W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 20:07   #4771
eMG
Raczkowanie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
A mnie nawala jajnik jeden nieźle chyba pora zająć się małżem bo jutro to dopiero wieczorem się uda, a wolałabym nie przegapić sprawy
Elfka86 nie trać czasu! WSIADAJ!
eMG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:08   #4772
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Mój mieścił się w normie i był bezobjawowy no cóż, oczywiście musicie próbować bo to nie jest reguła, że przeszkadza w zajściu-tak jak pisałam wcześniej.

Co do wyniku TSH w ciągu dnia to raczej oczywiste, że się zmienia... przecież to hormony... ale to nie są takie zmiany burzliwe, że raz masz 3,89 a za chwilę 1,34... bo to niemożliwe... minimalne wahania, owszem
dlatego mamy zamiar próbować
Ufam temu co powiedział lekarz, szczególnie, że cała reszta jest w jak najlepszym porządku no i jest to endkrynolog

Własnie takiego lekarza chciałam - który nie przesadza i nie szuka od razu problemu. Bo właśnie tacy ludzie mnie pozytywnie nastawiają
A tego mi trzeba.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:10   #4773
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Jak masz już licencjat to zmienia postać rzeczy. Ale kurczę, z tego co piszesz takie niepewne to wszystko, tzn ten wyjazd , a decyzję o przesunięciu starań o maluszka podjęliście już tak na pewno ? Bo jeśli tak to chyba nie będzie to kwestia tylko kilku m-cy, prawda? A szkoda... trudna sytuacja
No niestety... będę się starać też o staż, zobaczymy co do wyjazdu to nie takie hop siup... jak będziemy mieć zaproszenie to będzie można śmiało mówić i się starać o wyjazd, bez tego to niestety...
Tak czy siak nie zabezpieczamy się.
Stary 2013-09-25, 20:11   #4774
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Kiciu jak tylko zobaczysz, że się delikatnie robi rozciągliwy to zaznaczaj rozciągliwy jak sie okazało u mnie po kilku dniach przez to że był bardziej wodnisty niż rozciągliwy myślałam, że to jeszcze nie owu.
to ja tak tyci tyci miałam w niedzielę szyjka była wyżej niż dziś... i w niedzielę mnie strasznie bolał kręgosłup ale wtedy miałam zaburzoną temp ja mam jakieś głupie przeświadczenie że jest po tylko temperatura tego nie pokazuje.... osiwieć można może lepiej było nie mierzyć nie wiedzieć iść na żywioł i tyle ja jestem straaasznie niecierpliwa jak nie mam się czym zająć
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:12   #4775
Seleniti
Zadomowienie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

zaraz biorę się za nadrabianie

wróciłam od lekarza
na wstępie powiedział, że cieszy się, że przyszłam, ponieważ niestety mało kobiet przychodzi do ginekologa z zamiarem zajścia w ciąże - większość trafia do niego już w niej będąc
zbadał mnie, powiedział, że mam pięknie płodny okres, widziałam pęcherzyk (owulka tuż tuż). Mam piękną macicę Lekką nadżerkę - ale to zostawić na czas po ciąży.

Jeśli chodzi o tarczycę - stwierdził, że on nigdy nie faszeruje kobiet lekami kiedy wyniki są w normie, a moje takie są. Nie jestem jedyną, która przyszłą z informacją, że powinna mieć ok 1,5-2 tsh. Powiedział, że żadna z jego pacjentek nie miała przez wynik TSH ok 3 problemów z zajściem i utrzymaniem ciąży i nie będzie mi nic przepisywał. Kazał tylko brać nadal kwas foliowy i dodatkowo jod. Ufam mu - jest jednym z najlepszych specjalistów w dziedzinie ginekologii i endokrynologii w naszym regionie. No i okazało się, że zna moją kuzynkę (pracuja w jednym szpitalu) i moją ciotkę
Dodał, że jeśli zrobiłabym badania tarczycy 3 razy w ciągu doby, to na bank każdy wynik byłby inny, ba mogłoby od siebie baaardzo odbiegać.

No i mam się pokazać za miesiąc, już z fasolką
Dodam, że jeśli zadzwonię, że jestem w ciąży, to przyjmie mnie bez kolejki - natychmiast.
To bardzo dobre wiadomości , cieszę się, że wszystko pięknie gra u Ciebie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:14   #4776
wik_and_ola
Zadomowienie

Witam wieczorkiem. Mam 3 str do nadrobienia.. Zaczynam powoli, tylko jeszcze w międzyczasie małą oporządzam Już po kolacyjce, przed chwilą wykąpałam a teraz chce żeby z nią posiedzieć przed snem, więc ona leży z książeczką a ja siedzę obok z laptopem

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja ciążę przeszłam idealnie i mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Mogłam ze spokojem rozkoszować się ruchami maleństwa

A na karmienie piersią nastawiłam się tak samo mocno jak na poród naturalny. Rodziłam 7 godzin i potem była cesarka. Tym razem też będzie z tych samych wskazań. A karmienie piersią to dla mnie też był koszmar na początku Siedziałam na sali i wyłam a łzy wielkości grochu leciały mi ciurkiem po twarzy. Taki ból, że miałam ochotę wyszarpać sutek z buzi mojej córci. To chyba w genach jest, bo moja mama taki sam ból miała. Ja się zaparłam, zaciskałam zęby, płakałam i karmiłam. Ból trwał 2 tygodnie. Nie dość, że bolała rana po cc to jeszcze każde karmienie. Bałam się karmić wręcz. Po 2 tygodniach ból nagle się skończył i potem to już było tak cudownie jak sobie tylko mogłam wyobrażać Uważam, że nie ma czegoś piękniejszego niż kopniaczki maluszka w brzuchu i karmienie piersią Potem jak dziecko jest starsze, jak dotyka rączką, jak patrzy w oczy z cycusiem w buzi, jak się wreszcie uśmiecha trzymając pierś Normalnie mi teraz jak o tym piszę aż łzy w oczach się pojawiają Karmiłam córkę 2 lata i 2 tygodnie. Żal było mi skończyć. Gdybym nie przetrwała tego koszmarnego bólu - nigdy nie doświadczyłabym tego cudu. Jeśli kobieta potrafi przetrwać poród, to potrafi również przetrwać ten pierwszy ból przy karmieniu.
U mnie piersi były przed ciążą zawsze bardzo wrażliwe i nawet nie lubiłam żeby ktokolwiek je dotykał. Po karmieniu wszystko się zmieniło i teraz tż jest zadowolony Także ja ze swojej strony BARDZO namawiam na karmienie nie tylko ze względu na dobro dziecka, ale też właśnie ze względu na siebie.
A karmienie piersią w dodatku pomogło mi zgubić 23 kg które przybrałam w ciągu 3 miesięcy i jeszcze dodatkowe 3 kg. Po 3 miesiącach ważyłam 53 kg przy wzroście 170 Wtedy to byłam laska Miałam mega biust i byłam szczuplutka. Ludzie nie wierzyli, że niedawno urodziłam
Ale się rozpisałam. No ale może choć spróbujesz dzięki temu i potem jak się uda to mi podziękujesz, że Cię namawiałam

Ja bardzo byłam nastawiona na naturalny poród, ale niestety było cc w znieczuleniu ogólnym i córkę dostałam po 7 godznach na 5 minut i potem dopiero następnego dnia rano Tym razem chcę zo i mam nadzieję, że się uda
To miałyśmy podobne przeżycia jeśli chodzi o poród, który był podwójny, tzn. dwa w jednym: naturalny i cesarka Z karmieniem miałam trochę lepiej, pierwsze dwa dni w szpitalu się męczyłam, bo wiadomo rwało wszystko po cesarce a mała nie mogła coś złapać dobrze cycka, no i niewiele tam leciało. Ale potem opanowałyśmy tą sztukę i za nic w świecie nie zrezygnowałabym z tego uczucia - boskie!

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
No to zaczynamy za jakieś 10 dni dziś przyszła @ i oficjalnie zaczynam 1 cykl starań, bo tamto to był jednorazowy wyskok.

Gratuluję! Widze piekne II kreski
No to wredny małpiszon Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Witam
Miałam/mam chwilowe problemy i dlatego nie pisałam.
Carmena Dziękuję, że chociaż Ty o mnie pamiętasz i mnie rozumiesz

Do tego wczoraj coś się stało mojemu synusiowi w rączkę, nie wiem ja byłam w pokoju a mały z M i niby on Go wtedy podniósł tylko na ręce, mały trzymał w rączce samochodzik, potem przyszedł do mnie i trzymał jedną dłonią drugą dłoń i płacząć mówił podmuchać. Potem bardzo płakał, nie pomogła kąpiek, bajka, nowy samochodzik, płakał bardzo przy dotykaniu ręki i nie dał się ubrać, zdecydowaliśmy pojechać na pogotowie, na pogotowiu czekaliśmy ok godziny, chirurg pooglądał nawet w onojczyku, barku, kciuk, dłoń i niby nie płakał wcale, więc nie wiem, zrobiliśmy prześwietlenie od łokcia do paluszków i wszystko ok.
Ale mały dzisiaj CAŁY dziń leży, (ogląda bajki), ani raz nie wstał z łóżka, trochę płacze jak Go podnoszę, żeby poprawić poduszkę, nie daje dotykać rączki, nie rusza ją , w nocy bydził się raz i płakał, żeby podmuchać((
Teraz leżę obok niego i piszę na laptopie pożyczonym od rodziców, On leży nawet ma dobry humor ale nie podnosi rączki i nie wstaje((
Pozmarowałam z góry nadgarstek altacetem, ale boję się, że będzie puchnąć, zobaczymy co będzie jutro
Ojej, strasznie z Twoim synkiem, najgorzej jak tak nie wiadomo o co chodzi, jak nie ma jednoznacznej diagnozy. Ale może to stłuczenie, tak jak któraś już tu pisała.
Stary 2013-09-25, 20:17   #4777
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
to ja tak tyci tyci miałam w niedzielę szyjka była wyżej niż dziś... i w niedzielę mnie strasznie bolał kręgosłup ale wtedy miałam zaburzoną temp ja mam jakieś głupie przeświadczenie że jest po tylko temperatura tego nie pokazuje.... osiwieć można może lepiej było nie mierzyć nie wiedzieć iść na żywioł i tyle ja jestem straaasznie niecierpliwa jak nie mam się czym zająć
Ja miałam najbardziej rozciągliwy tak jak mi owu wyznaczyło rozciągał się na ok 6 cm. Wiem, że czekanie jest najgorsze ale moim zdaniem jesteś przed owu dopiero bo zobacz tempka skacze i nie jest wyżej niż I fazie a testy wychodzą na + tylko szyjka i śluz nie a z tym łatwo się pomylić. A nawet jeżeli to lepiej jeszcze pilnować tego i czekać na owu jak nie będzie to znaczy, że była.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:20   #4778
maciejka1987
Zakorzenienie

normalnie za Wami nadążyć nie można, ale tak to jest jak się w pracy nie ma dostępu do kompa... cały dzień w pracy byłam i tyyyle stron do nadrobienia, że nie dam rady zz cytowaniem jak zawsze;p

Powiem Wam tyle, widziałam o ostatnich rozmowach i moje wnioski są takie, że ja się dostosuję, nie staram się długo, bo to dopiero 1 cs, ale byłam tu już jakiś czas i się przygotowywałam. Dzięki Wam jestem bardziej uświadomiona i wiem co i jak i gdzie włożyć :P

Sama od siebie mało mogę dodać, bo ja to nie mam doktoratu w żadnej dyscyplinie, i należę raczej do osób, które duuużo pytają.

Nie mniej jednak niektóre tematy omijam, np. o karmieniu piersią. nie mam dzieci i strasznie się tego boję, bo nie lubię jak tż bawi się sutkami, czy mogę to porównać z karmieniem??

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:20   #4779
eMG
Raczkowanie

Cytat:
(kicia) - moim zdaniem im więcej myśli się i planuje aby w dobrym momencie dosiąść męża tym mniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciażę, to powinno być spontaniczne i z miłości, efektem pożądania Jak widać w opisywanych sytuacjach są takie przypadki, że owulacja albo jest wczęśniej albo się przesuwa i jest kilka dni... to jest natura - tego nie da się w 100% opanować...
Stary 2013-09-25, 20:21   #4780
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Wróciłam od koleżanki, melduję się, żeby nie dostać baciorów! jej 5-miesięczna córcia jest cudowna!!!

Kamel! Przykro mi z powodu synka... Oby rączka szybko przestała go boleć...
Cytat:
No to zaczynamy za jakieś 10 dni dziś przyszła @ i oficjalnie zaczynam 1 cykl starań, bo tamto to był jednorazowy wyskok.
To wredna @! Trzymam kciuki za cykl!!!

Cytat:
Jeszcze nic nie ruszyło i tak szybko nie ruszy, od przyszłego tygodnia magisterka... zacznie się edukacji ciąg dalszy.
Poza tym zaproszenia na razie nie mamy więc nie ma sensu się o wizę starać... także na chwilę obecną to z dnia na dzień.
Nie zaznaczam bo nie mierzę temperatury ani nic w tym kierunku
Jak widać u mnie nic specjalnego miło, że ktoś zauważył moją obecność na forum :P a potem płaczą, że się stare bywalczynie nie udzielają...
ja zauważyłam Twoją obecność, żeby nie było to przyjemnej i owocnej edukacji!

Cytat:
Kurczę, a ja w zasadzie może z 5 min. leżę po fikaniu, a potem zaraz do kibelka, bo nie mogę jakoś wytrzymać dłużej
ja tak samo, góra 5 minut i wstaję

Cytat:
wróciłam od lekarza
cieszę się, że wszystko ok, że te wyniki są dobre
w takim razie pozostaje nic innego jak tylko zafasolkować
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:22   #4781
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja miałam najbardziej rozciągliwy tak jak mi owu wyznaczyło rozciągał się na ok 6 cm. Wiem, że czekanie jest najgorsze ale moim zdaniem jesteś przed owu dopiero bo zobacz tempka skacze i nie jest wyżej niż I fazie a testy wychodzą na + tylko szyjka i śluz nie a z tym łatwo się pomylić. A nawet jeżeli to lepiej jeszcze pilnować tego i czekać na owu jak nie będzie to znaczy, że była.

męża i tak będę wykorzystywać ile wlezie bo w następnym tyg to już tak fajnie nie będzie on cały dzień w pracy ja na uczelni... i mam nadzieję że do poniedziałku już będzie po owu

Stary 2013-09-25, 20:23   #4782
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety... będę się starać też o staż, zobaczymy co do wyjazdu to nie takie hop siup... jak będziemy mieć zaproszenie to będzie można śmiało mówić i się starać o wyjazd, bez tego to niestety...
Tak czy siak nie zabezpieczamy się.
Czyli szanse są
tak czy siak życzę żeby wszystko się poukładało po Waszej myśli
i częściej tu zaglądaj
Stary 2013-09-25, 20:23   #4783
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eMG Pokaż wiadomość
(kicia) - moim zdaniem im więcej myśli się i planuje aby w dobrym momencie dosiąść męża tym mniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciażę, to powinno być spontaniczne i z miłości, efektem pożądania Jak widać w opisywanych sytuacjach są takie przypadki, że owulacja albo jest wczęśniej albo się przesuwa i jest kilka dni... to jest natura - tego nie da się w 100% opanować...

z pożądaniem małża mego to ja problemu nie mam

Stary 2013-09-25, 20:25   #4784
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Wy tytaj mówicie o spaniu a ja jeszcze do 22 jestem w pracy... od 12 ... do nocy jeszcze mi daleko...
Współczuję

Cytat:
wolę zrobić więcej niż mniej. jak leżę prosto bez poduszki to ze mnie wypływa to raz dwa czas czyli godzina jest tu podyktowany czymś takim jak czas upłynnienia spermy który wynosi max do godziny i wtedy sperma może sobie spokojnie przepłynąć do szyjki
Chyba też dzisiaj tak zrobię, bo zwylke poleżę z 10 minut i wstaję do łazienki

Cytat:
Kurczę, a ja w zasadzie może z 5 min. leżę po fikaniu, a potem zaraz do kibelka, bo nie mogę jakoś wytrzymać dłużej
No mam to samo

Cytat:

zaraz biorę się za nadrabianie

wróciłam od lekarza
na wstępie powiedział, że cieszy się, że przyszłam, ponieważ niestety mało kobiet przychodzi do ginekologa z zamiarem zajścia w ciąże - większość trafia do niego już w niej będąc
zbadał mnie, powiedział, że mam pięknie płodny okres, widziałam pęcherzyk (owulka tuż tuż). Mam piękną macicę Lekką nadżerkę - ale to zostawić na czas po ciąży.

Jeśli chodzi o tarczycę - stwierdził, że on nigdy nie faszeruje kobiet lekami kiedy wyniki są w normie, a moje takie są. Nie jestem jedyną, która przyszłą z informacją, że powinna mieć ok 1,5-2 tsh. Powiedział, że żadna z jego pacjentek nie miała przez wynik TSH ok 3 problemów z zajściem i utrzymaniem ciąży i nie będzie mi nic przepisywał. Kazał tylko brać nadal kwas foliowy i dodatkowo jod. Ufam mu - jest jednym z najlepszych specjalistów w dziedzinie ginekologii i endokrynologii w naszym regionie. No i okazało się, że zna moją kuzynkę (pracuja w jednym szpitalu) i moją ciotkę
Dodał, że jeśli zrobiłabym badania tarczycy 3 razy w ciągu doby, to na bank każdy wynik byłby inny, ba mogłoby od siebie baaardzo odbiegać.

No i mam się pokazać za miesiąc, już z fasolką
Dodam, że jeśli zadzwonię, że jestem w ciąży, to przyjmie mnie bez kolejki - natychmiast.
No to dobre wiadomości
Stary 2013-09-25, 20:25   #4785
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
z pożądaniem małża mego to ja problemu nie mam

toście sie dogadały

Stary 2013-09-25, 20:27   #4786
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
normalnie za Wami nadążyć nie można, ale tak to jest jak się w pracy nie ma dostępu do kompa... cały dzień w pracy byłam i tyyyle stron do nadrobienia, że nie dam rady zz cytowaniem jak zawsze;p

Powiem Wam tyle, widziałam o ostatnich rozmowach i moje wnioski są takie, że ja się dostosuję, nie staram się długo, bo to dopiero 1 cs, ale byłam tu już jakiś czas i się przygotowywałam. Dzięki Wam jestem bardziej uświadomiona i wiem co i jak i gdzie włożyć :P

Sama od siebie mało mogę dodać, bo ja to nie mam doktoratu w żadnej dyscyplinie, i należę raczej do osób, które duuużo pytają.

Nie mniej jednak niektóre tematy omijam, np. o karmieniu piersią. nie mam dzieci i strasznie się tego boję, bo nie lubię jak tż bawi się sutkami, czy mogę to porównać z karmieniem??
Ja też nie lubię jak maż się sutkami bawi... więc tego nie robi ale jak będzie przy karmieniu? Na samą myśl mnie skręca... chyba tego nie zniese...
Moją siostrę bolało karmienie, strasznie ją to denerwowało i nie karmiła zbyt długo-jakieś 2 tygodnie może?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Czyli szanse są
tak czy siak życzę żeby wszystko się poukładało po Waszej myśli
i częściej tu zaglądaj
Jakoś się poukłada postaram się ale wiecie już nie chce się nakręcać tym wszystkim...
Stary 2013-09-25, 20:27   #4787
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

toście sie dogadały

no czo... żeby nie było że ja tylko " no zrób mi to dziecko bo mam owulacje" czy coś :P

Stary 2013-09-25, 20:29   #4788
Elfka86
Zakorzenienie

A właśnie - specem od szyjki jest Leine nie Bo zaczęłam macać od niedawna i gubię się tzn. wiem w teorii jaka ma być kiedy, ale nie mogę odróżnić - odróżniam tylko jak jest twarda i zamknięta, bo taką miałam zaraz przed @, a teraz jest inna, w sensie taka bardziej miękka, ale nie wiem kiedy jest nisko, a kiedy wysoko, bo wciąż ją mogę dosięgnąć - przed @ było łatwiej, ale teraz nadal spokojnie dostaję i nie wiem
Stary 2013-09-25, 20:31   #4789
kw14tuszek
Raczkowanie

hej laseczki, kurde nie będę ściemniać - przeleciałam tylko szybko dzisiejsze posty widziałąm, że wywiązała się dyskusja.. może i ja za często się nie odzywam, ale też brakuje mi dziewczyn, które zaciążyły i zmyły się z wątku ja co jakiś czas podczytuję, ale przez tel ciężko korzystać z wizażu, a w domu przy kompie nie siedzę często...
mi o dziwo dziś na ovu wyznaczyło owulację, w dodatku na dzień kiedy rzeczywiście myślałam, że był (napieprzały mnie jajcory, testy owu pozytywne..) tylko, że... lekarz zapowiedział, że owu nie będzie (ok rozumiem mógł nie widzieć bo usg miałam chyba w 12dc a ovu wyznaczyło na 21dc) no i skoku tempki też jakiegoś drastycznego nie ma.. nie wiem już.. zaczęły mnie boleć piersi, przez ostatnie dwa cykle nie bolały, a wcześniej zawsze po owu... jeśli ta @ ma przyjść to niech przyjdzie bo chcę już zacząć nowy cykl, może na dopalaczach się uda...

ahaaa i widziałąm dziś pozytywny teścior!! GRATULACJE!!!!!
Stary 2013-09-25, 20:32   #4790
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja tak miałam Nie znosiłam tego. Aby karmić sporo przeszłam, bo bolało ale jak zakończyłam karmienie to oprócz pięknych przeżyć z nim związanych dostałam jeszcze coś na przyszłość Tak się piersi zmieniły i sutki, że teraz czerpię dodatkową przyjemność w sytuacjach wiadomych Także polecam
Stary 2013-09-25, 20:36   #4791
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
mój mi nawet te chusteczki podaje ale fakt, faktem mega śmiesznie to wygląda
Cytat:

Mój mi też podaje

I mi
A najlepiej, że zazwyczaj zapominamy sobie je naszykować. A jak TŻ ze mnie wyjdzie to już nie ma zmiłuj - wszystko wylatuje.
Więc przemieszczamy się razem na łóżku, w miłosnym objęciu, TŻ we mnie i pełzniemy po chusteczki

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:37   #4792
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
no czo... żeby nie było że ja tylko " no zrób mi to dziecko bo mam owulacje" czy coś :P
Ja zrozumiałam

Ale...
Cytat:
...z podkreślonym nie do końca się zgodzę...
bo skoro, jak wiadomo, nie mozemy opanować natury i przewidziec do konca owulacji, a staramy się o maluszka i chcemy żeby się udało, a czasem są takie dni, że z przeróżnych powodów, również od nas niezależnych, nie mamy zwyczajnie ochoty na igraszki, ale wiemy że to czas kiedy szanse są duze, to nawet bez ogromnego pożądania serduszkujemy.
Nie wiem czy dobrze to ujęłam ale mam nadzieje ze wiecie o czym mówię...

My np. nie często serduszkujemy dwa razy dziennie, ale kiedy wiedziałam ze to TEN dzień to były dwa serca no i nie moge powiedziec że to był spontan...ale było mega

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2013-09-25 o 20:41
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:37   #4793
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
I mi
A najlepiej, że zazwyczaj zapominamy sobie je naszykować. A jak TŻ ze mnie wyjdzie to już nie ma zmiłuj - wszystko wylatuje.
Więc przemieszczamy się razem na łóżku, w miłosnym objęciu, TŻ we mnie i pełzniemy po chusteczki
musi to za☠☠☠iście wyglądać

Stary 2013-09-25, 20:37   #4794
eMG
Raczkowanie

Cytat:

maciejka1987 ja też jestem nowa i też jestem w pierwszym cyklu starań. Kto pyta nie błądzi, a mamy tutaj duuużą skarbnicę wiedzy trzeba korzystać
Stary 2013-09-25, 20:38   #4795
Leine
Zakorzenienie

pół dnia człowieka nie ma, a ja nie będę nadrabiać 6 stron

zrobiłam to powierzchownie

meire
ja karmiłam 3 tyg i żałuję, że nie więcej... z następnym planuje do 9 miesiąca życia

eMG ja Cię proszę Ty pisz większymi literami, bo ja to już babcinka i nie dowidzę

cowie pisz z nami

Kamel no oby mu przeszło bo jak nie to do lekarza- może jakiś owad go ukąsił?

Elfka
ja zawsze zasypiam z chusteczką w gaciach

Flighless Bird
fajnie, że masz cudowną macicę

God dobrze, że jesteś, przyłącz się do porządku na forum
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Co do mordy Adamka to też na początku pomyślałam, że to o mnie, bo w końcu Leine to byle jakim tekstem dowali byle dowalić

tak tak, chodziło o moją córkę po porodzie i ja wiem, że nie była zbyt piękna
Cytat:
A właśnie - specem od szyjki jest Leine nie Bo zaczęłam macać od niedawna i gubię się tzn. wiem w teorii jaka ma być kiedy, ale nie mogę odróżnić - odróżniam tylko jak jest twarda i zamknięta, bo taką miałam zaraz przed @, a teraz jest inna, w sensie taka bardziej miękka, ale nie wiem kiedy jest nisko, a kiedy wysoko, bo wciąż ją mogę dosięgnąć - przed @ było łatwiej, ale teraz nadal spokojnie dostaję i nie wiem
pierwsza strona się kłania tam wszystko jasne opisane
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:40   #4796
zubi89
Zakorzenienie

Laski zaraz kończy się wątek a dalej tytułu nie mamy do tej pory padły takie propozycje:

Jesienne brzusie i kolejne szczęśliwe mamusie!

Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:41   #4797
eMG
Raczkowanie

Cytat:
Ja zrozumiałam

Ale...

...z podkreślonym nie do końca się zgodzę...
bo skoro, jak wiadomo, nie mozemy opanować natury i przewidziec do konca owulacji, a staramy się o maluszka i chcemy żeby się udało, a czasem są takie dni, że z przeróżnych powodów, również od nas niezależnych, nie mamy zwyczajnie ochoty na igraszki, ale wiemy że to czas kiedy szanse są duze, to nawet bez ogromnego pożądania serduszkujemy.
Nie wiem czy dobrze to ujęłam ale mam nadzieje ze wiecie o czym mówię...
Dobrze to ujęłaś Kochana, wiem o co Ci chodzi... może nie wszystkie pary mają taką moc i chęć do współgrania, i możliwości... jesteśmy młodym małżeństwem dlatego nie szczędzimy sobie przyjemności. Możliwe, że nie potrzebnie patrzyłam przez ten pryzmat, przecież u każdej z par warunki są inne
Stary 2013-09-25, 20:41   #4798
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
musi to za☠☠☠iście wyglądać

Taaa i sami z siebie pękamy ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

cowie pisz z nami

Będę. Słowo harcerza

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:42   #4799
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
oo taaak

kindziulindzia wazelinkę to ja codziennie do tyłka se wkładam
uwielbiam CiE

Cytat:
O troszkę się ruszyło.
Ja już się nie mogę doczekać staranek i owulacji.
ja tez... a tu 2 tygodnie musze czekac

Cytat:
ja tego nie rozumiem, nie dociera do mnie, że może dojść aż d takiej blokady psychicznej;/

Cytat:
Ja też nie lubię jak maż się sutkami bawi... więc tego nie robi ale jak będzie przy karmieniu? Na samą myśl mnie skręca... chyba tego nie zniese...
Moją siostrę bolało karmienie, strasznie ją to denerwowało i nie karmiła zbyt długo-jakieś 2 tygodnie może?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Jakoś się poukłada postaram się ale wiecie już nie chce się nakręcać tym wszystkim...
może któraś mamuśka powiedzieć czy karmienie można porównać do zabawy sutkami?

Cytat:
ja w tym cyklu takmiałam, że no musieliśmy, i chciałabym bardziej na ludzie w tym cyklu, ale nie umiem wyłączyć myślenia...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 20:42   #4800
eMG
Raczkowanie

Leine czy tak jest ok?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości