Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 15:57   #2731
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Klarites- czesc ja do Rzeszowa mam 70 km
Stary 2013-09-25, 16:02   #2732
ankaaa206
Wtajemniczenie

co robić, mój Niki nie chce pić butli nadal, wyszłam dziś na 4,5 godz i nic nie zjadł, tylko płakał bo głodny i nie umiał zassać, jakieś rady? bo chcemy iść na "randkę" małżeńską ale jak tu iść jak on nie chce z butli pić

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:10   #2733
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzisiaj nie mam czasu żeby z Wami posiedzieć.. może wieczorkiem uda mi się ponadrabiać, nie piszcie za dużo

Laski, mam pytanie:
Jakich smoczków używacie i co sądzicie o smoczkach ?
jeszcze jak byłam w ciąży kupiłam zestaw dwóch smoczków lovi i jeden dostaliśmy z aventu. Mały rzadko dostaje smoka, ale czasem się przydaje..
ostatnio namiętnie ssie kciuka, dwa palce, lub nawet całą pięść i tak się zastanawiam że może kupić mu jakiś lepszy smoczek... Tylko jaki..
dzisiaj widziałam taki fajowski Dr Brown's z kanalikiem odpowietrzającym, zmniejszający ciśnienie w buźce

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:12   #2734
banka26
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Bylam z D.u lekarza bo w sobote na
Tym festynie jego kolega uderzylngo w brzuch mocno i codziennie plakal ze go boli i na nurofenie lecial i lekarka dala skierowanie do szpitala czekam na meza i jade kciuki zeby nic mu nie bylo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:27   #2735
nuna2
Zakorzenienie

banka trzymam kciuki za D

moro, klarites cześć

Mysia Mysz, jaka mądra dermatolog no ,no

Sharp, wpadaj, deserkami się podzielę za ćwiczenia

lonely
moja też ssie kciuka i palce, ale już jej tego nie zabraniam... Podobno, jak dzieci poznają co to kciuk, to smoczki już nie są atrakcyjne, ale ile w tym prawdy

ankaa wiem, co przeżywasz z tą butelką, bo u nas było to samo, tylko w końcu jak dupka zgłodniala to zjadła... Może wie, że może iczyć na Twojego cycka??

hump, ja też nie ćwiczę Skończyło się tylko na gadaniu...

Ashy super, że Sofii się basenik podoba

axell za nowe umiejętności zZu

My dziś byliśmy na rehabilitacji, Mała pięknie ćwiczyła, dopiero pod koniec zaczęła popłakiwać, ale przypuszczam, że z głodu bo jak się dorwała cyca to jadła i jadła. Następna rehabilitacja w środę, babka pochwaliła, że widać, że ćwiczę z małą, bo coraz lepiej Chociaż ma straszne nawykowe ustawienie głowy w lewo i przechyla po skosie/... No nic, ćwiczymy...

I dziewczynki, zrobiliśmy badanie moczu, wszystko w normie nic poza... A kupa dalej rzadka i ze śluzem... Tyle, że już wrócił kolor żółty... Szukać dalej, od czego to??Zostaliśmy odroczeni na tydzień na szczepienie przeciwko żółtaczce...

Zwazyliśmy ją... przybrała 0,6 dkg w 5 tyg... nie za mało?? Waży 5420gram...
Stary 2013-09-25, 16:32   #2736
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Zu odkryla ze mozna grzechotkami rzucac w dal. Chodze i zbieram. W koncu! Odkryla ze bawi aie raczkami a nie rylko kopie nogami hehhe p
Lecimy na spacer

Brawo dla Zu

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
nasz nie używa smoka, to nie wiem jak to z nim jest, ale za to opracował już do perfekcji jak wsadzić sobie do buzi butelkę łapie rączkami po bokach i wsadza do buzi, potem je z uśmiechem na buzi
I dla Adiego też

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Kurcze ja was chyba nigdy nie nadrobię mój mały odkrył że jak przekula się z brzucha na plecy i znów na brzuch to się przemieści. Ostatnio poszłam na sekundę do kuchni i mały spał na kołderce na podłodze wracam a go nie ma piernik się przykulał pod suszarkę od prania. I teraz ciągle to robi masakra wszystko dotyka i chce jeść dziś próbował uchwytu z szuflady .
Wybacz, uśmiałam się
Fajna umiejętność

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzisiaj nie mam czasu żeby z Wami posiedzieć.. może wieczorkiem uda mi się ponadrabiać, nie piszcie za dużo

Laski, mam pytanie:
jeszcze jak byłam w ciąży kupiłam zestaw dwóch smoczków lovi i jeden dostaliśmy z aventu. Mały rzadko dostaje smoka, ale czasem się przydaje..
ostatnio namiętnie ssie kciuka, dwa palce, lub nawet całą pięść i tak się zastanawiam że może kupić mu jakiś lepszy smoczek... Tylko jaki..
dzisiaj widziałam taki fajowski Dr Brown's z kanalikiem odpowietrzającym, zmniejszający ciśnienie w buźce
My generalnie nie dajemy smoczka, tylko w kryzysowych sytuacjach, np. w samochodzie, jak się wydziera. Dziś dałam też na spacerze w nosidle, łatwiej jej było zasnąć.

Nasz jest chyba z Nuka.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Tym festynie jego kolega uderzylngo w brzuch mocno i codziennie plakal ze go boli i na nurofenie lecial i lekarka dala skierowanie do szpitala czekam na meza i jade kciuki zeby nic mu nie bylo

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:35   #2737
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hoł laski Zunia przespala noc, o 5zjadla i spala do 7

I wygralam znow w zdrapce szok zostane zdrapkowa hazardziatska hehhe.
Teraz zu żuje grzechotke.

Jakim cudem i skarbem i szczesciem jest dziecko poki nie wrzeszczy hehehe

Jutro moj drufi dzień bez Z, jade na lumpy i jakies dobre zarlo z kumplem. Odstress part 2

Czas na rowerek!

Ax, bo kto nie ma szczęścia w miłości ma w grach, więc teraz graj na potęgę. Wygraj miliony, a później się szczęśliwie i z wzajemnością zakochaj

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Dobra moje mieszkanie wygląda już prawie jak powinno

Wróciłam właśnie ze szkoły i spacerku. czas się brać się dalej.. zostało posegregowanie ciuchów, spakowanie to czego chłopaki nie noszą i wynieść na strych, pomyć podłogi...pranie się pierze kolejne

od rana pomyłam naczynia,posprzątałam kuchnie,pościerałam wszędzie kurze,wywiesiłam pranie pierwsze,zrobiłam porządek na komodzie bo się zbiorowisko rupieci zrobiło..

ehhh wene mam dzisiaj
Color, słów podziwu mi brak
Ja ledwo obiad umiem zrobić z 1 dzieckiem.

Cytat:
Kurcze ja was chyba nigdy nie nadrobię mój mały odkrył że jak przekula się z brzucha na plecy i znów na brzuch to się przemieści. Ostatnio poszłam na sekundę do kuchni i mały spał na kołderce na podłodze wracam a go nie ma piernik się przykulał pod suszarkę od prania. I teraz ciągle to robi masakra wszystko dotyka i chce jeść dziś próbował uchwytu z szuflady .
Super
Za nowy sposób przemieszczania

Cytat:

Laski, mam pytanie:
My używamy soothie avent, ale staram się używać tylko czasami tzn. jak np. Daruś jest śpiący - zasypia na rękach, a po odłożeniu do łóżeczka się rozbudzi i zaczyna płakać albo na spacerze jak nie mam co z nim zrobić, a poza tym to raczej zagaduję i biorę na ręce.

Mam kryzys
Kryzys związany jest z tym oczkiem. Masuję już 2gi tydzień i nic się nie przetyka.Dla Darusia to średnio przyjemne- krzywi się przy tym lub popłakuje, a ja nie mam wyjścia i muszę masować.
Od wczoraj nie daję rady i ryczę co chwila, bo jestem załamana tym, że nic to nie daje, smutno mi też, że skończył 3 miesiące, a nadal nieco go brzuszek męczy.
Wiem, że to żadne problemy, ale jakoś mnie dopadł ogromny dół.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 16:39   #2738
nuna2
Zakorzenienie

Magusia rozumiem, że Ci przykro. I dla Ciebie to są problemy, bo chodzi o Twoje dzieciątko...
Kurcze, swojemu dziecku to by się nieba uchyliło...

Mam tak samo, bo Julcia musi być rehabilitowana, bo płacze przy cwiczeniach czasem, bo wiem, że dla niej to nieprzyjemne... I też sama nie wiem, co teraz robić, czy szukać dalej, skąd ten ciągły śluz w kupie... myślałam, że to normalne....
Stary 2013-09-25, 16:59   #2739
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
co robić, mój Niki nie chce pić butli nadal, wyszłam dziś na 4,5 godz i nic nie zjadł, tylko płakał bo głodny i nie umiał zassać, jakieś rady? bo chcemy iść na "randkę" małżeńską ale jak tu iść jak on nie chce z butli pić
Pokombinuj różne smoczki i butle

Cytat:
Laski, mam pytanie:
My mamy avent i jest ok

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:14   #2740
deb
Zakorzenienie

Uroczyście oświadczam że Helenka poznała dzisiaj Przemusia i stwierdzam, że moje dziecko to straszny marud!

Piszecie o smoczkach - ja moją często zatykam ide do marudera
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:36   #2741
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
hihihhi

ojjj jakie pojemne te krzaczory mamy co chwile któraś z nich wyłazi

podziwiam, że tak wszystko ogarniasz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
suuuper, u nas są bardzo kiepskie w jednym kozetka, rozwalony przewijak i umywalka, w drugim przewijak taki na ścianie, krzesło, umywalka, wc i każdy może wejść, nie tylko rodzice z dziećmi
...
Witam kolejną mamę jeśli chcesz być na liście to proszę o prywatną wiadomość

Byłam z Bartusiem w parku, zbierałam kasztany dla synka znajomej zrobiliśmy małe zakupy, pogoda cudna, aż się nie chciało wracać do domu Zrobiłam łazanki na obiad i czekam na M. - jedzie po kartę szczepień Małego, może pojedziemy z nim i pójdziemy na jeszcze jeden spacer
PW wysłałam
Ja opanowałam przewijanie+ karmienie w samochodzie do perfekcji ale w trakcie przewijania powtarzam małemu, żeby akurat nie sikał, bo tatuś się bardzo zmartwi
Trochę zazdroszczę Ci spacerku

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Witaj

Ja mam podobny problem - zapalenie piersi miałam już 4 razy i za każdym razem antybiotyk Ale nie wiem, jak sobie z tym radzić Maluch powinien dobrze opróżniać pierś, cyce trzymać w cieple, ale czy na pewno ochroni to przed kolejnym zapaleniem, to nie wiem. Ale nie rezygnuj z karmienia piersią pod wpływem otoczenia
Tak mi się właśnie wydawało, że to właśnie Ty kiedyś pisałaś już o tym... Też doszłam do wniosku, że guzik daje to staranie się i dbanie o piersi, bo i tak mnie dopada :|
A czy spotkałaś się z jakąś sensowną pomocą już w trakcie zapalenia? Za każdym razem masz inny antybiotyk?
Mnie ostatnio lekarz nastraszył, że to moja ostatnia szansa, bo się antybiotyki skończą (???) i wreszcie dorobię się ropnia i kazał przestać karmić. Chyba tak zrobił, żebym więcej nie przychodziła na IP...
Ja wpadłam w histerię, bo nie potrafię tak odstawić i teraz już nie wiem co zrobić i u kogo szukać pomocy.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Witamy sie po basenie. Sonia swietnie sie bawila tylko jakies 5min przed koncem zajec zaczela sie robic niespokojna. plynela dzis pod woda od instruktorki do mnie! Niesamoeite to bylo! Teraz spi w lozku a ja zostalam w hotelu na obiad i kawke. Pogoda nieciekawa wiec wole poczekac zanim wyjdziemy na dwor. Za tydzien ostatnie zajecia musimy wreszcie zrobic jakies fotki

witam nowe mamusie
Ale macie super!!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Klarites- czesc ja do Rzeszowa mam 70 km
O no to "prawie" sąsiadka

Cytat:

Laski, mam pytanie:
My mamy zwykłe aventy i je lubimy
Cytat:
kciuki!!
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:44   #2742
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy sie po basenie. Sonia swietnie sie bawila tylko jakies 5min przed koncem zajec zaczela sie robic niespokojna. plynela dzis pod woda od instruktorki do mnie! Niesamoeite to bylo! Teraz spi w lozku a ja zostalam w hotelu na obiad i kawke. Pogoda nieciekawa wiec wole poczekac zanim wyjdziemy na dwor. Za tydzien ostatnie zajecia musimy wreszcie zrobic jakies fotki
szaaaaał

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

lonely
moja też ssie kciuka i palce, ale już jej tego nie zabraniam... Podobno, jak dzieci poznają co to kciuk, to smoczki już nie są atrakcyjne, ale ile w tym prawdy

ankaa wiem, co przeżywasz z tą butelką, bo u nas było to samo, tylko w końcu jak dupka zgłodniala to zjadła... Może wie, że może iczyć na Twojego cycka??
chyba coś prawdy jest, mój nie chce już smoczka woli paluszki

nasz odmówił kategorycznie ale nie płakał, następnego dnia już zjadł
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Uroczyście oświadczam że Helenka poznała dzisiaj Przemusia i stwierdzam, że moje dziecko to straszny marud!
zazdrościmy ja Przemka poznałam jak miał 1 dzień ale teraz chciałabym go zobaczyć
Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
PW wysłałam
Ja opanowałam przewijanie+ karmienie w samochodzie do perfekcji ale w trakcie przewijania powtarzam małemu, żeby akurat nie sikał, bo tatuś się bardzo zmartwi
Trochę zazdroszczę Ci spacerku
To ja w tych pokojach przewijam w wózku w samochodzie jeszxze nie miałam okazji przewijać ale karmić owszem

zaraz Cię dopisuję a spacerku nie ma co zazdrościć tylko ubierać się i pędzić

a co do smoczków... byłam dziś w przychodni po kartę szczepień Bartka i widziałam dwulatka ze smoczkiem...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:50   #2743
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To ja w tych pokojach przewijam w wózku w samochodzie jeszxze nie miałam okazji przewijać ale karmić owszem
Przewijałam w wózku i w bagażniku samochodu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:39   #2744
klarites
Raczkowanie

Cytat:
lonely moja też ssie kciuka i palce, ale już jej tego nie zabraniam... Podobno, jak dzieci poznają co to kciuk, to smoczki już nie są atrakcyjne, ale ile w tym prawdy

I dziewczynki, zrobiliśmy badanie moczu, wszystko w normie nic poza... A kupa dalej rzadka i ze śluzem... Tyle, że już wrócił kolor żółty... Szukać dalej, od czego to??Zostaliśmy odroczeni na tydzień na szczepienie przeciwko żółtaczce...

Zwazyliśmy ją... przybrała 0,6 dkg w 5 tyg... nie za mało?? Waży 5420gram...
Nuna, a czemu martwisz się o kupki? Lekarz mówił, że coś nie tak z nimi?
U nas zawsze jest rzadka, często ze śluzem i jakoś mnie to nie niepokoiło. Ale pediatry się nie pytałam o to.
A 120g tygodniowo to na moje oko w normie Cały czas jest na tym samym centylu?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
a poza tym to raczej zagaduję i biorę na ręce.

Mam kryzys
Kryzys związany jest z tym oczkiem. Masuję już 2gi tydzień i nic się nie przetyka.Dla Darusia to średnio przyjemne- krzywi się przy tym lub popłakuje, a ja nie mam wyjścia i muszę masować.
Od wczoraj nie daję rady i ryczę co chwila, bo jestem załamana tym, że nic to nie daje, smutno mi też, że skończył 3 miesiące, a nadal nieco go brzuszek męczy.
Wiem, że to żadne problemy, ale jakoś mnie dopadł ogromny dół.
Magiusa, głowa do góry!

Cytat:
szaaaaał

chyba coś prawdy jest, mój nie chce już smoczka woli paluszki

zaraz Cię dopisuję a spacerku nie ma co zazdrościć tylko ubierać się i pędzić

a co do smoczków... byłam dziś w przychodni po kartę szczepień Bartka i widziałam dwulatka ze smoczkiem...
ja wychodzę z założenia, że smoczka można się pozbyć a paluszków już trudniej ale też się staram coraz bardziej ograniczać, bo zatyczka trochę mnie rozleniwia i nie mam motywacji do zagadywania/zabawiania

na spacer się boję -> czekam aż mi przejdzie całkiem zapalenie...

2-latek - współczuję, przegięcie :/

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
wyższa szkoła jazdy
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:44   #2745
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny starszych maluszków, kiedy jest etap, że dziecko samo potrafi sobie dobrze wsadzić smoka do buzi i jeszcze go znaleźć tam gdzie wypluło albo wypadł? Moja zasypia, bawi się smokiem i nie potrafi nim znowu trafić, albo jej wypadnie i nie ma w buzi i ryk ...
hmm ze znalezieniem to różnie bywa, jak widzi albo wpadnie mu pod łapkę to złapie. i czasem trafia do buzi a czasem wsadza drugą stroną albo traktuje jak gryzaczek jeszcze ma czas chyba na świadome wkładanie.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny zakładacie już takie ciepłe kurteczki?
bo ja mam taką cieńszą jakby wiatrówkę i pod to daję bluze/sweterek. A pod to jeszcze body z długim rękawem, a czasami z krótkim.

Mam kurtki jeszcze 2 ale są o wiele grubsze (ale jeszcze nie na zimę).
my kurtek nie mamy. mam taką grubą bluzę polarową, pod nią zakładam body z długim rękawem i cienką bluzeczkę z długim rękawkiem i kocyk, ale jak to przestanie wystarczać to do kombinezonu wsadzę. a kolejnym etapem u nas jest śpiworek + kombinezon.

Cytat:
Tez mam sporo tych chusteczek. Sa mega
Nawet w normalnej cenie sa tanie
kupiłam 3x3. tylko dlatego że tak zachwalasz. jak nam nie podpasują to osobiście przyjedziesz i je sobie weźmiesz

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
vil czy wprowadziłaś już mięsko?

dziewczyny wiele osób mi poleca tę stronkę. Ale nie jestem do końca przekonana, tzn ja mam w książkach że w 5 i 6 m-cu życia te same warzywa a dopiero w 7 nowe. A tu już od 6 są nowe
jeszcze nie. mam kupione słoiczki już ale chcę żeby sobie najpierw "utrwalił" marchewkę, jabłko, ziemniaczki itp.

ja się schematami nie sugeruje bo bez sensu "wprowadzanie" czegoś jak Przemek na wstępie tym pluje, próbowaliśmy z kalafiorem, szpinakiem i brokułem i wszystko fuj będę próbować z tym co mu smakuje, co może być po 5 miesiącu i niech to je, a z resztą poczekam aż będziemy coś gotować do obiadu, nie będę słoiczków mu otwierać

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
rossman mnie zirytowal, bo nie dostałam kolejnego szczebla rabatowego podobno zabrakło jednego zakupu. wrrr, na pewno bylam tam 6 razy.
a poczekałaś kilka dni? do kilku dni się aktualizują stany.
my mamy 5% i odebrałam body ostatnio. badziewne te prezenty

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
nasz nie używa smoka, to nie wiem jak to z nim jest, ale za to opracował już do perfekcji jak wsadzić sobie do buzi butelkę łapie rączkami po bokach i wsadza do buzi, potem je z uśmiechem na buzi
Przemek ostatnio też, jak butelka zbliża się ku końcowi i jest lżejsza to sam sobie już trzyma

Cytat:
super

Cytat:
alee fajnie, ciekawe kiedy Przemek do tego dojrzeje, na razie kula się z boku na bok

Cytat:
Nuk i tylko Nuk

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Przemek miał randkę a Helenka to wcale nie marud, jest przekochana, grzeczna i ma cudne oczka może być synową

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:49   #2746
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja wychodzę z założenia, że smoczka można się pozbyć a paluszków już trudniej ale też się staram coraz bardziej ograniczać, bo zatyczka trochę mnie rozleniwia i nie mam motywacji do zagadywania/zabawiania
niby tak, był czas, że próbowałam podmienić paluszek na smoczek, nie chciał... musiałabym go uwiązać ale ssie wtedy, kiedy jest bardzo zmęczony lub zdenerwowany, gdzieś wyczytałam, że to świadczy o tym, że dziecko potrafi sobie radzić z emocjami, samo potrafi się uspokoić, myślę, że nie będzie ssał do 18
a takie zatykanie dziecka nie podoba mi się za bardzo... ostatnio jak byliśmy na Zawadzkiem to siedziało przed nami małżeństwo z chłopczykiem troszkę starszym od Bartka a może nawet nie.. no i co dziecko otworzyło buzię to zaraz smok przez 3 godziny tam siedział bez zabawek, bez niczego, nie mówili do niego a co jęknął to smok
my dla Bartka mieliśmy cały arsenał a jak zaczynał się nudzić to go zagadywaliśmy... nie mówię, że to co robię to jedyne i słuszne ale wydaje mi się, że z tego się rodzi później to co u mojej kuzynki - jej mała siedzi koło niej, grzecznie się bawi a ta jej smoczka do buzi ładuje i ja się pytam... PO CO

Stary 2013-09-25, 18:51   #2747
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
a takie zatykanie dziecka nie podoba mi się za bardzo... ostatnio jak byliśmy na Zawadzkiem to siedziało przed nami małżeństwo z chłopczykiem troszkę starszym od Bartka a może nawet nie.. no i co dziecko otworzyło buzię to zaraz smok przez 3 godziny tam siedział bez zabawek, bez niczego, nie mówili do niego a co jęknął to smok
my dla Bartka mieliśmy cały arsenał a jak zaczynał się nudzić to go zagadywaliśmy... nie mówię, że to co robię to jedyne i słuszne ale wydaje mi się, że z tego się rodzi później to co u mojej kuzynki - jej mała siedzi koło niej, grzecznie się bawi a ta jej smoczka do buzi ładuje i ja się pytam... PO CO
dokładnie, my Przemkowi smoka dajemy tylko jak śpiący=marudny, nad ranem czasami i ostatnio jak ubieramy się na spacer bo drze mordkę jak zarzynany jak go ubieram w cieplejsze ciuszki

aaa... poradźcie ... lepszy śpiworek polarowy od środka, czy wełna (naturalna/owcza)?
http://allegro.pl/spiworek-polarowy-...561420570.html
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...540523391.html

które cieplejsze? mąż się ze mną spiera że polar lepiej trzyma ciepło, ale mi się to za lekkie na zimę wydaje ... niekoniecznie te modele, tak przykładowo pokazałam tylko.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-25 o 18:54
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:53   #2748
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kupiłam 3x3. tylko dlatego że tak zachwalasz. jak nam nie podpasują to osobiście przyjedziesz i je sobie weźmiesz

ja się schematami nie sugeruje bo bez sensu "wprowadzanie" czegoś jak Przemek na wstępie tym pluje, próbowaliśmy z kalafiorem, szpinakiem i brokułem i wszystko fuj będę próbować z tym co mu smakuje, co może być po 5 miesiącu i niech to je, a z resztą poczekam aż będziemy coś gotować do obiadu, nie będę słoiczków mu otwierać

a poczekałaś kilka dni? do kilku dni się aktualizują stany.
my mamy 5% i odebrałam body ostatnio. badziewne te prezenty
Jak coś to ja przyjmę :P lubimy te chusteczki

jasne, że nie ma nic na siłę lepiej nie pociskać tego, czego nie lubi bo się zniechęci do jedzenia i tyle mojej koleżanki syn zaczął jeść po 8 miesiącu, wcześniej nie chciał i koniec

to oni prezenty dają? nie wiedziałam

Stary 2013-09-25, 19:08   #2749
ankaaa206
Wtajemniczenie

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2013-10-06 o 19:13
Stary 2013-09-25, 19:16   #2750
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się właśnie wydawało, że to właśnie Ty kiedyś pisałaś już o tym... Też doszłam do wniosku, że guzik daje to staranie się i dbanie o piersi, bo i tak mnie dopada :|
A czy spotkałaś się z jakąś sensowną pomocą już w trakcie zapalenia? Za każdym razem masz inny antybiotyk?
Mnie ostatnio lekarz nastraszył, że to moja ostatnia szansa, bo się antybiotyki skończą (???) i wreszcie dorobię się ropnia i kazał przestać karmić. Chyba tak zrobił, żebym więcej nie przychodziła na IP...
Ja wpadłam w histerię, bo nie potrafię tak odstawić i teraz już nie wiem co zrobić i u kogo szukać pomocy.
Położna mi mówiła, żeby z zapaleniem iść do ginekologa, bo ja cały czas do rodzinnego trafiam (do mojego gina na wizytę czeka się 1,5 miesiąca). Najpierw miałam antybiotyk Amotaks, potem Summamed, mocniejszy od tamtego, bo zapalenie przyszło 4 dni po skończeniu antybiotyku. Kolejny raz znów miałam Amotaks, a ostatnio Taromentin.

Może spróbuj umówić się do ginekologa?

No i takie nagłe odstawienie od piersi to dla mnie proszenie się o kolejne zapalenie

Cytat:
Ja w kościele niedawno widziałam całkiem dużego chłopca, wyglądał na 3-4 lata, w spacerówce i ze smoczkiem

Cytat:
Ja przewijałam na tylnym siedzeniu samochodu Karmiłam zresztą też

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-25, 19:18   #2751
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie jak moja bratowa wprowadza gluten? daje biszkopty słodkie rozmoczone w wodzie
ładnie pewnie moja mama mi podobnie będzie radziła chociaż podejrzewam, że ona nie zna terminu "wprowadzanie glutenu", być może w ogóle się nie orientuje co to jest

Stary 2013-09-25, 19:21   #2752
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
ładnie pewnie moja mama mi podobnie będzie radziła chociaż podejrzewam, że ona nie zna terminu "wprowadzanie glutenu", być może w ogóle się nie orientuje co to jest
wychodze na wyrodną matke, wszyscy dookoła atakuja mnie pytaniami czy daje już marchewke i jabłko małemu<oczywiscie starsze pokolenie i jak zwykle teściowa>, jak mówie że po 6 ms dam to są zaszokowani że glodze dziecko

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2013-10-06 o 19:13
Stary 2013-09-25, 19:35   #2753
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jej tak położna śr poradziła
wychodze na wyrodną matke, wszyscy dookoła atakuja mnie pytaniami czy daje już marchewke i jabłko małemu<oczywiscie starsze pokolenie i jak zwykle teściowa>, jak mówie że po 6 ms dam to są zaszokowani że glodze dziecko
ach u mnie to samo, pytają co Bartek je "mleko" no i do niego "ojjj biedaczku co oni to z Tobą robią"

Stary 2013-09-25, 19:37   #2754
cloche
Zakorzenienie

AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

nie mam porzadnego neta, jestem z malym w szpitalu i sie tulimy 24h na dobe mlody z morfiny przerzucil sie juz na paracetamol. jestem z niego dumna, moj maly junkie ;-)

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 19:42   #2755
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie mam porzadnego neta, jestem z malym w szpitalu i sie tulimy 24h na dobe mlody z morfiny przerzucil sie juz na paracetamol. jestem z niego dumna, moj maly junkie ;-)

my również jesteśmy dumni z Bartusiem

Stary 2013-09-25, 19:58   #2756
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Super brawo Florus

Wrocilam ze szpitala ma stluczenie brzucha i zagazowany heee wszyscy sie dziwili ze u 7latka tyle gazow i dostal czopka glicerynowego , oszczedny tryb ma prowadzic w razie nievustspienia objawow wrocic ...
Mam nadzieje ze przejdzie
M. Gada w najlepsze zamiast spac mam 5 pran do prasowania burdrl na chacie a jutro po 16 tesciowa wpada:banghead:

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-09-25 o 20:18
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:04   #2757
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Flo jest naszym.bohaterem! Tulcie sie ile sie da

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-09-25 o 20:05
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:04   #2758
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Laski, mam pytanie:
mieliśmy nuka, jakiś 0-2 m-ce którego nazwy nie pamiętam i teraz mamy canpol. ale młody nie jest wybredny

Cytat:

Cytat:

hump, ja też nie ćwiczę Skończyło się tylko na gadaniu...
to się nazywa gimnastyka buzi i języka
a na kupę zwrócił wam uwagę pediatra?

Cytat:
wiecie jak moja bratowa wprowadza gluten? daje biszkopty słodkie rozmoczone w wodzie

Cytat:

i ja też dumna z Florka jestem to jest bohater jakich mało
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:31   #2759
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Cieszymy się razem z Wami

Nasz mały bohater

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-25, 20:34   #2760
vujka
Raczkowanie

Halo na nic ostatnio nie mam czasu byłam ostatnio z Pawłem u pediatry i mamy skierowanie na morfologie, bo małemu się głowa poci bardzo.

I okazało się jeszcze, że muszę brać antybiotyki na zęba i muszę małego na tydzień odstawić od piersi... boję się że potem nie będzie już chciał ssać... idę jeszcze do innego dentysty zobaczę co mi powie

Dziewczyny z Katowic, nie ma ochoty się któraś spotkać? zapraszam na giszowiec

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

aaa... poradźcie ... lepszy śpiworek polarowy od środka, czy wełna (naturalna/owcza)?
http://allegro.pl/spiworek-polarowy-...561420570.html
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...540523391.html

które cieplejsze? mąż się ze mną spiera że polar lepiej trzyma ciepło, ale mi się to za lekkie na zimę wydaje ... niekoniecznie te modele, tak przykładowo pokazałam tylko.
My dostaliśmy taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3468815088 i jest baaardzo fajny i ciepły
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości