|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
Cytat:
To ja bym w takim razie wzięła te ecru ![]() Nadal nie mam zaproszeń
|
||
|
|
|
#3242 | |
|
Blond forever!
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
Damy radę Wiem, że trzeba będzie ogarnąć sprawę wcześniej, aby storczyki były ładnie rozwinięte, mniej więcej podobne, przesadzone do doniczek... Ale przyszła teściowa pomoże, na salę mamy niedaleko, więc wszystko kwestia organizacji ![]() Grunt, że jest pomysł ![]() My, przy naszej liczbie gości będziemy mieli 3 stoły, jak widać na zdjęciach tam są po dwa wazony na stół, więc potrzebujemy 6 sztuk + jakaś mała wersja na nasz stół.
|
|
|
#3243 | |||
|
Rozeznanie
|
gorace tematy
Cytat:
dla ludzi wierzacych to sakrament powinien byc najwazniejszy tego dnia. Mysle, ze kolejna okazja, aby wspomoc kosciol bedzie przy chrzcie naszych dzieci ( nie licze "tacy"), takze ofiara za slub jest jak najbardziej na miejscu. Zima chodzicie do kosciola? Przeciez trzeba go ogrzac... Woda, gaz, prad... To nie jest za darmo... Do tego kwiaty, zeby bylo pieknie i inne koszta... A ksiadz? To nie jest pustelnik. Jesc musi, ubrac sie musi, mieszkac tez, wygladac jakos tez powinien... Ja wiem, ze ksieza czasami przesadzaja i prowadza nadzwyczaj wygodne zycie. Ale ja mam inne doswiadczenie Cytat:
swoja droga czy ktos wie ile on bierze za te cuda? Cytat:
Ja wiem, ze Twoje zdanie jest wynikiem Twoich doswiadczen, ale na szczescie nie wszedzie tak jest ![]() Ja mysle, ze tez cos okolo 2 tys. damy.
|
|||
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się że życie księdza kosztuje, że utrzymanie kościoła i innych parafii w kraju też, sprzątanie ogrzewanie oświetlenie to są koszty. ale nie podlega temu na pewno opłata za ślub. jak ktoś chce poczytać to znalazłam artykuł http://adonai.pl/sakramenty/kaplanstwo/?id=37 myślę że warto być świadomym niektórych rzeczy zanim się złości, bulwersuje albo sieje pomówienia
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-09-24 o 22:59 |
|
|
|
|
#3245 |
|
BAN stały
|
Możecie już skończyć?
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Enzunio nie denerwuj się
Przecież nikt nie krytykuje nikogo. Ja napisałam tylko jak jest rzeczywiście i myślę że warto o tym po prostu wiedzieć. To ile ktoś da to jego prywatna sprawa.Mam pytanie odnośnie welonów - czy to od fryzury zależy czy welon jest wpinany pod czy nad czy to sobie można wybrać samemu i czy kupując welon trzeba wiedzieć jak będzie wpięty czy to obojętne? |
|
|
|
#3247 |
|
BAN stały
|
Sorry, mam nerwa, oglądałam mecz i aż brzuch mnie rozbolał
![]() Chyba od fryzury zalezy Bo one mają takie grzebyki, które można różnie wpiąć
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękne plecy i tren
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'...
Cytat:
Rozpatrujac ślub jako prace księdza porównywalna do fotografa kamerzysty, opłaty za sale itp. To uważam ze 2000 za godzinę pracy- gdzie ta cala kwota jest tylko dla niego i to bez podatku to zdaje mi sie ze to trochę spora kwota. W porównaniu z nim taki fotograf to pracuje za darmo. Takie moje zdanie. Ciekawa jestem ile kosztuje sakrament u mnie. Ciekawe czy jest jakiś cennik czy co łaska. Ale tego dowiem sie w przyszłym miesiącu. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z pracy z grypą
![]() ze spraw ślubnych - chyba się w końcu zapiszemy na kurs tańca. |
|
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'..
Cytat:
U mnie ostatnio usłyszałam, że była para co dała księdzu 5.000 bo sam się tym pochwalił...
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
jak kogoś stac i ktoś ma takie życzenie to moze dać nawet 10 tyś.
ja dam 300- 350 zł to i tak jest dla mnie bardzo dużo. |
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w tematach ślubnych to nie mam jakoś ostatnio weny do planowania i myślenia o tym wszystkim ![]() Na pierwsze przymiarki wybieram się i wybrać nie mogę
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Konto usunięte
|
misia my też musimy się w końcu zapisać, jak przegapię start grupy to mnie TŻ zabije, to moje zadanie tylko zaś kasa, jeszcze wypłaty nie dostałam, a już jej nie mam |
|
|
|
#3255 |
|
BAN stały
|
Ja chciałam indywidualnie... umiemy z TŻtem tańczyć, ale potrzebujemy choreografii. No chyba, że p.Robert nam nie podpasuje to sami sobie ułożymy choreografię, na yt jest mnóstwo filmików z pierwszym tańcem do naszej piosenki
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
ile u Was taki kurs kosztuje jak moge wiedzieć
|
|
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też chcemy iść do niego ale chyba po Nowym Roku. W październiku robimy nauki, później kasa pójdzie na święta.
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
My nie będziemy się zapisywać na kurs tańca, bo tż nie chce
Za to nie odpuszczę mu, żebyśmy poćwiczyli w domu.
|
|
|
|
#3259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Misia, jedno spotkanie 60 zł |
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
ale indywidualne ?? u nas około 70 zł za 1 h za pare.
ale znalazłam taki kurs ( dla narzeczonych ) 10 spotkań po 90 min. dwa razy w tyg - sobota niedziela od 20...- 21.30 i 150 zł od osoby. myśle, że spoko cena |
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a obok na stole damy parasolki, słomki i takie bajery ![]() wiesz co cenowo to różnie, na allegro widziałam za 150 zł 5 litrowy i 399 zł 8 l z wkładem chłodzącym. Na ebayu jest większy wybór ![]() http://www.ebay.com/itm/NEW-Shannon-...item2eca6ff3e8 http://www.ebay.com/itm/Set-of-Three...item3382f1b15f http://www.ebay.com/itm/Glass-Twin-D...item53f3061030 http://www.ebay.com/itm/2-Gallon-Gla...item51a9d40647 ale suuuper ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fotki z łóżkiem są the best Cytat:
https://www.google.pl/search?q=yello...&bih=606&dpr=1
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-09-25 o 09:43 |
||||
|
|
|
#3263 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale storczyki - cudowne! ![]() Ja też! :< A ja właśnie wczoraj wymyśliła, że do dekoracji mojej sali wybiorę białe kwiaty. A więc wesele w kolorze BIAŁYM!
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kursy grupowe, nam powiedzieli znajomi żebyśmy szli właśnie na grupę bo nauczymy się tańczyć z innymi ludźmi a nie tylko ze sobą. Ale słyszałam od dwóch par złe opinie o grupowych kursach, że na początek lepiej iść na indywidualny bo na tych kursach to za wiele nie uczą, jak ktoś nie ma podstaw to szkoda kasy.
|
|
#3265 |
|
Konto usunięte
|
My chcemy iść najpierw na kurs tańca użytkowego. Mój TŻ w ogóle nie umie tańczyć, naprawdę "taniec" z nim to katorga
kurde patrze i nie widze, pamiętam jak kiedyś szukałam na necie to było coś takiego jak taniec użytkowy, a teraz tylko towarzyski albo dla narzeczonych...U mnie kurs dla narzeczonych kosztuje w okolicach 150 zł za 10 lekcji po 90 minut+1 indywidualna a potem trzeba będzie iść na indywidualne układziku się nauczyć
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Hej
![]() Blondi, świetny pomysł z tymi storczykami ![]() A co polecacie komus kto w ogóle nie umie tańczyć? Słuch ma itd, ale nie umie prowadzić. Lepszy byłby kurs grupowy czy lekcje indywidualne? Bo mi sie zawsze wydawało że indywidualne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Moje Drogie PMki (:
Kiedyś się tu mocno udzielałam, jednak - przyznaję się bez bicia - przestałam nadążać I nie chciało mi się nadrabiać dziesiątek stron.Jednak nie znaczy to, że utraciłam zainteresowanie ślubną tematyką, co chyba wyraźnie widać w innych wątkach ![]() Dlatego też wszystkie panny młode, które czeka ślub w czerwcu 2014, zapraszam - najgoręcej jak tylko się da - na mój świeży wątek czerwcówek 2014: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post42980237 Oczywiście nie zamierzam, Kochane, robić Wam tu jakiejś konkurencji (: Po prostu przyszło mi do głowy, że dobrym kryterium zawężenia liczby PMek jest miesiąc (: Dzięki temu uzyskamy grupę dziewczyn na podobnym etapie przygotowań. Pozdrawiam Was wszystkie i całuję serdecznie
|
#3268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
Cytat:
Kurs grupowy jest dla osób z poczuciem rytmu, znających podstawy, a kurs tylko po to żeby się "roztańczyć". To takie moje zdanie. Na indywidualnym trener poświęca Wam całą godzinę, na grupowym jest kilkanaście par, Wasze nogi giną w gąszczu.
|
|
#3269 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolorowego jeszcze nie widziałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

Będzie na stołach pasowała czerwona organtyna? Czy lepiej jakiś kolorek ecru, a najwyżej czerwone róże?
i że szkoda w tak ładną salę ładować balony. Ma rację?

Wiem, że trzeba będzie ogarnąć sprawę wcześniej, aby storczyki były ładnie rozwinięte, mniej więcej podobne, przesadzone do doniczek... Ale przyszła teściowa pomoże, na salę mamy niedaleko, więc wszystko kwestia organizacji 
Nie wiem, ja się nie oburzam, że trzeba dać tyle i tyle, skoro 30 razy więcej wydam na wesele...
dla ludzi wierzacych to sakrament powinien byc najwazniejszy tego dnia. Mysle, ze kolejna okazja, aby wspomoc kosciol bedzie przy chrzcie naszych dzieci ( nie licze "tacy"), takze ofiara za slub jest jak najbardziej na miejscu. Zima chodzicie do kosciola? Przeciez trzeba go ogrzac... Woda, gaz, prad... To nie jest za darmo... Do tego kwiaty, zeby bylo pieknie i inne koszta... A ksiadz? To nie jest pustelnik. Jesc musi, ubrac sie musi, mieszkac tez, wygladac jakos tez powinien... Ja wiem, ze ksieza czasami przesadzaja i prowadza nadzwyczaj wygodne zycie.
swoja droga czy ktos wie ile on bierze za te cuda?
Przecież nikt nie krytykuje nikogo. Ja napisałam tylko jak jest rzeczywiście i myślę że warto o tym po prostu wiedzieć. To ile ktoś da to jego prywatna sprawa.