|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() na kiedy masz termin?? ja sie tez tego boje, ale ty jednak bedziesz miala podwojnie tyle roboty Nie martw sie, maly ma jeszcze czas to zrozumiec ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Moja córeczka nie może się doczekać rodzeństwa. Ma 4 lata i baaardzo chce dzidziusia. Trwa w podekscytowaniu, odkąd pokazałam jej test z dwoma kreseczkami i wytłumaczyłam co to znaczy. Mimo to też się obawiam, jak to będzie, czy nie rozczaruje sie keidy dziecko juz będzie na swiecie i to będzie jednak "coś wiecej" niż mięciutka słodziutka maskotka do przytulania
![]() Wymyśla imiona i mówi do mojego brzucha, żeby szybko się urodziło i ciągle snuje plany, jak to ona będzie się dzidziusiem opiekować ![]() Uwielbia oglądać zdjęcia z USG (ostatnie z 9 tygodnia, prawie nic nie widać) i wypytuje ciągle, jaki jest teraz dzidziuś na wielkość, czy już ma rączki, oczka itp... Wszystko jednak okaże się "w praniu". Ja jestem jedynaczką, wcale nie cieszę się z tego powodu. Wczoraj byłam umówiona na USG genetyczne - 1 dzień 12 tygodnia, ale sie nie udało. Mam silne tyłozgięcie i dzidziuś się wcisnął w najdalszy możliwy zakamarek. Nawet nie wiedziałam że to możliwe, ze takie dziecko może się nie pozwolić zbadać i już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | ||||
Zadomowienie
|
side85 gratuluję udanej wizyty i małej/małego łobuza
![]() Cytat:
![]() W pierwszej wersji założenie było takie żeby kupować wyprawkę w kolorze neutralnym, żeby kiedyś dla kolejnego dzieciątka było ![]() ![]() ![]() co do kombinezonu masz rację ![]() ![]() Co do wózka, to nie taka prosta sprawa ![]() http://allegro.pl/wozek-quinny-moodd...545672754.html ale on chyba takiego śpiworka nie ma, tylko zapinaną gondolkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do wózka, któraś z Was wczoraj pisała, że na zimę taka cięższa spacerówka (od wózka wielofunkcyjnego) będzie ok, też tak uważam dlatego prawdopodobnie zdecydujemy się na wózek 3w1 ![]() ![]() ![]() http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-Loz...0-p-14832.html Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#574 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#575 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą apropo tego, że to ojciec idzie rejestrować malucha, mam taką historię w rodzinie, mój dziadek, chyba opijał urodzenie syna dość mocno, bo poszedł do urzędu i zamiast Krzysztof nadał mu imię Krystian, nie mając o tym pojęcia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#577 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do nutralnych ciuszkow, to tez mialam takie plany, a jak sie juz okazalo ze bedzie dziewczynka i widzialam te przesliczne sukieneczki to plany spelzly na panewce ![]() Ja sie tam ciesze, ze u nas facet nie musi dziecka isc meldowac, tylko wszystko idzie automatycznie przez szpital, ktory wysyla wszystkie papiery do urzedu Moje ciotki juz mialy takie przypadki, ze facet szedl jeszcze podchmielony dziecko rejestrowac i zamiast Marcina wyszedl Leszek ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-09-24 o 12:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mona nie wiem czy brzozowe jest wytrzymalsze, trzeba by jakiegoś stolarza zapytać ![]() Ja mam dwóch braci, różnica między nami jest mała, starszy -rok, młodszy 2 lata i całe dzieciństwo z przerwami darliśmy koty. Dopiero teraz na stare lata się dogadujemy, także nie martwicie się dziewczyny na zapas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Na pewno będzie dziewczynka. Trzymam za to kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a historie z tatusiami którzy pomylili imię dziecka przy rejestracji uwielbiam ![]() ![]() asienka - co do wózka, cena rzeczywiście ![]() ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-09-24 o 12:23 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cześć
![]() Cytat:
![]() rozmawiałyście o różnicy wieku między dziećmi, wydaje mi się że zawsze pierwsze dziecko będzie się czuło chociaż trochę odrzucone, no bo zawsze było samo, cała uwaga rodziców była skupiona tylko na nim. Moja siostra ma 2 letniego chłopca i 2 tyg temu urodził się kolejny maluch, też synek, i ten starszy takie histerie odstawia że szkoda gadać, ale moja siostra z mężem naprawdę się starszym zajmują, poświęcają mu czas, bawią się z nim, ale jak tylko siostra karmi małego piersią to starszy od razu w ryk, albo szwagier weźmie małego na ręce to ciągnie go za nogawki, ale myślę że to jest kwestia czasu i prędzej czy później przyzwyczai się do malucha, z większą różnicą wieku jest o tyle dobrze że jeśli starsze zaakceptuje nowego członka rodziny to wtedy ma się z jego strony dużą pomoc, ale też nie należy przesadzać w tą stronę, że 15-letnia dziewczyna/chłopak nie może wyjść do znajomych tylko musi zajmować się młodszym bratem ![]() Było o TŻtach, najpierw u nas było tak, że po slubie jako osoba bezrobotna sama zajmowałam się domem, gdy zaczęłam pracować wymuszałam na TŻcie pomoc w obowiązkach domowych, na poczatku w weekendy, bo w tygodniu pracował po 12 h więc nie miałam sumienia go męczyć, jak zmienił pracę to pomaga mi więcej, także u nas nie ma problemu z podziałem obowiązków. ale z kolei moja siostra naucyzła męża że sama wszytsko najlepiej robi, więc teraz mając dwójkę dzieciaczków i dom na głowie nie ma dla siebie czasu. także jeśli mój TŻ nie kwapiłby się do pomocy, po pracy położyłabym się do łóżka, nie ugotowała obiadu, nie wyprała i nie wyprasowała i niech sobie chłopina radzi sam, może się nauczy ![]() No i mój TŻ wyjeżdża na 9 miesięcy, będzie wracał na weekendy, ale troszkę mi smutno bo może go nie być przy porodzie, i potem przez 3 miesiace będę z malcem sama, no ale jakoś sobie na pewno poradzimy sami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj masz artykuł na ten temat: http://www.sosrodzice.pl/rejestracja-noworodka-i-inne-formalnosci-po-porodzie/
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-09-24 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
"mów mi dobrze albo nie mów nic" Edytowane przez izabla Czas edycji: 2013-09-24 o 12:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do wieku rodzeństwa, to się nie przewidzi jak będzie. Mój przykład. Brat 7 lat młodszy. Nie byłam o niego zazdrosna, rodzice mi nawet nie tłumaczyli, że będą się mną mniej zajmować. Miałam 7 lat. Swoje koleżanki. Wychodziłam z domu i latałam z koleżankami po drzewach, więc raczej mnie mało obchodziło, że rodzice się mną nie zajmują, nie potrzebowałam ich ![]() ![]() ![]() Siostra starsza o 7 lat. Żyłyśmy w zgodzie i żyjemy w zgodzie do dziś ![]() I teraz gwóźdź programu. Siostra 11 miesięcy starsza i jeszcze w tym samym roku urodzona ![]() ![]() ![]() ![]() Także tu nie chodzi o wiek, ale o charaktery ![]()
![]() |
#586 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ale dużo piszecie, godzinę czytałam, żeby nadrobić
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro jadę do szpitala i jeszcze jutro lub w środę będą robić mi amniopunkcję. Oby tam było WiFi, bo się zanudzę ![]() Trzymajcie za mnie kciuki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koziemleko :już zaczynam ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-09-24 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Raczkowanie
|
koziemleko trzymam kciuki najmocniej jak tylko się da.. wiem co czujesz bo sama rozważałam amniopunkcję, ale na szczęście okazała się zbędna., musi być dobrze, nie ma innej opcji!
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam właśnie, że imię można zmienić do 6 miesięcy ![]() ![]() Będę trzymała kciuki ![]() ![]()
![]() |
#591 |
Moderator
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Koziemleko:
![]() Ale na Wi-fi bym nie liczyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za ciepłe przyjęcie
![]() Piszecie o wózkach, ja maniaczka wózków mam teraz ograniczone pole manewru, przy pierwszym miałam ich 5 ![]() Wyprawki jeszcze nie mam, wszytkie te małe ciuszki po starszym pooddawałam i nie wróciły do mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak przeszłaś I trymestr? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zachwalacie te pasy, a u mnie w mieście netto chyba nie ma. Pewnie jak mi coś urośnie to będę musiała kupić. Choć moja szwagierka miała ogromny brzuch - ona sama raczej z tych drobnych, brzuszek jej wyskoczył w 4, a w 6 ludzie jej pytali czy ma rodzić na dniach ![]() Dawno żadnych brzuszków nie wrzucałyście, Mamy ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Przyczajenie
|
Ja za 2 h mam druga wizyte u dentysty...nie wiem jak to zniose,ostatnio malo sie nie poryczalam na fotelu i to ze znieczuleniem....
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Oj byłabym bardzo zła gdyby TŻ zarejestrował w USC inne imię dla dziecka niż ustaliliśmy
![]() Uświadomiłam sobie, że trzeba się wziąć za porządne oszczędzanie, mamy oczywiście kasę na koncie oszczędnościowym, ale to kasa nie do ruszenia, bo chcemy kiedyś tam kupić większe mieszkanie lub domek, bo na naszych 38 m2 długo nie pociągniemy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- no niby mam, ale każdy mam swoje życie, pracę i obowiązki, wiem że będą mnie odwiedzać i pomagać w miarę swoich mozliwości więc o to się nie martwię, martwię się tym że TŻta nie będzie w pierwszych dniach zycia maleństwa, a przez 3 miesiaće dziecko się zmienia, ale będzie wpadał mam nadzieję że co 1-2 tygodnie więc jakoś damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj stwierdziłam, że nie mam dużego brzuch ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też muszę się umówić, a jakoś ciągle mi nie po drodze ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zadomowienie
|
Czemu strach ze znieczuleniem? Przecież na pewno dentysta daje Ci takie dozwolone w naszym stanie
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- A, i, Ela, mnie też rozpruło jak przewidywałam. Trzy nowe kreski na udkach mam. A Tobie gdzie wylazło? |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
Większym niebezpieczeństwem dla dziecka jest stan zapalny, próchnica niż znieczulenie
![]() Ja w 6 tygodniu musiałam wyrwać zęba ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.