|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
| Pokaż wyniki sondy: według mnie najlepszą lokówką jest | |||
| Lokówka spiralna BAB 2335E |
|
0 | 0% |
| Lokówka babyliss PRO |
|
0 | 0% |
| Lokówka ceramiczna do włosów Vidal Sassoon |
|
1 | 100,00% |
| Wigo; Profesjonalna lokówka o średnicy 40 mm |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaka lokówka?
A ja mam jedno pytanie: czy istnieje dobra lokówka z wymiennymi końcówkami?
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: FALOWNICA do włosów - REWELACJA???
Cytat:
![]() zakrecona000 pewnie ze zal..ale jest teraz tyle specyfików na rynku, (jedwabie, zele, pianki, ochrona przed goracym powietrzem) ze wydaje mi sie iz kiedys jak robily sobie kobiety trwała ondulacje bardziej niszczyly wlosy niz my teraz...a i nie miały czym ich tak odzywiac jak my ![]() Jesli ktos uzywa prostownicy, falownicy itp..i naprawde regularnie dba o wlosy robiac maseczki, odzywki itp..jest mu lzej zaakceptowac fakt ze 2 razy w tyg uzyl takiego urzadzenia.. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BABYLISS PRO Nowatorski kształt tej lokówki pozwala na tworzenie fantazyjnych fryzur. Elektroniczna regulacja temperatury Średnica od 13 do 25 mm Powłoka ceramiczna z turmalinem cene ok 220zł |
|
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy lokówka bardziej niszczy wlosy niż prostownica?
Heh jak na moj dziecięcy punkt widzenia, wydaje mi sie ze lokówka bardziej niszczy włosy. Prostownicą tylko po nich przejedziesz, więc wysoka temperatura nie bd sie tak długo z nimi stykac, a konce włosów jesli nawijasz na lokówkę maja najdłuzej stycznosć z nagrzanym metalem....
Na drugie prostownicą "przejezdzasz" po włosach wiec mogą zniszczyc ich strukture, ale wydaje mi sie ze skoro po wyprostowaniu tak ladnie lśnią to działasz zgodnie z ulozeniem płytek włosa (czy jak to sie nazywa) dlatego nie jest tak źle.... Koncówka włosa jet chyba najbardziej narażona. W końcu jest najbardziej wysuszona podczas takich zabiegów. Skóra przy głowie wydziela jakiś śluz, który nawilza, czy natluszcza włosy, dlatego mneij niszczy sie podczas takich zabiegów... Ehh ale namonciłam ![]() Podsumowując: Jak wszystko i prostownica i lokówka ma swoje plusy i minusy;] |
|
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
ja mysle ze bardziej niszczy prostownica, a to dlatego ze gdy przejezdzamy nia po wlosach to jednoczesnie szarpiemy je i wyrywamy, a lokówka tylko tak otwieramy i wyciagamy włosy
ale ekspertem nie jestem wiec moze sie myle napewno to zalezy tez od ego jaka to lokówka i jaka prostownica...
|
|
|
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
Prostownica bardziej niszczy włosy
|
|
#817 |
|
Konto usunięte
|
Wszystko chyba zależy od lokówki/prostownicy i tego jak się podkręca/prostuje. Jak na szybko, szarpiąc włosy to wiadomo - prostownica. Ale z własnych doświadczeń wydaje mi się, że jednak lokówka.
|
|
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że jednak prostownica niszczy bardziej. Przez x lat używałam lokówki i miałam trochę porozdwajanych końcówek - nie zaprzeczam - ale nie było tragicznie. Z kolei od 10 m-cy używam prostownicy no i to co ona robi z włosami
może mam jakąś kiepską, nie wiem, w każdym razie jest ceramiczna ale teraz jestem w desperacji bo nie wiem jak się pokazać ludziom bez maltretowania czupryny żelazkiem żeby nie było takiej reakcji |
|
|
|
|
#819 |
|
Konto usunięte
|
Widać zależy do włosów. Ja mam puszące się, kręcone i ile razy użyję lokówki, żeby np. je ładnie wywinąć to mam na głowie siano wyjątkowe (dlatego mój Philips Geometrics leży sobie nieużywany). A kilka razy miałam prostowane przez kogoś i włosom nic nie było. Ale ja oczywiście używam tych sprzętów tylko od czasu do czasu, więc to duża różnica w odczuciach.
|
|
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
tez mi sie wydaje ze to zależy jednak od włosów, rodzaju sprzetu oraz oczywiscie od ilości używania
jak dla mnie to najlepiej w ogole nie uzywac, no ale niestety swoja grzywke prostownica musze katowac codziennie choc całe włosy staram sie prostowac jak najrzadziej...
|
|
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
HEJ JA WLASNIE KUPILAM W TYM TYGODNIU TAKA FALOWNICE ALE JAKOS SZCZE RZE MOWIAC SIE ZAWIODLAM...nie wiem moze moje wlosy sie nie nadaja ale za zadne skarby nie potrafie wyczarowac takiego efektu jaki jest na zdjeciach...
nie wiem moze nie umiem krecic...jak wy to zrobilyscie!!! |
|
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście że po kilkukrotnym użyciu prostownicy czy lokówki włosom nic nie będzie. Codziennym prostowaniem samej grzywki też bym się nie przejmowała, ona szybko odrasta
wydaje mi się że takie "puchate" włosy (też mam takie niestety) po wyprostowaniu ich od czasu do czasu są gładkie, błyszczące i robią wrażenie zdrowych - czyli niby nie szkodzi, natomiast dłuższe stosowanie prostownicy może mieć marne skutki W ramach doświadczenia przerzucam się teraz na lokosuszarkę (uwielbiam tą nazwę |
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac czy wyszlo pozdrawiam...
|
|
|
|
|
|
#824 |
|
Rozeznanie
|
ok a tobie naprawde wychodza takie jak na tych poprzednich zdjeciach???boze one sa cudne tez takie chce...
ok sprobuje, bralam na lakier ale tylko sie wlosy posklejaly i musialam rozczesac...ale sprobujei napisze jak poszlo...ok dzieki wielkie mam nadzieje ze wyjdzie specjalnie dlatego ja kupilam...Pozdrawiam cie
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka lokówka?
właśnie. co sądzicie np. o Philips 10 w 1 HP 4698 lub czy możecie polecić jakąś inną. Chciałabym kupić lokówkę, ale z możliwością wymiany końcówek do różnych loków. co o tym sądzicie??
|
|
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
Zamówiłam falownicę Vidal Sasoon VS 185CUK no i już mam
. Jak dla mnie ok. jestem zadowolona z efektu, tylko, że ja nie faluje całych włosów, bo na dole są pokręcone Chodziło mi o to, zeby je fajnie podnieść od góry i żeby to wyglądało równomiernie no i tak jest. U mnie falownica się sprawdza.Na razie uzywałam do falowania tylko sprayu nabłyszczającego Got2b, czekam aż przyslą mi lakier Farouk z jedwabiem. No i jak zawsze na mokre włoski pianka Wella Shockwaves Termoochrona. Na drugi dzien fryzura jeszcze się w miarę trzyma a i tak myję włoski co drugi dzień więc dłużej nie musi. |
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#829 |
|
Przyczajenie
|
Hej hej mam pytanie czym rozni sie ta lissima 9020 a 9021
![]() Dzieki za odp.
|
|
|
|
|
#830 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Suszarka prostująca - nowość.
hej kashira4 , ostatnio na allegro przeczytałam że obie suszarki niczym poza kolorem się nie różnią
|
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
lissima 9021 jest chyba limitowaną wersją,rekomendowaną przez Elite Model Look i stąd inny kolor.
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Osobiscie uzylam tej suszarki z 5 razy i nie jestem zadowolona...
nie nadaje sie wogole do sniszczonych i suchych wlosow Po tygodniu wystawilam ja na allegro... nie polecam. |
|
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny przewaznie pisza te ktore maja wlosy krecona "jak baranek" ... i niektore panie pokazaly swoje fotki przed i po uzyciu suszarki... musze wam powiedziec ze ... efekt jest marny... cieszycie sie to fakt bo przynajmniej nie macie baranow na glowie ... ale to co robi suszarka z wloskami na te 20 min roboty to naprawde mizerne style ... wolicie te 160 zł przeznaczyc na kupno lepszej prostownicy powaga a i dodatkowo jakas odzywaka do wysokiej temp i jedwab ot co . . .
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
No ciekawa jaka ona jest. Przydalaby mi sie taka
|
|
|
|
|
#835 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj ja kupiłam ale jest pewien problem są dwie 9020 i 9021 i nie wiem czym się różnią!Ja mam 9020 i jak umyje wloski i wysuszę(wlaśnie nią)to powiem czy warto!Czytałam wczesniej że to zależy tez od rodzaju włosów i jest ona raczej przeznaczona do tych grubszych i gęstszych.Ja takie wlasnie mam.
|
|
|
|
|
#836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiscie ze suszarka nie jest w stanie wygladzic idealnie wlosow ale na pewno nie niszczy ich tak jak prostownica. Nawet przy stosowaniu odzywek i jedwabiu po miesiacu na glowie mozna miec tragedie (przynajmniej w moim wypadku). Dlatego ta suszarka to dobre rozwiazanie dla osob ktore nie oczekuja cudow na kiju i zaspokoja sie gladkimi i naturalnie ukladajacymi sie wlosami |
|
|
|
|
|
#837 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lokówka spiralna - macie doświadczenia???
mam wlosy cieniowane, siegaja 'pod wysokosc stanika' w ten weekend zakupilam lokowke :
http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DN probowalam krecic nia takie fale jak na zamieszczonych przez was zdjeciach jednak wlosy kreca sie praktycznie na koncowce.krecac na pianke jest troche lepiej ale i tak wydaje mi sie ze marnie. moze robie to zlym sposobem? jesli wiecie cos na ten temat pomozcie
|
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
teraz po przeczytaniu waszych opinii nie mam pojęcia czy kupować tę suszarkę, czy nie? właśnie chciałam iść po nią i nie wiem, czy warto:/
mam długie, sięgające łopatek i zniszczone włoski, i nie chce ich męczyć suszarką i prostownicą, więc myślałam, że suszarka do prostowania to dobry pomysł...a teraz nie wiem
|
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
zastanawiam sie nad kupnem ale cos czuje ze duzo mi nie pomoze:/ mam dosc suche wlosy i krecone zeby jakos normalnie wygladaly trzeba duzo pracy, ale to mi sie juz znudzilo... jak ktos jest w takiej samej sytuacji i ma ta suszarke dajcie znac
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie widzialam reklame(ah jak nie jestem podatna na manipulacje,w ogole nie ulegam pokusom
) a poniewaz od jakiegos czasu mysle o suszarce wiec chyba kupie ta ,bo normalna nie umiem modelowac.Z prostownica nie chce mi sie użerac i palić włosy.A mam bardzo geste i szopiaste,falowane .Wlasnie potrzebuje czegos co je troche przygladzi wyprostuje ,przyliże![]() Paula07 nadal jestes zadowolona z zakupu??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

PO prostu one są naturalne bez żadnych żelów itp. Cieszcie sie swoimi włosami i dajcie im troche pooddychać bo od tych prostownic naprawdę nie jest im dobrze...Nie żal iich wam...????????
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale ekspertem nie jestem wiec moze sie myle

może mam jakąś kiepską, nie wiem, w każdym razie jest ceramiczna
ale teraz jestem w desperacji bo nie wiem jak się pokazać ludziom bez maltretowania czupryny żelazkiem żeby nie było takiej reakcji
choc całe włosy staram sie prostowac jak najrzadziej...
nie wiem moze nie umiem krecic...jak wy to zrobilyscie!!!

W ramach doświadczenia przerzucam się teraz na lokosuszarkę (uwielbiam tą nazwę
ok sprobuje, bralam na lakier ale tylko sie wlosy posklejaly i musialam rozczesac...ale sprobujei napisze jak poszlo...ok dzieki wielkie mam nadzieje ze wyjdzie specjalnie dlatego ja kupilam...