Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 08:42   #3571
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Nancy...zależy od dnia-w lato potrafił wypic 2 duże butelki...teraz około jednej..ale czasem wypije ledwo 100ml...a czasem cała butle i jeszcze mu dorabiam z pół na resztę dnia.
Właśnie gotuje mu kompocik z suszonych śliwek.wczoraj pięknie wypił 120ml na raz...taki był wycienczony..

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:44   #3572
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi proszę kiedy można bezpiecznie dziecku podnieść oparcie w wózku do pozycji siedzącej tudziez kupić drugi fotelik?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fotelik na pewno wtedy kiedy samo siedzi, podejrzewam, że podniesienie oparcia w wózku tak samo
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 08:49   #3573
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kciuki są!!

E_vel: wielki szacun za tort, przepiękny jest, podziwiam!klas ki:

Mina mojego dziecka ze zdjęcia na dole powaliła mnie na łopatki:P
Słodka, i jakie ma duże oczyska, i jaka fryzura
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Moja Sis kochana w sobotę zrobiła obiadek, nuggetsy z piersi, przyszykowala stół, talerze, serwetki, zapalona świeczka a w niedzielę jak jeszcze z Nati spałyśmy to zrobiła na śniadanie naleśniki.
Później poszłyśmy na spacer i na obiad do Tesciowej był rosól i oszukane gołąbki
Wow, tylko pozazdrościć
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mamusie córeczek - w Pepco jest fajny wybór kurteczek dla dziewczynek, ciepłe, ładnie wykończone, no i bardzo tanie - ja dałam za naszą 29,99zł. Jest śliczna - różowa, z motywem kokardek na kieszonkach, z kapturkiem, ocieplana.

E_vel, takie butki mamy - http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...ieciece-kapcie Tylko ja kupowałam oczywiście stacjonarnie, więc sobie najpierw je obmacałam , przymierzyłam małej, dokładnie obejrzałam itp itd. Wydały się fajne, więc wzięłam, no i używamy ich już, bo u nas ostatnio zimno jest...
Wiem, widziałam, ale ja mam chrapkę na kombinezon: rózowa kurtka i szare spodnie
Cytat:
Co do pieluch. Dzisiaj założyłam pierwszy raz Blance dade ta z pszczółkami i widzę że ma na plecach i z przodu,tu gdzie się zapina,takie małe krostki. Myślicie że to od tego? Ja myślę że tak.

U mnie też dady powodowały takie zaczerwienienie na pleckach i brzuchu, teraz od dłuższego czasu pampki stosuje i jest ok.
Cytat:
Aska w dzień dady,na noc pampers. A dzisiaj właśnie otworzyłam nowa paczkę.

A tak to już od dawna robiłam, bo dada nie wytrzymywała cała noc.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Matuchno, dziś pierwszy raz sama wykąpałam Niuniasa. Nie powiem żeby wyszło mi to idealnieAle chcę się nauczyć... Mała chyba wyczuła mój stres i mi się rozpłakała... Macie jakieś techniki jak same kąpiecie?? Czy to wprawy trzeba?
Ja kąpie w wannie, Mała siedzi bawi się zabawkami albo rozgląda się (ostatnio bardzo), a ja ja myję , potem na chwilkę na plecki kładę: głowa, pupa, bożenka, i jeszcze chwilę żeby posiedziała. Na podłodze ma rozłożony kocyk (podłogówka grzeje więc cieplutko) i tam ją rozbieram i ubieram.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Meduza, masz odpowiedz
Amelka wykąpana, najedzona i spi a ja ide obierać warzywka, jutro zamierzam zrobić małej dwa rodzaje zupek i pomrozić;p
W czym mrozisz, bo bym chętnie zapas na zimę zrobiła.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
My mamy takie bezrekawniki, dostalismy od znajomych, ostatnio przymierzalam malej i robilam foty dla tza.
Słodka
Cytat:
Kochane powiedzcie mi proszę kiedy można bezpiecznie dziecku podnieść oparcie w wózku do pozycji siedzącej tudziez kupić drugi fotelik?

Ja zaczęłam wozić na siedząco jak sama zaczęła się ciągnąć do siedzenia, teraz już siedzi nie opierając się w wózku, a do fotelkia się przymierzam w przyszłym miesiącu ale to bardziej ze względu na wagę ( 9 kg).

U nas dzisiaj aż wstyd się przyzać jedna pobudka o 4:12 na jedzenie. Co prawda potem wstałam jeszcze z milion razy żeby smoczka du buzi włożyć i tak stwierdzam że po karmieniu nie opłaca mi się kłaść, skoro budzik dzwoni o 5:15. Mogłabym w tym czasie coś porobić
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:07   #3574
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Słodka, i jakie ma duże oczyska, i jaka fryzura

Wow, tylko pozazdrościć

Wiem, widziałam, ale ja mam chrapkę na kombinezon: rózowa kurtka i szare spodnie

U mnie też dady powodowały takie zaczerwienienie na pleckach i brzuchu, teraz od dłuższego czasu pampki stosuje i jest ok.

A tak to już od dawna robiłam, bo dada nie wytrzymywała cała noc.

Ja kąpie w wannie, Mała siedzi bawi się zabawkami albo rozgląda się (ostatnio bardzo), a ja ja myję , potem na chwilkę na plecki kładę: głowa, pupa, bożenka, i jeszcze chwilę żeby posiedziała. Na podłodze ma rozłożony kocyk (podłogówka grzeje więc cieplutko) i tam ją rozbieram i ubieram.

W czym mrozisz, bo bym chętnie zapas na zimę zrobiła.

Słodka

Ja zaczęłam wozić na siedząco jak sama zaczęła się ciągnąć do siedzenia, teraz już siedzi nie opierając się w wózku, a do fotelkia się przymierzam w przyszłym miesiącu ale to bardziej ze względu na wagę ( 9 kg).

U nas dzisiaj aż wstyd się przyzać jedna pobudka o 4:12 na jedzenie. Co prawda potem wstałam jeszcze z milion razy żeby smoczka du buzi włożyć i tak stwierdzam że po karmieniu nie opłaca mi się kłaść, skoro budzik dzwoni o 5:15. Mogłabym w tym czasie coś porobić
w sloiczkach, a ostatnio w woreczkach na pokarm bo mi jeszcze zostaly a sloikow nie miaam juz

znowu zabili niemowlaka 3 msc. Masakra,, co z tymi ludzmi .......

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:21   #3575
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
w sloiczkach, a ostatnio w woreczkach na pokarm bo mi jeszcze zostaly a sloikow nie miaam juz
No tak właśńie myślałam czy w tych woreczkach by nie mrozić bo mam a słoiczków brak. ile to potem można przechowywać???
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-09-24, 09:28   #3576
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No tak właśńie myślałam czy w tych woreczkach by nie mrozić bo mam a słoiczków brak. ile to potem można przechowywać???
ja mam sloiczki te po duzych obiadkach i po koncentracie pomidorowym ;p a te woreczki hmm.. ja przechowuje ok 10 dni w zamrazalce, ale na pewno mozna wiecej.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-24, 09:34   #3577
aska27adopcje
Zadomowienie

Juz w domku jestem.
dostalam masc baktroban mam smarowac 3x dziennie, jesli nie bedzie sie zmniejszalo, bedzie dalej bolec to niestety antybiotyk metronidazol i koniec kp, bo raczej 7 dni laktacji nie utrzymam ... chyba zaczne troche w ciagu dnia odciagac i zbierac ... chociaz czy to ma jeszcze sens skoro mloda ma juz 8 miechow...

laski oswiadczam ze od dzis zaczynam odchudzanie bo juz sie tak utylam jak swinia ... jeszcze musze sie wymiezyc ... od nast tyg chce znow sie zapisac na spining 2 x w tyg i chyba kupie sobie ksiazke chodakowskiej...
Stary 2013-09-24, 09:36   #3578
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
nancykenator; czy któraś z mam cukrzycowych oprócz mnie nie zrobiła jeszcze obciążenia glukozą?
i ja. Mi po porodzie powiedzieli w szpitalu, żebym zapomniała o tej cukrzycy już, że w ciąży chodziło tylko o dziecko.

Edytowane przez ewadylewska
Czas edycji: 2013-09-24 o 09:38
ewadylewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:45   #3579
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Juz w domku jestem.
dostalam masc baktroban mam smarowac 3x dziennie, jesli nie bedzie sie zmniejszalo, bedzie dalej bolec to niestety antybiotyk metronidazol i koniec kp, bo raczej 7 dni laktacji nie utrzymam ... chyba zaczne troche w ciagu dnia odciagac i zbierac ... chociaz czy to ma jeszcze sens skoro mloda ma juz 8 miechow...

laski oswiadczam ze od dzis zaczynam odchudzanie bo juz sie tak utylam jak swinia ... jeszcze musze sie wymiezyc ... od nast tyg chce znow sie zapisac na spining 2 x w tyg i chyba kupie sobie ksiazke chodakowskiej...
a mogę spytać, jak rozplanowałaś posiłki? I jaka dieta?
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
i ja. Mi po porodzie powiedzieli w szpitalu, żebym zapomniała o tej cukrzycy już, że w ciąży chodziło tylko o dziecko.
no niby tak ale zalecenia są zaleceniami, diabetolog, do którego chodziłam i ginekolog mówili, żeby zrobić...
Stary 2013-09-24, 09:46   #3580
elllmi
Zakorzenienie

hej
nie nadrabiałam jeszcze nic, daję tylko znać, że żyję; u nas idzie ku lepszemu na szczęście, jak przyjechał to gadaliśmy prawie do rana i zobaczymy na razie jest ok; TŻ ma teraz tydzień urlopu, więc raczej mnie nie będzie, a jak już coś, to będę nadrabiać milion pińcet stron

buziaki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:56   #3581
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam sloiczki te po duzych obiadkach i po koncentracie pomidorowym ;p a te woreczki hmm.. ja przechowuje ok 10 dni w zamrazalce, ale na pewno mozna wiecej.
No bo ja tak raczej z myślą o zimie. Teraz mam swoje warzywka i bym to porobiła a potem ewentualnie tylko świeże mięsko dodać. i tak się zastanawiam ile można trzymać.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-09-24, 09:59   #3582
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No bo ja tak raczej z myślą o zimie. Teraz mam swoje warzywka i bym to porobiła a potem ewentualnie tylko świeże mięsko dodać. i tak się zastanawiam ile można trzymać.
A to nie wiem, bo ja to tak max na 2 tyg robie jedzonka i mroze.

Teraz pije sobie gorący barszczyk czerwony mmm w sumie, nie mialam go robić, ale gotowalam Amelce buraczki to sobie mysle;p mam bulion jesio w lodówce to czemu by nie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-24, 10:03   #3583
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nie nadrabiałam jeszcze nic, daję tylko znać, że żyję; u nas idzie ku lepszemu na szczęście, jak przyjechał to gadaliśmy prawie do rana i zobaczymy na razie jest ok; TŻ ma teraz tydzień urlopu, więc raczej mnie nie będzie, a jak już coś, to będę nadrabiać milion pińcet stron

buziaki
oby wszystko się Wam poukładało
Stary 2013-09-24, 10:07   #3584
karusia_2007
Raczkowanie

Hej laseczki

U nas choróbska ciąg dalszy Mi już powoli przechodzi, Michasi w sumie już przeszło, za to teraz Wiciu złapał. Wczoraj byliśmy u pani dr bo znów ma szczekający kaszel. Dostaliśmy inhalację i deflegmin i mamy obserwować czy choroba się rozwija czy nie, a jest ryzyko, że się rozwinie bo mały ma duże skłonności do zapalenia oskrzeli No ale mam nadzieję, że będzie dobrze

Nadrobiłam Was i z tego co pamiętam to:

Neti trzymam kciuki, żeby dzisiaj też kupka poszła

Black zdrówka i za zdany egzamin

Fewcia jak maluszek już siedzi to wtedy bez problemu można podnieść oparcie. I fotelik też można wtedy zmienić. My już mamy właśnie fotelik 9-25.w wózku quinny zapp wozimy się głównie na wpół leżąco, bo w takiej pozycji mam go przodem do siebie, a jak się wyrywa do siadu to przekładam siedzisko i jedzie na siedząco. Aha a jak biorę go w wózku takim 2w1 to oparcie mam na leżąco a on sobie siedzi i trzyma się pałąka.

Meduza nie ma jakiejś sprawdzonej techniki do kąpieli. Trzeba technikę dostosować do swoich potrzeb i wygody. My kąpiemy się w dużej wannie. Najpierw na siedząco a potem mały leży na brzuchu i szaleje. Na plecach nie chce wcale leżeć.

Wszystkiem chorym zyczę zdrówka

Aha zapomniałabym mamy zęby Ja znalazłam jednego w niedziele i wczoraj u dr okazało się że jest druga 1
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:10   #3585
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hje - a ja myślałam, że już nie mamy ulewających dzieci dlatego zaczęłam się martwić, ale widze że nie potrzebnie
a najlepsze że ja sobie podrzucałam Boryska nad twarza i on się smiał a nagle jak rzygnął to prawie do buzi mi naleciało ;P ale zrobiłam unik i tylko cała bluzka od mleczka była a głupi TZ zaraz wyparowal z komentarzem, że chyba znowy lakatcję mam haha
Dorka tak do buzi chlusnęła tacie kiedyś a ja zamiast ich ratować to się ze śmiechu skręcałam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale my kp ale faktycznie inne jedzonko wzbogaca aromat rzyga
tekst jak do programu kulinarnego

Cytat:

od kiedy samo dziecko siada?

Black, ale wiesz, wirusa to możesz złapać gdziekolwiek

----------------------
Ale miałam sen!

Pojechałam z mężem do Japonii do Meneq, coś tam jakieś dziwne zakamarki zwiedzaliśmy, a potem ona nam obiad zrobiła - ja z boku siedziałam a oni w 3 przy stole i mąż Meneq jadł i ciągle bąki głośne puszczał, mój był w szoku a ja mu tłumaczę, że Japończycy tak mają, że to oznaka tego że im smakuje i nawet w dobrym tonie jest tak pierdzieć
A Meneq mi herbatę zrobiła dziwną jakąś, gęstą, która wyglądała jak zupka Dorotki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:16   #3586
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Juz w domku jestem.

Oby przeszło po tej maści. A jak byś jeszcze spróbowała maści solcoseryl? Mi ja położna poleciła jak mi się w miejscu szycia, tak gdzie był największy pęk zrobiło tzw" dzikie mięso"( wielskości ziarna grochu) i mieli mi to wycinać, czyścić i szyć od nowa a po tej maści super mi się rozeszło.
Stary 2013-09-24, 10:20   #3587
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuję Wam Kochane za odpowiedzi dotyczące wózka i fotelika
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:20   #3588
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42963208]Dorka tak do buzi chlusnęła tacie kiedyś a ja zamiast ich ratować to się ze śmiechu skręcałam

----------------------
Ale miałam sen!

Pojechałam z mężem do Japonii do Meneq, coś tam jakieś dziwne zakamarki zwiedzaliśmy, a potem ona nam obiad zrobiła - ja z boku siedziałam a oni w 3 przy stole i mąż Meneq jadł i ciągle bąki głośne puszczał, mój był w szoku a ja mu tłumaczę, że Japończycy tak mają, że to oznaka tego że im smakuje i nawet w dobrym tonie jest tak pierdzieć
A Meneq mi herbatę zrobiła dziwną jakąś, gęstą, która wyglądała jak zupka Dorotki [/QUOTE]
padłam ciekawe, co na to meneq
Stary 2013-09-24, 10:26   #3589
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Asia Jeżeli chcesz mogę Ci oddac książkę chodakowskiej..jej ćwiczenia nie są dobre na moje stawy..a na przepisach mi nie zależy książka jak nowa.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-24 o 10:51
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:34   #3590
Konto usunięte

Nancy, nic, no bo przecież to normalne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:37   #3591
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42963208]Dorka tak do buzi chlusnęła tacie kiedyś a ja zamiast ich ratować to się ze śmiechu skręcałam

----------------------
Ale miałam sen!

A Meneq mi herbatę zrobiła dziwną jakąś, gęstą, która wyglądała jak zupka Dorotki [/QUOTE]

Wszystko sie zgadza... ;-)
Wiesz, dlaczego w trojke przy stole siedzielismy? Bo mamy tylko trzy krzesla i losujemy, kto siedzi...
Wypisz-wymaluj moj tz, ale baki nie sa oznaka, ze smakuje. Juz raczej siorbanie i bekniecia. Nawet jakby nie smakowalo, tez uslyszalabys.
Jest taka herbata, ktorej co prawda w domu nie podaje, ktora jest gesta zawiesina o oczo.je.bno zielonym kolorze.
http://ja.m.wikipedia.org/wiki/抹茶

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Ps. Ale juz wie, ze trzeba przeprosic przy przez nas nieporzadanych odglosach fizjologicznych - widzialabys mine t. i jego siostry, ze takie cos jest mozliwe
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:38   #3592
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Sen szai

Pospalismy jeszcze 2h, ale czas wstawac i ogarniac sajgon!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:40   #3593
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wiesz, dlaczego w trojke przy stole siedzielismy? Bo mamy tylko trzy krzesla i losujemy, kto siedzi...
Wypisz-wymaluj moj tz, ale baki nie sa oznaka, ze smakuje. Juz raczej siorbanie i bekniecia. Nawet jakby nie smakowalo, tez uslyszalabys.
Jest taka herbata, ktorej co prawda w domu nie podaje, ktora jest gesta zawiesina o oczo.je.bno zielonym kolorze.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Ps. Ale juz wie, ze trzeba przeprosic przy przez nas nieporzadanych odglosach fizjologicznych - widzialabys mine t. i jego siostry, ze takie cos jest mozliwe
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:41   #3594
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42963648]Nancy, nic, no bo przecież to normalne [/QUOTE]
chodziło mi oczywiście o herbatę

Asiu mam dla Ciebie pewną propozycję...
Stary 2013-09-24, 10:41   #3595
Konto usunięte

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Meneq, wesoło macie
Stary 2013-09-24, 10:55   #3596
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

nieźle

meneq takie głupie pytanie... na co zwracać uwagę kupując zieloną herbatę? Jak ją parzyć? W czym? Bo nie ukrywam, że lubię a na pewno przyrządzam nie tak jak powinnam.
Stary 2013-09-24, 10:56   #3597
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42963791]Meneq, wesoło macie [/QUOTE]

No ba!! ;-)
Zapraszamy!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:07   #3598
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

buziaki

Oby już było coraz lepiej i więcej się takie akcje nie powtarzały

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

U nas choróbska ciąg dalszy Mi już powoli przechodzi, Michasi w sumie już przeszło, za to teraz Wiciu złapał. Wczoraj byliśmy u pani dr bo znów ma szczekający kaszel. Dostaliśmy inhalację i deflegmin i mamy obserwować czy choroba się rozwija czy nie, a jest ryzyko, że się rozwinie bo mały ma duże skłonności do zapalenia oskrzeli No ale mam nadzieję, że będzie dobrze

Zdrówka życzę
za ząbki
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 11:07   #3599
karusia_2007
Raczkowanie

Szajka polecisz jakiś fajny prezent dla 5 latki???
Stary 2013-09-24, 11:26   #3600
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Asia Jeżeli chcesz mogę Ci oddac książkę chodakowskiej..jej ćwiczenia nie są dobre na moje stawy..a na przepisach mi nie zależy książka jak nowa.

Neti jasne, ze chce ... zaraz napisze priva to sie dogadanmy ile chcesz kasiory i co do wysylki

Nancy ja nie chce zadnej diety, ja poprostu chce zaczac sie odzywiac tak jak powinnam, czyli 5 posilkow co 3 godziny, duzo wody, 0 slodyczy i w koncu wlaczyc jakis ruch w to ... na spacery z mloda wogole nie chodze, bo w wozku sie zle zachowywala a teraz w sumie to przez lenistwo, bo mi sie nie chce ... koniec z tym ... koniec jedzneia codziennie 2 slodkich buleczek, cukierkow, bulek pszennych z serem zoltym i pastami lisnera ....

Dzis zjadlam narazie na sniadanie: owsianke z 5 lyzek na mleku + 4 sliwki suszone + garsc pestek dyni + pol jablka i banan ... pycha ta owsianka, do tego 2 kawki z mlekiem ...

Pozniej planuje zjesc nektarynke ... Na obiad jajko sadzone z ziemniakami i do tego surowka z kiszonej kapusty i kefir ... pozniej garstke jakis orzechow np i na kolacje 2 kromki ciemnego pieczywa i do tego serek wiejski ze szczypiorkiem ...

Neti jaka masz propozycje ...

chce sie wazyc i mierzyc raz w tyg .. zalozylam tez zeszycik odchudzania, gdzie bede wszystko notowac ... od dzisiaj zaczynam jezdzic kolo godzinki dziennie na rowerze treningowym bo mam i służy do wieszania ubran

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-09-24 o 11:29
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości