W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 20:08   #4471
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez Eimee Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam zaraz wstyd zakręcona jesteś nie dziwie sie Ja tez czasami zapominam czekam na News'y
Zapomniałam
Ale nie pisałaś na kiedy wyznaczył Ci termin?
Pisałaś że ostatnia @ u Ciebie była 20sierpnia, u mniem podobnie, ja miałam ostatnią @ 19sierpnia, a owulację prawdopodobnie 1 września, i ovuf wyznacza mi termin na 25maja, czyli myslę ze to bedzie początek czerwca
Stary 2013-09-24, 20:10   #4472
katekatee
Zadomowienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Hey Ale podła pogoda, nie wiem czy tżt mnie nie zaraził ale coś mnie w gardle drapie. Wtedy w czerwcu też przed zaciążeniem byłam trochę chora i mam złe skojarzenia

Dziewczyny bo ja tak nigdy nie miałam no ale po ostatnim to różne rzeczy się mogą dziać więc mam pytanie czy jak przed okresem jest dzien plamienia to liczę to jako pierwszy dzień cyklu?
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A ja chciałabym Was uczulić, żebyście nie przesadziły z tym straszeniem dzieci Wiadomo, że musi być świadome, że nie można iść nigdzie z obcymi, itp, ale bardzo łatwo wpędzić w ten sposób dziecko w nerwicę... my mamy ten problem: Buba zrobił się tak nieufny, że boi się nawet jak ktoś zapuka do drzwi (bo "to na pewno złodziej albo porywacz"). A jak wrócił z lekcji ze strażą miejską, gdzie pokazali im film o porwaniach, to bał się sam w swoim pokoju spać...
Przykro mi z kłótnią ale tak to niestety z tymi tżtami, najpierw robią potem długo, długooooo nic no a potem może pomyślą....
A co do straszenia to Wiki też miał taki okres że jak tylko słyszał jakiś hałas to pytał czy to złodziej

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ja mam 3 miesiące niepewności...do tej pory byłam pewna, że mi przedłużą...ale teraz mam coraz większe wątpliwości gdyby to zależało tylko od mojej szefowej to byłabym na 100% pewna, że będzie dobrze, ale niestety są jeszcze siły wyższe, których motto brzmi "cięcia, cięcia, cięcia"
Ty mnie nawet nie denerwuj Mamy być wakacyjne i koniec

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
krusia, fifi może jeszcze za wcześnie?

Ja stwierdziłam, że w tym cyklu odpuszczam tzn. owszem staramy się, ale nie na siłę, żeby trafić w owulkę tylko po prostu kiedy będziemy mieć ochotę to bara bara i już za dużo mnie to nerwów kosztuje muszę wyluzować
A który masz dzień cyklu? Może nam się w końcu razem udaJa mam 24 dzień cyklu i przy moich krótkich cyklach @ może przyjść lada dzień, ale mam nadzieje że jeszcze z 2 dni poczeka bo jak będzie to taki bardzo krótki cykl to będę się stresować że coś jest jednak nie tak...

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Dziękuję
TP 19 maja według OM , u mnie to 6 tc i 2 dzień ,dlatego się zdziwiłam, że powiedziała, że powinno mieć 5 mm i tu cytuję : "o, a w tym przypadku mamy 2,8 mm", ale było widać bijące serduszko
Tak sobie myślę, że mogła powiedzieć , ze wszystko ok , żeby nie stresować mnie niepotrzebnie Mam nadzieję, że mój dzieć szybko nadrobi
Majowa mamusiu dobrze będzie masz piękną betę A kiedy masz następną wizytę? Ta lekarka do której chodzisz ma dobry sprzęt bo to też robi dużąąąą różnice?

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was zaszła w ciążę bez śluzu płodnego?
Ja nie mam śluzu od 2 cykli a może i dłużej, tylko nie zwracałam na to uwagi. Pamiętam, że kiedyś miałam naprawdę sporo i często a teraz ciągle kremowy Boję się, że te żołnierzyki nie mają jak tam przetrwać bez tego śluzu
Mnie bardzo pomogło picie siemienia lnianego ale ja piłam taki mielony z Oleofarm zalewałam dużą ilością wody no i piłam dość dużo, teraz też muszę zacząć bo widzę że mi się taki średni śluz po tym wszystkim zrobił, a wtedy naprawdę widziałam różnice.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 20:25   #4473
Eimee
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję

A mówią na nas, że to my takie skomplikowane
Faceci jednak są czasem gorsi do zrozumienia, niestety

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

To niech zabiera dla siebie jak najprędzej ja już jem jak dla dwóch, jak mam pełny żołądek to przynajmniej mdłości odchodzą, a na nic nie mam smaku i wmuszam siebie, a jak robię się głodna to mnie mdli na nowo i tak w kółko ale dla maleństwa zniosę wszystko

Cieszcie się dziewczyny, że u Was tak bezobjawowo, naprawdę
Latam siusiu jak opetana...

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Zapomniałam
Ale nie pisałaś na kiedy wyznaczył Ci termin?
Pisałaś że ostatnia @ u Ciebie była 20sierpnia, u mniem podobnie, ja miałam ostatnią @ 19sierpnia, a owulację prawdopodobnie 1 września, i ovuf wyznacza mi termin na 25maja, czyli myslę ze to bedzie początek czerwca
Wyznaczył mi na 27 maja wg @ ..

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Wtule sie w Tż i uciekam lulu... Bo jakoś powieki ciężkie sie robią Buziaki kobietki !!!! Do Jutra
Stary 2013-09-24, 20:34   #4474
wik_and_ola
Zadomowienie

Ale tu dziś cichutko. Ja zaczynam oglądać prawo agaty, ale nie wiem czy długo pociągnę ... Wcześniej zrobiłam z córcią skalpela a teraz jeszcze to piwko mnie przymuliło, do tego dół . Owulka się zbliża, a ja z tż foch, ehh, już zaczęłam myśleć, że znów cykl stracony
Stary 2013-09-24, 20:37   #4475
Jagatka_N
Zakorzenienie

Ja też zmykam do łóżka na prawo agaty.
do jutra
Stary 2013-09-24, 20:39   #4476
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Ja też zmykam do łóżka na prawo agaty.
do jutra
Miłego oglądania i dobrej nocki
Stary 2013-09-24, 20:42   #4477
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Majowa mamusiu dobrze będzie masz piękną betę A kiedy masz następną wizytę? Ta lekarka do której chodzisz ma dobry sprzęt bo to też robi dużąąąą różnice?
Kazała się stawić za 2 tygodnie Szczerze? Nie znam się na sprzęcie , ale moim zdaniem taki normalny no haha

Cytat:
Napisane przez Eimee Pokaż wiadomość
Latam siusiu jak opetana...
Ooo to też , ale mnie też suszy strasznie i pewnie to od tego po 3 litry wody dziennie wypijam

Dobrej nocy Dziewuszki

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 20:48   #4478
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Wróciłam Gin pochwaliła betę zrobiła USG, powiedziała, że widać bijące serduszko, co znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo, ale małe coś te moje dziecię bo tylko 2,8mm, no ale zobaczymy co będzie dalej Dziękuję za kciuki raz jeszcze
O oto foto :
Super niech zdrowo rośńie
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 20:48   #4479
sloneczko740
Rozeznanie

hej dziewczyny

coś dziwnego ze mną się dzieje myślałam że mi się wydaje ale z każdym dniem jest gorzej

w niedzielę obudziłam się ze strasznym bólem dolnej części kręgosłupa.. myślałam że może mnie przewiało
potem tak mnie cały dzień muliło do spania więc prawie cały dzień przespałam..
wczoraj bolał mnie brzuch i miałam rozwolnienie
dzisiaj rano się obudziłam a ja piżamę miałam trochę we krwi (gdzie do okresu jeszcze ze 2 tyg. ) no i wieczorkiem znowu brzuch mnie bolał i znowu rozwolnienie.. ehm....
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 20:54   #4480
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam Gin pochwaliła betę zrobiła USG, powiedziała, że widać bijące serduszko, co znaczy, że ciąża rozwija się prawidłowo, ale małe coś te moje dziecię bo tylko 2,8mm, no ale zobaczymy co będzie dalej Dziękuję za kciuki raz jeszcze
O oto foto :
Cudnie! Kochana kropeczka

Cytat:
Dziewczyny bo ja tak nigdy nie miałam no ale po ostatnim to różne rzeczy się mogą dziać więc mam pytanie czy jak przed okresem jest dzien plamienia to liczę to jako pierwszy dzień cyklu?

Mnie bardzo pomogło picie siemienia lnianego ale ja piłam taki mielony z Oleofarm zalewałam dużą ilością wody no i piłam dość dużo, teraz też muszę zacząć bo widzę że mi się taki średni śluz po tym wszystkim zrobił, a wtedy naprawdę widziałam różnice.
Plamienie to jeszcze poprzedni cykl.

Ja biorę wiesiołek od tego cyklu. Dziewczynom pomógł w pierwszym cyklu brania i pozachodziły od razu w ciążę, a u mnie nie widać śluzu płodnego
Stary 2013-09-24, 20:58   #4481
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
a Zielińska w Barwach szczęścia ma dziś na sobie mój sweter
pożyczyłaś celebrytce powiadasz
Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
no ja też pierwszy raz o tym pęcherzu słyszę, ja też dla pewności zostawiam wojsko na noc, no ale ja potwierdzenia słuszności mej tezy w postaci takiej ślicznotki jak córci aLeine nie mam
teraz to jest śliczna, bo po urodzeniu to tak bym jej nie nazwała
Cytat:
Napisane przez fifi88osw Pokaż wiadomość
dziewczęta, tak sobie myślę może bym sobie w tym cyklu spróbowała testów owulacyjnych tylko czy np te które są w rosmanku są wporzo?? czy np jakies inne polecacie??
wiesz co, kobietki bzykają się wtedy kiedy wychodzi + na takowych testach, później odpuszczają. A te testy pokazują kiedy nastąpi owulacja a nie, że już teraz jest- gdzieś ostatnio czytałam na ten temat. Jak potem znika + to sobie laski odpuszczają dla mnie dobrym sprzymierzeńcem jest tempka + szyjka, a na testy szkoda kasy, ale to tylko moja opinia
Cytat:
O oto foto :
pięknie
Może maluszek ma mniej tygodni stąd ta wielkość Potem nadrobi
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Kochana! Wybacz! Tak też kojarzyłam, ale mój mózg już stary i pewna nie byłam
stara się odezwała
Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
próbuję po raz 3 dodać posta... ja póki co @ mam także humor nie najlepszy. Odliczam dni do wyjazdu...jeszcze 20. Szkoda, że po owu już będzie ( ale jak dobrze pójdzie to wrócimy we trójkę - bo będę testować w dzień wyjazdu lub dzień po )

Tylko mam obawy bo planujemy wizytę w aquaparku ( sauny itd) i Nie wiem czy to najlepszy pomysł po owu...jak myślicie??
Ty to taka panikara jesteś, hm?
Kochana! Laski zachodzą w ciążę nie wiedząc o tym. Są aktorkami, gdzie pracują w stresujących warunkach, są tancerkami gdzie sporo ćwiczą, pływaczkami, biegaczkami itp itd... dowiadują się po. Spokojnie, dziecko jest dobrze chronione jakby doszło do zapłodnienia, a przed czy po owu to jaka to różnica? Kobiety które nie planują dziecka, nie biorą zabezpieczeń mają się bać basenu? Weź z basuj mała, bo tak to się wykończysz psychicznie Idź, korzystaj z życia i nie myśl o owulce ciągle, bo pewnie Cię zaskoczy w najmniej oczekiwanym momencie jak mnie czy zubi
Jeśli dziecko Ci będzie dane to przeżyje i głupi basen tego nie zepsuje, ba! Jest nawet zalecany aby się poruszać w ciąży - ja byłam aż raz
Oczywiście sporo osób napisze, że to składowisko bakterii, ale ja już mam wyrobione zdanie na ten temat i nie chucham i dmucham na wszystko jak było wcześniej- wyluzowałam
Cytat:
Ja niestety miewałam swego czasu często takie dolegliwości, cóż, każda z nas jest inna
gdyby tak było, to by gin coś na ten temat mówił. Są inne, szybsze metody, ale wątpię, że byłaby to sperma.

Dobra o☠☠☠☠☠☠☠iłam kogo miałam o☠☠☠☠☠☠☠ić i idę spać... z nudów
dziwnie tak... 10 miesięcy bycia z mężem a teraz ponad miesiąc bez niego

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

coś dziwnego ze mną się dzieje myślałam że mi się wydaje ale z każdym dniem jest gorzej

w niedzielę obudziłam się ze strasznym bólem dolnej części kręgosłupa.. myślałam że może mnie przewiało
dzisiaj rano się obudziłam a ja piżamę miałam trochę we krwi (gdzie do okresu jeszcze ze 2 tyg. ) no i wieczorkiem znowu brzuch mnie bolał i znowu rozwolnienie.. ehm....
w którym dniu cyklu jesteś?
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 21:01   #4482
sloneczko740
Rozeznanie

21 dzień
Stary 2013-09-24, 21:02   #4483
Leine
Zakorzenienie

Kobietki wymyślajcie powoli nowy tytuł wątku, bo jeszcze 500 postów i koniec wąteczku

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
21 dzień
bierzesz jakieś leki, jesteś po owulce?
Stary 2013-09-24, 21:03   #4484
201606201204
Konto usunięte

Sloneczko, a moze to stres? Nie przezywasz tego zbyt silnie?
Stary 2013-09-24, 21:04   #4485
vioris
Zakorzenienie

Dziewczyny jak to jest z tym wyznaczaniem owulki przez ovuf? Może być tak, że wyznaczy przerywaną linią a potem zmieni na ciągłą? Do kiedy tak się może stać?

Jak dla mnie ta tempka jest jeszcze mega tajemnicą
Stary 2013-09-24, 21:06   #4486
sloneczko740
Rozeznanie

leków nie biorę oprócz folika.. a owu wypada niby dzisiaj

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Sloneczko, a moze to stres? Nie przezywasz tego zbyt silnie?
hmmm...możlwe.. chociaż nawet jak jakoś moćn byłam zestresowana to nie miałam aż takich dziwnych objawów... ja stres łagodze płaczem to najbardziej mi pomaga
Stary 2013-09-24, 21:07   #4487
201606201204
Konto usunięte

[QUOTE=Leine;42975966][CENTER][SIZE=5][COLOR=Red]Kobietki wymyślajcie powoli nowy tytuł wątku, bo jeszcze 500 postów i koniec wąteczku /QUOTE]
Jesienne brzusie i kolejne szczęśliwe mamusie!
Stary 2013-09-24, 21:08   #4488
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak to jest z tym wyznaczaniem owulki przez ovuf? Może być tak, że wyznaczy przerywaną linią a potem zmieni na ciągłą? Do kiedy tak się może stać?

Popatrz na mój wykres. Wiesz dlaczego mam przerywaną? Bo śluz na to nie wskazuje i tak zapewne będzie cały czas. Jak zmienię na R czy W to od razu ciągła linia.

Ovufriend myli się, bo mu się nie zgadza śluz, szyjka, test, rzadziej tempka - nie wiem, tak sobie knuje domysły

Juliette miała lepki śluz dlatego ma przerywaną, Fantaska miała kremowy i też przerywana czarna linia itp itd, pooglądaj inne wykresy i np. mój przedostatni cykl gdzie miałam ciągłą linię- a śluz kremowy

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-09-24 o 21:10
Stary 2013-09-24, 21:09   #4489
201606201204
Konto usunięte

Cytat:

Mogże sie tak stać. ja np. Nie jestem w 100% pewna, że prawidłowo wyznaczył mi owu. Myśle, że mogła być dzien później.
Stary 2013-09-24, 21:09   #4490
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
leków nie biorę oprócz folika.. a owu wypada niby dzisiaj

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

hmmm...możlwe.. chociaż nawet jak jakoś moćn byłam zestresowana to nie miałam aż takich dziwnych objawów... ja stres łagodze płaczem to najbardziej mi pomaga
może tż Cię zatarł i polała się krew? a rozwolnienie bo może coś źle zjadłaś
Stary 2013-09-24, 21:12   #4491
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
właśnie o to chodzi że nic prawie nie jadłam i to napewno nie to że coś mi zaszkodziło 2 dni pod rząd...
a co do męża to mnie nie zatarł bo nic nie było poprzedniej nocy bo na noc w pracy był..w ciągu dnia też nic nie było
Stary 2013-09-24, 21:17   #4492
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie o to chodzi że nic prawie nie jadłam i to napewno nie to że coś mi zaszkodziło 2 dni pod rząd...
a co do męża to mnie nie zatarł bo nic nie było poprzedniej nocy bo na noc w pracy był..w ciągu dnia też nic nie było
No to nie mam zielonego pojęcia co to może być... mam nadzieję, że teraz się lepiej czujesz!

Zmykam spać, dobranoc!

Marszalka liczę na Ciebie
Stary 2013-09-24, 21:18   #4493
201606201204
Konto usunięte

Lece trzymajcie kciuki za temperature.
Dobranoc! Choroba mnie rozkłada, muszę odpocząć.

Jutro kupie test i poczekam na lepsze czasy.
Stary 2013-09-24, 21:22   #4494
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja się basenu nie boję tylko saun. Uwielbiam to ciepełko, ale tyle tutaj pisałyście, że ciepłe kąpiele szkodzą, a w saunie to już dopiero gorąc, tym bardziej jak się chce spędzić 2 h ...

czytam trochę i chyba sobie sauny daruję, wszędzie odradzają, chyba, że ktoś chodzi regularnie, a ja nie chodzę.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:22   #4495
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
No to nie mam zielonego pojęcia co to może być... mam nadzieję, że teraz się lepiej czujesz!

Zmykam spać, dobranoc!

Marszalka liczę na Ciebie
teraz lepiej się już czuję chociaż strasznie mi zimno:/
Stary 2013-09-24, 21:35   #4496
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrz na mój wykres. Wiesz dlaczego mam przerywaną? Bo śluz na to nie wskazuje i tak zapewne będzie cały czas. Jak zmienię na R czy W to od razu ciągła linia.

Ovufriend myli się, bo mu się nie zgadza śluz, szyjka, test, rzadziej tempka - nie wiem, tak sobie knuje domysły

Juliette miała lepki śluz dlatego ma przerywaną, Fantaska miała kremowy i też przerywana czarna linia itp itd, pooglądaj inne wykresy i np. mój przedostatni cykl gdzie miałam ciągłą linię- a śluz kremowy
To w takim razie największą tajemnicą jest dla mnie Twój cykl bez śluzu płodnego a z kremowym śluzem

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Pooglądałam i widzę, ze Wy miałyście jednak wodnisty czy rozciągliwy w dniach obok. A ja wcale. Chyba że nie zaznaczyłam dobrze
W poprzednim cykjlu zaznaczałam jako wodnisty śluz biały, ale bardzo rzadki a teraz stwierdziłam, że to chyba jednak kremowy. Sama nie wiem czy dobrze ten śluz oznaczam. Rozciągliwego na pewno nie miałam, ale wodnisty był tylko, że nie przejrzysty. Nie wiem, czy taki wodnisty i biały to jest płodny? Czy to nie jest pomieszany z nasieniem? Nie jestem w stanie tego rozróżnić

Jak zaznaczyłam dzień wodnistego śluzu to mi przesunęło na ten dzień w którym uważam, że była owulka. Wtedy też był ten śluz właśnie taki rozcieńczony, ale biały Sama nie wiem jak to wpisywać.
Jak macie wodnisty to on jest przezroczysty ?

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-09-24 o 21:38
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:37   #4497
Leine
Zakorzenienie

Maciejka w saunie 2h? Nie przesadzasz z ilością? Dla mnie pół h to max Poza tym ja bym sobie nie odmawiała niczego, skoro nic nigdy nie wiadomo. Nastawiasz się na tą ciążę, wyczekujesz i pewnie sobie coś uroisz, tak nie można... w takim stresie pełnych przemyśleń "co można a czego nie" skoro jeszcze nie zaszłaś to można się tylko chorób nabawić.
No ale rób jak uważasz, ja już w tej kwestii nie pomogę, napisałam co uważałam za stosowne, a Ty rób jak chcesz

Cytat:
To w takim razie największą tajemnicą jest dla mnie Twój cykl bez śluzu płodnego a z kremowym śluzem
a no dużo osób tak ma ja nie wiem co śluz płodny, nie mam takowego od u lala... ponad miesiąca

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-09-24 o 21:44
Stary 2013-09-24, 21:51   #4498
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:

Plamienie to jeszcze stary cykl

Cytat:
hej dziewczyny

hm...nie mam pojęcia co to może być. Oby szybko przeszło, a jak nie to do lekarza!!!

Cytat:

mi w tamtym cyklu zaznaczyło przerywaną, bo śluz był niepłodny, ale później przesunęło na inny dzień i już była ciągła

Cytat:
Jak macie wodnisty to on jest przezroczysty ?
wodnisty jest przezroczysty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:08   #4499
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
ale ja się basenu nie boję tylko saun. Uwielbiam to ciepełko, ale tyle tutaj pisałyście, że ciepłe kąpiele szkodzą, a w saunie to już dopiero gorąc, tym bardziej jak się chce spędzić 2 h ...

czytam trochę i chyba sobie sauny daruję, wszędzie odradzają, chyba, że ktoś chodzi regularnie, a ja nie chodzę.
Sauna w ciąży jest niewskazana, więc ja też bym sobie darowała - zwlaszcza jeśli planowalas długie siedzenie.
A gdzie jedziecie?

Ja wracam właśnie do domu. Ciekawe czy mezul już śpi dalej fochniety...

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:55 ----------

No i focha ciąg dalszy...

Stary 2013-09-25, 04:59   #4500
Seleniti
Zadomowienie

Odp: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Dzień dobry :-*
Dziewczyny :-( jeszcze wczoraj byłam u gin a dziś już w szpitalu na patologii ciąży. Zaczęłam plamić krwią więc szybko z TŻ do szpitala i haha praktycznie połowy rzeczy nie wzięłam, ale o tym akurat się nie myśli bo spanikowałam i wszystko migiem, żeby jak najszybciej do szpitala. Zrobili USG na szczescie Kropcio był na swoim miejscu no ale brzuch bolał... I dostałam zastrzyk prawie w tyłek, ała trzymajcie proszę za nas kciuki będę informować Was na bierząco o ile się będzie dało ;-)
No i napisałam mamie w smsie wszystko. I przyjęła mój stan z radością ale tak jak ja martwi się o maleństwo. Wiem że to niezbyt dobra forma przekazu, ale wiem też, że jakby nie zobaczyła mnie z rana to byłoby bardzo źle i pisane najgorsze scenariusze :-( ale czuję się szczęśliwa, że zaakceptowała mój stan :-*

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko wyjdę stąd ;-)

Aaa no i powiem Wam, że TŻ bardzo się tym wszystkim przejął, jak mu powiedziałam, że grozi mi poronienie to miał świeczki w oczach, płakałam a on starał się mnie pocieszać jak tylko mógł. I powiedział, że mu bardzo zależy na dzidzi ale boi się o przyszłość.
W końcu poczułam ulgę ;-)

Edytowane przez Seleniti
Czas edycji: 2013-09-25 o 05:12
Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości