|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
A co mi tam, macie jeszcze dwa
![]() Teraz Was zamęczę Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:37 |
|
|
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
domii- jak macie cieplo w domu? Te czapeczke to lepiej zdjac, tym bardziej, ze maly zawiniety w rozek. Lepiej malego nie przegrzewac. Sliczny jest'!
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2374 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pokaże mężowi jak wróci Cytat:
![]() A kombinezony trzymam w szafie, bo też mam ich strasznie dużo. Ostatnio koleżanka była w lumpku i dzwoni jaki to piękny kombinezon ma zamiar mi kupić. Była lekko zawiedziona jak powiedziałam jej ile już mam ![]() Cytat:
za wagę i za ułożenie malutkiej
|
||||
|
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaaaaaki on śliczny i w cale nie widać że malutki taki bardzo, chyba dobrze przybiera na wadze
a to co wskazane i zakazane to w wolnej chwili możesz wrzucić
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ten i ten pięknie pachnie ,nawet nie wiem czy nie tak samo ![]() Cytat:
![]() Trele słyszałam jeszcze o ostrych przyprawach,spróbuj podobno działają na wywołanie ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Ostatnio pobierała ginka mojej przyjaciółce właśnie z pochwy. |
||
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę mrozić surowe bo boję sie że takie ugotowane i póżniej zamrożone i znowu wyjęte i podgotowane się rozwalą. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- A nie rozwalają się? |
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
ależ to nie są głupoty
![]() nie no, ciekawa jestem jak księżyc mi wpadnie w dzień narodzin Gabriela, bo wplyw na zodiakalny charakter ma przeogromny. Ja mam w raku księżyc a słonce w strzelcu. Zawsze mnie ciągnie w świat, ale ciężko mi się po tym świecie poruszać, bo serce w domu zostawiłam i zawsze tęsknie nostalgicznie, ach
|
#2381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słodko sobie śpi ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- |
|||
|
|
|
#2382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mi na paciorkowca położna mówiła że będą z pochwy tylko pobierać
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dieta matek karmiących:
Dozwolone: Pieczywo - pszenne, jasne, bułki razowe Kasze - manna, krakowska, kukurydziana, ryż, jęczmienna, drobne Mięso i drób - królik, indyk, kurczak gotowany i pieczony w folii, chude: cielęcina, wołowina Wędliny - chuda szynka wieprzowa, wołowa, polędwica, parówka Masło - świeże Śmietana - słodka Warzywa i owoce - zielona sałata, szpinak, marchew, pietruszka, dynia, koper, buraki, jabłka, maliny Cukier i słodycze - cukier, miód, galaretki owocowe Przyprawy - liść laurowy, cynamon, wanilia Napoje - herbata, bawarka, kawa zbożowa z mlekiem, napary z ziół Zupy i sosy - łagodne, na wywarze z chudego mięsa lub włoszczyzny Mleko, sery i jaja - kefir, jogurt świeży, niekwaśny, homogenizowany, biały , jajka na miękko Ryby - chude: dorsz, karp, karaś Zabronione: Pieczywo - świeże, żytnie, niedopieczone Mięso i drób - Wieprzowe, baranie, kaczki, dziczyzna: tłuste, smażone Wędliny - pozostałe wędliny, konserwy Masło - solone, zjełczałe śmietana - kwaśna, tłusta Warzywa i owoce - groch, fasola, bób, kapusta, ogórki, cebula, por, grzyby, gruszki, śliwki, morele, owoce cytrusowe (banany, pomarańcze, mandarynki) Cukier i słodycze - czekolada Przyprawy - ostre: ocet, pieprz, papryka, musztarda Napoje - alkoholowe, gazowane, kawa, kakao Zupy i sosy - tłuste, ostre, zaprawiane zasmażkami i śmietaną Mleko, sery i jaja - żółte, topione, jaja na twardo, smażone Ryby - tłuste, smażone, solone ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- A ja wcinam właśnie ananasa i przegryzam śliwkami, połączenie zabójcze
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z Majeczką w 33 tc
Z tej okazji moje dziecko postanowiło podnieść mi ciśnienie Na porannym ktg przez chwilę uciekło tętno małej, bo się wierciła, jak powróciło to się rozkręcało od 60 w górę. Zleciały się połżne i lekarz i wysłali mnie na porodówkę do monitorowania Oczywiście tam wszystko ok ale table mogą mi dać dopiero koło 18, bo niby można 2 paracetamole co 6h. Pogoda też się zmieniła, to może od tego mnie łeb ćmi ![]() Teraz postaram się nadrobić
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie miałam pobierane z pipki na paciorkowca, miałam biocenozę pochwy czyli badanie czystości pipki teraz mam skierowanie na następną biocenozę i oddzielnie na na wymaz na paciorkowca---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
też jestem za wrzuceniem tego na pierwszą stronę!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze fałszywy alarm![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
łoooo ta dieta to masakra. żeby nie było - lubie to wszystko, ale w połączeniach z zakazanym.... hm. trudno.
ile zamierzacie karmić piersią? ja to bym chciała tak z kilka miesięcy... pogoda wspaniała a ja dzisiaj nic nie zrobiłam. pranie się piętrzy, prysznic czeka, jestem po prostu beznadziejna. chyba sobie dziś wyjatkowo kawe zrobie... może postawi mnie troche na nogi...
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
I jestem złaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Na swoja uczelnie, zawsze indeksy oddawało się do połowy października, w tym roku zero inf. i trzeba oddać do końca września;/ ja nie mam 4 wpisów i teraz codziennie do Krakowa muszę jeździć i czekać na konsultacje
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2390 |
|
Wtajemniczenie
|
Domii-sprawdzaj pomiedzy lopatkami, na karczku cieplo ciala.Raczki i stopki moga byc chlodne i o niczym nie swiadcza.
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak gdzieś do roku, roku z kawałkiem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
łooo ludzie, tata przyszedł i niestety wlecze się za nim jego ukochana kobieta
![]() to mam kawe z głowy, a właśnie zbierałam swoje zwłoki do kuchni. wiem jedno. każdy nowy dzień w moim nowym domu będę celebrować codziennie... jak ja mam dość mieszkania tutaj, gdzie aktualnie mieszkam z tż. Już slysze wtrącanie się w wychowywanie dziecka. Jedyna osoba jaką zakceptuje z pomocą to rodzina tż i mój tata tutaj...
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja próbuję się dodzwonić do szpitala żeby sie umówić na to KTG i ciągle zajęte
|
#2394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle w szpitalu odniosłam wrażenie że ludzie chcą mi dogryźć Ja tu taką dietę za☠☠☠istą mam a Ci mi przynosili banany, nektarynki, czekolady, soki owocowe, nawet kinder niespodziankę dostałam ![]() Cytat:
A mały jak się urodził ważył 2250g teraz waży 2270g lekarze mówili że bardzo ładnie przybiera na wadze, ja tam się nie znam
|
|||
|
|
|
#2396 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla męża. Kurcze żeby mój wykazał się taką inicjatywą choć raz Zostało mu mało czasu, ale nadal czekam cierpliwie. Złość we mnie wzbiera coraz większa, bo jak narazie wszystko kupiłam, zaplanowałam itp. tylko i wyłącznie ja, a wydaje mi się, że to jednak nasze, a nie tylko moje dziecko! On ogólnie nie ma pojęcia o niczym, ale żyje sobie szczęśliwie, bo wie, że ja wszystko wyczytam, zorganizuje, zaplanuje. Jak mnie to wkurza strasznie!Domi fajnie, że tak dobrze sobie radzicie i że tyle pomocy macie z każdej strony, choć z czasem może zacząć Wam to przeszkadzać dla Ciebie i dla męża za ogół Cytat:
Przyszła mi paka od tego feralnego sprzedawcy łóżeczek. Podobno przysłali wszystko, tylko łóżeczko maja dosłać. Idę otwierać i mam nadzieje, że wrócę tu zadowolona
|
||||||
|
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
domii- niedrapki zakladaj jezeli juz maly raczkami duzo macha i sie drapie po buzi. Temperature dziecka mierzy sie nie na raczkach a wlasnie na karczku.Jak jest cieply, to nie potrzebujesz mu niczego zakladac.
Jaka macie temperature w domu? https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,5361.html Ladnie przybiera.Wiele dzieci traci do 10 % poczatkowej wagi.Moj np. urodzil sie 3360 a przez 4 dni stracil do 3 kg.Dopiero potem zaczal tyc.Ale moj mial zoltaczke i nie chcial jesc. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-24 o 17:38 |
|
|
|
#2398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, co ja będę jadła...A piersią zamierzam karmić tak trochę ponad pół roku, może 8 miesięcy, chciałabym jakoś w wakacje odstawić, żeby się piwa do grilla napić
|
|
#2399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do mrożenia ja ostatnio mroziłam już ugotowane, po wyjeciu tylko przygrzać Cytat:
Cytat:
no piękny ja już chce taką kruszynkę obok siebie mieć, niech będzie grudzień
|
||||
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o opis Domi dot. opieki w szpitalach, to ja zdaję sobie z tego sprawę. Z drugiej strony na pewno jeśli się pójdzie i poprosi o pomoc, to przyjdą i pokażą. Natomiast w kwestiach opieki to raczej na SR uczą... w szpitalach zakładają, że umiesz. Czasem są panie od laktacji ale to też zależy od szpitala.
Jak pamiętam swój pobyt w szpitalu, to jak zapytałam czy poprosiłam o pomoc to nie było problemu ale same z inicjatywą nie wychodziły. W sumie, to im się nie dziwię, bo mają dużo pracy chociaż odrobina empatii by się przydała... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

za wagę i za ułożenie malutkiej 

Na szczescie juz na nia nie trafilam - mam nadzieje ze porodu nie bedzie odbierala 

Któraś z Was pisała tutaj coś o frytkach, ślina mi aż do kostek sięgnęła kiedy to przeczytałam
Tak wiele bym zjadła ale niestety niewiele mogę 

Na porannym ktg przez chwilę uciekło tętno małej, bo się wierciła, jak powróciło to się rozkręcało od 60 w górę. Zleciały się połżne i lekarz i wysłali mnie na porodówkę do monitorowania
ale table mogą mi dać dopiero koło 18, bo niby można 2 paracetamole co 6h. Pogoda też się zmieniła, to może od tego mnie łeb ćmi
Zostało mu mało czasu, ale nadal czekam cierpliwie. Złość we mnie wzbiera coraz większa, bo jak narazie wszystko kupiłam, zaplanowałam itp. tylko i wyłącznie ja, a wydaje mi się, że to jednak nasze, a nie tylko moje dziecko! On ogólnie nie ma pojęcia o niczym, ale żyje sobie szczęśliwie, bo wie, że ja wszystko wyczytam, zorganizuje, zaplanuje. Jak mnie to wkurza strasznie!