam sie-mojego meza tez nie ma. A dom duzy i zawsze boje sie sama spac. Na szczescie to jego ostatnia podroz sluzbowa, ma wiecej nie brac. Tylko on ma prace w terenie i czesto jet 300-400 km od nas w ciagu dnia.Wiec w najgorszym wypadku i tak potrzebuje 3-4 godziny by do mnie dojechac. A tak wogole, wczoraj mialam z nim przez telefon powazna rozmowe. Poltorej godziny mu suszylam glowe. Tak jest najlepiej, bo przez telefon to chociaz na spokojnie mu wszystko wygarne a jak go mam przed soba to sie uniose a tego nie chcialam. peppermint- to normalne, ze sie boisz. Takze normalne bedzie ze czasami bedziesz zalowac. A jak dziecko zacznie dawac w kosc, to bedziesz miala ochote zamknac je w szafie.Takze normalne Spoko, co nas nie zabije, to nas wzmocni. W macierzynstwie trzeba sie nauczyc czerpac sily z tych krotkich, ulotnych chwil. Mi zawsze dodaja sily momenty, kiedy syn mnie przytuli i powie, ze mnie kocha, a jak byl mniejszy wspominanie okresu niemowlecego.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-24 o 08:36 |
|
|
|
#2208 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja jeszcze z łóżka ale już powoli wstaje. Już wiem czemu u siebie śpię do 10.30 a tu już o 8 się obudzilam, bo mam absolutną ciszę i tak jakoś miło się śpi, ale nie ma co narzekać. Co do cytologi to miałam robiona na początku ciąży na pierwszej wizycie jakoś w 6 tc byłam.
|
|
|
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zaczynamy 9ty m-c w piątek ![]() Cytat:
Może dlatego, że mała ułożona pośladkowo i tak nie naciska? ![]() Rady lekarza bardzo słuszne I ogromne dla męża - już widzę, jak mój wpada na taki pomysł Cytat:
![]() Stres Kochana ![]() Ale nie martw się, ja też mam momenty, że sobie zdaję sprawę, że to przecież rewolucja w życiu będzie i że będzie kompletnie inaczej! Ale Kochana INACZEJ nie znaczy GORZEJ
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się!! Mały o 5.45 zaczął szaleć w brzuchu i rusza sie co chwilę, więc uznaję, ze jest patentowanym złośliwym leniem Dziś zaczynamy 32/34 tydzień ![]() Strasznie się nie wyspałam.. Zasnęłam dopiero, jak Mały się poruszył, pospałam ok.1.5h i mąż do pracy wstawał, ja mu śniadanko przyszykowałam i już spać nie mogłam. A teraz mi się oczy kleją ![]() Mam zamiar zrobić dżemor z jabłek dziś. Zapraszam do spróbowania
|
|
|
|
|
#2212 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak byliśmy w weekend u znajomych co mają 3 miesięcznego synusia to mi znajoma powiedziała ( co też ona dowiedziała się od swojej mamy) że podobno dzieci po porodzie śpią tak jak my spałyśmy w ciąży, ale czy jest w tym jakieś ziarenko prawdy to nie mam pojęcia Ona mówi że niby u niej by się sprawdziło bo od 5 msc prawie w ogóle nie spała i mały teraz sypia po 10 minut w ciągu dniaCytat:
![]() Pasowałoby zjeść jakieś śniadanko ale co by tu wszamać hmmmmmm ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Idę zrobić chyba tościki córcia podpowiada mamusi że ma na nie ochotę
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja o dziwo dzisiaj spałam jak zabita, nawet nie słyszałam jak mąż wychodził rano do pracy. Bałam się, że będzie męczyła mnie zgaga, bo na noc najedliśmy się racuchów, teściowa nam dała ![]() Właśnie myślę czy nie skoczyć do lumpa, mąż mi zabronił żebym się nie przemęczała no ale to tak kusiii
|
|
|
|
#2214 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba hormony działały Później miałam fazę, że absolutnie żadnych dzieci, na szczęście po ok 1,5 roku mi przeszło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby mąż zrozumiał o co Ci chodzi ![]() ![]() Jeszcze chwila i same będziemy pisać... ![]() Ja zaraz biorę się za pieczenie ciacha z jabłkami Młody będzie miał niespodziankę jak wróci z przedszkola
|
|||||||
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
|
|
|
|
#2216 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorento bardzo dziękuję za informacje o KTG w Narutowiczu
|
#2217 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Ale dziś pospałam, ja się zastanawiam jak ja się przestawię jak będzie dziecko..
|
|
|
|
#2218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja córcia też mi tak robi ma 2 dni w tygodniu zawsze takie leniwe i ja się denerwuje ale wystarczy że mój TŻ powie coś do brzuszka to odrazu wypięcie takie jakie chciala wyjść i znowu cisza najważniejsze to się nie denerwować choć wiem że to trudne bo sama się denerwuje tylko mój TŻ zawsze spokojny i mówi ,,czy ty nie wiesz ze takie dziecko śpi w twoim brzuszku 16 h" (gdzieś to przeczytał) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

nie wiem czy ich nie odrozniam czy ich nie czuje czy nir mam... Nie mam zielonego pojecia
Mi się gdzieś koło 17 tygodnia zaczęły, takie 2 górki śmieszne mi się na brzuchu zrobiły,a na dole płasko jak przed ciążą
Magnez kazał łykać i rzekł, że póki to nie jest bolesne i regularne to nie ma się czym przejmować, bo szyjka długa i zamknieta. Czuję za każdym razem, jak mi się to robi, brzuch jak kamień i widać od razu jak dzieć akurat ułożony, bo tam są górki
KCIUKI DLA ANI
dostałam wezwanie, bo ostatnio miałam we wrześniu rok temu, ale jak pytałam to zrobią mi po ciąży dopiero 

), ale czegóż się nie robi dla Małej 
Zeszłam na dół i oczywiście jeździłam wózkiem po pokoju
ale jesteśmy kobietami i przeżywamy pomimo tego, że jest to nieprzyjemne.
za tydzien....no i jak to mowia kierowcy "szerokosci" Kochana z tym wozeczkiem