|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Kiedys cyckal i 25min, teraz maks kilka minutek i styka, takze nie sadze, by sie tym najadal. Cytat:
![]() Cytat:
) prosilam dokladnie o to samo.TZ ma w rodzinie osoby o rudym kolorze wlosow i tez mialy przez to mase przykrosci ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Kurcze, znalazlam Holle stacjonarnie (hipermarket Leclerc), ale maja tylko pszenna, ryzowa i muesli... |
||||
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co, ja wlasnie doszlam do wniosku, ktorego boje sie glosno wypowiedziec...
Julka spi juz 3 godziny, a ja sie normalnie nudze!! Aaaa
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
Bartuś pełza !!!
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
No juz wstala, staramy sie zjesc pomidorowa
|
#3817 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
fewciu jak nie wiało mocno to kazałam teściowej wychodzic z młodym jak miał katar, duzo lepiej oddychał później jak powdychał świeżego powietrza. No i wyzdrowiał więc mu to nie zaszkodziło
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42976556]Dziewczyny, a, że tak wrednie spytam... może byście tak tradycji dopilnowały i zaczęły żubry podglądać? [/QUOTE]Jeszcze nie pora. Zimą to będzie szał jak tam się zlazą wszystkie bo w lesie nie będzie co jeść bo śnieg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W weekendy często się wyłamuję i daję cycka wcześniej niż normalnie w tygodniu po powrocie z pracy np. 0 14 a nie o 15:30 jak zawsze. A jak np. gdzieś jesteśmy poza domem to też cyc - z czystej wygody żeby nie tachac np. do rodziców obiadków czy kaszek. Ale zwykle jak jesteśmy w domu to staram się od porannego karmienia w okolicach 7 trzymać młodego bez cyca chociaz do tej 14 w weekend.
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo!
Mamy z dwojka dzieci jak ogarniacie spacery? Na jutro umowilam sie z dziewczyna, z ktora rodzilam. Ma synka z tego samego dnia. Moze pamietacie fotki z randki z przed kilku miesiecy... Ta znajoma mi powiedziala, ze nie chodzi na spacery wcale, bo nie daje rady z dwojka dzieci; ma jeszcze coreczke, ktora wkrotce skonczy 3latka i caly czas chce na rece. Czy tylko ona sobie nie daje rady, czy to nie do zrobienia? |
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale moja sąsiadka kupiła taką dostawkę do wózka, coś takiego http://www.wozkifoteliki.pl/dostawki...oard-mini.html i synek 3 letni stoi na tym i mu się bardzo podoba http://www.wozkifoteliki.pl/366-2218...board-mini.jpg
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
Czy wszyscy sie na wieczorną tugeze szykują, ze tu taka cisza o tej porze?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrazenie, ze w Japonii nie ma zwyczaju chodzenia na spacer. Pamietam jak z tz poszlam na pierwszy spacer - po 10 minutach chcial do domu wracac. |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już sobie na dzisiaj robotę odpuściłam , do domu dopiero za pół godziny a tu ciszaaaaa
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-09-25 o 13:56 |
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Ja nie oduczam, ale jak widze, ze zaczyna miec odlot, to klade na materac, troche sie rzuca, na polspiaco pelznie do swojego slonika przytulanki i zasypia sama. Mozliwe tylko wieczorem i w nocy |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Spi! Ponad godzinę!
|
|
|
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
Na noc zasypia nadal tylko przy cycu, po prostu po kąpieli ubrany w piżamkę odpływa przy jedzeniu. Szczerze mówiąc już ne pamiętam kiedy nie zasnął przy cycu bezpośrednio po kąpieli...
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
My tak samo.
|
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
A my naumiałyśmy się zasypiać ot tak, leżąc
|
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie. Nie da rady podmienić piersi na smoczek. Jeśli za płytko zaśnie to wyjęcie sutka z buzi owocuje pobudką z płaczem i łezkami.
Jesli obudzi się w nocy i ją przystawię to trzyma mnie rączką za pierś, przytula się i odpływa w sekundę. Bez tego : szaleje w łożeczku, trze twarzą o materacyk, oczka niemal wydłubuje, a na końcu płacze, ale nie zaśnie. |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo
![]() Kurde, nie wiem już co z Domcią robić - problem jest z jedzeniem. Denerwuje się strasznie, krzyczy, płacze, a jest głodna. Zje parę łyżek i ryk i tak w kółko. Potrzeba dwóch osób, żeby ją nakarmić. Mam nadzieję, że jej to przejdzie, bo przyznam, że strasznie to jest denerwujące Mąż mój powinien dostać medal za cierpliwość.
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam że napiszę , więc piszę.
Mieliśmy wyjść ze szpitala wczoraj no ale niestety... teraz nawet nie wiadomo czy w tym tygodniu wyjdziemy ![]() Po tym antybiotyku który dostawała prawie dwa tygodnie coś jej się zrobiło z woreczkiem żółciowym i trzeba to kroplówkami oczyścić. Wczoraj miała pierwszą kroplówkę, dziś druga, jutro trzecia a potem usg żeby sprawdzić czy się poprawiło. Dziewczyny mam już naprawdę DOSYĆ Uszka się wyleczyły i mocz to dostała biegunke.Teraz biegunka już przechodzi to znowu coś z woreczkiem żółciowym...!!! Kiedy to się skończy?!?!?!?! Jestem bardzo bardzo bardzo zmęczona tym wszystkim.
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro niedawno nam stuknęła 8 miechów to podsumuję:
Umiemy!: * robić "papa" * mówić "mama", "tata", oprócz tego jakieś inne meme, bebe, guu, dziii, atoto itp itd/ * siadać samodzielnie z pozycji czworaczej <3 * czworakować (nieśmiało i często jeszcze wygrywa pełzanie) * pełzamy zawodowo! * usiłujemy wstawać! O_O Problemy : * JEDZENIE Myślę, że fajowo, mimo jedzenia. |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
ill, debrah, u nas identiko, ba, malz ostatnio chcial uspac mlodego w lozeczku, 2godz mu zeszlo, pod koniec histeriozos ze Pietraszko ochrypl, ledwo stal juz przy szczebelkach, ale zasnac nie zasnal....
ale, wczoraj poszlam biegac, po 10min od wyjscia babel sie obudzil, M.mowi, ze histeria trwala 20min (oczywiscie nie zadzwonil, zebym wrocila.....) ale.....dal rade, mocno przytulil, spiewal kolysanki i Pietraszko zasnal, i spal prawie 3godz ![]() a ja skonczylam z wyrzutami sumienia, ze smigam nie wiadomo gdzie, a babel placze za sysusiem ![]() kurcze dziewczyny jak mi dzisiaj slabo niesamowicie......az sie boje z domu wyjsc, rano prawie zemdlalam ale jeszcze mnie trzyma....a taka ladna pogoda na dworze.....
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem kochana, że jesteś zmęczona, ale musisz wytrzymać. Przytulam Was obie mocno, ucałuj Darusię
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
silver, kochana, trzymajcie sie tam....jejkus jakiego pecha macie to szok......
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i ja napiszę podsumowanie ![]() Domcia umie: - dawać "cześć" - czworakować - siadać - mówić "mama", "baba", "jajajaja", "łała", "nienienie" i jeszcze kilka zwrotów - podnosić się na kolankach I muszę powiedzieć, że te wszystkie umiejętności przyszły jedna po drugiej w bardzo krótkim odstępie czasowym, prawie jednocześnie, wystrzeliła jak z procy
|
|
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Będzie dobrze
![]() Silver strasznie mi przykro, że ciągle w szpitalu cały czas trzymam za Was kciuki! Jejku tyle tych chorób na Was spada Nawijko ja też usypiam przy cycu i też zdarza mi się siedzieć z Małą jak sobie ciumka i śpi, ale ja nie mam wyrzutów przez to. Ona tak źle śpi, że ja korzystam z każdej okazji, żeby wypoczęła.Meduzka brawo za zasypianie bardzo przydatna umiejętność Iffonka brawo za pełzanie ![]() Lady uważaj na siebie! ![]() A mnie boli głowa i jestem zła, zaryczana i w ogóle do dupy wszystko. Pokłóciłam się z tż, jeszcze nawet nie jadłam nic i nie mam specjalnie ochoty :/ |
|
|
|
#3840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Illusion byłyśmy na spacerze, 40 min i pierwszy raz od nie pamiętam kiedy nie było histerii!!!
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Wasze zdrówko ![]() A jak mama?? Cytat:
Cytat:
I nie zadręczaj się, Bąbel był z Tatą
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

bo gdybyś zobaczyłą jakie ilości zjada mój synek to on z tego mojego mleka może się co najwyżej pośmiać, nie sądze żeby mu służyło do zaspakajania głodu
) prosilam dokladnie o to samo.

klask i:
Jutro się pochwalę bo dziś by zdjęcie nie wyszło ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, do domu dopiero za pół godziny a tu ciszaaaaa