|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
co robić, mój Niki nie chce pić butli nadal, wyszłam dziś na 4,5 godz i nic nie zjadł, tylko płakał bo głodny i nie umiał zassać, jakieś rady? bo chcemy iść na "randkę" małżeńską ale jak tu iść jak on nie chce z butli pić
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj nie mam czasu żeby z Wami posiedzieć.. może wieczorkiem uda mi się ponadrabiać, nie piszcie za dużo
![]() Laski, mam pytanie: Jakich smoczków używacie i co sądzicie o smoczkach ? jeszcze jak byłam w ciąży kupiłam zestaw dwóch smoczków lovi i jeden dostaliśmy z aventu. Mały rzadko dostaje smoka, ale czasem się przydaje.. ostatnio namiętnie ssie kciuka, dwa palce, lub nawet całą pięść i tak się zastanawiam że może kupić mu jakiś lepszy smoczek... Tylko jaki.. dzisiaj widziałam taki fajowski Dr Brown's z kanalikiem odpowietrzającym, zmniejszający ciśnienie w buźce
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Bylam z D.u lekarza bo w sobote na
Tym festynie jego kolega uderzylngo w brzuch mocno i codziennie plakal ze go boli i na nurofenie lecial i lekarka dala skierowanie do szpitala czekam na meza i jade kciuki zeby nic mu nie bylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
banka trzymam kciuki za D
moro, klarites cześć Mysia Mysz, jaka mądra dermatolog no ,no ![]() ![]() Sharp, wpadaj, deserkami się podzielę za ćwiczenialonely moja też ssie kciuka i palce, ale już jej tego nie zabraniam... Podobno, jak dzieci poznają co to kciuk, to smoczki już nie są atrakcyjne, ale ile w tym prawdy ![]() ankaa wiem, co przeżywasz z tą butelką, bo u nas było to samo, tylko w końcu jak dupka zgłodniala to zjadła... Może wie, że może iczyć na Twojego cycka?? hump, ja też nie ćwiczę Ashy super, że Sofii się basenik podoba axell za nowe umiejętności zZu![]() My dziś byliśmy na rehabilitacji, Mała pięknie ćwiczyła, dopiero pod koniec zaczęła popłakiwać, ale przypuszczam, że z głodu bo jak się dorwała cyca to jadła i jadła. Następna rehabilitacja w środę, babka pochwaliła, że widać, że ćwiczę z małą, bo coraz lepiej I dziewczynki, zrobiliśmy badanie moczu, wszystko w normie nic poza... A kupa dalej rzadka i ze śluzem... Tyle, że już wrócił kolor żółty... Szukać dalej, od czego to??Zostaliśmy odroczeni na tydzień na szczepienie przeciwko żółtaczce... Zwazyliśmy ją... przybrała 0,6 dkg w 5 tyg... nie za mało?? Waży 5420gram...
|
#2736 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajna umiejętność ![]() Cytat:
Nasz jest chyba z Nuka. Cytat:
|
|
#2737 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja ledwo obiad umiem zrobić z 1 dzieckiem. Cytat:
![]() Za nowy sposób przemieszczania ![]() Cytat:
Mam kryzys ![]() Kryzys związany jest z tym oczkiem. Masuję już 2gi tydzień i nic się nie przetyka.Dla Darusia to średnio przyjemne- krzywi się przy tym lub popłakuje, a ja nie mam wyjścia i muszę masować. Od wczoraj nie daję rady i ryczę co chwila, bo jestem załamana tym, że nic to nie daje, smutno mi też, że skończył 3 miesiące, a nadal nieco go brzuszek męczy. Wiem, że to żadne problemy, ale jakoś mnie dopadł ogromny dół.
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Magusia rozumiem, że Ci przykro. I dla Ciebie to są problemy, bo chodzi o Twoje dzieciątko...
Kurcze, swojemu dziecku to by się nieba uchyliło... Mam tak samo, bo Julcia musi być rehabilitowana, bo płacze przy cwiczeniach czasem, bo wiem, że dla niej to nieprzyjemne... I też sama nie wiem, co teraz robić, czy szukać dalej, skąd ten ciągły śluz w kupie... myślałam, że to normalne....
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Uroczyście oświadczam że Helenka poznała dzisiaj Przemusia
i stwierdzam, że moje dziecko to straszny marud!Piszecie o smoczkach - ja moją często zatykam ide do marudera
|
|
|
|
#2741 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podziwiam, że tak wszystko ogarniasz ![]() Cytat:
![]() Ja opanowałam przewijanie+ karmienie w samochodzie do perfekcji ale w trakcie przewijania powtarzam małemu, żeby akurat nie sikał, bo tatuś się bardzo zmartwi Trochę zazdroszczę Ci spacerku ![]() Cytat:
A czy spotkałaś się z jakąś sensowną pomocą już w trakcie zapalenia? Za każdym razem masz inny antybiotyk? Mnie ostatnio lekarz nastraszył, że to moja ostatnia szansa, bo się antybiotyki skończą (???) i wreszcie dorobię się ropnia i kazał przestać karmić. Chyba tak zrobił, żebym więcej nie przychodziła na IP... Ja wpadłam w histerię, bo nie potrafię tak odstawić i teraz już nie wiem co zrobić i u kogo szukać pomocy. Cytat:
O no to "prawie" sąsiadka Cytat:
![]() kciuki!! |
|||||
|
|
|
#2742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
woli paluszki nasz odmówił kategorycznie ![]() Cytat:
ja Przemka poznałam jak miał 1 dzień Cytat:
![]() zaraz Cię dopisuję a spacerku nie ma co zazdrościć tylko ubierać się i pędzić ![]() a co do smoczków... byłam dziś w przychodni po kartę szczepień Bartka i widziałam dwulatka ze smoczkiem... |
||||
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2744 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas zawsze jest rzadka, często ze śluzem i jakoś mnie to nie niepokoiło. Ale pediatry się nie pytałam o to. A 120g tygodniowo to na moje oko w normie Cały czas jest na tym samym centylu?Cytat:
Cytat:
ale też się staram coraz bardziej ograniczać, bo zatyczka trochę mnie rozleniwia i nie mam motywacji do zagadywania/zabawiania ![]() na spacer się boję -> czekam aż mi przejdzie całkiem zapalenie... 2-latek - współczuję, przegięcie :/ wyższa szkoła jazdy
|
|||
|
|
|
#2745 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze ma czas chyba na świadome wkładanie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja się schematami nie sugeruje bo bez sensu "wprowadzanie" czegoś jak Przemek na wstępie tym pluje, próbowaliśmy z kalafiorem, szpinakiem i brokułem i wszystko fuj będę próbować z tym co mu smakuje, co może być po 5 miesiącu i niech to je, a z resztą poczekam aż będziemy coś gotować do obiadu, nie będę słoiczków mu otwierać ![]() Cytat:
my mamy 5% i odebrałam body ostatnio. badziewne te prezenty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nuk i tylko Nuk ![]() Cytat:
a Helenka to wcale nie marud, jest przekochana, grzeczna i ma cudne oczka |
|||||||||
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ssie wtedy, kiedy jest bardzo zmęczony lub zdenerwowany, gdzieś wyczytałam, że to świadczy o tym, że dziecko potrafi sobie radzić z emocjami, samo potrafi się uspokoić, myślę, że nie będzie ssał do 18 ![]() a takie zatykanie dziecka nie podoba mi się za bardzo... ostatnio jak byliśmy na Zawadzkiem to siedziało przed nami małżeństwo z chłopczykiem troszkę starszym od Bartka a może nawet nie.. no i co dziecko otworzyło buzię to zaraz smok przez 3 godziny tam siedział bez zabawek, bez niczego, nie mówili do niego a co jęknął to smok ![]() my dla Bartka mieliśmy cały arsenał a jak zaczynał się nudzić to go zagadywaliśmy... nie mówię, że to co robię to jedyne i słuszne ale wydaje mi się, że z tego się rodzi później to co u mojej kuzynki - jej mała siedzi koło niej, grzecznie się bawi a ta jej smoczka do buzi ładuje i ja się pytam... PO CO
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aaa... poradźcie ... lepszy śpiworek polarowy od środka, czy wełna (naturalna/owcza)? http://allegro.pl/spiworek-polarowy-...561420570.html http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...540523391.html które cieplejsze? mąż się ze mną spiera że polar lepiej trzyma ciepło, ale mi się to za lekkie na zimę wydaje ... niekoniecznie te modele, tak przykładowo pokazałam tylko. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-25 o 18:54 |
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasne, że nie ma nic na siłę lepiej nie pociskać tego, czego nie lubi bo się zniechęci do jedzenia i tyle mojej koleżanki syn zaczął jeść po 8 miesiącu, wcześniej nie chciał i koniec ![]() to oni prezenty dają? nie wiedziałam
|
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj umówić się do ginekologa? No i takie nagłe odstawienie od piersi to dla mnie proszenie się o kolejne zapalenie ![]() Cytat:
![]() Ja przewijałam na tylnym siedzeniu samochodu Karmiłam zresztą też
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie moja mama mi podobnie będzie radziła chociaż podejrzewam, że ona nie zna terminu "wprowadzanie glutenu", być może w ogóle się nie orientuje co to jest |
|
|
|
|
#2752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-10-06 o 19:13 |
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
nie mam porzadnego neta, jestem z malym w szpitalu i sie tulimy 24h na dobe
mlody z morfiny przerzucil sie juz na paracetamol. jestem z niego dumna, moj maly junkie ;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wrocilam ze szpitala ma stluczenie brzucha i zagazowany heee wszyscy sie dziwili ze u 7latka tyle gazow i dostal czopka glicerynowego , oszczedny tryb ma prowadzic w razie nievustspienia objawow wrocic ... ![]() Mam nadzieje ze przejdzie M. Gada w najlepsze zamiast spac mam 5 pran do prasowania burdrl na chacie a jutro po 16 tesciowa wpada:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-09-25 o 20:18 |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-25 o 20:05 |
|
|
|
|
#2758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to się nazywa gimnastyka buzi i języka a na kupę zwrócił wam uwagę pediatra? Cytat:
Cytat:
to jest bohater jakich mało
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Nasz mały bohater
|
|
#2760 | |
|
Raczkowanie
|
Halo
na nic ostatnio nie mam czasuI okazało się jeszcze, że muszę brać antybiotyki na zęba i muszę małego na tydzień odstawić od piersi... boję się że potem nie będzie już chciał ssać... idę jeszcze do innego dentysty zobaczę co mi powie Dziewczyny z Katowic, nie ma ochoty się któraś spotkać? zapraszam na giszowiec Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

ja do Rzeszowa mam 70 km 

łapie rączkami po bokach i wsadza do buzi, potem je z uśmiechem na buzi

szok 
07.07.2012 

Maluch powinien dobrze opróżniać pierś, cyce trzymać w cieple, ale czy na pewno ochroni to przed kolejnym zapaleniem, to nie wiem. Ale nie rezygnuj z karmienia piersią pod wpływem otoczenia 

to jest bohater jakich mało