ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 10:21   #2611
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Dzień dobry z kawusią
Coś z pogodą nie tak, znaczy ładnie dziś itd, ale wczoraj mnie baniak napierniczał i dzisiaj jeszcze też i ogólnie jakaś taka jestem nieswoja
Meteopaci mają ciężkie życie
Stary 2013-09-24, 10:33   #2612
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Maru dawaj adres do wysyłki pocztą czy jak ? ja się nie znaju
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:34   #2613
Sophia_1
Zadomowienie

Matko sama nie wiem co mi dzis sie chce.... To pewnie od tej pogody i tego siedzenia w domu! Deprechy dostane

Moja siostra wychodzi dzis ze szpitala ze swoja mala, wiec odzyskam podgrzewacz, Nasze zycie bedzie latwiejsze Swoja droga, zeby na oddziale dla dzieci nie bylo gdzie jedzenia zrobic a w zasadzie na czym, bo kuchnia jest, ale kuchenka nie dziala.

Lunka dzieki za rade postanowilam jednak, ze poczekamy do niedzieli, mala skonczy 3 tyg. To pewnie i tak nie bedzie mialo nic do tego werandowania, ale jakos tak chyba ja bede czula sie pewniej.
A Tobie powiem, ze ja Cie normalnie podziwiam. Z tego wszystkiego co piszesz bije taki spokoj, opanowanie i pewnosc, ze amnie nachodza mysli, ze Ty sie urodzilas zeby zostac matka. I napewno wychowasz Kamilka na fajnego faceta, bez dwoch zdan
A i corka mojej siostry jest chyba w podobnym wieku co Kamil (konczy w tym mcu pol roku) i sie giba troche.

A mi na tym durnym tablecie nie chce sie otworzyc link Izy do kotkow.... tz mi dzis zrobi z nim porzadek, bedzie format!

Kwicia juz pewnie sobie poradziliscie, ale tak z ciekawosci to chodzilo Ci o to, ze wstawia sie znak = i mozna z listy wybrac dana for ule i zaznaczyc komorki ktorych ma dotyczyc, lub znak = i jedziesz "recznie", czyli zaznaczasz sama wybrane komorki i pomiedzy nie stawiasz znaki ktore Cie interesuja????? O to Ci chodzilo (ciekawe czy ja nie zamotalam).

Jutro mam wizytacje tesciow, musze wiec wyczyscic rogowke, bo rozlalam na nia mleko malej i brakowalo mi weny do wyczyszczenia tej plamy. To teraz mam
Ale to dobrze, ze przyjda, bo Agacie zrobilo sie odparzenie na pupie i broszcze (czulam sie jak najgorsza matka przez ostatnie 2 dni), wiec tesciowa zerknie na to doswiadczonym okiem. Mialam ciagnac meza do lekarza, ale z pupy zeszlo juz zupelnie, wiec poczekam do jutra.

Monini hej

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:43   #2614
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Maru dawaj adres do wysyłki pocztą czy jak ? ja się nie znaju
No może być chyba
Np E-przesyłka jest ok, bo ja i tak muszę na pocztę dymać.
Potem napiszę co i jak a Ty wymyśl cenę
Stary 2013-09-24, 11:09   #2615
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
No może być chyba
Np E-przesyłka jest ok, bo ja i tak muszę na pocztę dymać.
Potem napiszę co i jak a Ty wymyśl cenę
ja nie chce zadnej kasy , pokryjesz tylko przesyłkę - sama wymyśl jak mam Ci wysłać a ja polece i wyśle
Stary 2013-09-24, 11:11   #2616
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
hehe ja to mam instynkt i bardzo rzadko podnoszę jak mały się krztusi, obserwuje owszem ale raczej samo przechodzi
za to w sobote mały siedział w wanience (TŻ go trzymał za plecki bo sam nie potrafi) a ja robiłam zdjęcia. On zawsze bije łapkami w wode i ma tam piłeczkę. Był zgięty i nagle zanurkował po piłkę a my nawet tego nie zauważyliśmy! TŻ go trzymał a ja stałam przed nim z aparatem!! Dopiero jak się zachłysnął to zajarzyliśmy, masakra. Ale po chwili śmiechu było z tego

gorszą sytuacje miałam z chrześnicą którą się zajmowałam do 3r. Byłam z nią na podwórku i jadła żelki nim2 (miała z 2,5roku) ale kopała w piłkę więć jej mówię że nie może kopać jak je. Na to mój kolega który jej żelki kupił powiedział "Paulinka zjedz szybko i będziemy kopać" na to dziecko oczywiście połknęło żelkę w całości i mi sinieje. A ja zero stresu tylko hop do góry nogami, żelka wypadła i poszła grać dalej. Ja mam strasznie zimną krew i dopiero po fakcie do mnie dociera i miękną mi kolana
Ale miałaś akcje. Chyba by mi serce do gardła podeszło. Mi jak kot sie czasem kłaczkiem zaksztusi to mam ochotę z nim do weterynarza lecieć. A mąż się ze mnie śmieje, że mam schizy.

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Cześć, co za piekny dzień!
slońce, cieply wiatr, tylko czemu muszę pracować jak na 2 etaty?! niech to szlag.

W nd byłam na grzybach na działce i było cudownie. Zebralismy 3 koszyki, trochę się ruszyłam, bo już kręgosłup dawał mi w kość. Teraz jest lepiej, ale musze się oszczędzać. Koniec z siedzeniem przy kompie po 12 godzin dziennie...

A dzis pierwsze badania krwi ciążowe i jutro wyniki.
Kciuki za wyniki. A grzybki uwielbiam. Właśnie mój mąż z nich wraca. Ciekawe co tam w koszyku przywiezie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Łoł jestem ale nie nadrobię Was raczej jak wybyłam w piątek powróciłam wczoraj i prosto do pracy, z pracy wróciłam zlochana jak koń po westernie i dopiero dziś dosiadłam do kompa.
Tęskniłam za Wami kochane moje i przepraszam że się nie odnoszę
My też tęskniłyśmy

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytacje tesciow, musze wiec wyczyscic rogowke, bo rozlalam na nia mleko malej i brakowalo mi weny do wyczyszczenia tej plamy. To teraz mam
Ale to dobrze, ze przyjda, bo Agacie zrobilo sie odparzenie na pupie i broszcze (czulam sie jak najgorsza matka przez ostatnie 2 dni), wiec tesciowa zerknie na to doswiadczonym okiem. Mialam ciagnac meza do lekarza, ale z pupy zeszlo juz zupelnie, wiec poczekam do jutra.

Monini hej
Co się przejmujesz. Przecież teściowa nie musi zaglądać Twojej córce w pieluchę

Witam
Wróciłam od lekarza ze zwolnieniem... Mam zmiękniętą szyjkę, wewnętrzne rozwarcie na 0,5cm. Zalecenie oszczędzania się i luteina dopochwowo 2x2. Za 2 tyg. kontrola.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:15   #2617
IsiaG
Zadomowienie

Witam, witam.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Dzień dobry! yyy... dobry wieczór!Siedze sama w domu, oglądam na wspólnej, palę ogień, zmywam gary i wizażuję

Jeszcze pół roku temu wykorzystałabym to i wypaliła pół paczki fajek przy piwie
Normalnie jak wieloczynnościowy robot: gotuję, zmywa, wizażuje
I mam nadzieję, że nie wrócisz do fajek. Dla mnie nie ma gorszego widoku, jak kobieta w ciąży z fajką, błe...komora gazowa. I matka z małym dzieckiem z petem w buzi
Mam nadzieję, że dalej będę Cię lubić?

Cytat:
Jak sie Wam podoba ten jasny zestaw?
http://allegro.pl/nowosc-komin-gulki...405511495.html

ładny.

Cytat:
ja jestem taki zmarźluch ze jak temperatura spada poniżej 5 stopni to ja zakładam narciarskie pantalony pod jeansy albo rajstopy 120 DEN
już zakupiłam podkoszulki z misiem od spodu ..a w zeszłym roku nosiłam szalik pod kurtką , a na nią jeszcze taki komin dawałam 2 razy opleciony i co ? i było mi zimno !
Ja też wpisuję się do klubu zmarźlaków. Najchętniej to bym nosiła odzież która jest w jakis sposób ogrzewana. I jeszcze na nos jakiś ogrzewacz.... W zimę noszę 2 pary grubych rajstop, skarpety i spodnie a góra to też kilka warstw, koszulki, bluzki, sweterek, bluza. Mąż nie ma szans się do mnie dobrać.
Jak jest mocno zimno a muszę np. stać na dworzu to na przemian napinam wszystkie mięśnie i puszczam po 10 sek. I tak kilka razy i jest cieplej.

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość

U mnie właśnie w piekarniku robi się Cannelloni z mięsem mielonym

Daj przepis..

Cytat:

W nd byłam na grzybach na działce i było cudownie. Zebralismy 3 koszyki, trochę się ruszyłam, bo już kręgosłup dawał mi w kość. Teraz jest lepiej, ale musze się oszczędzać. Koniec z siedzeniem przy kompie po 12 godzin dziennie...

Hmm, następna na grzybach, my nie damy rady.
Daj znać jak wyniki.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Łoł jestem ale nie nadrobię Was raczej jak wybyłam w piątek powróciłam wczoraj i prosto do pracy, z pracy wróciłam zlochana jak koń po westernie i dopiero dziś dosiadłam do kompa.
Tęskniłam za Wami kochane moje i przepraszam że się nie odnoszę
Cześć kochana. A co Ty tak pracujesz?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mój Kamilek mimo że umie utrzymać równowagę to zaraz go zainteresuje coś i nie patrzy że to za daleko tylko sięga i spada albo ręce jak samolot daje do tyłu i myśli że niewidzialna siła czyli ja go utrzyma
wogóle ostatnio mu o coś chodzi, chyba chce chodzić siedzieć nie, stać nie umie, na rękach się wyrywa a na leżąco robi brzuszki bez przerwy bo przecież położyć głowe na materacu/poduszce to szkoda czasu no nie dogadujemy się

no Isiu takie życie, najważniejsze 6 miesięcy za wami dobrze że wybrałaś mleko Hipp bo naprawdę jest fajne, ma dużo więcej tych lepszych rzeczy niż inne mleka i Kamilek mimo problemów z brzuszkiem bardzo dobrze je przyjął. Zresztą w smaku tez jest dobre a słoiczki może warto wprowadzić już codziennie jako stały obiadek? Kamilek wsuwa już ok 14 zawsze duży słoik i z kupkami ok, tzn ochydne są ale codziennie około 9 rano więc bardzo regularnie

.
Z tym siedzeniem to trza poczekać. Moja też się giba na wszystkie strony. I z rąk ucieka, odpycha się , ze ciężko ją utrzymać. Jak ją posadzimy i podtrzymujemy to m taka radochę, patrzy na nas, gaworzy, uśmiecha się i chyba specjalnie się próbuje przewrócić, bo wie, że mama albo Tata złapią.
Kupiłam Lidce jeszcze kaszkę i daję na przemian, jeden dzień słoik, na drugi kaszkę. Dużego słoika to jeszcze nie zje, je te małe. A te duże nie są od 8 miesięcy?

Cytat:
. Dam przyklad mojej niestety bliskiej koleżanki ( uvzestniczyłam w zyciu jej syna od urodzenia ). Nie radzi sobie z synem ( ma teraz lat 6) , narzeka na niego , w sumie cała nasza paczka na niego narzeka - nikt nie lubi ich do domu zapraszać a ja uważam ze z nim się idzie dogadac..wystarczy troszke czasu poświęcić , Nie raz było tak ze jak szłam do nich , najpier szłam do jego pokoju , pokazał mi zółwia , rybki , powiedział co słychać w przedszkolu , potem szłam do jego rodziców do salonu i nigdy w zyciu nam sie nie wtrącił w rozmowę , nie krzyczał , nie latał. Domyślasz się ze nikt poza mną tego nie robił..więc narzekał ze dziecko absorbujące ,ze się wtrynia i chce być w centrum uwagi. Druga sytuacja w tej samej rodzinie. Siedzimy na 'imprezie urodzinowej owego 6cio latka' on sie bawi butelką z 2 litrowa colą ( dośc duza i nieporęczna dla dziecka) patrze i zastanawiam się czemu mama jego nie powie mu łagodnie coś w stylu "dziecko nie baw się bo upadnie" , ona nic , po 20 minutach zabawy butelka ( chyba jesten wróżka?) upada , a jego mama nagle wrzeszczy " co ty ku*w*a robisz? i bierze go za habety i kaze isc do swojego pokoju" powiedz mi czy to jest normalne wychowanie? on nie wie co jest złe bo nikt mu tego nie mowi. NIgdy mu nie mówili rodzice " nie wolno , nie rób , uważaj" tylko odrazu się drą na maxa. Nie ma zadnych ostrzeżen jest odrazu atak. Ja mu wspołczuje. Uważam ze jest zle wychowywany..i jest mi przykro bo co ja moge wiedziec nie mając dzieci? nie wypada powiedziec im ze zle robią..ale ja rozumiem skąd biorą się te problemy. Wiem czemu on jest taki niedobry. To nie jest jego wina,to dziecko. Tak ma od urodzenia więc nic dziwnego ze jest zamkniety w sobie , nie wie co jest dobre a co złe.
Żal mi takich dzieci, smutne mają dzieciństwo, które kładzie się cieniem na ich przyszłym życiu.
A przecież tłumaczenie dziecku jest o wiele lepsze, bo dziecko wie wtedy o co chodzi, co może i ile a rodzic nie musi się stresować czy denerwować, że dziecko rozrabia czy jest niesforny.
Ja swojej starszej też tłumaczyłam i tłumaczyłam aż przyswoiła sobie. Tak samo jak z przeklinaniem. Nie rozumiem takiego tłumaczenia, że jak dziecko zaczyna przeklinać, to nie zwracać na to uwagi!!!! Właśnie trzeba zwrócić uwagę, powiedzieć, że to brzydko i nieładnie. Ja mówiłam starszej, że też znam takie brzydkie słowa, ale czy słyszała, żebym ja albo tata tak mówili w domu? To, że się zna brzydkie słowa to nie znaczy, że trzeba je używać. I dziecko zrozumiało. Gorzej jak w domu na co dzień lecą epitety i dzieciak ledwo co nauczy się mówić to jego pierwsze słowa to po łacinie. Ech...szkoda takich dzieci.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:30   #2618
magbes
Zadomowienie

dzien dobry
nie pocytowalam bo nadrabialam na raty i zapomnialam....
z tego co pamietam to pisalyscie o zmarzluchach ja nie lubie zimy...ble... kurtki, swetry ... fu.... ale czapek tez nie toleruje i tym bardziej rajtow pod spodniami choc tej zimy chyba trzeba bedzie sie jakos przemoc zeby byc zdrową bo jak chorowac przy dzieciolku... no i trzeba zaczac dawac dobry przyklad corce zeby czapy nosila
co tam wiecej.... pszczoua? czy ja Ci gratulowalam??? bo juz nie wiem jesi nie to moje serdeczne gratulacje kochana ktora nastepna?
grzybki.jejku ja jestem taka grzybiara ze ho ho... uwielbiam lazic po lesie i zbierac grzyby..... uwielbiam... chco nie mam tyle odwagi zeby zbierac janie jak maru No ale pogodzilam sie juz z mysla, ze w tym roku nici z tego....no trudno, przezyje, za rok grzyby tez beda
aa Lunka pisalas ze boisz ze synka nie bedziesz potrafila wychowac.... co Ty piszesz? jak czyta sie Twoje posty to bije z nich taka milosc do niego, duma i spokoj,,, ze to wszystko wystarczy do wychowania go na super faceta. Jestes mama z powolania, pelna milosci i dasz rade
Chyba mi sie corcia wybudza.... dodam tylko, ze wczoraj wazyla 2950 wiec jestsmy coraz blizej 3 kg zrezygnowalysmy juz z butli i karmimy sie tylko piersia mniej wiecej co 2-3 godziny. niestety jszcze przez kapturki bo pani w poradni powiedziala, zeby najpierw ona dobrze zalapala o co chodzi z jedzeniem a pozniej bdziemy rezygnowac z nakladek...
milego dnia
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:32   #2619
...Skierka...
Zakorzenienie

witam

Cytat:
ja ju z w domu...kupiłam krewetki..mialam kupić przegrzebki..naoglądałam się master chefa i stwierdziłam ze du.pa wołowa ze mnie..nie znam się na smakach..nie wiem jak smakuje cokolwiek poza kurczakiem,indykiem,wołow iną i wieprzowiną nie jem ryb , nie jem nic ciekawego..a w tych programach jakies kaczuszki,perliczki,rekin y,przegrzebki..sarniny,kr okodyle..i inne takie basta! chcę poznać te smaki teraz bede latała po sklepach i co tydzien coś nowego próbowała..nie moge byc gorsza niż Ci w masterze nie??
dobry pomysł, też jestem mocno ograniczona w smakach ale mysle ze wiele z nich by mi przez gardło nie przeszło
Cytat:

napewno wyjda ok!
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza ze zwolnieniem... Mam zmiękniętą szyjkę, wewnętrzne rozwarcie na 0,5cm. Zalecenie oszczędzania się i luteina dopochwowo 2x2. Za 2 tyg. kontrola.
to teraz musisz sie oszczędzać i wiecej odpoczywać

ja dziś zasnęłam dopiero koło 5 rano.... no masakra, taka zgaga że przełyk przepala nic już nie pomaga, żadna mięta, mleko, banany... koło 5 zasnęłam tylko dlatego że wziełam renni (choć z 1/5 tabletki, bo jakoś nie lubie brać czegokowiek, chyba że już w ostateczności, jak dziś...) . Dziś mam wizyte, mam nadzieje ze gin coś zaradzi...

a tak wogóle to już zaczeło mi sie nudzić w domu

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-09-24 o 11:38
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:02   #2620
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ja też wpisuję się do klubu zmarźlaków. Najchętniej to bym nosiła odzież która jest w jakis sposób ogrzewana. I jeszcze na nos jakiś ogrzewacz.... W zimę noszę 2 pary grubych rajstop, skarpety i spodnie a góra to też kilka warstw, koszulki, bluzki, sweterek, bluza. Mąż nie ma szans się do mnie dobrać.
Jak jest mocno zimno a muszę np. stać na dworzu to na przemian napinam wszystkie mięśnie i puszczam po 10 sek. I tak kilka razy i jest cieplej.

Żal mi takich dzieci, smutne mają dzieciństwo, które kładzie się cieniem na ich przyszłym życiu.
A przecież tłumaczenie dziecku jest o wiele lepsze, bo dziecko wie wtedy o co chodzi, co może i ile a rodzic nie musi się stresować czy denerwować, że dziecko rozrabia czy jest niesforny.
Ja swojej starszej też tłumaczyłam i tłumaczyłam aż przyswoiła sobie. Tak samo jak z przeklinaniem. Nie rozumiem takiego tłumaczenia, że jak dziecko zaczyna przeklinać, to nie zwracać na to uwagi!!!! Właśnie trzeba zwrócić uwagę, powiedzieć, że to brzydko i nieładnie. Ja mówiłam starszej, że też znam takie brzydkie słowa, ale czy słyszała, żebym ja albo tata tak mówili w domu? To, że się zna brzydkie słowa to nie znaczy, że trzeba je używać. I dziecko zrozumiało. Gorzej jak w domu na co dzień lecą epitety i dzieciak ledwo co nauczy się mówić to jego pierwsze słowa to po łacinie. Ech...szkoda takich dzieci.

...a ja coś wymyśliłam
przytargam do pracy termofor - naleje sobie wrzatku i wsadze pod koszulkę..na bank mi nie bedzie zimno nigdy wiecej w pracy wymyślilam to podczas okresowego bólu krzyża

Apropo tłumaczenia...masz rację , 100 % racji jestem takiego samego zdania..ciekawe tylko jak wyjdzie to w praktyce mnie
Stary 2013-09-24, 12:04   #2621
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau
Raczkowanie

GG do mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
spaaam

koocur a to ty cos podejrzewalas ze testowalas?

w ogole kiedy mozna zaczac cwiczyc po SN? musze wykorzystac to ze mam 6,5 kg mniej jak przed ciaza i zaczac sie ruszac bo zaraz nadrobie to co w ciazy zgubilam
jak Ty to zrobiłaś??!! jaaaa, szok ogromny żeby zgubić w ciązy?!
Cytat:
ja ju z w domu...kupiłam krewetki..mialam kupić przegrzebki..naoglądałam się master chefa i stwierdziłam ze du.pa wołowa ze mnie..nie znam się na smakach..nie wiem jak smakuje cokolwiek poza kurczakiem,indykiem,wołow iną i wieprzowiną nie jem ryb , nie jem nic ciekawego..a w tych programach jakies kaczuszki,perliczki,rekin y,przegrzebki..sarniny,kr okodyle..i inne takie basta! chcę poznać te smaki teraz bede latała po sklepach i co tydzien coś nowego próbowała..nie moge byc gorsza niż Ci w masterze nie??
Linko, ja się obawiam że aby dostać krokodyla to Ty będziesz się musiała udać daleko i go upolować, bo w sklepach nie kojarzę żeby były a akurat masz tego pecha że występują na wszystkich kontynentach tylko nie na antarktydzie i właśnie EUROPIE wtedy przemyt, no i pytanie czy krokodyl jest bezcłowy?? oj drogo Cię ten obiad wyjdzie coś czuję a krewetki ja uwielbiam osobiscie jako przystaweczkę w najprostszej postaci czyli duszone w masełku z pietruszką i czosnkiem :P palce lizać, krewetki pycha są dobre są te black tiger, w biedronie można dostać ale to wg gustów :P
Cytat:
slońce, cieply wiatr, tylko czemu muszę pracować jak na 2 etaty?! niech to szlag.

kciuki! no i już badania pierwsze, jeszcze troche i już będziesz wchodzić w 3 miesiąc i brzuszek zacznie się zaokrąglać... Acchhhhh ale to leci mój się zaokrągla i zaczyna byc widoczny powolutku :P kto mnie zna i wie że ze mnie zawsze była laska i talia osy była ZAWSZE ten się zaraz domyśla że w ciąży jestem :P bo już tam cosik odstaje delikatnie... ;P Teorema, dobrze robisz, spacery i świeże powietrze to wkońcu najlepszy odpoczynek! dotleniajmy się póki pogodę da się znieść!

Dziś się nawet dobrze czuję w miare. Piersi mnie bolą mocno i już dosyć się zaokrągliły tak fajnie, kształtu nabrały mieszczą się w staniki ale są fajne. Oby nie wybuchły nagle to rozmiarów giga bo później mi jeszcze sflaczeją...
Zaraz do pracy wyruszam więc życzę miłego dnia wieczorem przyjdę i będę Was czytać

Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!"
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:08   #2622
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
KurczeLeż i oszczędzaj się
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dodam tylko, ze wczoraj wazyla 2950 wiec jestsmy coraz blizej 3 kg zrezygnowalysmy juz z butli i karmimy sie tylko piersia mniej wiecej co 2-3 godziny. niestety jszcze przez kapturki bo pani w poradni powiedziala, zeby najpierw ona dobrze zalapala o co chodzi z jedzeniem a pozniej bdziemy rezygnowac z nakladek...
milego dnia
Pięknie rośnie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Dziś mam wizyte, mam nadzieje ze gin coś zaradzi...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 12:54   #2623
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
leż i dużo odpoczywaj Kochana

witam się i ja, powoli zaczęłam prać rzeczy dla małego bo ilość która mi się uzbierała jest przerażająca

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:04   #2624
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość
kciuki! no i już badania pierwsze, jeszcze troche i już będziesz wchodzić w 3 miesiąc i brzuszek zacznie się zaokrąglać... Acchhhhh ale to leci mój się zaokrągla i zaczyna byc widoczny powolutku :P kto mnie zna i wie że ze mnie zawsze była laska i talia osy była ZAWSZE ten się zaraz domyśla że w ciąży jestem :P bo już tam cosik odstaje delikatnie... ;P Teorema, dobrze robisz, spacery i świeże powietrze to wkońcu najlepszy odpoczynek! dotleniajmy się póki pogodę da się znieść!

Dziś się nawet dobrze czuję w miare. Piersi mnie bolą mocno i już dosyć się zaokrągliły tak fajnie, kształtu nabrały mieszczą się w staniki ale są fajne. Oby nie wybuchły nagle to rozmiarów giga bo później mi jeszcze sflaczeją...
Zaraz do pracy wyruszam więc życzę miłego dnia wieczorem przyjdę i będę Was czytać
Hehe, dzieki ja dzis dopiero 6 tyg i 4 dzien, wiec do brzuszka pewnie jeszcze troche, ale tez jestem bardzo szczupla i kazda falde od razu widac na brzuchu. Czytalam, ze szczuplym kobietom szybciej widac brzuch

U mnie bez zmian samopoczucie, biegam tylko do wc dosc czesto. Poza tym wczoraj po raz 1. padlam do lozka juz o 21.30, wiec chyba sie zaczyna
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

;*

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:11   #2625
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, dzieki ja dzis dopiero 6 tyg i 4 dzien, wiec do brzuszka pewnie jeszcze troche, ale tez jestem bardzo szczupla i kazda falde od razu widac na brzuchu. Czytalam, ze szczuplym kobietom szybciej widac brzuch

U mnie bez zmian samopoczucie, biegam tylko do wc dosc czesto. Poza tym wczoraj po raz 1. padlam do lozka juz o 21.30, wiec chyba sie zaczyna

;*
moja przyrodnia siostra ( z którą nota bene mam kontalt raz na rok) waży około 50 kg i widać było brzuch w 5 mc dopiero..wczesniej nikt nie wiedział na 'oko'
Stary 2013-09-24, 13:20   #2626
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
moja przyrodnia siostra ( z którą nota bene mam kontalt raz na rok) waży około 50 kg i widać było brzuch w 5 mc dopiero..wczesniej nikt nie wiedział na 'oko'
Ale jaja! No ciekawe, jak będzie u mnie. Na razie cieszę się brakiem objawów, zarówno fizycznych, jak i psychicznych

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 13:25   #2627
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:

Co się przejmujesz. Przecież teściowa nie musi zaglądać Twojej córce w pieluchę

Witam
Ale ja chce zeby ona zajrzala. To moje pierwsze dziecko, wiem tyle co przeczytam lub uslysze, chetnie przyjme kazda rade i pomoc.
To teraz czesciej lez i pachnij i pozwol sie wyreczac, po porodzie bedziesz miala co robic

Bylam w sklepie Dziewczyny!!! Ale szal

Stary 2013-09-24, 14:28   #2628
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jaja! No ciekawe, jak będzie u mnie. Na razie cieszę się brakiem objawów, zarówno fizycznych, jak i psychicznych
i oby na stałe!

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

spam gdzie spam???
Stary 2013-09-24, 14:45   #2629
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość

Linko, ja się obawiam że aby dostać krokodyla to Ty będziesz się musiała udać daleko i go upolować, bo w sklepach nie kojarzę żeby były a akurat masz tego pecha że występują na wszystkich kontynentach tylko nie na antarktydzie i właśnie EUROPIE wtedy przemyt, no i pytanie czy krokodyl jest bezcłowy?? oj drogo Cię ten obiad wyjdzie coś czuję a krewetki ja uwielbiam osobiscie jako przystaweczkę w najprostszej postaci czyli duszone w masełku z pietruszką i czosnkiem :P palce lizać, krewetki pycha są dobre są te black tiger, w biedronie można dostać ale to wg gustów :P

a dpiero testowalas cudnie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
witam

ja dziś zasnęłam dopiero koło 5 rano.... no masakra, taka zgaga że przełyk przepala nic już nie pomaga, żadna mięta, mleko, banany... koło 5 zasnęłam tylko dlatego że wziełam renni (choć z 1/5 tabletki, bo jakoś nie lubie brać czegokowiek, chyba że już w ostateczności, jak dziś...) . Dziś mam wizyte, mam nadzieje ze gin coś zaradzi...

a tak wogóle to już zaczeło mi sie nudzić w domu
jka dobrze, ze nie mialam zgagi .... wspolczuje, ja nie znam tego uczucia...

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
leż i dużo odpoczywaj Kochana

witam się i ja, powoli zaczęłam prać rzeczy dla małego bo ilość która mi się uzbierała jest przerażająca
takie slodkie te malutkie rzeczy
Cytat:

;*
oj tak biganie do wc dalo mi sie we znaki... jak to dobrze i .... az dziwnie jak mi sie ciagle siku nie chce :P

wrociliysmy ze spacerku, zjadlam zupcie, dzidzi jeszcze spi....

aa apropos krokodyli to jadlam w lato wieloryba blee... czarne mieso, po upieczeniu/usmazeniu przypomina watrobke :zygi: i smierdzi
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 14:54   #2630
Linka1984
Zakorzenienie

w makro jest wszystko , dosłownie wszystko jeśli chodzi o misko
Stary 2013-09-24, 15:05   #2631
IsiaG
Zadomowienie

Mam wiadomości od Kejthx, leży na oddziale, przyjęli ją już bez żadnego gadania a zabieg ma jutro. Wieczorkiem zajrzy, także trzymać jutro kciuki.

Cytat:
Ale ja chce zeby ona zajrzala. To moje pierwsze dziecko, wiem tyle co przeczytam lub uslysze, chetnie przyjme kazda rade i pomoc.
To teraz czesciej lez i pachnij i pozwol sie wyreczac, po porodzie bedziesz miala co robic

Bylam w sklepie Dziewczyny!!! Ale szal
Z tego co piszesz to ona ma pupcię odparzoną. Na to najlepiej działa cienka warstwa sudocremu albo zwyczajna mączka ziemniaczana. Po kilku razach powinno zniknąć. Mojej też co jakiś czas się zaczerwienia i wtedy cienko smaruję sudocremem. Mogę jeszcze poradzić, żeby po każdej kupce umyć małej pupę pod bieżącą wodą. Jest dokładniej zmyte niż chusteczkami nawilżającymi.

To był spam dla Linki.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2013-09-24 o 15:35
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:08   #2632
Sophia_1
Zadomowienie

Magbes bleeeeee, jak watrobka. Nie cierpie jej. Jakby mi kiedys przyszlo miec okazje sprobowac to bede teraz wiedziala, ze lepiej nie.

Cytat:

Z tego co piszesz to ona ma pupcię odparzoną. Na to najlepiej działa cienka warstwa sudocremu albo zwyczajna mączka ziemniaczana. Po kilku razach powinno zniknąć. Mojej też co jakiś czas się zaczerwienia i wtedy cienko smaruję sudocremem. Mogę jeszcze poradzić, żeby po każdej kupce umyć małej pupę pod bieżącą wodą. Jest dokładniej zmyte niż chusteczkami nawilżającymi.

To był spam dla Linki.
No wlasnie sudokrem nam nie pomogl i taz uzywam masci linomag. Widac poprawe, mam nadzieje, ze zaraz zniknie. Tak wlasnie myslalam zeby po akcji kupa wsadzac jej tylek pod kran...

Stary 2013-09-24, 16:10   #2633
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
i oby na stałe!

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

spam gdzie spam???
Ja już rano krzyczałam SPAAAAAMMMMMMM
Nie słyszałaś???

Cytat:
Mam wiadomości od Kejthx, leży na oddziale, przyjęli ją już bez żadnego gadania a zabieg ma jutro. Wieczorkiem zajrzy, także trzymać jutro kciuki.

To był spam dla Linki.
Kejt trzymam kciuki najmocniej jak umiem!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 16:16   #2634
Sophia_1
Zadomowienie

kejthx kciuki zacisniete!!!!

Dziecko spi slicznie w swoim lozeczku, a my zasiadamy do obiadu i filmu

To bym spam dla Linki :p

Stary 2013-09-24, 16:44   #2635
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja już rano krzyczałam SPAAAAAMMMMMMM
Nie słyszałaś???

no popatrz , nie dość ze ja slepa to do tego glucha

Cytat:

To bym spam dla Linki :p

Jak dalej bedzie mi tak spamować - z taka siłą - to bede miała czworaczki
Stary 2013-09-24, 17:01   #2636
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

To ja też pospamuje. Mam tyle roboty, że głupia ja żeby dostać się na wyższe półki i przetrzeć je położyłam sobie krzesło na takim fotelu materiałowym, i co i materiał się przedarł i runęłam tak że bokiem twarzy zaryłam w obręcz łóżka i obtarłam sobie nogę i pipę twarz obolała, piecze pipa to samo, kurna jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło, myślałam że zemdleje, niby nie widać żadnych siniaków na twarzy ale boli strasznie i ogólnie aż mi się w głowie zakręciło nie mam teraz nawet siły na dalsze sprzątanie, no ale nic trzeba się brać dalej
Stary 2013-09-24, 17:24   #2637
iza243
Zakorzenienie

Kejthx trzymam kciuki

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
To ja też pospamuje. Mam tyle roboty, że głupia ja żeby dostać się na wyższe półki i przetrzeć je położyłam sobie krzesło na takim fotelu materiałowym, i co i materiał się przedarł i runęłam tak że bokiem twarzy zaryłam w obręcz łóżka i obtarłam sobie nogę i pipę twarz obolała, piecze pipa to samo, kurna jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło, myślałam że zemdleje, niby nie widać żadnych siniaków na twarzy ale boli strasznie i ogólnie aż mi się w głowie zakręciło nie mam teraz nawet siły na dalsze sprzątanie, no ale nic trzeba się brać dalej

Stary 2013-09-24, 17:32   #2638
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Spaaaaaaaaaaaamuję

Wróciłam z pracy, usmażę sobie frytki i posiedzę dalej na wizażu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 17:45   #2639
iza243
Zakorzenienie

Linka czy ten Dulux co malowałaś jest lateksowy?Z tego co pamiętam ty też masz naklejke na ścianie???Pytam bo na innym wątku dziewczyna mi napisała że koty mogą się nie trzymać na farbie lateksowej.Chciałam cię zapytać jak to jest?

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-09-24 o 17:46
Stary 2013-09-24, 18:19   #2640
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:

za dobre wyniki

Cytat:
Witam, witam.

Normalnie jak wieloczynnościowy robot: gotuję, zmywa, wizażuje
I mam nadzieję, że nie wrócisz do fajek. Dla mnie nie ma gorszego widoku, jak kobieta w ciąży z fajką, błe...komora gazowa. I matka z małym dzieckiem z petem w buzi
Mam nadzieję, że dalej będę Cię lubić?

ładny.

Daj przepis..

Hmm, następna na grzybach, my nie damy rady.
Daj znać jak wyniki.

Cześć kochana. A co Ty tak pracujesz?

Z tym siedzeniem to trza poczekać. Moja też się giba na wszystkie strony. I z rąk ucieka, odpycha się , ze ciężko ją utrzymać. Jak ją posadzimy i podtrzymujemy to m taka radochę, patrzy na nas, gaworzy, uśmiecha się i chyba specjalnie się próbuje przewrócić, bo wie, że mama albo Tata złapią.
Kupiłam Lidce jeszcze kaszkę i daję na przemian, jeden dzień słoik, na drugi kaszkę. Dużego słoika to jeszcze nie zje, je te małe. A te duże nie są od 8 miesięcy?

Isiu przepis brałam z tej stronki http://www.ankawgarnkach.pl/dania-gl...ie-pomidorowym, tylko dodałam czerwoną paprykę w kostkę pokrojoną i nie dodawałam jajka, ale żałuję bo może konsystencja mięsa mielonego byłaby bardziej zwarta aha i zamiast pomidoró z puszki dałam przecier pomidorowy wymieszany z Pomysłem na...Sos Boloński, mówię Wam pycha

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
biedna no ale swoją drogą musiało wyglądać to komicznie, na całe szczęście nic Ci się poważnego nie stało

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Spaaaaaaaaaaaamuję

Wróciłam z pracy, usmażę sobie frytki i posiedzę dalej na wizażu
Frytki idę robić i ja

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

aaa i jeszcze jedno
nie wiem co jest grane, ale od tygodnia robie testy owulacyjne i jak rano je robię to od niedzieli wychodzi mi druga kreska bardzo słaba (nawet TŻ dziś ją widział), natomiast popołudniu jak robię to jest tylko jedna rozumiecie coś z tego, bo ja nie, testuję 2 razy dziennie, żeby mi owulka nie umknęła

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości