|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
![]() Ależ się dzisiaj wyspalam! Poza obowiązkową pobudką na siku koło 3h spalam jak zabita do 9h30. A obudziłam sie tylko dlatego, ze listonosz zadzwonił do drzwi ![]() - 15 pajacykow (w tym 1 welurowe) - 7 polspiochow - 3 pary spodenek bawelnianych - 7 sliniaczkow - 14 czapeczek, w tym 3 cieplejsze (chociaż taka ilosc chyba jest nie do przerobienia ![]() - 4 pary skarpetek - 1 niedrapki - 1 body bez rękawow Wszystko oczywiscie używane, ale w bardzo dobrym stanie. Wróciłam ze spaceru z psem i siadam do śniadania - z okazji późnej pobudki bedą buchty, ktore miały byc wczoraj na obiad ![]()
#2522 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
właśnie oglądam dzień dobry tvn i jest kobieta bez rąk, zostały jej tylko kikuty do łokcia (mistrzyni olimpijska) która opowiada jak została matką i jak sobie daje rady z małym dzieckiem. no jestem pełna podziwu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Ja czekam na kosz mojżesza ![]() ![]()
![]() |
#2524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Od razu sie wytlumacze, ze nigdy nie mialam do czynienia z noworodkiem, moje bliskie kolezanki ni maja jeszcze dzieci i jestem zielona w tych tematach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to zdecydowanie musi zależeć od prowadzącego- nam ten od smoczków opowiadał też o swoich dzieciach (albo dziecku, nie pamiętam, ale kilka krótkich historii zdążył wtrącić) i o wcześniaczkach trochę (mają taakie malutkie smoczki i u nich naprawdę ważne jest, żeby się nauczyły wszystkiego, czego nie zdążyły w brzuszku) ja z szukaniem takich informacji poczekam do SR (będę miała od polowy października do połowy listopada) i wtedy dopiero mam zamiar zacząć coś zbierać/kupować, więc dla mnie to wszystko była nowość (no ale i dlatego się zdecydowałam tam pójść) i też wychodzę z założenia, że skoro ktoś funduje takie imprezy to ma prawo mi coś proponować, byle nie wciskał. tak naprawdę było tylko jedno stoisko, gdzie można było coś kupić (te smoczki właśnie) ale się o tym dowiedziałam dopiero na koniec ![]() i zapomniałam- dobrym pomysłem była woda i ciasteczka dla wszystkich, bo nie wiem, jakbym tam wytrzymała ![]()
![]() |
#2526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zajrzę też sobie do mamuś wrześniowo-październikowych, dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do artykułu, to to jest straszne, zresztą mnie przeraża jak czasem ludzie uważają, że nawet jak się nie pomalujesz to na pewno jest coś z tobą nie tak, bo trzeba dbać o siebie tak, żeby zawsze wyglądać jak z okładki. i nieważne, że modelki z okładki wyglądają tak przez parę minut...
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-09-24 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na Inflanckiej rodziła moja koleżanka i podobno dość spoko (żadnej traumy nie przeżyła) ale musiała mieć cesarkę, więc to też trochę inna bajka
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Zadomowienie
|
Amberella poczytałam sobie trochę ten blog polecony przez Ciebie. I dzięki Ci dobra kobieto za tego linka!
Choć opis cc postawił mi włosy dęba, baby blues szpitalny też, to pocieszam się, że skoro położna, która miała świadomość tego co się dzieje tak reaguje, to ja też mam prawo trochę pohisteryzować. A czy Was też tak bardzo przeraża pobyt w szpitalu po porodzie? ja nie wiem dlaczego, ale tak się boje zostania samej, obolałej w obcym miejscu bez Tżta i z dzieciaczkiem, że szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-09-24 o 10:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Bardzo! Juz zapowiedziałam mojej rodzinie, ze jesli wszystko bedzie w porzadku, to 24h po porodzie wychodzę do domu.
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem za tym, żeby każda, która taką listę zrobiła chyba lolita też jesli em ma się zgodzi to umieścić na początku wątku - bo one przepadają później a z chęcią bym sobie zerknęła - i myślę, że każda z nas, bo te listy się trochę różnią a zawsze lepiej mieć wybór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() uwaga- z córki zrobił się SYNUŚ!!!! ![]() Mój mąż przeszczęśliwy a mi trochę smutno było przez chwilę że jednak nie córeczka ale przeszło mi ![]() Badanie super dokładne, wszystko pani doktor pokazała, objaśniła i wytłumaczyła. Dzidziś waży 448 g wszystkie pomiary i parametry w porządku i idealnie mieści się w środku norm ![]() Dostałam 12 zdjęć i płytkę a co najlepsze nic nie płaciłam bo USG 4D mam w pakiecie abonamentowym ![]() A więc Dziewczynki oto Adaś- nasz synek ![]() na ostatnim zdjęciu- fotka nóg- jakie on ma wielkie stopy ![]()
#2538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super- gratuluję i ciesze się, że wszystko z dzieciaczkiem OK ![]()
![]() |
#2540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Rozeznanie
|
Magnusia!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do tego artykuły "śmierć kobiety" to ja akurat się zgadzam z niektórymi wnioskami autorki. Co do wyglądu to różnie może być, wygląd nie jest najważniejszy a zapuszczenie nie zawsze oznacza lenistwa ale najczęściej zmęczenia, bezsilności, braku pieniędzy i pomocy innych (np tatusia dziecka). Poza tym są różne sytuacje.... jako dziecko leżałam czasami w szpitalu i uwierzcie, że byłam w lepszym stanie psychicznym jak widziałam swoją mamę dobrze ubraną, uczesaną i uśmiechnięta, bo dziecko wyczuwa WSZYTSKO, nie martwiłam się wtedy niż gdy widziałam ją zmęczoną, zamyśloną, z podkrązonymi oczami, smutną i byle jak ubraną. OD RAZU przeczuwałam że wyniki są złe, że pewnie się martwi i sama się zamartwiałam a byłam dzieckiem!!! A takich matek widywałam mnóstwo, najczęściej same, bo nikt im nie pomagał, wcale się nie dziwię że nie mają siły nawet się wykąpać czy przebrać. Dlatego nie oceniam po wyglądzie, nie jestem za kultem ciała, ale jestem zdania, że szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko. A co do zmiany w charakterze to wiem o co chodzi autorce, bo sama się z tym spotkałam i nawet boję się, że będę taka sama. Z niektórymi kobietami, które znałam lub znam po urodzeniu dziecka i wychowaniu nie dało się o niczym innym porozmawiać. Bezdzietne traktowały jak niższą kategorię. To były najczęściej młode matki albo po pierwszym dziecku, miałam nieraz wrażenie że ich całe życie kręci się tylko wokół dziecka. magnusia, Negrid gratuluję udanych wizyt! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-24 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zadomowienie
|
U nas wychodzi się w trzeciej dobie. I to ma sens bo najczęściej w trzeciej dobie ujawnia sie żółtaczka. Jesli przekroczy norme to maluch musi byc naświetlany i zostaje się w szpitalu. I teraz uwaga...jak wyjdziesz do domu i maluch w domu dostanie żółtaczki będzie musiał wrócić do szpitala, ale już nie będzie tak komfortowo że będziesz sobie z nim leżeć, bo przyjety jest noworodek, a mama może co najwyzej sobie na krzesełecku siedzieć, bądź karimacie poleżeć, chyba że niektóre szpitale maja możliwość wykupienia sobie miejscówki. Ale generalnie proponuję jednak wytrzymać te trzy doby. Połozne w tym czasie zawsze mogą pomóc np w dostawieniu do piersi, dzieciatko ma robione różne badania i w ogóle uważam ze te trzy dni są bardzo pomocne dla świeżo upieczonej mamy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Adaś śliczny, ale tymi stopami to mnie rozwaliłaś ![]() ![]() Dzieki dziewczyny za info o butelkach, tak czytalam,ze przy karmieniu mm trzeba dawac dziecku wode ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2547 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2549 |
Zadomowienie
|
U mnie poród to też była pierwsza wizyta w szpitalu. I najbardziej sie bałam tego co zwykle czyli wbijania w zyłe i wenflonów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślicznego masz synka ![]() A w którym tyg Ci powiedzieli ze to dziewczynka? Bo już mam mętlik w głowie czy ta moja 80% towa Lenka w 21 tyg okreslona nie zmieni się w Gabrysia w piątek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.