|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Pije się raz, a mierzenie masz w sumie 3 razy (przed wypiciem, po godzinie i po dwóch).
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o to aby jeść odpowiednio aby nie pogłębić takiego stanu ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
no wiedziałam że żelek nie śpi
|
|
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam jak na 4 roku studiów wyprowadziłyśmy się z koleżankami do innego mieszkania, na inną dzielnicę - nie odpowiadał mi to ale rok trzeba było wytrzymać. Pierwsze co to się totalnie rozchorowałam. Podobnie było u teściów - ciągle byłam chora, a to lekkie przeziębienie a to jakieś ginekologiczne problemy, za miesiąc grypa i to porządna. wynajęliśmy mieszkanie i wszystko w porząsiu i zaraz w ciążę zaszłam. magnusia - gratuluje synka teraz to już będę kuupoooować...
|
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Rozeznanie
|
Negrid, gratuluję badań.
Cytat:
Gratuluję zdrowego chłopa i witam nowego Adasia. To już chyba trzeci w wątku.Cytat:
|
||
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Przed glukoza z żyły i glukometrem, po godzinie z żyły i po dwóch z żyły. Swoją droga siedzenie w domu złe mi robi. Jak chodzę normalnie do pracy to nic mi nie jest. A teraz tu kręgosłup boli, tu brzuch się napina. I dokładnie tak samo jest juz drugi raz, jak zostałam w domu ze 2 tygodnie temu to było identycznie.
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj mialam w szpitalu echo serca synka. Rewelacyjna pani doktor wybadała malucha z kazdej strony, swietnie wspólpracował i podobno rośnie mi mały model. Serduszko zdrowe
Widze ze po dzisiejszych badaniach same dobre wiadomości. Oby tak dalej.
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
|
#2618 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze luźno do tego podchodziłam, ale to co piszecie trochę mnie przestraszyło. Faktycznie norma jest lekko przekroczona, ale jest. Przyda mi się może taka dietka, zwyczajnie zdrowsza, nie będę panikować... ale muszę zgłębić temat bo nic o tym nie wiem.
mało cukru, mniej węgli brzmi jak dieta na utratę masy(zbędnego tłuszczyku):P to już przerabiałam, i brzmi podobnie, a może się mylę? Czyli zupy, warzywa, chude mieso, część owoców (tu się nie znam). O słodyczach powinnam zapomnieć ( i tak są niepotrzebne) Chudy nabiał, jogurty naturalne itd itd.. tak? Czy ktokolwiek się boryka z tym? ma jakieś ciekawe poradniki itp? Będę czytać, ale dla mnie jesteście sprawdzonym źródłem informacji ![]() gosiu
|
#2620 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja dziś na trochę odpłynęłam...ale już lepiej znacznie
Cytat:
![]() O proszę jaka niespodzianka ![]() Oj tam oj tam wszystko się przyda. Mój stosik ubrankowy też rośnieCytat:
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj robiłam morfologię - ogólnie ok, lekko zawyżone leukocyty (akurat miałam przez 2-3 dni lekki katar, już mi przeszło) a w badaniu elektrolitów wyszło mi za mało sodu. Muszę pić jednak więcej wody mineralnej , bo więcej solić nie zamierzam (nie lubię). A dzisiaj byłam na wymazie - mam nadzieję, że nic nie wyjdzie a jak wyjdzie to lekarz szybko zaradzi. Podobno 2 tygodnie jest najczęstszym wymaganym czasem na przestawienie się z trybu chodzenia do pracy na "siedzenie w domu". Ja się jednak przyzwyczaiłam po ... 3 miesiącach ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Jest wątek "słodkich mam" - tam się na pewno dużo dowiesz
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-24 o 16:53 |
||
|
|
|
#2622 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Super!!
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam, że mogłam zaburzyć wynik jedzeniem czegoś słodkiego wieczorem (szczególnie wieczorem), ale ja zjadłam na wczesną kolację jajecznicę, potem muller z kulkami czekoladowymi, ale też nie przesadzajmy jeden jogurt chyba po takim czasie nie miał prawa zaburzyć wyniku?
Nic nikomu nie warto mówić, do tż odstawie słodycze a on poooo co... masz lekko przekroczone. Mama podobnie, albo jeszcze gorzej. i tak wszyscy, ja wychodzę na panikarę, jakbym teraz zaczęła z szafek wyrzucać wszystko co może mi zaszkodzić, szukała miliona diabetyków (co by najlepszego znaleźć) albo na własne żcyzenie do szpitala się kazała położyć bo o boże cukrzyca przecież, toż to ja umieram... to rzeczywiście nie, ja tylko mówię, że mam wynik poza normę i będę bardziej zwracać uwagę na to co jem, zamiast usłyszeć "rozsądnie" to słysze "przeeeeestań, przesadzasz, olej to..." Cięta jestem na wszystkich dziś
|
#2624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
guapissima: mam dokładnie tak samo jak Ty, czuję się tu sama jak palec bez rodziny, przyjaciółek. Mam tutaj nieliczną rodzinę, gdzie jestem, ale to nie to samo co ta bliska "domowa". Język znam, ale chodzi o klimat. Siedze tu dwa miesiące i nadal chce wracać do domu. Na pocieszenie dodam, że każdy wieczór i noc spędzam sama, bo TŻ pracuje na noce.
I w głowie mam ciągle jedną myśl, że to najgorsze co mogło mi się przytrafic przyjechac do wstrętnej Anglii Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak się go spytalam, co jak mały się urodzi np. miesiac wczesniej, to zdziwil sie ze jak to mozliwe ze dzieci sie tak wczesnie rodzą |
||
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba reagować od razu jak coś jest nie tak a anie czekać az się choroba rozwinie
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka dasz radę,ją miałam nie wiele przekroczona,no ale miałam (z dziewczynami ) i przez 5 dni maltretowali mnie w szpitalu po 5 razy dziennie. Ale miałam w normie po posiłkach. Wystarczy się pilonowac,nie podjadać słodkiego,owoców, pieczywa. Jeszcze po takiej 5dniowej szpitalnej diecie schudłam kilogram
|
#2627 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Teraz to mi się wydaje gorsze niż sam poród, przynajmniej było krócej.Potem nie było lepiej bo karmiłam więc tylko apapy, boję się kolejnej ciąży przez to cholerstwo .
Edytowane przez izyda30 Czas edycji: 2013-09-24 o 17:21 |
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia kurcze, naprawdę niespecjalnie to brzmi... A nie macie czegoś w stylu izby przyjęć? Moze pojedz tam, ewentualnie nasciemniaj trochę, ze jeste duzo gorzej niz było/bardzo boli czy cokolwiek, zeby w końcu ktos to obejrzał
Bo to absurdalne jest, zeby wydawać diagnozę bez choćby rzucenia okiem... Migotka nie przejmuj sie nimi zupełnie. Zapytaj, czy wolą, żebyś teraz jadła normalnie, a za miesiac czy dwa musiała brać zastrzyki z insuliną (pewnie az tak złe by nie było, ale powinno im to dać do myślenia)
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany brzmi nieciekawie.... może prywatnie idź- o ile jest taka możliwość. Przecież ktoś musi Cię obejrzeć bo nie jest to krosta na dupie tylko poważna sprawa i nie można tego tak zostawić!
|
|
|
#2630 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jeszcze to poczucie czasu przepływającego przez palce; ciekawe co to będzie na macierzyńskim mam wielką nadzieję, że nam się odmieni w drugą stronę ![]() Cytat:
No nic, ponoć dieta cukrzycowa jest najzdrowsza, jeżeli Cię to troszkę pocieszy... ![]() Cytat:
A jak z Tżtem..? Lepiej...?
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę się przejmować i nie będę nic im mówić na ten temat.
mala pocieszające, pewnie że tak, rano przed pobieraniem krwi bez jedzenia i picia, nie wolno nic. Nie można się załamywać bo jednak zdrowiej będę jeść przeraża mnie tylko ogarnięcie tego co mogę a czego nie. Szukając pozytywów, taka dieta odbije się pozytywnie na mojej figurze, cerze. Maluszka nie będę przyzwyczajać do słodkiego.. Pytanie skąd się to u mnie wzięło..?
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-09-24 o 17:52 |
|
|
|
#2632 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam hipotezę od czego mnie bolą plecy w domu - od schylania się! W pracy siedze, sporo chodzę, trochę stoję, ale w zasadzie schylam się 2 razy dziennie - zeby zmienić buty I ewentualnie jak cos mi spadnie, chociaż tutaj zazwyczaj ktos się rzuca, zeby podnieść za mnie. A w domu bez przerwy sie po cos schylam ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Zakładam, ze w Twoim przypadku dieta nie musi byc drakonska. Masz nadwagę? Ktos w rodzinie chorowal na cukrzycę? Jesli nie, to pewnie po prostu od ciazy
|
|
#2634 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaką pracę wykonujecie dziewczyny - (bez zbędnych szczegółów oczywiście)? Jeśli to nie tajemnica
![]() Ja miałam pracę typowo "biurkową" papierki, telefony, faktury, reklama itp. |
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec jest troche roboty przy komputerze i troche "na mokro".
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pracuję w naszym regionalnym miesięczniku i portalu, w dziale marketingu i reklamy. Praca niby biurkowa, ale dochodzą spotkania z klientami, organizacji różnych naszych imprez, potem "służbowa" obecność na nich w sobotę czy niedziele
|
#2637 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dopiero w zeszlym tyg (26) dowiedzialam sie ze byc moze dziewczynka i nie daje nam 100 %, ale z tego co widzialam to raczej dziewczynka Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj lepiej ze zgaga ale w razie awarii bylam w aptece i dostalam omep, lek zawierajacy omeprazol. W ulotce napisane jest : Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży lub karmisz piersią. Stosowanie w ciąży jest ograniczone do przypadków, gdy potencjalne korzyści dla matki przewyższają ewentualne ryzyko dla płodu. Stosowal to ktos? Ja jak zwykle sie martwie i zglupieje, ale tu w de panie farmaceutki sa tepe jak nie wiem, nawet wit c dostalam taka ktorej w ciazy nie moge stosowac.. Bylam dzisiaj odebrac papiery od tlumacza, teraz tylko termin zrobic w usc, pogadac i ustalic date slubu, mam nadzieje jak najszybciej Shiloh i Guapissima ja poki co to jestem sama jak palec!!! Ciagle mecze rodzine w pl na skype ![]() Guapissima tak w ogole to ja do francji mam 10 minut i mnie sie podoba
|
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
ja pracowałam w salonie telefonii kom. - obsługa klientów, umowy, papierki... no i telefony, na których zupełnie się nie znałam jak mnie przyjmowali.
|
|
|
|
#2639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadwagi nie mam, nigdy nie miałam. Z bliskiej rodziny cukrzycy nikt nie miał. Nie zamierzam tego ani lekceważyć ani popadać w paranoję. Hosenka masz fajną pracę (wnioskuję z opisu), ja pracuje cały czas przy komputerze, mam kontakt z klientami ale głównie telefoniczny i @. Przez długi czas byłam kierownikiem działu sprzedaży, było fajnie, ale bardzo stresująco.... bardzo. Teraz sytuacja w firmie się nieco zmieniła (w ciąży mi to pasuje) i robię wszystko po trochu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

Pije się raz, a mierzenie masz w sumie 3 razy (przed wypiciem, po godzinie i po dwóch).

16.06.2012

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.