|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Witam się z Wami cytując ![]() Do tej pory Was podczytywałam, również na poczekalni. Nie włączałam się w rozmowy, bo pewnie rzadko kiedy zdołam coś napisać (no chyba że nauczę się wielocytowania ), ale mimo to ... przyjmiecie?
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vil - tak w Kato, na giszowcu, ma duże rozmiary tą szczoteczkę na palec kupiłaś w aptece? chcę męża wysłać ale nie wiem gdzie ![]() Justii - jak to przemywasz wodą? że w środku? ![]() Justyna_g4- z tego co wiem to ciemieniucha do roku może się robić ale nie wiem czy to prawda
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze zabawki to nie zabawki u nas w rodzinie tez dzieci uwielbiają szafki kuchenne (bo przecież jest maka, ryz, kasza i inne cuda :P), garnki, przykrywki, pojemniczki...piloty, komórki. Vil pytala o ZABAWKI, które może rodzinie pozwolić kupic wiec wymienialam to co jednak fajnie żeby w domu było...miałam isc na ciuszki i co? obudziłam się taka zmasakrowana, ze zrezygnowałam. chwycilo mi cala lewa strone: ucho, szczeka, migdal, gardlo, zatkana dziurka w nosie. ehhh i znow stan podgaraczkowy. przespałam pol dnia i trochę mi lepiej. uwielbiam moja mame. nie wiem jak ona to robi, ze ledwo zamkne oczy, a po chwili jest obiad, wszystko wyprane, zakupy i jeszcze Nela kwiczy podczas zabawy
|
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja kupilam babydreama, ale nie uzywalam, tak z rozpedu bardziej .. ale ogólnie po co ten kremik bo do konca nie czuje idei? ja siebie niczym na zimno nie smaruje...
|
||
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć o wielocytowaniu było 150 razy to ten przycisk między cytuj a odpowiedz zaznaczasz przy interesujących Cię postach (chyba max 10 można, później wcina resztę), klikasz odpowiedz i komentujesz Tak, w środku Język, podniebienie, dziąsła i policzki od środka zwilżonym w przegotowanej wodzie gazikiem myślę, że to bardzo ważne zwłaszcza u dzieciaczków które piją mm
|
|
|
|
|
#2616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie w aptece, na allegro. pytałam w kilku aptekach ale nie było albo były takie duże. w aptece na Piotrowickiej jest w komplecie z pastą (od 6 miesiąca) po 19,90 - tylko ja nie kupowałam bo P. przyzwyczaił się do takich mniejszych i zamawiałam przez allegro za 6 zeta (wzięłam od razu 2) |
||
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Pewnie, że przyjmiemy ![]() Właśnie mi mama mówiła, że ciotka z moją kuzynką jeszcze niedawno do dermatologa chodziła bo miała ciemieniuchę dalej a ma 14 lata wiec nie wiem
|
|
#2618 | |||
|
Zakorzenienie
|
a u mnie motywacji wciąż brak. ktoś mnie musi w dupkę kopnąć żebym w końcu kupiła karnet na jakiś fitnesik
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, maluszki mają bardzo delikatną skórę i jak będzie bardzo chłodno to może się uszkodzić, będzie przesuszona... sama czasem zimą czuję, że skóra chce mi popękać to tak jak z ochroną przed promieniowaniem słonecznym ale tutaj możemy dziecka po prostu nie wystawiać, z mrozem ciężej wygrać
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dziś miałam z tego powodu doła.
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam MelB brzuch, poślady i abs zainsiprowana color. O masakra, jutor nie wstane:P
ide się kapać i spać ![]() ps. wybiorę się na pole dance zobaczyc czy mi to pasuje
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Eh, lato trwalo dwa dbi i znow plucha... O to ja chcialam napisac...
ach. Komiskowa, az mnie ciarki.przeszly... Jakie szczescie, ze "tylko" auto do kasacji... wyobrazam sobie ile strachu sie wszyscy najedliscie... a gosc co to niby chcial sie ugadac nieoficjalnie -> ![]() Axella za to, ze wszystko sie udalo. Super, ze masz to juz za soba.piszecie o siadaniu dzieciaczkow. Moja przechodzi sama siebie. ciale robi brzuszki no chyba, ze akurat obraca sie na brzuszek to jej 2 ulubione zajecia. Ale jeszcze nie zczaila ze moze sobie pomoc raczkami przy tych probach siadania, wiec o nic sie nie podciaga tylko rwie do gory silami miesni brzucha-Chodakowska bylaby z niej dumna ![]() Lonely farsz do nalesnikow robilam z mieszanki warzyw, tylko nie z mrozonki, a swiezych. Byla tam marchew, kapusta wloska, kielki fasoli mung, pieczarki, cebula i chyba wsio. poddusilam, dodalam toche sosu z blue dragon i faszerowalam nalesniki. Mialam ochote na cos a la sajgonki, ale poszlam na latwizne i zrobilam z ciasta nalesnikowego, bo nie chcialo mi sie szukac przepisu na prawdziwe sajgonki ![]() cos jeszcze chcialam napisac... Ale nie pamietam
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-24 o 21:49 |
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
chciałam odciągnać mleko na jutro, bo idę do fryzjera i dupa - aż 10 ml z dwóch cyców
będe musiała w nocy wstać i pobawić się z "wibratorem" idę spać, bo pokłóciłam się z tż |
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Szkoda nog, zywe miecho na poczatku :p Choc efekty powalające jesli o figure chodzi ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Napisz coś o sobie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja miałam się zapisać na pole dance, ale się przeprowadziłam i stąd by mi bylo daleko.. ale nieźle babki podjarane z tych zajęc wychodzily.. i mocno męczące
|
|||
|
|
|
#2631 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
).
|
||
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie swietnie jej wychodzi obrot z brzuszka na plecki i tez zawsze pekam z dumy. w ogole ona uwielbia pozycje na brzuchu, lezy, cieszy się gada, slini czasem już nie ma sil, ale dalej walczy i oglada swiat z tej fajnej innej prespektywy |
|
|
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wygladałam jak po ciężkim wypadku, jak znajdę zdjęcia siniaków to wstawię, ale chyba je skasowałam.
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dziś położyłam go tak na przewijaku ale nie przodem do ściany jak zwykle a przodem do pokoju, jeeeej ale się cieszył
|
||
|
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstyd miCytat:
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Colorek - napisz sobie maile do wszystkich producentow mleka, jakies takie pitu pitu, ze nie wiesz jakie mleko wybrać, ze zaczynasz zastanawiać się nad mlekiem po 6 mies itd. i czy mogą przeslac probki. ja poprosiłam o probki jedyneczki, bo chciałam sobie je porownac "smakowo" itd. przed szpitalem, ale oni maja zakaz przesylania początkowego, wiec dostalysmy sporo dwojek. bebiko przyslalo 4 saszetki, bebilon 1, enfamil 2. inni jakos wolno pracują, bo z przesylka nie zdazyli
|
|
|
|
#2637 |
|
Rozeznanie
|
Mam 2 córki, jedna 3-latka i druga urodzona w czerwcu br.
Obie cc (przy drugim porodzie do końca miałam nadzieję, na sn, ale niestety, w tym życiu nie dane mi będzie to przeżyć). 1 córka wykarmiona mm, teraz wyłącznie kp. 1 córka dała nam tak popalić, że głowa mała i książka by o tym mogła powstać, 2 córka przez pierwsze trzy miesiące była aniołem po prostu - sama zasypiała, pięknie ssała, bardzo wcześnie zaczęła się uśmiechać i głużyć, nie miała ani jednej kolki, już w szpitalu przesypiała noce z 1 pobudką na karmienie o 4 rano (dzięki czemu wszystkie położne patrzyły na mnie jak na zło wcielone, że nie umiem dziecka na karmienie dobudzić , a wypadałoby, bo mała się urodziła). O mm/ kp, ich zaletach i wadach mogłabym pisac i pisać, ale po co![]() Teraz mamy jakiś regres, młoda zmieniła się o 180 stopni, nakarmić ją to wyzwanie, usypiam ją po 2 godziny w wielkim bólu, z płaczem, krzykiem i rozpaczą i jej i moją, 1 pobudkę na karmienie ma o 22, czyli niestety właśnie teraz |
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie ćwiczę
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na tz. pamiętam, ze najpierw zarejestrowałam się na siebie i nie dostałam maila, wiec sprobowalam na niego i gładko poszlo. jeśli dostaniemy podwojnie to będzie na prezent fajny lewek. super, ze tylu dzieciakom forumowym zrobiłam prezent ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

niedługo kupię jakąś pastę do ząbków 
), ale mimo to ... przyjmiecie?

ma duże rozmiary? 

Ślub 27. X. 2012

następa przykra przygoda, jedziemy z tego lasu w stronę domu mojego ojca i co widzimy? Te 2 piesiaczki którego wysłałam Wam zdj tu ostatnio jednego z nich, leżą przerażone nieruchomo na mega ruchliwej wylotówce pod tirem który na szczęście się zatrzymał! Serce mi staneło! Matka je tak wyprowadziła na spacer, sama uciekła a maluszki przerażone znieruchomiały na tej autostradzie 

za to, ze wszystko sie udalo. Super, ze masz to juz za soba.
wstyd mi