|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Dołączam się do postu powyżej - nad tym samym się zastanawiam ![]() My wczoraj byliśmy na weselu, mimo że w poniedziałek to wszyscy goście dojechali do znajomych. Ogólnie wrażenia pozytywne tylko mega wymęczona wróciłam Dziewczyny czemu jest tak brzydko na dworze , gdzie ta piękna polska złota jesień ? Dzidzia - Wituś przekochany ! Gratuluję wam wszystkim rozpoczętych tygodni i Witam się z Leosiem w 34 tygodniu
|
|
|
|
|
#2222 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
A po 15 października to się syyyppnieeee Cytat:
![]() za 9 miesiąc!Ale super![]() Nie ma to jak "zimny łokieć" z rana Cytat:
Cytat:
![]() za 9 miesiąc już na zaś![]() ![]() Cytat:
![]() za tydzieńA ja muszę iść do dentysty okazało się że psuje mi się ząb...Ostatnio popsuty ząb miałam w podstawówce
|
|||||
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydzień![]() A u mnie dziś słoneczko świeci trzeba wyjść na dwor bo od 2 dni nosa nie wyściubiłam tak mi było zimno |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dwupaki
Wracam do Was ![]() Nie jestem w stanie Was nadrobić więc mam ogromną prośbę, czy mogłaby mi któraś w skrócie napisać co działo się na forum przez ten czas jak mnie tutaj nie było ? ![]() Już spieszę z informacją co u nas. Właściwie to nie wiem od czego zacząć... W szpitalu dni mijały baaardzo wolno, czułam się jak w więzieniu i choć miałam obok Jaśka i nie mogłam się nim nacieszyć to codziennie wieczorem wpadałam w panikę i płakałam że nie dam sobie z tym wszystkim rady... W sobotę rozkleiłam się totalnie kiedy u Jaśka pojawiły się jakieś problemy z brzuszkiem, był niespokojny, płaczliwy a ja nie mogłam patrzeć na to jak krzyczy i się pręży kiedy go boli więc płakałam razem z nim... Problemy z brzuszkiem nadal mamy, podobno to po antybiotyku który dostawał ![]() Oczywiście wczoraj po powrocie do domu zamiast odpocząć zaczęłam sprzątać i układać wszystko po swojemu . Muszę się pochwalić że moja mamcia zrobiła mi ogromny prezent i kupiła Jaśkowi łóżeczko . Teściowa bardzo mi pomaga, pierze, prasuje, opiekuje się Jaśkiem (nie raz aż za bardzo )Moja mamcia też się uparła że będzie codziennie do nas wpadać i mi pomagać. Wczoraj również szwagierka udzieliła mi kilku cennych rad. Na czwartek umówiłam się z położną i mam mnóstwo pytań i spraw do załatwienia z nią ![]() Zapomniałam napisać o Damianie... Póki co Anioł a nie mąż zajmuje się Jaśkiem żebym ja miała czas dla siebie, w nocy budził się co trochę i pytał czy ma mi pomóc, co chwilę zagląda do pokoju czy z synem wszystko w porządku... Oby mu tak zostało Przepraszam że piszę tak bez ładu i składu ale chciałabym napisać tak wiele... Chciałam jeszcze tylko dodać że pomimo tego że bywa różnie i póki co dopiero się z Jaśkiem poznajemy, to uwielbiam być matką ! |
|
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj w komentarzu na yt przeczytałam że nie prasuje się pieluszek tetrowych bo nie wchłaniają później dobrze wody....prawda to????
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja własnie wypiłam kawkę i zjadłam drugie śniadanie.. w kuchni prawie posprzątane, dokończę jak córka pójdzie spać... bo ona mi chce pomagać. wycierać szafki jeszcze owszem, ale nie przenoszenie szkła :P gratulacje za wszystkie tyg i miesiące Aaby jak zdrówko dzisiaj?? Domii super, że już w domu jesteście ![]() Dzidzia jak tam?? Mały ładnie przybiera? normalnie jestem cała zlana potem.. w ogóle nogi mi zaczynają puchnąć :/ |
|
|
|
#2227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspaniale że masz tak ogromne wsparcie ze strony obojgfa rodziców oraz męża!!To wielkie ułatwienie i odciążenie psychiczne, bo wiesz że zawsze możesz liczyć na którąś ze stron. Zyczę aby problemy z brzuszkiem przeszły jak najszybciej---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- A ja się jeszcze pytam...:CO U ANGIE??? Odezwij się do nas bardzo się martwimy
|
|
|
|
|
#2228 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brzuch mi baaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko twardnieje no chyba że się przepracuje to wtedy owszem a tak to nic się nie dzieje ![]() Cytat:
![]() ja miałam pobieraną cytologię w ciąży coś w okolicachc chyba 20 tygodnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie już drugi dzień słońce i w miarę ciepło tylko wiatr wieje ![]() Cytat:
witam się w... 35/37 tygodniu w nocy mi tak mała naciskałą na pęcherz i na coś jeszcze, nie wiem na co że jak musiałam wstać do łazienki to się nie mogłam podnieść bo mnie tak bolało i już miałam wrażenie że się zsikam zanim dojdę i to taki strasznie nie przyjemny ból był aż TŻ się obudził i pytał czy coś się dziejeczeka mnie dzisiaj prasowanie ale mi dobra sałatka wyszła ta co wczoraj robiłam dorzuciłam jeszcze ananasa i mega jest
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-24 o 10:33 |
|||||||
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Domii a Jasiek ma swój pokój?? śpisz z nim czy dochodzisz jak się obudzi?
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- no właśnie.. Angie jak tam?? |
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Domi oby małemu szybko przeszło
|
|
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj znowu pospałam
też nie mam pojęcia jak się przestawię, jak młoda się pojawi na świecie - teraz śpię codziennie do 9. Chociaż ona mnie w nocy nie budzi żadnymi ruchami, więc może śpi razem ze mną i tak jej zostanie? wiem, wiem - nadzieja matką głupich ![]() aaby, dużo zdrówka peppermint, nie jesteś sama. Ja mam podobne obawy. Jak to będzie, czy sobie poradzimy i tego innego życia. Chyba każda z pierworódek ma takie właśnie myśli. nasturcja, dobrze, że synek się ruszył. Ja dlatego też nie panikuję od razu pierwszego dnia jak się MNIEJ rusza młoda. Dzieci też mają leniwe dni. Co innego gdyby W OGÓLE się nie ruszały... Moja znowu ostatnio szaleje prawie całymi dniami. W weekend byliśmy u babci mojego męża w szpitalu i znowu głupia gatka się wywiązała. Kurcze powiem Wam, że rodzice i dziadki to już sami czasami nie pamiętają jak to było jak u nich się dzieci pojawiały. Bo u nas to wszyscy zgodnie myślą, że ja po porodzie to pójdę z córką do moich rodziców mieszkać, a mąż będzie sobie mieszkał wtedy sam we Wrocławiu (bo ja chcę rodzić w rodzinnym mieście - ok.70 km od Wrocławia) i będzie nas odwiedzał... A ja w ogóle tego nawet pod uwagę nie biorę. Od razu ze szpitala jedziemy razem z mężem do Wrocławia i sami sobie, we własnym mieszkaniu musimy to życie zacząć układać. Poza tym nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby mąż nie mógł być w pierwszych dniach życia córki razem z nami. Jak babcia to usłyszała, to od razu: a jak to, a to kiedy my zobaczymy prawnuczkę itd. Nie chcieliśmy babci robić przykrości z racji jej pobytu w szpitalu, ale no trudno - nie będziemy naszego rodzinnego życia układać pod resztę rodziny. Pewnie będzie wtedy obraza majestatu, że robimy po swojemu ![]() Ale, ale! No właśnie dostałam od Angie smsa krótkiego. Tylko tyle, że szyjka krótka na 1 cm i jest decyzja lekarzy, że zostaje w szpitalu do końca ciąży.Pytała się co u nas i przesyła pozdrowienia
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-24 o 10:50 |
|
|
|
#2232 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża że się tak super spisuje.Jasiu ma swój pokój i wstajesz do niego w nocy czy ma łóżeczko u Was??? Oby problemy brzuszkowe poszły sobie szybko precz. A jak z karmieniem? Radzicie sobie ładnie?? Cytat:
Co do wstawania w nocy to chyba dzisiaj nasze dzieciaczki się jakoś zmówiły, ja chyba z 5 razy wstawałam, a jak szłam do łazienki to myślałam że się po drodze zesikam tak mała naciskała. Coś dzisiaj była niespokojna noc dla maluchów chyba
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Cytat:
![]() A dzisiejszej nocy akurat spaliśmy we 3 ![]() A oto jego kącik Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:47 |
|
|
|
|
#2234 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień![]() Cytat:
brawa dla was, dobrze że jest wszystko w porządku, kaś rośnie i będzie coraz lepiej pamiętaj że rodzimy tego samego dnia |
|||
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Domi super!!!
ja siedzę w domku z synkiem. zaraz wyjdziemy się trochę przewietrzyć to ja skoszę trawę przy okazji. zatrzymam go jeszcze w domku do końca tyg. żeby wydobrzał |
|
|
|
#2236 | ||||||
|
Rozeznanie
|
![]() za 9 miesiąc!! Cytat:
![]() Cytat:
a mnie trafia Cytat:
![]() i dawaj tego dżemora!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień!! Cytat:
Zdrówka dla Jasiowego brzuszka Witam serdecznie Ale mnie TŻ wczoraj zezłościł. Dzwonił ok 18, że o 20 będzie w domu, że rozładowuje mu się telefon itd..A pojechał wczoraj do pracy popsutym samochodem. Czekam, czekam, czekam.. a jego nie ma. 22.30, ten łaskawie wrócił, zadowolony jakby nigdy nic. Pytam się go gdzie był, bo ja tutaj już czarne scenariusze, auto zepsute, telefon wyłączony, a ten wraca 3 godziny później niż miał Nie odzywam się do niego, w Aż z tych nerwów przespałam całą noc bez wstawania Spadam do mieszkanka ogarnąć kaloryfery, bo sąsiadka pisała sms, że zaczęli grzać i komuś z sąsiadów zaczęła się woda lać więc muszę sprawdzić czy mi moich pięknych paneli nie zalewa Miłego dnia brzuchatki!!
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas używamy tych kapturków na piersi, bo to nam ułatwia "współpracę"
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-24 o 10:53 |
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Heja z rana
Ja juz pośniadanku dawno temu,nasza lodówwka balkonowa jest the best! ![]() Nawet się wyspałam ![]() U nas kaloryferki cieplutki,od razu przyjemniej się zrobiło. Katar nie odpuszcza ![]() Cytat:
Jednym słowem leżenie Ci nie służy
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się doczekać nie mogę maluszka ![]() kącik fajny |
|
|
|
|
#2240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz mi, Jaśko śpi w rożku ? bo ja się cały czas zastanawiam w czym Leo będzie spał Uściski mocne dla Was ! ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Gratuluje wszystkim rozpoczęcia kolejnych tygodni!!! U nas dzisiaj rozpoczęty 34 tc. Domi super,że już jesteście z Jaśkiem w domku Brawa dla Damiana![]() aaby dużo zdrówka!!! A ja wczoraj miałam ciężki dzień,zawiozłam Lilkę do babci,bo czułam się bardzo źle.Dzisiaj Lilka poszła na noc do drugiej babci i jest tam,aż tż wróci z pracy.Ja mam nakaz leżenia i odpoczywania,bo brzuch mi się baaaardzo obniżył,mama bóle brzucha,lekkie skurcze,synek mi naciska na pęcherz tak,że wczoraj 2 razy się z bólu popłakałam Jakoś musze dac radę go donosić,bo to dopiero 34 tc.A z absorbującą 2,5 latką w domu odpoczywanie i leżenie jest baaaardzo trubne.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmierzyłam się w pepku i mam 103 cm, chyba przestaję mi brzuszek rosnąć
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zdania że wiedziałam od początku na co się decyduje i choć wiem że nie będzie łatwo to trzeba to wszystko przetrwać . Nawet przez ten tydzień przyzwyczaiłam się do spania po 2-3 godziny W nocy choć usypiałam na siedząco to patrzyłam na Jaśka i wiedziałam że te zarwane nocki kiedyś mi wynagrodzi, już wynagradza tym że jest bo życia bez niego sobie nie wyobrażam ! Tak Jaśko śpi w rożku Na sobie ma bluzeczkę i kaftanik i nóżki zawinięte w pieluszkę żeby mu za chłodno nie było i jest mu tak najwidoczniej baaardzo wygodnie bo się nie oburza a mi łatwiej się dostać do jego pampersa - teraz podczas rewolucji brzuszkowej szczególnie
|
|
|
|
|
#2244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze poczekaj! ![]() Cytat:
Też tak czasami odczuwam- co my "zmajstrowaliśmy " ![]() Ale szybko się do porządku doprowadzam Cytat:
Jeszcze gorzej wychodzi niż rozmowa vis a vis.Podziwiam że potrafisz być opanowana . Cytat:
za tydzień
|
||||
|
|
|
#2245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Titek rano coś sobie coś tam puknął łapką w dole a teraz cisza znowu... Cytat:
![]() Mnie też to martwi troszeczkę bo ja śpioch jestem ![]() Cytat:
Myślałam że sam ochraniacz wystarczy Co do opanowania to mój mężul jest w tym mistrzem, to ja jestem nieokiełznaną, roztrzepana jędzą Chociaż potrafię zachować zimną krew i mam nadzieję nie spanikuję jak się poród zacznie tylko grzecznie przeczekam w domku jak najdłużęj i dopiero pojadę do szpitala. |
|||
|
|
|
#2246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzieńciekawe po kim mały ma taki charakterek ![]() Cytat:
![]() ja mam za sobą pół nocy nieprzespane, mały się wiercił tak że nie mogłam spać, trochę odespałam rano no ale cóż trzeba się przyzwyczajać ![]() aaaa śniło mi się że Trele urodziła
|
||
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja.
Domi Jasiu śliczny, aż się ciepło na sercu robi kiedy widzi się takiego groszka ![]() Gratuluję postawy rodziny. A ja prawdopodobnie mam zapalenie krtani, już dzisiaj prawie nie mówię.. Próbuję leczenia sposobami domowymi ale jak na złość niewiele w domu mam a wczoraj mój TŻ złapał kapcia i nasze auto stoi unieruchomione. A najbliższy sklep 6 km dalej . Mam nadzieję że zrobi auto do południa i będę mogła się zaopatrzyć w cytryny i czosnek bo tego brak.Poza tym w sobotę przeprowadzka i mam nadzieję że mi przejdzie bo jak narazie to czuję się okropnie. |
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję kącika, pięknie to wygląda, maluszek jest jak kruszynka wspaniały. Rewelacyjnie, że masz pomoc i wsparcie i BRAWA DLA DANIELA!!!!!!!!!!!!!!!Jes t genialny!!!!!!!!!!!!!
Kyte co do pieluch, to nie jest prawda, ponieważ te pieluchy po praniu trzeba wyprasować, bo strasznie się gniotą a takie pogniecione mogą być niewygodne dla dziecka i w ogóle nie ma problemu z wchłanianiem. Przynajmniej ja nie miałam a używane były przy dzieciakach moich sióstr. |
|
|
|
#2249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie jak ze spaniem w nocy?? Budzi się tylko na cycusia czy ogólnie ciekawy życia nocnego??
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Domii tak wspaniale się patrzy na Waszego cudownego okruszka
Ach pisz tak więcej ![]() Angie trzymajcie się tam w tym szpitalu, my wciąż jesteśmy z Wami i trzymam kciuki! Będzie dobrze!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Wspaniale że masz tak ogromne wsparcie ze strony obojgfa rodziców oraz męża!!To wielkie ułatwienie i odciążenie psychiczne, bo wiesz że zawsze możesz liczyć na którąś ze stron. Zyczę aby problemy z brzuszkiem przeszły jak najszybciej

a mnie trafia

Będzie dobrze!