Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 21:43   #2491
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Na Królewskiej, blisko placu inwalidów też jest zielarski. Mają swoją stronę internetową nawet- można zamawiać. W razie czego, możesz tam poszukać.
Dziękuję za adresy, jak nie kupie na zgody to będę szukać w innych polecanych. Ten mam akurat po drodze do domu więc nie musiałabym jeździć dodatkowo

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:47   #2492
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zwracam honor temu sprzedawcy jeśli chodzi o materac. Doczytałam teraz w aukcji, że nie pisali firmy materacyka. Sama sobie dopowiedziałam, że ma to być firma Danpol. Dobrze, że sprawdziłam przed napisaniem maila Tylko o tym przewijaku muszę napisać, żeby dosłali razem z łóżeczkiem i najlepiej z gratisem za przedłużenie terminu wysyłki z 10 dni do 30 dni
Reszta jest ok.
co nie zmienia faktu że gość powinien coś odpalic za takie opóźnienia

Maomami- to że mój mąż ma tak popierdo.loną rodzinkę że już mam dość, mam ochote skoczyć z tego mojego balkonu a potem straszyć ich dzień i noc 24h/7 dni w tygodniu i zatruwać im życie tak jak oni mi. Mam dość normalnie, nie reaguje ale od soboty sie kumuluje i już nie daje rady. Ludzie są pier.dolnięci żeby nękać i obrażać innych, chciałąbym wyjechać i chyba NIGDY nie wracać. Poza tym wkurzają mnie z tej netii, ciągle mi net przerywa, czasami nie mam po pół dnia (jakby złączyć) a oni i tak ciagle karzą mi restartować modem ??? nic to nie działa i jeszcze jak podpisywałam umowę to powiedzieli mi kwote bez podatku, ja nie doczytałam ze to jest bez podatku(kwota netto bodajże to sie nazywa) a rachunek przyszedł o 20 zł wiecej bo podatek(brutto ?) :/ żal. Wszystkiego sie odechciewa.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Kurcze..a mi sie brzuchol obnizyl na maksa.Dzis pod prysznicem zauwazylam, ze nie mam pilki a splaszczony z przodu brzuch. No ale w sumie to i na 4 tygodnie przed porodem mogl sie obnizyc..
Moj znow ma 39,5..czeka mnie ciezka noc
a moze jakiś lekarz nocny, pomoc nocna, pogotowie? bo to wysoka gorączka.. żeby sie w coś gorszego nie przemieniło..
Stary 2013-09-24, 21:48   #2493
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Maomami- to że mój mąż ma tak popierdo.loną rodzinkę że już mam dość, mam ochote skoczyć z tego mojego balkonu a potem straszyć ich dzień i noc 24h/7 dni w tygodniu i zatruwać im życie tak jak oni mi. Mam dość normalnie, nie reaguje ale od soboty sie kumuluje i już nie daje rady. Ludzie są pier.dolnięci żeby nękać i obrażać innych, chciałąbym wyjechać i chyba NIGDY nie wracać. Poza tym wkurzają mnie z tej netii, ciągle mi net przerywa, czasami nie mam po pół dnia (jakby złączyć) a oni i tak ciagle karzą mi restartować modem ??? nic to nie działa i jeszcze jak podpisywałam umowę to powiedzieli mi kwote bez podatku, ja nie doczytałam ze to jest bez podatku(kwota netto bodajże to sie nazywa) a rachunek przyszedł o 20 zł wiecej bo podatek(brutto ?) :/ żal. Wszystkiego sie odechciewa.
:przytu l: ale Ci się nakumulowało, oj Tobie to by się przydał taki porządny odpoczynek z daleka od wszystkiego, od wszystkich problemów
A co do rodzinki tż kiedyś wszystko się na nich odbije, niestety ale tak jest że zawsze wszystko do nas wraca i to ze zdwojoną siłą

Stary 2013-09-24, 21:49   #2494
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Mam tego samego rogala, nawet w tej samej poszewce Ale śpi mi się na nim fatalnie. Jakoś tak, poduszka z lidla była wygodniejsza, bardziej elastyczna. To, jak próbuję się owinąć, wczepić, cokolwiek- odbija mnie i wraca do swego kształtu Ale być może to ja robię cos źle
a jakie masz wypełnienie?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Niestety nie dodzwoniłam się, potem jak już nie było zajęte to ze 4 razy czekałam i czekałam ale niestety nikt nie odbierał. No nic jutro spróbuję.
Jakby Ci nie wyszło, to napisz mi nr telefonu na priv tak gdzieś powiedzmy do 16.15 i zadzwonię do Ciebie sprzed rejestracji przed SR Jak chcesz oczywiście

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:55   #2495
kyte
Wtajemniczenie

Rybka szkoda na nich Twojej cennej uwagi, sił i nerwów. Prowokują i o to im chodzi. Olej ich ciepłym moczem
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:59   #2496
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

Jakby Ci nie wyszło, to napisz mi nr telefonu na priv tak gdzieś powiedzmy do 16.15 i zadzwonię do Ciebie sprzed rejestracji przed SR Jak chcesz oczywiście
Ok to w razie czego będę do Ciebie pisać na priv. I dziękuję za chęć pomocy

Ja chyba kłade się już do spanka, ziewa mi się strasznie a jutro rano trzeba wstać, zawieźć brata do szkoły i na badania, ciekawe czy znowu będą problemy ze znalezieniem żyły czy nie

Stary 2013-09-24, 22:07   #2497
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
domii- niedrapki zakladaj jezeli juz maly raczkami duzo macha i sie drapie po buzi. Temperature dziecka mierzy sie nie na raczkach a wlasnie na karczku.Jak jest cieply, to nie potrzebujesz mu niczego zakladac.
Jaka macie temperature w domu?

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,5361.html

Ladnie przybiera.Wiele dzieci traci do 10 % poczatkowej wagi.Moj np. urodzil sie 3360 a przez 4 dni stracil do 3 kg.Dopiero potem zaczal tyc.Ale moj mial zoltaczke i nie chcial jesc.
Dziękuję za informacje
W domu mamy 22 stopnie z tego co mi mówili rodzice i teściowa to chyba idealna temperatura ?

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
wydaje Ci się, do reklamówki to wrzuciłaś pewnie rzeczy pierwszej potrzeby a ja się boję, ze do torby to napakuje za dużo i mnie z tą torbą z porodówki wyrzucą
pochwal się później jak Ci wyszły
co do mrożenia ja ostatnio mroziłam już ugotowane, po wyjeciu tylko przygrzać

co za baba mi lekarz powiedział że mogę przytyć nawet 15 kg (już mam jakieś +11 chyba wiec pewnie przekroczę tą magiczną granice), a ja jeszcze miałam niedowagę na początku ciąży. Dobrze, że ginekolog miała inne zdanie.

spakuję ale chcę to zrobić przy TŻ żeby na wszeli wypadek wiedział gdzie co jest, żebym ja nie musiała w torbie grzebać

no piękny ja już chce taką kruszynkę obok siebie mieć, niech będzie grudzień
Do reklamówki wrzuciłam tylko ręcznik, mydełko, majtki, koszule i właściwie tyle bo stwierdziłam że to może mi być potrzebne przed porodem i rzeczywiście tak było

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o opis Domi dot. opieki w szpitalach, to ja zdaję sobie z tego sprawę. Z drugiej strony na pewno jeśli się pójdzie i poprosi o pomoc, to przyjdą i pokażą. Natomiast w kwestiach opieki to raczej na SR uczą... w szpitalach zakładają, że umiesz. Czasem są panie od laktacji ale to też zależy od szpitala.

Jak pamiętam swój pobyt w szpitalu, to jak zapytałam czy poprosiłam o pomoc to nie było problemu ale same z inicjatywą nie wychodziły. W sumie, to im się nie dziwię, bo mają dużo pracy chociaż odrobina empatii by się przydała...
U nas kiedy prosiłam o pomoc słyszałam "swojemu dziecku krzywdy pani nie zrobi"

Cytat:
Jaki on malutki!! i śliczniutki!!
Ale miałas obiad
Co do niedrapek to ja tez mam pytanie : kiedy one mają być zakłądane? ciąggle czy w jakiś okreslonych porach? czy jak..?
A co do diety, licze na pozwolenie na wrzucenie na 1 str? ;>
Mandarynek w świeta też nei przeżyje
Pewnie że tak przecież po to tutaj wrzuciłam żebyście mogły skorzystać

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

ale on jest śliczny - chyba cały tatuś
Zdziwię Cię, cały dziadek Jest identyczny jak mój tatuśko. Widać że to ja bardziej starałam się o to dziecko stąd też większe podobieństwo do mojej rodziny
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:07   #2498
ryba91
Zakorzenienie

ale ja już ich olałam całkowicie, ale na niektóre ich wyczyny nie mam wpływu, nie mają możliwości mnie ominięcia, albo nie chcą mnie ominąć. Cóż. mam dość i tyle.. wiem że przejdzie, wiem że dam radę ale już nie mogę.
Stary 2013-09-24, 22:21   #2499
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
tak, potrafilabym.
karty jedna po drugiej pokazują wszystko.
jak? na to pytanie nikt nie zna odpowiedzi
tutaj mamy te czary-mary.

przyszłość to to, co juz było, więc karty normalnie to pokazują.
ale musiałabyś, tak jak pisalam, wziąść karty do ręki.
wróżenie przez net to śmiechu warte. to taki biznes moim zdaniem. nic tylko kasa.
karty muszą byc w dłoni Twojej i wrożacego.
bez tego ani rusz.

mykam do mamy tż, dokupić rzeczy do szpitalnej torby i kupić łózio, już trzeba to na ostatni guzik pozapinać, bo czas mnie goni
E tam i tak nie wierzę.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Tak mnie jakoś zainteresowało dlaczego zapytała czy masz 30 lat? Ten kabaret to od 30 lat dozwolony?

Kurcze to i ja otworzę swoje. Nie pomyślałam wcześniej, żeby to zrobić.

O widzisz też zaraz się zapiszę. Lubie nawet takie małe prezenciki

Chyba z okazji urodzenia dziecka należą się 2 dni urlopu okolicznościowego, ale jak to wygląda dokładnie, to nie wiem.

Mówiła, że bardzo rzadko się to zdarza, ale że może taka sytuacja być, że pępowina czy rączka wyleci. Ale to przy takim nagłym chluśnięciu. Mechanizmu tej sytuacji niestety nie wyjaśniła
Tak czy inaczej gdyby którejś chlusnęły, to trzeba na te 10 min usiąść spokojnie.

Też bym chciała bujany fotel, ale niestety nie mam go gdzie postawić i w dodatku kompletnie nie pasuje mi do wystroju

Zawsze ta sama. I to od dobrych paru lat.
Warto sobie w bić w glowę

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
A przed chwilą myślałam, że się wykrwawię Za zgodą lekarki położna zdjęła mi wenflon (miałam wierzchu dłoni i bolało mnie trochę przy ruszaniu). Ucisnęłyśmy miejsce po dziurce, przykleiła plasterek...dochodzę do sali a mi kapie z ręki szybko poleciałam do łazienki pod zlew, zawołałam położną i udało się opanować - ale chyba pierwszy raz widziałam, żeby tak się lało

Masakra a myślałam, że to będzie taki nudny dzień...jeszcze do męża wczoraj mówiłam, że tylko w poniedziałek i czwartek coś się dzieje, bo mam usg a w reszte dni nuda...no to sobie wykrakałam

Ja dziękuję za takie atrakcje

Gratuluję mimo, że uwielbiam kabarety, to akurat ich nie trawię

bardzo fajny prezencik

Chyba przestanę narzekać na nudę
Daj spokój...już jak byłam na tej porodówce to myślałam, że będą ciąć Jeszcze po drodze mnie położna pyta czy chcę zawiadomić męża...a ja na to, że narazie nie. Szok przeżyłam, bo naprawdę szybko reagują i zajmują się porządnie. Tam cały czas zajmowały się mną 2 położne, bardzo miłe i fajne babki. Przedstawiły się na początek i przynajmniej jedna była cały czas na sali. Zagadywały, pocieszały i nawet chciały mi radio włączyć, ale akurat nie mogły znaleźć. Co chwilę pytały czy mi wygodnie, czy chcę zmienić pozycję, wodę przyniosły - naprawdę trzeba pochwalić

U mnie też jest szansa na Kruka

O rany ale masz dzisiaj dzień
To się nerwów najadłaś,scena jak w filmu

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Zawsze coś
Ja bym brała z pojemniekiem przyda się na pościele. W poprzedniej chacie mieliśmy a teraz mi ich brakuje

Serduszko oj grabi sobie ten Twój Tż
Tylko że takich z pojemnikiem fajnych nie ma i mały wybór.
W sumie źle napisałam są ale drogie.

A mi się podobają takie proste sosnowe łoża

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
A ja jestem znów na maxa wściekła. Nawet nie będę pisać co ten kretyn zrobił tym razem mam już po prostu dosyć, spróbuję iść spać.
Dobranoc mamusie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Rybka Co się stało?

Cytat:
Brzuchol mi faluje

Idę się wykąpać i później jeszcze zajrzę
Majeczka pływa

Mojemu przed chwilą włączyło sie wypychanie i ocieranie aż mnie zabolało

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Zwracam honor temu sprzedawcy jeśli chodzi o materac. Doczytałam teraz w aukcji, że nie pisali firmy materacyka. Sama sobie dopowiedziałam, że ma to być firma Danpol. Dobrze, że sprawdziłam przed napisaniem maila Tylko o tym przewijaku muszę napisać, żeby dosłali razem z łóżeczkiem i najlepiej z gratisem za przedłużenie terminu wysyłki z 10 dni do 30 dni
Reszta jest ok.
Kwasik rzeczywiście

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:21   #2500
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ja już ich olałam całkowicie, ale na niektóre ich wyczyny nie mam wpływu, nie mają możliwości mnie ominięcia, albo nie chcą mnie ominąć. Cóż. mam dość i tyle.. wiem że przejdzie, wiem że dam radę ale już nie mogę.
Nie denerwuj się nie są tego warci. Myśl o Kacperku i o swoim szczęściu rodzinnym.Niektórzy zwyczajnie nie zasługują na uwagę i nerwy..

Eh..a ja siedzę sama w domu.TŻ jeszcze z pracy nie wrócił...ja już widzę jak to będzie po porodzie..chce mi się wyć..nie na taką rodzinę się pisałam..
Stary 2013-09-24, 22:22   #2501
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze..a mi sie brzuchol obnizyl na maksa.Dzis pod prysznicem zauwazylam, ze nie mam pilki a splaszczony z przodu brzuch. No ale w sumie to i na 4 tygodnie przed porodem mogl sie obnizyc..
Oj Ty sie namęczysz i Daniel też.

Oby nocka przeszła w miarę gładko

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-24, 22:24   #2502
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Tylko że takich z pojemnikiem fajnych nie ma i mały wybór.
W sumie źle napisałam są ale drogie.

A mi się podobają takie proste sosnowe łoża

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------
My kupiliśmy bez pojemnika, mamy osobną sypialnię, więc i tak nie ścielimy łóżka.Mamy ładną narzutę i zaścielamy.
Stary 2013-09-24, 22:25   #2503
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

a moze jakiś lekarz nocny, pomoc nocna, pogotowie? bo to wysoka gorączka.. żeby sie w coś gorszego nie przemieniło..
Znowu dają popalić/

Nie bierz tego do siebie,że też spokoju nie macie tylko ciągle coś......

To już normalnie podchodzi pod nękanie psychiczne

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziękuję za informacje
W domu mamy 22 stopnie z tego co mi mówili rodzice i teściowa to chyba idealna temperatura ?

Do reklamówki wrzuciłam tylko ręcznik, mydełko, majtki, koszule i właściwie tyle bo stwierdziłam że to może mi być potrzebne przed porodem i rzeczywiście tak było

U nas kiedy prosiłam o pomoc słyszałam "swojemu dziecku krzywdy pani nie zrobi"

Pewnie że tak przecież po to tutaj wrzuciłam żebyście mogły skorzystać

Zdziwię Cię, cały dziadek Jest identyczny jak mój tatuśko. Widać że to ja bardziej starałam się o to dziecko stąd też większe podobieństwo do mojej rodziny
To pewnie dziadziuś dumny jak paw?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-24, 22:29   #2504
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
D
tak właśnie myślałam a jak się torbe pakuje to się wydaje ze wszystko sie przyda a w efekcie połowa
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:30   #2505
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

Takie kuleczki. Ale twarde i dość spore.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:32   #2506
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Już doczytałam

Mój mężul pomalował właśnie sypialnię.Mieliśmy tylko odświeżyć pokój gdzie będziemy spać z młodym ,ale ładnie poprosiłam i pomalował tą farba którą mieszaliśmy barwnikiem, której niby kolor nie wyszedł poprzednio-był szarofioletowy.

A teraz taki piękne caffe late wyszło na ścianie Szybko mu poszło!No i farba się nie zmarnuje przynajmniej.

A przed chwilą napomknęłam o frytkach z Maca i mi po nie pojechał a kawałek drogi jest.Kocham Go

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-24, 22:32   #2507
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu dają popalić/

Nie bierz tego do siebie,że też spokoju nie macie tylko ciągle coś......

To już normalnie podchodzi pod nękanie psychiczne

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

To pewnie dziadziuś dumny jak paw?
Codziennie przychodził do szpitala ze łzami w oczach, teraz też przyjeżdża i młodego bez przerwy zaczepia Wiadome że męska duma mu nie pozwala się przyznać do tego że dumny że ma wnuka podobnego do siebie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:34   #2508
nemosek
Zakorzenienie

I jeszcze zrobił to w tempie expresowym

Idę sobie dogodzić i oglądnąć Na Wspólnej
Żyć nie umierać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-24, 22:38   #2509
Anoula
Zakorzenienie

Co Wy na to? http://www.papilot.pl/ciaza/23597/Te...E-CHOROBA.html
Stary 2013-09-24, 22:44   #2510
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Już doczytałam

Mój mężul pomalował właśnie sypialnię.Mieliśmy tylko odświeżyć pokój gdzie będziemy spać z młodym ,ale ładnie poprosiłam i pomalował tą farba którą mieszaliśmy barwnikiem, której niby kolor nie wyszedł poprzednio-był szarofioletowy.

A teraz taki piękne caffe late wyszło na ścianie Szybko mu poszło!No i farba się nie zmarnuje przynajmniej.

A przed chwilą napomknęłam o frytkach z Maca i mi po nie pojechał a kawałek drogi jest.Kocham Go
dla męża!!
Cytat:
Taaaa widziałam to!!TŻ mi pokazywał, jak dla mnie to mega nieodpowiedzialne!
Stary 2013-09-24, 23:21   #2511
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
No i mam znowu dylemat z pojemnikiem czy bez
Ja polecam Z pojemnikiem. Nawet jeśli nie pościel to można tam schować mnóstwo rzeczy. Chyba, że nie potrzebujecie miejsca więcej. Ale to się zawsze przydaje

serduszko, sen jest dobry na wszystko. A jutro porządnie lanie na mężu uskutecznij

De, dużo zdrówka dla Daniela. Do lekarza się z nim nie wybierasz? Taka wysoka gorączka to może być zwiastun czegoś większego niż tylko przeziębienie

babku, uważam podobnie jak dziewczyny - powinnaś domagać się jakiegoś rabatu albo gratisu!

ryba, wyobrażam sobie, że czasami ciężko zagryźć zęby i nie wywołać awantury. No, ale cóż.... Rodziny męża się nie wybiera :/
Co do netii - oni teraz jakoś z dialogiem działają. To powiem Ci, że ja z dialogiem mam problemy też ciągłe. A to coś nie działa, zawiesza się. A od pół roku rachunki mi przychodzą całkiem inne niż powinny, bo oni coś tam włączają itd i co miesiąc muszę dzwonić żeby korekty robili

Do mnie dzisiaj przyszedł na szczęście ten materac, co go musiałam wymienić, bo przyszedł mi nie taki jaki miał przyjść. Tym razem wszystko OK
Stary 2013-09-24, 23:31   #2512
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcesz wiedzieć jak mój mąż podsumował tą panią

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja polecam Z pojemnikiem. Nawet jeśli nie pościel to można tam schować mnóstwo rzeczy. Chyba, że nie potrzebujecie miejsca więcej. Ale to się zawsze przydaje

serduszko, sen jest dobry na wszystko. A jutro porządnie lanie na mężu uskutecznij

De, dużo zdrówka dla Daniela. Do lekarza się z nim nie wybierasz? Taka wysoka gorączka to może być zwiastun czegoś większego niż tylko przeziębienie

babku, uważam podobnie jak dziewczyny - powinnaś domagać się jakiegoś rabatu albo gratisu!

ryba, wyobrażam sobie, że czasami ciężko zagryźć zęby i nie wywołać awantury. No, ale cóż.... Rodziny męża się nie wybiera :/
Co do netii - oni teraz jakoś z dialogiem działają. To powiem Ci, że ja z dialogiem mam problemy też ciągłe. A to coś nie działa, zawiesza się. A od pół roku rachunki mi przychodzą całkiem inne niż powinny, bo oni coś tam włączają itd i co miesiąc muszę dzwonić żeby korekty robili

Do mnie dzisiaj przyszedł na szczęście ten materac, co go musiałam wymienić, bo przyszedł mi nie taki jaki miał przyjść. Tym razem wszystko OK
No właśnie miejsca nigdy nie za dużo zwłaszcza w bloku każda "dziura" jest ważna.Nawet myślałam o przechowywaniu tam rzeczy w workach prózniowych z których Tymek wyrośnie.Bo w piwnicy mogą się zniszczyć.
Może jeszcze znajdę coś fajnego.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Ale mi się dzieciak rozszalał po frytkach Posmakowało mu.

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-24, 23:32   #2513
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Reszta jest ok.
Super zakupki alecoś w gratisie ewidentnie Ci się należy

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mi ostatnie trzy dni tak faluje ze juz mnie skora n brzuchu boli..

Co do krwawienia - taka chyba w ciazy krzepliwosc.. Ja ze 4 tyg temu wsiadlam do autobusu , otworzylam tymbarka I chyba kapslem musialam sie gdzies przejechac po palcu. Za chwile mnie babka zaczepia I pyta czy wszystko ok? Patrze a mi do nadgarstka struzka krwi jakbym sie do nadgarstka cieła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No i się falowanie wyjaśniło...przed chwilą położna wymacała, że mała leży sobie poprzecznie a od 2 tygodni cały czas była główką w dole...

Taa a jak trzeba pobrać to nie leci

Cytat:
Ooo to ciekawe ile Ci zostało... żeby Christianek posiedział jak najdłużej w środku
Bidulek niech gorączka szybko spada

Cytat:
Ehh.. neverendnig story z tą rodziną trzeba ich olać - szkoda nerwów

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
My kupiliśmy bez pojemnika, mamy osobną sypialnię, więc i tak nie ścielimy łóżka.Mamy ładną narzutę i zaścielamy.
Ja teżnie ścielę a w pojemnikach trzymałąm pościele i kołdry na zmianę

Cytat:

No to wielkie mu się należą - masz prawdziwy skarb w domu

No i przez Ciebie zgłodniałam... zapcham się czymś z szafki

Cytat:
Widziałam to - głupota

Dobrej nocki mamusie i brzusie

za jutrzejsze wizyty!!

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-09-24 o 23:34
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:37   #2514
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcesz wiedzieć jak mój mąż podsumował tą panią
bardzo niecenzuralnie?
Stary 2013-09-24, 23:47   #2515
babku
Zadomowienie

Cytat:
Super zakupy dobrze że sprawdziłaś maila ale gratis jakiś i tak sprzedający powinien wysłać razem z łóżeczkiem i przewijakiem
Sprawdziłam wszystko dokładnie i okazuje się, że brakuje trzech rzeczy Nie tylko przewijaka ale też prześcieradełka i przybornika. Mam ich serdecznie dość, w ogolę nie dbają o klienta. Napisałam im maila. Ciekawe jak zareagują.

Cytat:
Mam tego samego rogala, nawet w tej samej poszewce Ale śpi mi się na nim fatalnie. Jakoś tak, poduszka z lidla była wygodniejsza, bardziej elastyczna. To, jak próbuję się owinąć, wczepić, cokolwiek- odbija mnie i wraca do swego kształtu Ale być może to ja robię cos źle
Tak się przymierzyłam już do niego i myślę, że mój tez średnio wygodny, ale ostateczną opinię wydam po pierwszej nocy
Ogólnie mam nadzieje, że przyda mi się też do karmienia, sadzania maluszka i takie tam. Nie nastawiałam się na cuda, ze względu na cenę

Cytat:
Oby jednak nocka była spokojna

Cytat:
Zuza znowu ma czkawkę, ostatnimi czasy ma nawet 5 razy dziennie albo i częściej czkawkę
Mój też ma tak często czkawkę. Czasem to aż mi go żal. A w nocy to i mnie to denerwuje

Cytat:
Dziękuję za informacje
Tak na SR i warsztatach mówiły kobietki, że 20-22 to optymalna temperatura. I jeszcze co mnie zaciekawiło i zdziwiło na tych warsztatach, to położna mówiła, żeby kąpać maluszka co dwa, trzy dni, a nie codziennie i żeby kąpać w takiej samej temperaturze, jaka jest w domu cały czas. W sensie, żeby nie podgrzewać przed kąpielą w żaden sposób pokoju. Nie wietrzyć przed samą kąpielą i zaraz po, ale też nie podnosić temperatury.
Uważam, że to mądre teorie, ale pewnie będzie mnie kusić, żeby to pokrętełko od kaloryfera podkręcić troszkę przed rozebraniem maluszka
Cytat:
Ja jestem zwolennikiem aktywnej ciąży jeśli nic się nie dzieje, ale to wykracza po za granice mojego rozsądku.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Ja teżnie ścielę a w pojemnikach trzymałąm pościele i kołdry na zmianę
Ja też tak robię. Mnie bardzo przydaje się ten pojemnik. Do tego stopnia, że łóżeczko dla Filipa też chciałam kupić z szufladą. Co prawda w końcu kupiłam bez, ale łóżko sypialniane jak najbardziej polecam z pojemnikiem na pościel.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:49   #2516
anka_85
Zakorzenienie

Rybka, jak chcesz coś o sobie, daj date urodzenia

Ja idę spać za chwil kilka, normalnie ścieło mnie konkretnie.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 00:00   #2517
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Sprawdziłam wszystko dokładnie i okazuje się, że brakuje trzech rzeczy Nie tylko przewijaka ale też prześcieradełka i przybornika. Mam ich serdecznie dość, w ogolę nie dbają o klienta. Napisałam im maila. Ciekawe jak zareagują.

Tak się przymierzyłam już do niego i myślę, że mój tez średnio wygodny, ale ostateczną opinię wydam po pierwszej nocy
Ogólnie mam nadzieje, że przyda mi się też do karmienia, sadzania maluszka i takie tam. Nie nastawiałam się na cuda, ze względu na cenę

Oby jednak nocka była spokojna

Mój też ma tak często czkawkę. Czasem to aż mi go żal. A w nocy to i mnie to denerwuje

Tak na SR i warsztatach mówiły kobietki, że 20-22 to optymalna temperatura. I jeszcze co mnie zaciekawiło i zdziwiło na tych warsztatach, to położna mówiła, żeby kąpać maluszka co dwa, trzy dni, a nie codziennie i żeby kąpać w takiej samej temperaturze, jaka jest w domu cały czas. W sensie, żeby nie podgrzewać przed kąpielą w żaden sposób pokoju. Nie wietrzyć przed samą kąpielą i zaraz po, ale też nie podnosić temperatury.
Uważam, że to mądre teorie, ale pewnie będzie mnie kusić, żeby to pokrętełko od kaloryfera podkręcić troszkę przed rozebraniem maluszka

Ja jestem zwolennikiem aktywnej ciąży jeśli nic się nie dzieje, ale to wykracza po za granice mojego rozsądku.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Ja też tak robię. Mnie bardzo przydaje się ten pojemnik. Do tego stopnia, że łóżeczko dla Filipa też chciałam kupić z szufladą. Co prawda w końcu kupiłam bez, ale łóżko sypialniane jak najbardziej polecam z pojemnikiem na pościel.
No to sobie sprzedawca w kulki poleciał..
Też czytałam żeby dziecko malutkie kąpać co dwa-trzy dni a nie codziennie.Ale codziennie trzeba dokładnie wymyć pupkę twarz i rączki Sama nie wiem jak to będzie.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Dobrej i spokojnej nocy
Stary 2013-09-25, 01:23   #2518
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Cytat:
Ja bym nie ryzykowala. Umarlabym ze strachu.
Wiem jednak ze tutaj tez maja takie podejscie, zeby prowadzic taki tryb zycia jak przed ciaza - dlatego tez mialam straszne problemy na poczatku uzyskac zaswisdczenie Od lekarza ze nie wolno mi dzwigac. Jesli moj organizm byl przyzwyczajony do tego przez ostatnie trzy lata to czemu nie?
Na szczescie w pracy juz sie bali, I sami zabronil

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

PAULA - lepiej niech sie Majka obroci

RYBKA - ty to masz z ta tesciowa. Powinnas I'm raz a porzadnie wykrzyczzec wszystko!

Ja ide spac.
Mam Od paru godzin taki posmak w ustach jakbym lyzke proszku do prania zjadla.
Masakra nie moge sie tego pozbyc :/

Dobranoc

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:15   #2519
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Dzień dobry Mamucie, czyżby wszystkie jeszcze spały...ja dzisiaj od 5 na nogach, od rana nadrabiam wczorajszą nieobecność, wyobraźcie sobie prądu nie miałam do 18:00 no można było się zdenerwować, bo miałam plany prania, prasowania itd.
Dzisiaj muszę to wszystko porobić tego troszkę jest.
Wczoraj mój mąż zabrał mnie do Maca, bo dawno tam nie jedliśmy a miał straszną ochotę na Big Maca zwłaszcza, że mamy kupony promocyjne...poszliśmy pojedliśmy i o dziwo ja się dobrze czuje.
Ostatnio jak zjadłam frytki z Mc to było ze mną ciężko.
Dobra idę nastawić pranie i zaplanować sobie co ja dzisiaj mam porobić bo trochę rzeczy muszę zrobić, żeby nie było.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:55   #2520
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamucie, czyżby wszystkie jeszcze spały...ja dzisiaj od 5 na nogach, od rana nadrabiam wczorajszą nieobecność, wyobraźcie sobie prądu nie miałam do 18:00 no można było się zdenerwować, bo miałam plany prania, prasowania itd.
Dzisiaj muszę to wszystko porobić tego troszkę jest.
Wczoraj mój mąż zabrał mnie do Maca, bo dawno tam nie jedliśmy a miał straszną ochotę na Big Maca zwłaszcza, że mamy kupony promocyjne...poszliśmy pojedliśmy i o dziwo ja się dobrze czuje.
Ostatnio jak zjadłam frytki z Mc to było ze mną ciężko.
Dobra idę nastawić pranie i zaplanować sobie co ja dzisiaj mam porobić bo trochę rzeczy muszę zrobić, żeby nie było.
ale mi smaka na bic maca zrobiłaś zjadłabym na śniadanie

Witam się z rana. Starszy już poszedł do szkoły a mały nie chce się obudzić a musi na 9 do przedszkola być gotowy. Zawsze ranny ptaszek a dziś widać pospałby sobie jeszcze. Dam mu jeszcze kwadransik.
Za to mam czas na kawusie poranną po śniadanku.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

De mam nadzieję ze udało się zbić gorączkę i choć troszkę pospałaś.

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
boli mnie kręgosłup
w ogóle ostatnio jak siedzę to muszę mieć coś pod plecy podłożone
łączę się w bólu mnie też łupie a w dodatku z przodu żebra bo już macica naciska na nie i nie mogę ustać ani uchodzić bo po chwili wydaje mi się że mi żebra pękną. Ale u mnie to pewnie dlatego te bóle że dużo leże i mięsnie się osłabiają.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości