Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 21:55   #3241
enzunio
BAN stały

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Mój kolor przewodni to czerwień Będzie na stołach pasowała czerwona organtyna? Czy lepiej jakiś kolorek ecru, a najwyżej czerwone róże?
Cytat:
no właśnie strasznie łyso i pusto wyglądał stół. Za to u nas z fioletem ślicznie wyglądały stoły. Organze napewno chcę. Tylko właśnie zastanawiam się nad jej kolorem czerwona była by bardzo widoczna... Kremowa o wiele mniej, ale jednocześnie zdobiła by stół. Do tego czerwone rożyczki i chyba było by ok. Ewentualnie jakieś czerwone kokardy na końcach stołów chciałam balony, ale moja mama twierdzi że to kicz i że szkoda w tak ładną salę ładować balony. Ma rację?
Ma

To ja bym w takim razie wzięła te ecru

Nadal nie mam zaproszeń
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:04   #3242
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Myślę, że będzie pasować
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem pomysł bomba Tylko trzeba to przed weselem ogarnąć, pomyśl czy dacie radę.

My na pierwszy taniec chcemy przyciemnić oświetlenie, dookoła parkietu poustawiane malutkie świeczki żadnych kółeczek dookoła nas ale to wersja romantyczna bo jak będzie układ np.:z podskokiem to świece wtedy mi nie pasują

U mnie deko chce np.:
- za dekorację z 1szt. hortensji w jakimś wazonie/martinówce itp. maks 40zł./szt
- za świece w szkle maks 20-30zł./szt
Tylko jeszcze nie mierzyłyśmy stołów, nie wiemy ile takich wazonów potrzeba. Średnio chyba jeden wazon co 2 metry.
Dzięki za opinię dziewczyny
Damy radę Wiem, że trzeba będzie ogarnąć sprawę wcześniej, aby storczyki były ładnie rozwinięte, mniej więcej podobne, przesadzone do doniczek... Ale przyszła teściowa pomoże, na salę mamy niedaleko, więc wszystko kwestia organizacji
Grunt, że jest pomysł

My, przy naszej liczbie gości będziemy mieli 3 stoły, jak widać na zdjęciach tam są po dwa wazony na stół, więc potrzebujemy 6 sztuk + jakaś mała wersja na nasz stół.
Stary 2013-09-24, 22:36   #3243
ParisParisienne
Rozeznanie

gorace tematy

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Z drugiej strony patrząc, na wesele wydajemy kupę forsy, a tak naprawdę najważniejsze jest to, co będzie w kościele - czyli zawarcie związku małżeńskiego. Młodzi bez mrugnięcia okiem wydają grube pieniądze na oprawę wesela, a ślub to najlepiej za darmo Nie wiem, ja się nie oburzam, że trzeba dać tyle i tyle, skoro 30 razy więcej wydam na wesele...
zgadzam sie dla ludzi wierzacych to sakrament powinien byc najwazniejszy tego dnia. Mysle, ze kolejna okazja, aby wspomoc kosciol bedzie przy chrzcie naszych dzieci ( nie licze "tacy"), takze ofiara za slub jest jak najbardziej na miejscu. Zima chodzicie do kosciola? Przeciez trzeba go ogrzac... Woda, gaz, prad... To nie jest za darmo... Do tego kwiaty, zeby bylo pieknie i inne koszta... A ksiadz? To nie jest pustelnik. Jesc musi, ubrac sie musi, mieszkac tez, wygladac jakos tez powinien... Ja wiem, ze ksieza czasami przesadzaja i prowadza nadzwyczaj wygodne zycie.

Ale ja mam inne doswiadczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Opiumalfa chyba powinnaś rozszerzyć zakres swojej działalności

dla mnie i tak mistrzem jest http://www.fotoknyt.pl/galeria/plener-slubny
oooo taaaak.... foto knyt to najlepszy fotograf swoja droga czy ktos wie ile on bierze za te cuda?

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja rozumiem dac na sale, tyle, fotografa itp rzeczy, bo to normalne, ale ksiedzu 2 tys ? sorry, ale ja nawey gdybym miala nadmiar gotowki i zarabiala 2o tys miesiecznie tyle bym nie dala, wolelabym dac na cos innego niz ksiedzu dac za to, co jest jego obowiazkiem. Zrezta nie wiem moze w Wawie taka moda i tyle daja, ale ja nie mam zamiaru dac wiecej niz 400zl. Zreszta Wasza sprawa, ale dla mnie to naprawde dziwne
Ah i nie chce Cie urazic czy cos, ale to tylko moje zdanie
Tak jak napisalam wyzej - to nie jest "dla ksiedza", ale na caly kosciol, budynki, utrzymanie, podadtki, wyzwoz smieci, dekoracje, ogrzewanie i inne koszta...
Ja wiem, ze Twoje zdanie jest wynikiem Twoich doswiadczen, ale na szczescie nie wszedzie tak jest

Ja mysle, ze tez cos okolo 2 tys. damy.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:50   #3244
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Tak jak napisalam wyzej - to nie jest "dla ksiedza", ale na caly kosciol, budynki, utrzymanie, podadtki, wyzwoz smieci, dekoracje, ogrzewanie i inne koszta...
Ja wiem, ze Twoje zdanie jest wynikiem Twoich doswiadczen, ale na szczescie nie wszedzie tak jest
Paris ale opłata za chrzest czy ślub jak pisałam zaliczana jest do Iura stolae i to nie jest ofiara na kościół a dla tego konkretnego księdza który udziela nam sakramentu. To już wola księdza czy weźmie sobie całą czy część ale nie ma obowiązku oddać tej naszej ofiary na kościół. Ofiara z tacy, zbiórek niedzielnych jest na kościół i z tego nie ma prawa ani grosza dla siebie zabrać. Ale ofiara za ślub to jest co innego.

Zgadzam się że życie księdza kosztuje, że utrzymanie kościoła i innych parafii w kraju też, sprzątanie ogrzewanie oświetlenie to są koszty. ale nie podlega temu na pewno opłata za ślub.

jak ktoś chce poczytać to znalazłam artykuł http://adonai.pl/sakramenty/kaplanstwo/?id=37
myślę że warto być świadomym niektórych rzeczy zanim się złości, bulwersuje albo sieje pomówienia

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-09-24 o 22:59
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:03   #3245
enzunio
BAN stały

Możecie już skończyć?
Stary 2013-09-24, 23:08   #3246
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Możecie już skończyć?
Enzunio nie denerwuj się Przecież nikt nie krytykuje nikogo. Ja napisałam tylko jak jest rzeczywiście i myślę że warto o tym po prostu wiedzieć. To ile ktoś da to jego prywatna sprawa.

Mam pytanie odnośnie welonów - czy to od fryzury zależy czy welon jest wpinany pod czy nad czy to sobie można wybrać samemu i czy kupując welon trzeba wiedzieć jak będzie wpięty czy to obojętne?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:10   #3247
enzunio
BAN stały

Sorry, mam nerwa, oglądałam mecz i aż brzuch mnie rozbolał

Chyba od fryzury zalezy Bo one mają takie grzebyki, które można różnie wpiąć
Stary 2013-09-24, 23:12   #3248
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja od początku mówiłam, że princeski i falbany odpadają, bo wizualnie nie mój typ, ale przełamałam się, żeby przymierzyć i tylko się utwierdziłam, że to faktycznie sukienki nie dla mnie. Dobrze czułam się w skromniejszych przy ciele i tak zostało

Oj tam znowu taka skromna ta nasza kiecunia to nie jest piękne plecy i tren

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:24   #3249
Opiumalfa
Zakorzenienie

Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'...

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne;

Kosciol jet zwolniony z podstkow!!

Rozpatrujac ślub jako prace księdza porównywalna do fotografa kamerzysty, opłaty za sale itp. To uważam ze 2000 za godzinę pracy- gdzie ta cala kwota jest tylko dla niego i to bez podatku to zdaje mi sie ze to trochę spora kwota. W porównaniu z nim taki fotograf to pracuje za darmo. Takie moje zdanie.

Ciekawa jestem ile kosztuje sakrament u mnie. Ciekawe czy jest jakiś cennik czy co łaska. Ale tego dowiem sie w przyszłym miesiącu.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:21   #3250
misia880
Zakorzenienie

Witam się z pracy z grypą

ze spraw ślubnych - chyba się w końcu zapiszemy na kurs tańca.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:22   #3251
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'..

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Kosciol jet zwolniony z podstkow!!

Rozpatrujac ślub jako prace księdza porównywalna do fotografa kamerzysty, opłaty za sale itp. To uważam ze 2000 za godzinę pracy- gdzie ta cala kwota jest tylko dla niego i to bez podatku to zdaje mi sie ze to trochę spora kwota. W porównaniu z nim taki fotograf to pracuje za darmo. Takie moje zdanie.

Ciekawa jestem ile kosztuje sakrament u mnie. Ciekawe czy jest jakiś cennik czy co łaska. Ale tego dowiem sie w przyszłym miesiącu.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

U mnie ostatnio usłyszałam, że była para co dała księdzu 5.000 bo sam się tym pochwalił...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:25   #3252
misia880
Zakorzenienie

jak kogoś stac i ktoś ma takie życzenie to moze dać nawet 10 tyś.
ja dam 300- 350 zł to i tak jest dla mnie bardzo dużo.

Stary 2013-09-25, 08:18   #3253
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
gorace tematy

zgadzam sie dla ludzi wierzacych to sakrament powinien byc najwazniejszy tego dnia. Mysle, ze kolejna okazja, aby wspomoc kosciol bedzie przy chrzcie naszych dzieci ( nie licze "tacy"), takze ofiara za slub jest jak najbardziej na miejscu. Zima chodzicie do kosciola? Przeciez trzeba go ogrzac... Woda, gaz, prad... To nie jest za darmo... Do tego kwiaty, zeby bylo pieknie i inne koszta... A ksiadz? To nie jest pustelnik. Jesc musi, ubrac sie musi, mieszkac tez, wygladac jakos tez powinien... Ja wiem, ze ksieza czasami przesadzaja i prowadza nadzwyczaj wygodne zycie.

Ale ja mam inne doswiadczenie

oooo taaaak.... foto knyt to najlepszy fotograf swoja droga czy ktos wie ile on bierze za te cuda?

To ile kto daje księdzu to indywidualna sprawa. Ale u mnie np. kościół jest nieogrzewany, na kwiaty co tydzień są zbiórki wśród parafian (raz jedna wieś, raz druga, raz trzecia), za wywóz śmieci z cmentarza są dodatkowe zbiórki a częściowo pokrywane jest to z opłaty za "placowe" na cmentarzu, więc akurat tego typu koszta nie są pokrywane z opłat za sakramenty

A tak w tematach ślubnych to nie mam jakoś ostatnio weny do planowania i myślenia o tym wszystkim
Na pierwsze przymiarki wybieram się i wybrać nie mogę
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:35   #3254
201605100
Konto usunięte

misia my też musimy się w końcu zapisać, jak przegapię start grupy to mnie TŻ zabije, to moje zadanie tylko zaś kasa, jeszcze wypłaty nie dostałam, a już jej nie mam
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:05   #3255
enzunio
BAN stały

Ja chciałam indywidualnie... umiemy z TŻtem tańczyć, ale potrzebujemy choreografii. No chyba, że p.Robert nam nie podpasuje to sami sobie ułożymy choreografię, na yt jest mnóstwo filmików z pierwszym tańcem do naszej piosenki
Stary 2013-09-25, 09:05   #3256
misia880
Zakorzenienie

ile u Was taki kurs kosztuje jak moge wiedzieć

Stary 2013-09-25, 09:07   #3257
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chciałam indywidualnie... umiemy z TŻtem tańczyć, ale potrzebujemy choreografii. No chyba, że p.Robert nam nie podpasuje to sami sobie ułożymy choreografię, na yt jest mnóstwo filmików z pierwszym tańcem do naszej piosenki
Pan Robert M.?
My też chcemy iść do niego ale chyba po Nowym Roku. W październiku robimy nauki, później kasa pójdzie na święta.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:09   #3258
madziara889
Zakorzenienie

My nie będziemy się zapisywać na kurs tańca, bo tż nie chce Za to nie odpuszczę mu, żebyśmy poćwiczyli w domu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:14   #3259
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Pan Robert M.?
My też chcemy iść do niego ale chyba po Nowym Roku. W październiku robimy nauki, później kasa pójdzie na święta.
Tak, już do niego dzwoniliśmy, ale nie umawialiśmy się jeszcze konkretnie na jakiś termin. Ale chcielibyśmy w październiku zajrzeć do niego.

Misia, jedno spotkanie 60 zł
Stary 2013-09-25, 09:18   #3260
misia880
Zakorzenienie

ale indywidualne ?? u nas około 70 zł za 1 h za pare.

ale znalazłam taki kurs ( dla narzeczonych ) 10 spotkań po 90 min.
dwa razy w tyg - sobota niedziela od 20...- 21.30 i 150 zł od osoby.
myśle, że spoko cena

Stary 2013-09-25, 09:20   #3261
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

gość wymiata

tak poza tematem widzę, że nasza twórczość dot. tytułów wątków została doceniona
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:42   #3262
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
aha bardzo fajny pomysl w sam raz na mohito czy sex on the beach a jakie ceny byly tych pojemnikow??
ojj tak, mojito bedzie na pewno, uwielbiam myślimy, żeby były 3 różno kolorowe, fajnie to będzie wyglądać a obok na stole damy parasolki, słomki i takie bajery
wiesz co cenowo to różnie, na allegro widziałam za 150 zł 5 litrowy i 399 zł 8 l z wkładem chłodzącym.

Na ebayu jest większy wybór
http://www.ebay.com/itm/NEW-Shannon-...item2eca6ff3e8
http://www.ebay.com/itm/Set-of-Three...item3382f1b15f
http://www.ebay.com/itm/Glass-Twin-D...item53f3061030
http://www.ebay.com/itm/2-Gallon-Gla...item51a9d40647

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
zostały nam równe 4 miesiące do ślubu

ale suuuper
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
hahahaha
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

dla mnie i tak mistrzem jest http://www.fotoknyt.pl/galeria/plener-slubny
nie no hit
fotki z łóżkiem są the best

Cytat:
Mój kolor przewodni to czerwień Będzie na stołach pasowała czerwona organtyna? Czy lepiej jakiś kolorek ecru, a najwyżej czerwone róże?
a nie myślałaś o połączeniu z zielenią? https://www.google.pl/search?q=yello...&bih=606&dpr=1

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-09-25 o 09:43
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:44   #3263
renergie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak Wam kiedyś wspominałam chciałam zrezygnować z kwiatów na sali, bo:
1. nie mam ich w cenie
2. z sali dekoracja kwiatami jest bardzo droga
3. szukam oszczędności, a kwiaty to spory wydatek

I chciałam zrobić dekoracje morskie, jakieś muszle... Ale jak ostatnio byliśmy na wesel u tej kuzynki TŻ to właśnie ona miała takie dekoracje i zero kwiatów... I było jak dla mnie trochę łyso.
A moja sala jest elegancka, więc jednak bez kwiatów być nie może.
I wczoraj wpadłam na koncept - storczyki!
Jak się podzieliłam tą myślą z TŻ to mu się początkowo nie podobała, ale jak pokazałam mu inspiracje, to mówił, że super
I pomyślałam, że zapakowałabym je w wyższe, smukłe białe donice i obkleiła delikatnie muszlami, żeby było z motywem, co o tym myślicie?
Wklejam kilka inspiracji
Cenowo liczyłam około 300-350zł (to jest 1/3 ceny jaką chce sala za deko ), więc znośnie, no i plus, że potem storczyki możemy zabrać z powrotem.
Oczywiście storczyki białe
Wklejam Wam też zdjęcie ustrojenia mojej sali, myślicie, że będzie pasować?

No i bukiet marzeń
Co do muszli nie jestem przekonana bo to nie do końca mój styl.
Ale storczyki - cudowne!

Cytat:
Sorry, mam nerwa, oglądałam mecz i aż brzuch mnie rozbolał
Ja też! :<

A ja właśnie wczoraj wymyśliła, że do dekoracji mojej sali wybiorę białe kwiaty. A więc wesele w kolorze BIAŁYM!
renergie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:46   #3264
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ale indywidualne ?? u nas około 70 zł za 1 h za pare.

ale znalazłam taki kurs ( dla narzeczonych ) 10 spotkań po 90 min.
dwa razy w tyg - sobota niedziela od 20...- 21.30 i 150 zł od osoby.
myśle, że spoko cena
Ceny w Gd wahają się od 60 do 100 zł za parę za godzinne spotkanie.

Jeśli chodzi o kursy grupowe, nam powiedzieli znajomi żebyśmy szli właśnie na grupę bo nauczymy się tańczyć z innymi ludźmi a nie tylko ze sobą. Ale słyszałam od dwóch par złe opinie o grupowych kursach, że na początek lepiej iść na indywidualny bo na tych kursach to za wiele nie uczą, jak ktoś nie ma podstaw to szkoda kasy.

Stary 2013-09-25, 09:56   #3265
201605100
Konto usunięte

My chcemy iść najpierw na kurs tańca użytkowego. Mój TŻ w ogóle nie umie tańczyć, naprawdę "taniec" z nim to katorga kurde patrze i nie widze, pamiętam jak kiedyś szukałam na necie to było coś takiego jak taniec użytkowy, a teraz tylko towarzyski albo dla narzeczonych...

U mnie kurs dla narzeczonych kosztuje w okolicach 150 zł za 10 lekcji po 90 minut+1 indywidualna

a potem trzeba będzie iść na indywidualne układziku się nauczyć
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:13   #3266
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Hej

Blondi, świetny pomysł z tymi storczykami

A co polecacie komus kto w ogóle nie umie tańczyć? Słuch ma itd, ale nie umie prowadzić. Lepszy byłby kurs grupowy czy lekcje indywidualne? Bo mi sie zawsze wydawało że indywidualne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:14   #3267
cukraktywna
Zadomowienie

Moje Drogie PMki (:
Kiedyś się tu mocno udzielałam, jednak - przyznaję się bez bicia - przestałam nadążać I nie chciało mi się nadrabiać dziesiątek stron.
Jednak nie znaczy to, że utraciłam zainteresowanie ślubną tematyką, co chyba wyraźnie widać w innych wątkach
Dlatego też wszystkie panny młode, które czeka ślub w czerwcu 2014, zapraszam - najgoręcej jak tylko się da - na mój świeży wątek czerwcówek 2014:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post42980237
Oczywiście nie zamierzam, Kochane, robić Wam tu jakiejś konkurencji (: Po prostu przyszło mi do głowy, że dobrym kryterium zawężenia liczby PMek jest miesiąc (: Dzięki temu uzyskamy grupę dziewczyn na podobnym etapie przygotowań.
Pozdrawiam Was wszystkie i całuję serdecznie

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 10:28   #3268
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Blondi, świetny pomysł z tymi storczykami

A co polecacie komus kto w ogóle nie umie tańczyć? Słuch ma itd, ale nie umie prowadzić. Lepszy byłby kurs grupowy czy lekcje indywidualne? Bo mi sie zawsze wydawało że indywidualne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Indywidualne lekcje.
Kurs grupowy jest dla osób z poczuciem rytmu, znających podstawy, a kurs tylko po to żeby się "roztańczyć". To takie moje zdanie. Na indywidualnym trener poświęca Wam całą godzinę, na grupowym jest kilkanaście par, Wasze nogi giną w gąszczu.

Stary 2013-09-25, 10:29   #3269
enzunio
BAN stały

sweterek http://www.youtube.com/watch?v=9ZGX10hvE2c
Stary 2013-09-25, 10:32   #3270
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

kolorowego jeszcze nie widziałam
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości