|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
No ja teraz tez się allegro będę ratować całe szczęście , ze tam też można znaleźć fajne rzeczy i trochę taniej . Już czuję ile paczek przyjdzie . W jeden dzień planuje usiąść zamówić , żeby zrobić jeden przelew. Na szczęście już kilka rzeczy upatrzyłam .
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Ambrella będe trzymać mocne kciuki ![]() Ja kupuję po prostu większe bawełniane ale poluję na tańsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do lumpka, u mnie niektóre rzeczy są nowe z metkami a inne bez jakichkolwiek śladów użycia, obstawiam że nie noszone wcale bo i po synku mam sporo rzeczy których nie założył nigdy ale to kwestia przełamania się.. my początkowo tez mieliśmy kupowac tylko nowe ale kuzynka zabrąła mnei do jednego sklepiku i tam za cenę jednego pajaca kupiłam prawie 10 i kilka z metkami,mąż początkowo kręcił nosem ale się przekonał kiedy kazałam mu odgadnąć po praniu który jest nowy a który z lumpka. Po urodzeniu młodego bardzo dziękowąłam kuzynce za ten sklepik bo mój syn miał alergię i wymiotował ciągle więc był przebierany po 4-5razy dziennie wiec to że mieliśmy wiecej ubranek uratowało nasza pralkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
Perfuzja mam to samo co Ty
![]()
#2764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo wym przypadku (jak i już wielu innych ślub, komunia itp.) sprzedaje się już nei produkt tylko emocje, coś tam na studiach nas uczyli, w reklamie nie mówią już że mleko jest poprostu zdrowe tylko "najlepsze dla Twojego dziecka" a która mama nie kupi dla swojego dziecka tego co najlepsze? ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- już 10???? ![]() ![]() kurcze rozbiłam pieprzniczkę i syn oczywiście mi pomagał zmiatać i efekt jest taki że chodzi i nosy nam się urywają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja to z rana mam jakiegos powera, juz posprzatalam cale mieszkanie, a teraz chwile siadam i robie przerwe na kawke
![]() upadly_aniol zakupy sliczne, no te ceny to wg mnie tez lekka przesada, tym bardziej, ze taki maluszek dlugo w tym nie pochodzi... Ja dlatego czesc kupuje na SH , a czesc nowych. isia, Ambrella, Jozefina trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze badania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- isia, Ambrella, Jozefina ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
na zmęczenie materiału go weź- nadawaj o tym cały czas i do bólu to już dla świętego spokoju przyzna Ci rację ![]()
![]() |
#2768 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Melduję się, że wróciłam już gór ![]() Zaraz wezmę się za nadrabianie ![]() Na zdjęciu pierwszy prezent od mamy i taty dla fasolinki ![]() ![]()
![]() |
#2769 |
Zadomowienie
|
A ja własnie uważam że rzeczy z lumpka dla niemowlaczków to bardzo dobry zakup, bo wiadomo że rzeczy nie są znoszone, w przeciwieństwie do tych dla większych dzieci czy dla dorosłych. Wiadomo że taki niemowlaczek tylko w tym leżał i to wszystko. Ja za pierwszym razem piore w 60 stopniach i wszystko. Powiedzcie mężom że te ciuszki w sklepach też dotykane są przez dziesiatki rąk i wcale nie są bardziej sterylne niż te z lumpka. Ja wole kupić markowy ciuszek świetnej jakości za 5 zł w lumpku niz szmatke ze sklepu za 30 zł która po pierwszym praniu sie rozejdzie bo takie doswiadczenia mam np z pajacykami z pepco. W ogóle synkowi do 2 roku życia kupowałam na allegro angielskie paczki z ciuszkami. Dwie takie paczki w roku (sezon jesień-zima i wiosna-lato)za około 150 zł i mój synek chodził w ślicznych, markowych rzeczych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dziękuję za pomoc, jadę dziś do kadrowej gadać bo my remont mamy ciągle, zaliczki popłacone i w tym miesiącu wszystko muszę podopłacać - część również z pensji
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lolita, ja też jestem w lesie jeśli chodzi o wyprawkę. Mebli do pokoju brak a z innych rzeczy za dużo nie kupuję bo i tak zaraz się przeprowadzamy i nie mam gdzie tego trzymać. Mam troszkę ciuszków na 62, pewnie połowa tego co potrzebne będą i tyle ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Mezaga, Parfuzja to i ja mam tak samo. Remont mi uszami wychodzi już. Teraz posprzątać, umyć okna i czekać na transport kuchni, mebli, montaż szaf etc. Masakra bo już kasy musieliśmy już dopożyczyć a i tak jesteśmy na styk ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak zadzwoniłam do poradni laktacyjnej w szpitalu im. Żeromskiego to mi babka powiedziała, a co ją to obchodzi, przecież to nie jej dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Zadomowienie
|
isia4891, Amberella, Józefina kciukasy za udane wizyty i wracajcie do nas z dobrymi wiadomościami
![]() Ja mam dziś dzień zamulacza, musiałabym zadzwonić i rozeznać się ze SR, ale jakoś się za ten temat zabrać nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymajcie za mnie kciuki,robię krzywą cyfrową,świństwo już wypiłam (brr)!!!. Za 45 minut kolejne pobranie,wyniki po 18. Mam stresa...
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Co do drugiej części, to do tej średniej wliczają się pełne zarobki z 12 miesięcy, czyli premie, prowizje, nagrody, nadgodziny też, ale wychodzi jednak MNIEJ, bo zwiększa się podatek - nie jest odliczany koszt uzyskania przychodów, więc L4 jest ok 100 zł niższe niż wychodzi ze średniej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-25 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez już uszami wychodzi remont- już zaprzyjaźniłam się nawet z tym pyłem i kurzem bo walczyć z nim nie mam siły.... dziś docinają mi płytki do łazienki na taakiej wielkiej maszynie- huku jak cholera w całej chałupie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 |
Zakorzenienie
|
Co do l4, to wyliczają średnia z ostatnich 12 miesięcy.
Mi płaci ZUS- i jest tak że płacą tylko za ten czas na ile jest zwolnienie. Mi wypłacają za 3 tyg. bo przeważnie na tyle gin wystawia mi zwolnienia. Z tych 12 miesięcy średnich obliczają dniówkę i wg tego wypłacają - na ile "dni pracowniczych" masz zwolnienie za tyle płacą. Przeważnie jest miesięczne opóźnienie z racji tego ze ZUS ma czas 30 dni wypłaty należności, więc się nie spieszą...
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaaa jasne- kiedyś ludzie żyli w ziemiankach i dupę korą podcierali- jak ja nie znoszę takiego gadania ![]() sytuacji w poradni nawet nie skomentuję bo ja bym się ubrała i pojechała tej babie nastukać za takie gadanie
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z wibracjami, dzięki temu że stelaż jest taki cieniutki to dzidziuś sam się troszkę może pobujać jak macha kończynami. Miałam iść do fryzjera, a siedzę przed kompem, super. W sobotę mamy wesele, pamiętam, że któraś też wybiera się w tym terminie. Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-09-25 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2781 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do L4 to zależy czy płaci wam to Zus czy pracodawca, w zaleznosci ile osob firma zatrudnia. Jeśli powyżej 20os.to placi pracodawca i się dopiero rozlicza z Zusem a jeśli mniej to ZUS. Mnie placi pracodawca i normalnie mam kase na koncie 31 tak jak pensje, nie dziela mi tego, mimo, ze zwolnienie miałam od 18.08 do 18.09, tylko, że ja od razu wysylam skan zwolnienia do kadr, żeby widziały, ze jest ciągłość L4
Co do wysokości to mailam więcej niż normalnie pensji, bo weszly mi premie z ostatnich 12 miesięcy. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Jak się tak zaprzyjaźnisz z tym pylem, to będzie Ci go brakować po remoncie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Gang Iren
|
OK,dzieki
![]() Cytat:
kciuki! Bede nosic cala ciaze swoje majtki,nie kupuje nic nowego. Mam niskie w wiekszosci.
![]() |
#2783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | ||||
Przyczajenie
|
Przez 4 dni nie miałam internetu i to zdecydowanie za dużo jeśli chodzi o nasze forum! Boże chyba z 20 stron miałam do czytania
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śliczny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o swędzenie brzucha to od napięcia skóry albo słabego nawilżenia. Można zastosować emulsję łagodzącą np. kalaminową lub kąpiele w płatkach owsianych ![]() W piątek idę na glukozę. Kontaktowałam się z laboratorium w jaki sposób przygotować się do testu obciążenia glukozą to odpisano mi tylko że do testu obciążenia glukozą trzeba być na czczo....czyli nie przychodzę ze swoją glukozą? Dziewczyny wiecie już konkretnie gdzie będziecie rodzić? Widziałyście/odwiedziłyście już oddziały? U nas nareszcie zakończył się remont. Po 2 miesiącach mieszkania u moich rodziców wróciliśmy na swoje śmieci....nie ma jak u siebie ![]() Edytowane przez mo_nic Czas edycji: 2013-09-25 o 10:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Rozeznanie
|
ja zamówiłam u jednego sprzedawcy dużo bodziaków i pajacyków w cenach bardzo przystępnych 10-15zł sztuka maksymalnie a znalazły się nawet takie za 8zł, za przesyłke ok 10zł płaciłam, a ubranka dobrej jakości i 100% bawełna więc można znaleźć nowe rzeczy a nie drogie!
#2789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Rozeznanie
|
Witam!
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić. Można się dołączyć? Termin porodu mam na 15.02.2014 r. Na ostatnim USG w 19 tyg. lekarz określił, że czekamy na dziewczynkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.