Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 17:13   #4201
taribari
Zadomowienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42987695]Ja na szybkensa, bo skończyłam jeść i mykam odciągać.

Po 1 to moje Słońce jest takie kochane, codziennie kocham go mocniej

Po 2 Nie było pobierania...

Poszłam do labu i mówię, że mam 3 miesięczne dziecko (ja jeszcze robiłam sama badania swoje) i że zaraz je przyniosę. A babka mi mówi, że ona mu nie pobierze i mam iść do pielęgniarki przyjmującej w poradni dziecięcej (na szczęście to ten sam budynek), a jak nie to do szpitala dziecięcego

No i idę do tej poradni dziecięcej, a pielęgniarki dziś nie ma, bo mają zebranie Sanepidu raz w roku i akurat wypadło na dziś....

Ale rozmawiałam z lekarką i kazała przyjść jutro.
Tyle stresu i jutro powtórka z rozrywki. I jeszcze muszę prosić tę pielęgniarkę, żeby pobrała mu krew, bo ona może to zrobić grzecznościowo, to nie jej obowiązek. Nie skomentuję, co to za bajzel.

A najgorsze jest to, że pewnie będzie miał pobierane z główki :/ Ja wiem, że tak jest najlepiej dla dziecka, ale nie wiem, jak zniosę ten widok :/:/:/

Moja mama to samo. I jeszcze, żebym mu dawała więcej lub częściej. A mi się potem marnuje mnóstwo mleka, wolę dorobić, niż zrobić na zaś.
A jak ona z nim zostaje, to mu daje co chwila, po czym ja nie umiem wrócić do naszego trybu 2,5-3h... Bardzo mi pomaga, ale czasami przesadza.

Nie byłam i nie idę chyba
Artuś ma opóźnienie, owszem, ale nie liczę ile. Mniej więcej na wszystko daję mu czas do wieku korygowanego.

Na 10 osób, obiad 2 dania i tort, ciasto ok. 430 zł.[/QUOTE]

Kochana przeżyłaś okulistę to i przeżyjesz pobieranie z główki. Dziecka to nie boli, mój nawet nie zapłakał a to też źle bo wolniej leci Uwierz mi 100000 razy lepiej z główki niż kaleczenie i ściskanie dziecku palca. Pamiętasz jak sprawdzałyśmy cukier? Czasem nie chciało nic lecieć a tu trzeba fiolkę zebrać z takiego maleńkiego paluszka. Jak nam się w szpitalu przedłużała żółtaczka i pobierały mi krew pielęgniarki noworodkowe do badania na przeciwciała to nawet nie wiem kiedy się wkłuła. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Mam w domu istny armagedon z tą wyprowadzką i nie mam kiedy pisać jak mam chwilkę to wchodze i nadrabiam, ale mam jeszcze 20 stron a nadrabiać lubię bo zawsze czegoś ciekawego się dowiem

Chciałam tylko napisać Cynamonowej, że odkąd przeczytałam że Adaś ma wadę serduszka i będzie operowany nie ma dnia żebym o Was nie myślała trzymam z całych sił kciuki za Małego, myślami, sercem, dobrą energią i modlitwą jestem z Wami życzę Wam dużo siły i wierze, że wszystko będzie dobrze.

U nas Adaś w końcu mniej markotny, przyszedł mu leżaczek - bujaczek z FP i jestem mega zadowolona, Adaś lubi w nim siedzieć a ja mam go na oku

Nocki tez mamy super, ostatnio je o 20, zasypia o 21 budzi się o 4 zjada, idziemy spać i wstaje przed 9

Cały czas walczę o laktację, mm nie podaję, tylko ściagam jeszcze po każdym karmieniu i jakoś tak dajemy radę. W piątek muszę się dopytać pediatry o przepajanie.

No i w piątek jadę z Małym na szczepienie, sama bo Tż w pracy szczepimy 6 w 1 a za jakiś czas pneumokoki. Poprosze o kciuki, cobym dała radę i Adaś bardzo nie cierpiał

Pozdrawiamy wszystkie ciocie i dzieciaczki
za szczepienia i za noce

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
I niestety mamy poszczepienną gorączkę
daj czopka na pewno szybko przejdzie

A my się z synem wytańczyliśmy za wsze czasy. Chłopak niestety gustuje w bułgarskim disco

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:16   #4202
dzoan
Zakorzenienie

Mały już nie śpi...obżarł się, a teraz w bujaczku walczy z tetrówką na głowiejakis taki niedospany, może jeszcze się zdrzemnie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn już po chrzcinach
: Ile kosztowało was zorganizowanie imprezy? Interesuje mnie opcja zarówno w knajpie jak i w domu, bo jeszcze nie zdecydowaliśmy jak zrobimy. Będzie max. 15 osób.
U mnie 80zł/os.(obiad, jakieś sałatki, śledzie, wędliny..nie wiem dokładnie, bo zjadłam tylko obiad kawa, herbata), ciasto i tort piekła nam znajoma pani (+155zł wyszło)

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Wiecie od jakiegoś czasu myślę o wywaleniu chemii z domu. Mój mąż z racji, że jest rolnikiem to w nd popołudniu słucha na Radiu Maryja programu dla rolników. I teraz było o probiotykach w rolnictwie. I babki wypowiadały się, że one (jedna już nawet 6 lat) w domu stosują też te probiotyki do sprzątania, zmywania, mycia włosów itd. Kompletnie pozbyły się chemii. I nie dość, że wszystko czyste to i one przestały chorować. Podobno pięknie zwalczają roztocza i bakterie w łazience i ogólnie ładnie świeżością w domu pachnie. Poczytałam trochę i właśnie przyszła mi zamówiona butelka koncentratu. Wypróbuję i zobaczę.
daj znać jaki efekt

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
w domu, katering, 40 zł/ osoba, z ciastem i kolacją w formie bufetu
osobno tort za stówkę był zamówiony.
bardzo ładny tort

Cytat:
Po pierwsze podczas robienia corki musi padac deszcz, no i trzeba siekiere pod lozko wlozyc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
też będę chciała córkę, więc sprawdzę

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Ja się tylko melduję, bo nie mam jak nadrabiać

Byliśmy u lekarza i Mały jest tylko przeziębiony. Katar jest na swoim miejscu, czyli w nosie, a oskrzela i płuca są czyste
Uszka też ok, tylko gardełko ma czerwone i pewnie go boli i dlatego nie chce jeść

Pani doktor bardzo się ucieszyła, że ja taka chora Powiedziała, że to połowa sukcesu

Oczywiście nadostawalismy leków i się kurujemy
Zaraz idziemy na spacer, bo mamy się wietrzyć jak pogoda w miarę sprzyja.
dobrze, że nic poważniejszego kurujcie się

Cytat:
Aha Alicja w tydzień przytyła 200 g i wazy 5200 już

Cytat:

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:17   #4203
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie, my już po kryzysie, znowu cycusie pracuja pelna para

Widze ze trwa dyskusja o kosztach chrzcin. My powinnismy sie zmiescic w 2000zł. Tylko ze my robimy w restauracji i nie tylko obiad, ale tez przystawki + jedno dodatkowe danie na cieplo. Impreza pełną parą się szykuje za 23 osoby

Lubie takie imprezki, troche to kosztuje, ale tez wiem ze mi sie zwroci, bo w mojej rodzinie takie imprezy zawsze sie zwracają. Chodzi nam bardziej o to zeby sie spotkac, po swietowac, po przebywać razem.

W domu np. jak moja kuzynka robila tez na 23 osoby to wydała 1200zł, ale szykowała sporo, nie tylko sam obiad.

Mała dostała ponad 3000zł + prezenty. Kuzynka wiedziała, że dają dobre prezenty wiec głupio jej było poczestowac tylko obiadem.

My nie mamy miejsca w domu, dlatego zostaje restauracja.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:39   #4204
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Kochana przeżyłaś okulistę to i przeżyjesz pobieranie z główki. Dziecka to nie boli, mój nawet nie zapłakał a to też źle bo wolniej leci Uwierz mi 100000 razy lepiej z główki niż kaleczenie i ściskanie dziecku palca. Pamiętasz jak sprawdzałyśmy cukier? Czasem nie chciało nic lecieć a tu trzeba fiolkę zebrać z takiego maleńkiego paluszka. Jak nam się w szpitalu przedłużała żółtaczka i pobierały mi krew pielęgniarki noworodkowe do badania na przeciwciała to nawet nie wiem kiedy się wkłuła. Będzie dobrze

A my się z synem wytańczyliśmy za wsze czasy. Chłopak niestety gustuje w bułgarskim disco

Mój w ciąży lubił Lady Gagę
Ale teraz słuchamy sobie Rammsteina i jesteśmy zadowoleni
Ja dużo słuchałam R w ciąży, jak się uczyłam niemieckiego

A co do bułgarskiego disco, nie pokazuj mu lepiej Azisa, bo się chłopak przestraszy :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:46   #4205
taribari
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42988474]

Mój w ciąży lubił Lady Gagę
Ale teraz słuchamy sobie Rammsteina i jesteśmy zadowoleni
Ja dużo słuchałam R w ciąży, jak się uczyłam niemieckiego

A co do bułgarskiego disco, nie pokazuj mu lepiej Azisa, bo się chłopak przestraszy :P[/QUOTE]

WOW upodobania Artusia są bardziej hardcorowe Azis na szczęście go nie kręci (uff), za to spodobała mu się Andrea (chyba przez tą wielką mleczarnię)

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-25, 17:48   #4206
katarzynkajg
Zadomowienie

Hej
my też po spacerku, chodziliśmy 2 godziny bez większego płaczu , słoneczko było i cieplutko nawet
Poparzyłam sobie dziś 2 palce, wyciągałam blache z nagrzanego piekarnika i nie wiem jak to zrobiłam że trzymałam gorącą blachę 2 gołymi palcami mam teraz 2 bąble i piecze jak diabli

Neni - zdrówka dla ciebie i Kubusia
Kocur - mój Szymcio tez lubi patrzeć na drzewa podczas spaceru, jest wtedy spokojny i przestaje płakać, niestety jak drzewa sie skończa to sobie przypomina że przecież musi popłakać

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej

Teraz nie posiedzę..spróbuję Małego na spacer namówić
Chciałam prosić o kciuki dla męża..dzisiaj koniec kursu i egzamin go czeka

Później zajrzę.. miłego dnia

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
moja za to nie ogarnia imienia bo zamiast Karina już chyba z 10 razy się pomyliła i mówi Karolina

To tak jak wszyscy moi sąsiedzi nie ogarniaja imienia mojego psa, nazywa sie Klara (tak wiem wsiurskie imie jak dla psa ale już był tak nazwany jak go wziełam i nie chciałam zmieniać bo sie przyzwyczaiła i reagowała) i wszyscy wołają na nią sara

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
w domu, katering, 40 zł/ osoba, z ciastem i kolacją w formie bufetu
osobno tort za stówkę był zamówiony.
Ładny tort

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Ile Wasze dzieci jadly w 2 miesiącu mm? Ile razy? Budzilyscie w nocy na jedzenie?
Nie wiem co mam zrobić;

Mój jada generalnie 90 ml raz dziennie zje 120 ml i w nocy zjada też 120, łącznie je 7 -8 razy na dobę, prócz tego dopajam herbatką i wodą

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 17:56   #4207
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
WOW upodobania Artusia są bardziej hardcorowe Azis na szczęście go nie kręci (uff), za to spodobała mu się Andrea (chyba przez tą wielką mleczarnię)

No jakby go Azis kręcił, to zaczęłabym się martwić (nie mam nic do homoseksualistów, ale Azis to specyficzny homosiu). A swoją drogą, wiesz jaki on jest słodki, popyla w domu w takich słodkich kapciach i gotuje zupę dla swojego mena

Idzia zazdroszczę, u mnie spotkania rodzinne to istna męka i unikam ich, jak tylko mogę. Nie wyprawiam już naszych urodzin, teraz będą tylko imprezy Artuśkowe...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:09   #4208
dzoan
Zakorzenienie

Mały zasnął w bujaczku po ciężkiej walce- tetra wygrała dzięki czemu udało mi się obrać warzywka i właśnie gotuję zupę jarzynową znaczy ona się już sama gotuje, a ja pałaszuję sałatkę, którą przed chwilą rodzice mi przywieźli i kanapkę z pomidorkiem (też od nich..znaczy pomidory, nie kanapki..aż tak dogadzać mi nie trzeba )

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Na razie nie dziękuję za kciuki dla męża..wciąż go nie ma i nie wiem jak się spisałyście

Stary 2013-09-25, 18:11   #4209
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Po pierwsze podczas robienia corki musi padac deszcz, no i trzeba siekiere pod lozko wlozyc

Siekiera na wszelki wypadek, jakby wyszedł jednak syn

Cytat:
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie, my już po kryzysie, znowu cycusie pracuja pelna para

Widze ze trwa dyskusja o kosztach chrzcin. My powinnismy sie zmiescic w 2000zł. Tylko ze my robimy w restauracji i nie tylko obiad, ale tez przystawki + jedno dodatkowe danie na cieplo. Impreza pełną parą się szykuje za 23 osoby

Lubie takie imprezki, troche to kosztuje, ale tez wiem ze mi sie zwroci, bo w mojej rodzinie takie imprezy zawsze sie zwracają. Chodzi nam bardziej o to zeby sie spotkac, po swietowac, po przebywać razem.

W domu np. jak moja kuzynka robila tez na 23 osoby to wydała 1200zł, ale szykowała sporo, nie tylko sam obiad.

Mała dostała ponad 3000zł + prezenty. Kuzynka wiedziała, że dają dobre prezenty wiec głupio jej było poczestowac tylko obiadem.

My nie mamy miejsca w domu, dlatego zostaje restauracja.
Mi tam nie zależy na prezentach i nie musi się zwrócić. Będą tylko najbliżsi i raczej wątpię, żeby wyskakiwali z wielkiej kasy zwłaszcza, że niedawno dawali prezenty na nowieckę. Chciałam tylko wiedzieć jak to mniej więcej wygląda i na co się nastawić. Zaczynam wysyłać zapytania do firm cateringowych, bo nie chce mi się siedzieć przy garach zbytnio.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:14   #4210
sammi24
Zadomowienie

Hej

wpadam na szybko.

Neni łączę się w bólu, Tż zaraził mnie i małego mały ma katar, ja ledwo żyję mały nie dość, że z jelitami walczy to teraz to
Cieszę się, że u Was tylko katarek, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło

A teksty Tż do teściowej i koment do tego posta Eveewe sprawił, że humor u mnie skoczył +100 dzisiaj no i Dzoan z chipsami

Elaine właśnie myślałam o Was i o tym, że muszę napisać, że u nas nici z wyjazdu w rodzinne strony :/ mamy szczepienia w sobotę, takze kujawsko-pomorskie jeszcze na nas poczeka życzę Wam szerokiej, bezpiecznej drogi i udanego pobytu

Eveewe
a powiedz, po czym lekarz stwierdził tę przepuklinę u Ciebie?

Surka dla Lilki za wizytę u kardiologa, za rok po szmerach nie będzie śladu, jestem pewna
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:19   #4211
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej
my też po spacerku, chodziliśmy 2 godziny bez większego płaczu , słoneczko było i cieplutko nawet
Poparzyłam sobie dziś 2 palce, wyciągałam blache z nagrzanego piekarnika i nie wiem jak to zrobiłam że trzymałam gorącą blachę 2 gołymi palcami mam teraz 2 bąble i piecze jak diabli
Ja wiem..chciałaś szybko spałaszować coś dobrego
współczuję oparzenia Alantanem możesz smarować..jest na oparzenia

Stary 2013-09-25, 18:25   #4212
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hello!!

Krotkiego spania w dzien ciag dalszy w nocy tez wiec mamy wesolo

Nadrobilam troche i:

Surka -mam nadzieje ze goraczka szybko minie.

Neni - zdrowka dla Was

Mela- za wage córy

Kocurku -bedzie dobrze mi tez dlugo hormony tarczycy sie regulowaly ale w koncu sie udalo

Mela super pomysl z brakiem chemii, napisz jak ten koncentrat sie sprawuje.. My od dluzszego czasu uzywamy w wiekszosci octu i sody, a jakis czas temu kupilam parownice i jest super wiec bez chemii sa myte tez podlogi i okna

Dzisiaj znow bylismy na rehabilitacji .. Coraz mniejsza ta asymetria, byle tak dalej

Cynamonki - sciskamy mocno !!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:25   #4213
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mi tam nie zależy na prezentach i nie musi się zwrócić. Będą tylko najbliżsi i raczej wątpię, żeby wyskakiwali z wielkiej kasy zwłaszcza, że niedawno dawali prezenty na nowieckę. Chciałam tylko wiedzieć jak to mniej więcej wygląda i na co się nastawić. Zaczynam wysyłać zapytania do firm cateringowych, bo nie chce mi się siedzieć przy garach zbytnio.
Mnie też prezenty nie interesuja w sumie, ale wiem jak jest w mojej rodzinie. U mnie zawsze dają dobre prezenty, szczególnie najbliżsi. Dlatego też szykujemy troche wiecej jedzenia itp., bo byloby mi głupio dostać jakiś duży prezent i poczęstować tylko obiadem. Tymbardziej, ze u mnie tez jest tradycja dłuższego siedzenia. Nawet jak jest obiad + ciacho to i tak na końcu jest jeszcze kolacja bo jakoś tak się utarło, że 2 czy 3 godzinki siedzenia to za mało. Dlatego jak u nas w kośicele jest o 10:30, w restauracji pewnie będziemy na ok. 12, to wczesniej jak o 18 się nie zakonczy, a może i trochę później. Tyle, że mnie to nie męczy ... a cieszy.
Stary 2013-09-25, 18:27   #4214
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas placz. Teraz leży mi na ręku ze smoczkiem w buzi i tetrą na oczach. Viburcol czeka a ja się wacham.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:28   #4215
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Mnie też prezenty nie interesuja w sumie, ale wiem jak jest w mojej rodzinie. U mnie zawsze dają dobre prezenty, szczególnie najbliżsi. Dlatego też szykujemy troche wiecej jedzenia itp., bo byloby mi głupio dostać jakiś duży prezent i poczęstować tylko obiadem. Tymbardziej, ze u mnie tez jest tradycja dłuższego siedzenia. Nawet jak jest obiad + ciacho to i tak na końcu jest jeszcze kolacja bo jakoś tak się utarło, że 2 czy 3 godzinki siedzenia to za mało. Dlatego jak u nas w kośicele jest o 10:30, w restauracji pewnie będziemy na ok. 12, to wczesniej jak o 18 się nie zakonczy, a może i trochę później. Tyle, że mnie to nie męczy ... a cieszy.
Ja też biorę pod uwagę tylko opcję z ciepłą kolacją. Do tego muszą być jakieś sałatki, przystawki. Wiem, że będziemy długo siedzieć, a do tego mamy gości z daleka, więc nie zostawimy ich o pustych brzuchach.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:29   #4216
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Surka- zeby gorączka szybko przeszla..

Neni- zdrowiejcie wszyscy!

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-09-25, 18:43   #4217
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

DZIEWCZYNY.
Dostałam dużo zdrowych marchewek dla Malego. Chcę je zrobić w sloikach na zimę. Jak man to zrobić żeby było dobrze.? POMOCY.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 18:48   #4218
idzia111
Zakorzenienie

surka żeby goraczka minęła

koocurku doczytałam własnie o Twoim problemie, bardzo współczuję i również trzymam żeby wyniki były lepsze

Cynamonku, Kallisto myślami jestem z Wami, mam nadzieję, że ze zdrowiem Waszych maluszków będzie coraz lepiej
Stary 2013-09-25, 19:07   #4219
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY.
Dostałam dużo zdrowych marchewek dla Malego. Chcę je zrobić w sloikach na zimę. Jak man to zrobić żeby było dobrze.? POMOCY.

Ja marchewkę uparuję, zblenduje i zamrożę w pojemniku na lód żeby mieć mini porcje na początek. Tak jak tu KLIK

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
A u nas placz. Teraz leży mi na ręku ze smoczkiem w buzi i tetrą na oczach. Viburcol czeka a ja się wacham.
Biedactwo Nie wahaj się to lek homeopatyczny, nie zaszkodzi a może pomóc.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-25, 19:15   #4220
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Tweed- ja nie wiem czy jedzenie Twoje akurat wpływa na małego, ale jak ma wzdęcia to spróbuj ograniczyć nabiał, bo on jest mocno wzdymający dla maluchów. I pij rumianek, masuj i rób ciepłe okłady
Ja z nabiału wcinam tylko troche mleka do kawy, nieco masła i parę plasterków sera... wcześniej nawet więcej jadłam i był spokój sama nie wiem. Była dzisiaj u nas położna i powiedziała, że to może być taka lekka kolka, albo pół blachy jabłecznika, którego wtrąbiłam okropnie się czuję, jak przez moje obżarstwo cierpi Alik

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
tweed moja tez zle sypia w nocy, a w dzien wcale hahaha))
i czesto sama nie wiem dlaczego i co bym nie robila to nic nie dziala.
musimy to chyba przetrzymac i wierzyc, ze za tydzien, miesiac minie co nie?

Mój ostatnio też ma coraz krótsze drzemki, więcej czuwania i generalnie, żeby uśpic go w dzien trzeba sie niezle napracowac... ale tak jak piszesz, w koncu to minie - oby jak najzybciej

Cytat:
A nie zaczął 3 tyg.życia? Wielu dzieciom zaczyna się rewolucja w brzuchach wtedy.
w niedziele konczy nawet 4
opcji jest duzo, sama nie wiem, jak temu przeciwdzialac. Kupilam profilaktycznie espumisan i daje 2 kropelki na sutka przed karmieniem - oby małego dzisiaj nie bolało
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas dzisiaj znowu super noc pierwsze karmienie nocne i jedyne o 4. Potem pobudka o 8 mleczko, potem ogromne kupsko, poranna toaleta, strojenie się, buziaczki, przytulaski, uśmieszki. Mama obejrzała DDTVN, wypila kawkę. A córeczka teraz drzemie w łóżeczku przytulona do sówki jak ja kocham moją córeczkę.
To niesamowite jak ona wraz ze skończeniem miesiąca się zmieniła
oj misia, alez zazdroszcze takiego fajnego planu. U nas wszystko dyktowane jest humorem Alka, czyli totalny rozpiździel mamy. Muszę jakoś ten dzień poukładać, bo przecież nawet Alkowi taki chaos nie służy
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
nienawidzę, jak dorosły robi z siebie pajaca i nadaje do malucha, jakby sam miał 1,5 roku, babcię szybko oduczyłam - sama tak do niej mówiłam... jak się patrzyła na mnie zdziwiona, to jej powiedziałam, że myślałam, że po polsku nie rozumie, więc mówiłam w jej języku... Bo jak się do cholery ma dziecko osłuchać z językiem, a potem go uczyć jak dorośli pajacują i operują jakąś "chińszczyzną" ???
Roxi ja wiem, ja wiem, ze sie powtarzam, ale uwielbiam cie
Cytat:
Racja. Ja też wychodzę z założenia, ze wszystko w swoim czasie. Ale zazdroszczę tym, ktorych dzieci normalnie zasypiaja, bez owijania. U nas w dzien mala spi po 5 min, bo ja rece atakują albo wyrzuca sobie nieświadomie smoczka..
Wiem, ze miedzy naszy,i dzieciaczkami roznica spora, ale u Alka widze to samo. te jego szalone raczki ciagle go wybudzaja, 10tys razy w nocy wyrzuca sobie nimi smoczek tak, ze czesto leci przez pol pokoju. A ostatnio czytałam, że dzieci tak intensywniej zauwazaja raczki dopiero w okolicach 4 m

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Elaine ale tobie chyba chodzi o inhalacje, a ja pisałam o wzdęciach małego Chyba ze chodzi ci o inhalacje na wzdęcia?
Stary 2013-09-25, 19:36   #4221
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Eveewe a powiedz, po czym lekarz stwierdził tę przepuklinę u Ciebie?
zaraz znajde fote i ci pokaze jak ten pepek wyglada.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pepek.JPG (17,5 KB, 37 załadowań)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 19:49   #4222
sammi24
Zadomowienie

Surka biedna malutka, ja bym dałą czopek z paracetamolem...

Tweed może połóż Alika na brzuszku u siebie na brzuchu, nasz Kuba bardzo się odpręża przy kolkach wtedy. Tzn ostatnio i to przestaje działać ale Ty spróbuj

Mela my daliśmy małemu pół czopa Viburcolu dwa razy, doskonale Cię rozumiem, dla mnie to była porażka w momencie gdy zdecydowałam, że mu podaję. Ale w sumie lepsze to, niż płacz do ochrypnięcia i zanoszenie się do bordowej buzi

Taribari z racji zboczenia zawodowego powiedzmy, muszę napisać, że lek homeopatyczny to zawsze jakaś substancja aktywna i lepiej nie przyjmować całkowicie za pewnik tego, że jest całkowicie obojętny i zupełnie bezpieczny dla organizmu a w ogóle to jesteś z Łodzi ja też więc piona

Agrafka chętnie sama poczytam jak taka marchewę przechować

Teso super, że rehabilitacja przynosi efekty

Perse ale macie cyrki z tym pobraniem

Dzoan Ty masz chyba jakąs czarodziejską tetrę, moja tak nie działa

lachryma ale torcik
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 19:50   #4223
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja z nabiału wcinam tylko troche mleka do kawy, nieco masła i parę plasterków sera... wcześniej nawet więcej jadłam i był spokój sama nie wiem. Była dzisiaj u nas położna i powiedziała, że to może być taka lekka kolka, albo pół blachy jabłecznika, którego wtrąbiłam okropnie się czuję, jak przez moje obżarstwo cierpi Alik

Wiem, ze miedzy naszy,i dzieciaczkami roznica spora, ale u Alka widze to samo. te jego szalone raczki ciagle go wybudzaja, 10tys razy w nocy wyrzuca sobie nimi smoczek tak, ze czesto leci przez pol pokoju. A ostatnio czytałam, że dzieci tak intensywniej zauwazaja raczki dopiero w okolicach 4 m
to ja mysle, ze to ten jablecznik, bo słodkie działa na bóle brzuszka z czasem już nie, bo właśnie pochłonęłam tabliczkę czekolady

a co do rączek..tu widać :P ( z dedykacją dla cioci T., która prosiła o filmik )
http://www.youtube.com/watch?v=v9nPP...m-upload_owner
Stary 2013-09-25, 19:55   #4224
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
t

a co do rączek..tu widać :P ( z dedykacją dla cioci T., która prosiła o filmik )
no no no Hania jakie umiejetnosci juz posiada a ponadto jacy oni z Aleksem sa podobni do siebie - nawet noski maja prawie identyczne

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-09-25, 19:57   #4225
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
no no no Hania jakie umiejetnosci juz posiada a ponadto jacy oni z Aleksem sa podobni do siebie - nawet noski maja prawie identyczne
no właśnie nosa nie ma ani po mnie ani po tżcie może po Tobie?
w ogóle jak kiedys pokazałam na fb fotę malutkiego Aleksa mojemu mężowi to myślał, że to Hanka

....i dalej nad tymi ręcami nie panuje...rusza się jak Robocop

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-09-25 o 19:59
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 19:59   #4226
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Mela my daliśmy małemu pół czopa Viburcolu dwa razy, doskonale Cię rozumiem, dla mnie to była porażka w momencie gdy zdecydowałam, że mu podaję. Ale w sumie lepsze to, niż płacz do ochrypnięcia i zanoszenie się do bordowej buzi
Nie podałam. Pobujałam na rękach, usiadłam, dałam smoka i położyłam tetrę na buzi. W między czasie cyca pociągnęła i póki co śpi na ręku. Jeszcze z 15 min i ją do łóżeczka odłożę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:03   #4227
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Jesteśmy u teściów,nawet spacer zaliczyliśmy. Tesciu mnie rozwala bo przepadł normalnie mega zakochany w igim,a mały non stop do niego zaciesza. I od razu chciał na spacer iść)

Ev ja ma teł na windowsie i też nie ma wszystkiego. Korzystam z tapatalk a tej apki co Mela pisała nie ma..jest tylko feed baby history bez siatek ce typowych itd.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:09   #4228
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed może połóż Alika na brzuszku u siebie na brzuchu, nasz Kuba bardzo się odpręża przy kolkach wtedy. Tzn ostatnio i to przestaje działać ale Ty spróbuj
czesto tak robimy ale z tego co zauważyłam Aleknie zczyna wtedy bączkowego bombardowania, raczej mu po prostu wygodnie, bo jest u mamy albo taty. Ja nie wiem, to moje dziecko jest jakieś odporne na odbączuszanie
Cytat:
to ja mysle, ze to ten jablecznik, bo słodkie działa na bóle brzuszka z czasem już nie, bo właśnie pochłonęłam tabliczkę czekolady

Teraz już wiem, grunt, że głupota nie boli a ja byłam przekonana, że skoro ciasto domowe i to jabłecznik to będzie ok... no masakra.

A Hanulka to hit jest tak słodka, ze moglabym ja ciągle ogladac I jaka fryzurka
Mój Alik nie raz nie dwa tak sie walnal w glowe, ze najpierw był w szoku a pozniej ryk.

Spi sobie moje rybka juz 1,5h nawet na moje kręcenie nie reaguje. Mógłby jeszcze troche pospac, bo tż dopiero po 23 wróci

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Dziewczyny kp: też macie tak, że jak tylko pomyslicie o maluchach wasze cycki atakuje 1000tys igieł i wypływa mleko? No masakra, ciagle mnie ta jadłodajnia boli, a ostatnio doszło to kłucie. W ogóle u idą u mnie wkładki laktacyjne jak świeże bułeczki, zazdroszczę tym z was, które w ogóle nie musza nosic
Stary 2013-09-25, 20:09   #4229
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mój Alik nie raz nie dwa tak sie walnal w glowe, ze najpierw był w szoku a pozniej ryk.

Spi sobie moje rybka juz 1,5h nawet na moje kręcenie nie reaguje. Mógłby jeszcze troche pospac, bo tż dopiero po 23 wróci
a to ona dalej tak ma...tak chciała wcisnąc tą grzechotke do buzi, ze nie wycelowała i trafiła się w oko
Stary 2013-09-25, 20:10   #4230
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
no właśnie nosa nie ma ani po mnie ani po tżcie może po Tobie?
w ogóle jak kiedys pokazałam na fb fotę malutkiego Aleksa mojemu mężowi to myślał, że to Hanka

....i dalej nad tymi ręcami nie panuje...rusza się jak Robocop
ha ha ha Moj tez nie ma nosa po nas - ja mam zadarty i inny ksztalt troszke. Wiec po kim oni maja nosy moze wspolny listonoasz

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości