|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.I
[QUOTE=martuha20;42961870]Witajcie
Wiki wpadaj do mnie goraca czeko zrobie a i woski mam Ja jeszcze w lozku ![]() Zazdroszczę,też chce do łożeczka ,dużą czekoladę i wosk vanilla cupcake lub home sweet home jeśli można
|
|
|
|
#3272 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Dot.: Re: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
Cytat:
I do tego ciężko jest się później tego zapachu pozbyć Szkoda, że nie wzięłaś jakiegoś jesiennego, rozgrzewającego zapachu![]() Ja też planuję wtedy uzupełnić zapasy jesiennych zapachów + dokupić kilka wosków dla babci Cytat:
![]() U mnie dziś na zmianę - słońce i chmury. Nie ma wiatru, więc jest nawet ciepło, za to wczoraj łeb urywało ![]() Ps. Ja bym nie skojarzyła Olanna z "olana" -> "osikana" Sama, jeżeli kiedyś zdecydujemy się na dziecko i byłaby to dziewczynka, mam zamiar nazwać córkę Gaja
|
||
|
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
Cytat:
![]() A ja się doigram, bo mając zaczątki przeziębienia, szusuję beztrosko na rowerze. Ale tłumaczę sobie, że to może ostatnie takie relatywnie ciepłe dni. ![]() Cytat:
Zamierzałam wziąć właśnie jakiś typowo korzenny, ale ostatecznie stanęło na tej trójcy. Zobaczymy, jeśli mi się spodoba, to na pewno jeszcze zdążę coś jesiennego dokupić. ![]() Za trzy miesiące o tej porze będziemy się pewnie krzątać w kuchni, przygotowując wigilijne potrawy.
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Salted Caramel nie pachnie rosołem tylko ciepłymi krówkami, fajny słodki zapach
Także nie nastawiaj się na rosół, bo może tego nie poczujesz Daj znać
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Re: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
U mnie na razie mgliscie i zimno, nie pada ale pogoda jest wilgotna i grobowa ;D
Pamietam, ze byl Uranus i Gaja ;D ślicznie imię swoją drogą, ale wiesz...Gaja ma jaja, tak jak Maja. Wiem, bo mam przyjaciolke Maję, którą tak nielubila swojego imienia przez ten glupi rym dzieciece umysły rozumują trochę inaczej niż my. Zreszta, nie zamierzam raczej mieszkać w Polsce ze względu na mojego TZ i (daj Bóg!) córeczkę więc będzie Olanna ![]() Wyleczylam sie! Znaczy... Nie do końca, ale jest dużo lepiej niż wczesniej. Oczywiście nie posłuchałam pielęgniarki i leczylam się wlasnymi sposobami. Jako, że leki nie pomagały. Kontunuje więc leczenie ![]() Ja w tym roku planuje pierwszą od 4 lat wigilie z prawdziwego zdarzenia. Odkąd wyjechalam nie potrafię odtworzyć tego klimatu. Nie to, że nie chcę ale przeważnie przed, w wigilię, i od razu po 2 świątecznych dniach pracuje. W tym roku zapowiada się troszkę wolnego. Rok temu w wigilię się przeprowadzalam i nasza kolacja był zamrozony makaron chiński z kurczakiem. Jedzony na kartonach. Edytowane przez Niambie Czas edycji: 2013-09-24 o 09:55 |
|
|
|
#3276 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Ja właśnie wrzuciłam do kominka Merry Marshmallow ![]() A z tym czasem przed świętami masz rację... Ja niby czekam z utęsknieniem na te święta, odliczam dni i piszczę jak szalona na samą myśl, że to już coraz bliżej, ale z drugiej strony - kiedy siadamy w końcu do wigilijnego stołu, obok ogromnej radości pojawia się też smutek, że za chwilę będzie już właściwie po wszystkim
|
|
|
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się, czy nie dokupić jeszcze jednego, skoro nie przelałam jeszcze pieniędzy. ![]() Cytat:
Niambie, mogę być ciekawska i zapytać, co to za język w Twoim podpisie?
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Wigilię to się nie smucę jeszcze, w 2 dzień Świąt przychodzi do mnie ta refleksja dopiero
![]() A ja długo stoją u was choinki?
|
#3279 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
No, ale jednak po kilku minutach wyłazi (według mnie oczywiście) rosół i w pośpiechu gaszę kominek ![]() Cytat:
W każdym razie, w najbliższym czasie dzieci nie planujemy ![]() Jak się leczysz? Napisz, może nam się to kiedyś przydać
|
||
|
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie
to jezyk Yoruba, wlasnie z Nigerii I pytanie, jak dlugo przed świętami pieczecie pierniczki? Pamiętam moją nieudaną próbę przed kilkoma latami. Upiekłam w dzień Wigilii, ślicznie ozdobilam, w smaku też były idealne ale... Twarde jak kamień. Dopiero po długim, długim czasie dało się je zjeść. Ale wtedy to już wypatrywalo sie wiosny
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
90 dni !! |
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w tym roku obrażam się na pierniczki, bo w zeszłym napiekłam tyle, że jeszcze teraz we wrześniu się nimi raczyliśmy. Myślę, że wtedy piekłam je jakieś 1,5 tygodnia przed Wigilią.W tym roku z ciastek upiekę choinki czekoladowo-pomarańczowe. Raz już próbowałam ten przepis i były obłędne.
|
|
#3284 | |||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Cytat:
I tak jak Ty - chciałabym, żeby czas zwolnił, abym mogła chłonąć ten cudowny okres bez końca ![]() Cytat:
) zwykle jakoś na początku grudnia, maksymalnie do połowy miesiąca Z tym, że nie pieczemy ich wcześniej aby zmiękły, bo one akurat od razu wychodzą miękkie i takie już zostają Pieczemy wcześnie, bo po prostu nie mogę już się ich doczekać Ps. A u mnie w mieszkaniu już roznosi się cudny aromat słodkich waniliowych pianek |
|||
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
Na razie umiem na zasadzie "Niambie jeść, Niambie pić" ;D
Smaka mi robisz! Chyba zacznę piec teraz i eksperymentować, bo moje zanim zmiękły musiały poleżeć dużo dłużej niż 1,5 tygodnia. I muszę kupić foremki, bo moje zaginęły w akcji. Zresztą i tak nie były świąteczne
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tak teraz myślę, to chyba jednak trochę wcześniej piekłam, bo znajomi się śmiali, czy to aby nie za wcześniej i czy pierniczków do świąt nie strawią jakieś ciała obce. 2 tygodnie, ale wcześniej na pewno nie.Ja nie mogę się doczekać pieczenia właśnie, a już szczególnie podjadania surowego ciasta, to moje małe dziwactwo.
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3288 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Mój na surowo nie zje i krzywi się jak wcinam surowe ciasto. Piernikowego nie podżeram, bo moje leżakuje ponad miesiąc w lodówce
ale każde inne uwielbiam, wylizuję miski
|
#3290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro to brzmi, nie zazdroszczę...Jest taka śliczna piosenka "Driving home for Christmas", ja zawsze jej słucham jak wracam na święta, ale jedyny fragment, kiedy dzieliło mnie tyle km od domu to było jak studiowałam, więc siłą rzeczy nie pracowałam w Wigilię A teraz moi rodzice mieszkają 20km od nas,więc to mi odpada![]() Nie potrafię wymienić, czego nie lubię w świętach Chyba najbardziej krępuję się przy składaniu życzeń dalszej rodzinie...Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za odpowiedzi
Też uwielbiam tą piosenkę "Driving home for Christmas ". Co roku jej slucham i co roku rycze, że ja nie jadę na święta do domu, teraz... Też nie pojadę, bo musiałabym wybierać między mamą, a tatą Ale mam teraz "swój" dom. Swoją dwuosobowa rodzinę i z pewnością będę w domu w te święta ![]() Ohh nie zazdroszcze tego mlynu w pracy. Ja przed ślubem zajadalam stres ale miałam ten komfort, taki typ sukienki, że nie ważne ile bym przytyla to i tak bym się zmiescila ;D Edytowane przez Niambie Czas edycji: 2013-09-24 o 10:45 |
|
|
|
#3292 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Ja też jakoś dziwnie się czuję, kiedy składam życzenia dalszej rodzinie... Właśnie piję gorącą czekoladę - czy tylko ja mam wrażenie, że niemieckie kawy, słodycze itd. są lepsze niż te w Polsce?
|
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam te z Ikei, kosztowały cale 9,90 zł, a pierniczki wychodzą cudowne: np. w ksztalcie reniferka |
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Też uwielbiam tę piosenkę
Słuchamy jej z mężem jadąc do domu na Święta Aż się wzruszam Jeśli chodzi o foremki to mam różne, kompletowane przez lata powoli wymieniam je na tego typu (tzn tej firmy, bo są super) http://www.tortownia.pl/sklep,2298,1...a_kokarda.htmlA te z ikei do mnie nie przemawiają, bo świąteczny jest tylko renifer (właściwie łoś chyba?), z tego co kojarzę to reszta jest raczej jesienna niż świąteczna? Czy się mylę?
|
#3295 |
|
Bang Bang Bang
|
Moja babcia od lat używa tych samych foremek i mam do nich ogromny sentyment
W tym roku chciałabym jednak kupić jakieś nowe - problem w tym, że zawsze kiedy szukam po sklepach takich pierdół, nie mogę nic znaleźć ![]() Słuchajcie, info dla dziewczyn, które wolą nie podawać swojego adresu przy wymianie prezentów - PocztaPolska odpisała mi na facebooku: OPCJA POSTE RESTANTE JEST JAK NAJBARDZIEJ AKTUALNA |
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Juppi
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Korci mnie, żeby uruchomić właśnie świąteczne radio, ale nie chcę, żeby mi te piosenki spowszedniały do Świąt.
![]() Ja mam bardzo proste foremki, żadnych cudów w zasadzie, ale bardzo je lubię i jakoś do nich przywykłam. Zresztą i tak sporo ich mamy, więc kolejne tylko zajmowałyby cenne miejsce w naszej małej kuchni. ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A ja też mogę się załapać na tę wymianę?
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wymieniam moje powoli, bo zaczynają rdzewieć... mam takie zwykłe blaszaczki
A te co wam wkleiłam są pokryte taką powłoką, na pewno będą służyć przez długie lata No i są różne rodzaje, ładne kształty. Tylko drogo, dlatego na raty kupuję
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
#3300 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Gdzieś kilka stron wcześniej było wszystko dokładnie opisane, jak wymiana będzie wyglądać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

I do tego ciężko jest się później tego zapachu pozbyć
wzięłam wolne na dziś, bo nie bylam w stanie rozmawiać z klientami.