|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie możesz rozgryzać, to kup taki w kapsułkach ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Mi od razu powiedział, że jak się zdecyduję sama zażywać, to żeby z końcem 6 miesiąca przestać, żeby nie było krwotoku.
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogłaszam wszem i wobec, że zaraz napiszę do Inutil, żeby przeniosła mnie do starających się apeluję do was, żebyście uaktualniły swoją sytuację. posunę się nawet do tego, że wskażę palce. więc po kolei: elizabarbara, Hosenka, anusia1808, iza243, Kathe, cynamon_owa
|
|
#2615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie że jest usg, i cesarki u krów są, badania krwi, wszystko jest. Ale kto by się w to bawił. No chyba że warta kilkanaście tysięcy...
Jeszcze się nie wycieliła ![]() Cytat:
Co do wiedzy, to co on myśli, że będziemy siedzieć bezczynnie i nie czytać, nie interesować się tym, co nas spotkało? ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Ewentualnie wielka łycha kakao na sucho
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-09-24 o 17:44 |
||
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak, udzielac sie wiecej nie zamierzam ![]() Jak cos zapraszam na pw
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
byłam kilka razy. umawiałam się praktycznie z dnia na dzień, nie było jakichś wielkich kolejek. nie powiedział mi nic odkrywczego. namawiał na histeroskopię od razu informując o cenie (900 zł) co mi się nie spodobało, bo byłam u wielu lekarzy i nigdy żaden nie wspominał o nieprawidłowej budowie macicy. a ten gdy zobaczył, że zrobiłam wszystkie inne badania i wydałam na to kupę kasy pewnie pomyślał, że i na to wydam. nie był zachwycony że sama robiłam sobie badania, jak to on określił "takie pacjentki jak ja najgorzej leczyć". suma summarum na koniec stwierdził, że powinniśmy się po prostu starać a jak się uda to jak najszybciej przyjechać do niego. mam nadzieję, że ten jak najszybszy przyjazd wiąże się z tym, że karze mi i robić badania lub da heparynę. bo jak nie to będzie to moja ostatnia wizyta u niego.
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2620 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Berbie ale tekst... Wscieklabym sie...
A co do plytek, u mnie w ciąży były ok, ale to ma jakiś głębszy sens chyba, w sensie coś z ta autoimmunologia... Nie wiem sama, może kiedyś spytam gina. Ale to raczej z ciekawości, bo kolejnej ciąży już nie planuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42971116]bo kolejnej ciąży już nie planuje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dlaczego?
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
Cytat:
![]() Mi od razu powiedział, że jak będę miała wyniki, to żeby podać mu ile płytek i że jak będzie 350-400 to koniecznie acard lub heparyna. Co do listy to wiem o niej, ale nie chcę się aktualizować (w wątku styczniowo-lutowym też mnie nie ma)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-24 o 18:13 |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie dam rady psychicznie. Odrzuca mnie ze strachu na myśl o USG, KTG i tym wszystkim. |
|
|
|
|
#2625 |
|
MBZ♥
|
Berbie
mi tylko pepsi pomaga przy jelitówce:/Eliza Iza, mam nadzieje, że naklejka będzie się trzymać ![]() Perse za wyniki Synka![]() Kunegunda, my mamy podobną odległość do Twojej jeśli chodzi o morze i pojechaliśmy mieliśmy przystanki na przebranie, jedzenie, rozprostowanie się był momenty kiedy Roszpunka nie spała ale dało się Ją okiełznać. Myślę, że jak będziemy jechać za rok to będzie trudniej![]() Hope, dla Twojego TŻ ![]() Kubku podpisuję się pod Twoimi słowam
|
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Berbie mi też pepsi pomaga mam jeszcze na takie dolegliwości babcine specyfiki typu orzechówka z majowych orzechów i jakieś ziółka, które nawet nie wiem się nazywają, ważne jednak, że pomaga.
Hope twojemu Tż to tylko wlać. W takich momentach dobrze się wyżalić nie ma jak na wątku ![]() Persi ja wiem, że nie przeszłam tego co Ty i może się nie znam, nie rozumiem, ale za jakiś czas możesz chcieć jeszcze pomyśleć o kolejnym dziecku. Daj sobie czas. Ja do czasu zajścia w drugą ciąże i # też nie myślała, że chcę mieć kolejne dziecko. Wszystko się nam zmienia.
|
#2627 |
|
Konto usunięte
|
Edyta możliwe, ale na razie tak to wygląda. Byłam u gina, widziałam dwie babki w ciąży i jak sobie pomyślałam o tym, że zaraz będzie USG, nerwowe oczekiwanie na słowa "wszystko ok", itd., to mi było słabo. Tak samo, jak przeglądałam stronę szpitala, w którym urodził się Artuś i widziałam te wszystkie sprzęty, sale. W tej chwili czuję, że mam niejako traumę. Może kiedyś przejdzie, a może nie, zobaczymy.
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42972980]Edyta możliwe, ale na razie tak to wygląda. Byłam u gina, widziałam dwie babki w ciąży i jak sobie pomyślałam o tym, że zaraz będzie USG, nerwowe oczekiwanie na słowa "wszystko ok", itd., to mi było słabo. Tak samo, jak przeglądałam stronę szpitala, w którym urodził się Artuś i widziałam te wszystkie sprzęty, sale. W tej chwili czuję, że mam niejako traumę. Może kiedyś przejdzie, a może nie, zobaczymy.[/QUOTE]
Persi jesteś na świeżutko po porodzie, jeszcze nie opadły z Ciebie te wszystkie emocje, stres, musisz odpoczać od tego. Ja po urodzeniu pierwszego dziecka miałam wielka traumę jakoś nie tak wszystko to sobie wyobrażałam. Myślę z perspektywy czasu, że przeszłam przez depresję poporodową. Ja potrzebowałam ponad 3 lat, aby zmienić zdanie. A co dopiero Ty przeszłaś tak wiele w tak krótkim czasie. Jesteś silną kobietą tak trzymać
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-09-24 o 20:05 |
|
|
|
#2629 |
|
Konto usunięte
|
Artuś wynagradza, wszystko...
Jest takim kochanym dzieckiem, bardzo grzecznym, prawie bezproblemowym. Jak śpi za długo, to za nim tęsknię, chyba jestem zdrowo walnięta. A jutro mamy pobranie krwi i tak strasznie się boję, zarówno samego pobrania, jak i wyniku ;( |
|
|
|
#2630 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
obawialam sie ze to ja zbiorę baty ale obiecuję że juz nie bede sie wdawac w dyskusje! zrozumialam ze to jest moje dziecko i skoro z natury trzymamy sie razem to nie moge go straszyc swoim stresem. nie jestem przeciez sama!![]() izuś - moze jednak sie przyklei.... ![]() Kunegunda brawa dla Twojej Tosi! Cytat:
dziekuje za zrozumienie ;* a co do tego Acardu jaka dawke bralas ? Cytat:
ooo jagody te ze sloika pamietam z dziecistwa. potwierdzam - dzialaja zatwardzajaco ;D edytte zaraz mu dupe zbije jak tylko zaczniemy sie odzywac chetnie bym mu przyfasolila takim batem jak sie wykreci tylem ))i masz rację - nie ma to jak na wątku ![]() perse trzymam kciukasy za wizyte i wyniki! nie martw sie mamusiu;*
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-24 o 20:54 |
||||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Na kiedy masz termin spodziewanej @ ?
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42973674]Artuś wynagradza, wszystko...
Jest takim kochanym dzieckiem, bardzo grzecznym, prawie bezproblemowym. Jak śpi za długo, to za nim tęsknię, chyba jestem zdrowo walnięta. A jutro mamy pobranie krwi i tak strasznie się boję, zarówno samego pobrania, jak i wyniku ;([/QUOTE] Ja wierzę, że będzie dobrze
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej nie, bo od kilku dni ma już klasyczne objawy, obrzęk sromu, mleko leci, itd.
![]() Zaglądam nieraz na mój wątek wrześniowo-październikowy... Nie wiem czemu to robię...
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych
Cytat:
![]() Mam pytanie do dziewczyn po łyżeczkowaniu... Czy Wasze @ się zmieniły? Mój okres trwa coraz krócej. Ostatni trwal 1 dzień plus 4 dni plamień. Boje się ze mam zrosty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
Cytat:
.---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Zacytuje jednak dziewczyny po # nic nie jest takie same nawet @.
|
|
#2636 |
|
Konto usunięte
|
Kucyku ja miałam po porodzie łyżeczkowanie i nic się u mnie w kwestii okresu nie zmieniło (na szczęście, przynajmniej to mam dobre... w sensie regularne i takie jak ma być).
Ciekawi mnie, jak będzie po cc. Dziewczyny po cc i kp, kiedy dostałyście pierwszy raz @? Bo ja na razie nie (i bardzo mi ten stan odpowiada...). |
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42974860]Kucyku ja miałam po porodzie łyżeczkowanie i nic się u mnie w kwestii okresu nie zmieniło (na szczęście, przynajmniej to mam dobre... w sensie regularne i takie jak ma być).
Ciekawi mnie, jak będzie po cc. Dziewczyny po cc i kp, kiedy dostałyście pierwszy raz @? Bo ja na razie nie (i bardzo mi ten stan odpowiada...).[/QUOTE] Ja dostałam po 1,5 roku a dziecko karmiłam 1, 3. Chodziłam do lekarza, miałam robione USG, bo martwiłam się, że coś jest nie tak ze dwa razy myślałam, że jestem w ciąży . Później jeszcze długo @ nie mogła się uregulować, z pół roku brałam tabletki i jakoś to pomogło.
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42973674]Artuś wynagradza, wszystko...
Jest takim kochanym dzieckiem, bardzo grzecznym, prawie bezproblemowym. Jak śpi za długo, to za nim tęsknię, chyba jestem zdrowo walnięta. A jutro mamy pobranie krwi i tak strasznie się boję, zarówno samego pobrania, jak i wyniku ;([/QUOTE] Musi być dobrze ![]() Cytat:
![]() Mały ma ciągle co jakiś czas ciche dni,a ja siwieje
|
|
|
|
#2639 |
|
Konto usunięte
|
Ja jako skończę kp, to też będę brała tabletki pewnie. Ciekawe, jak to będzie z tą @...
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
monika śliczny Jakub
hope zupełnie nie rozumiem podejścia Twojej rodziny, a juz najbardziej TŻ :/ Kundzia daj znać, co u neurologa
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

może zdradzisz jak starania?

mi tylko pepsi pomaga przy jelitówce:/
za wyniki Synka
Nie słuchaj go i rób po swojemu.
pamietam z dziecistwa. 

.