|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze troszke karoi beda u hani te ruchy bardziej kontrolowane,a u nas dluga droga ![]() Cytat:
Przy karmieniu tez tak mam, ze druga piers igly atakuja, czytalam ze to napływ pokarmu tylko czemu taki bolesny
|
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wygląda to tak: - Masz wolne, zajmujesz się dzieckiem. ok. - Nie tak, źle ją trzymasz. Ona tak nie lubi. Za szybko jej pokazujesz te zabawki, mów do niej inaczej szybciej ją przebieraj, bo zmarznie No ale już powoli staram sie nad soba panować :p
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
mela ja tez dawałam Michasiowi dwa razy po pół czopka, on nie jest szkodliwy jesli daje sie doraznie. Niestety czasami trzeba.
eve ja tez mam przepukline po ciąży
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też staram sie ogarnac bo facet nabierze wstretu do opieki nad małym;d ale co mam zrobic, skoro mowie mu "masz małego, sporobuj go uspic", ja sie patrze, a ten mu robi samolocik![]() Ale dzisiaj zalapal o co mi chodzi, kiedy mu powiedzialam ze nadmiar bodzcow szkodzi i ze na probe nie pojedzie, jesli malego nie ulozy do snu, bo ja sie pozniej z dracym alkiem palowac nie bede
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i zapomnialam sie pochwalic dzrntelmen wazy 6060g i ma 61cm. Jest zdrowy. Szmerów nie ma. Ale mamy obserwować sinienie wokół ust.
Dzoan: kciuki Magdanne: chrzciny przystawka zupa 2danie deser napoje 80zl od osoby. Niecałe chyba nawet wyszło. Magolinko: kciuki za szczepienie! I za przeprowadzkę bo to zaraz ) ja też lubię nadrabiać,tzn nie lubię jak mnie omijają wiadomosciMelazapisuje przepis na core )Sammi tak stawiałam ze raczej nie przyjedzie i jak napisałaś ze was rozłożyło..jeszcze będzie okazja ![]() Ktoś wie jak operacja Dominika kallisto? Chyba dzisiaj miała być... Cynamonku Adaś zaczął przybierać? Jak u was? Tweed tak o inhalacjach pisałam ) to się dogadalysmy ) a piersi kluja co jakiś czas i non sto wkładki nosze..spie w staniku
|
#4237 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Daj czopka z paracetamolem
![]() A ile ma temp? Cytat:
![]() ![]() A ja przegrywam zawsze z tetrą-jak Mały tak z nią walczy to mi go szkoda i zabieram mu ją z główki ![]() Wasze dzieci też się tak szamoczą z tą tetra? Cytat:
![]() A Wy byliście u lekarza? Cytat:
Cytat:
Miałam napisać to samo o Hani i Kubusiu Cytat:
![]() A wycierają się Waszym dzieciom włoski? Bo mojemu nie i każdy jest zdziwiony. ----- Jestem ![]() Zasnął mój Maluch ![]() A ja umieram dosłownie. Mam tak masakryczny katar, że chyba już pół paczki papieru toaletowego zużyłam ![]() Tragedia. |
|||||
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() troche mnie nie bylo ..ale podczytywalam Was caly czas poprostu co jkis czas mam taki okres ze nie chce mi sie pisac...albo jak juz chce cos napisac to mloda sie budzi ostatnio duzo mam na glowie latam zalatwiam wczoraj us zus ....dzis becikowe nareszcie to zalatwilam i minimalnie zmiescilismy sie do krakowskiego i juz nie moge sie doczekac kasiorki ostatnio duzo uwagi poswoecam na wybranie "glupiej"zawoeszki..wczor ak stalam w entliczkuu 40minut przed zawoeszkami lamaze i nie moglam sie zdecydowac ktora...pozniek 40minut przed innymi i nie zdecydowalam sie na zadna...dzis znowu stalam w tesco 20minut i znowu nie kupilam zadnej...chociaz jwstem prawie zdecydowana ze chce Emanuela ale jego nigdzie niema...no i chyba zamowie na necie:-P mala moja taka fajna jest smieje sie (jeszcze nie na glos) tak zaciesza a ja mam lzy w oczach kocham ja tak strasznie ..juz nie spi tyle co kiedys wiadomo ..w domu ma drzemki..tylko na polu pospi dlugo..jak nie spi to soobie gadamy smiejemy sie i przytulamy jutro Wam wkleje zdjecia![]() I zauwazylam ze odkad nie kp to brzuszek troche urosl ale delikatnie dlatego trzeba sie wziasc za niego..za chodakowska sie jeszcze nie wzielam ale od jutra zaczynam chodakowska wlasnie a od pazdziernika fitnes..moze zumba?(En polecasz?) no i leci do przodu mala sie slini tak strasznie cale piesci wklada do buzi i niewiem czy ida jej zeby czy wasze dzieci tez tak maja? ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- W zwiazku z tym zd tak sie slini ostatnio myslalm ze zejde na zawal jak niunia lezala sobie a nagle slysze ze sie dusi..szybko odwrocilam ja do gory pleckami i zlapala oddech...nie musze mowic ze cala noc nie spalam bo sie balam eh.. No i korzystamy pogody spacerujemy itp powoli wyrastamy z wanienki i z gondoli lol... Widzialam ze gadalyscie o chrzcinach my sie wstepnie orietujemy vo tez chcemy w knajpie no i obiad 1+2danie,salatki wedliny napoje kawa herbata torcik 80zl...ale mam dylematy kogo zaprosic i wogole...no ale najpierw bierzmowanie lol... en to robcie drugie haha cwaniaki z tych facetow ![]() wstapilam wczoraj do maka i odrazu mi sie przypomnialo jak tam siedzialysmy Krakowskie dziolchy )
|
|
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Elaine ładna waga i wzrost Dobrze, że wszystko okLachryma doczytałam, że chrzciny bardzo udane -
|
||
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ltoras prYklada tetra smoczla maluchowi zeby nie wypadal?w szien niema tego problemu ale po drugim karmieniu w nocy mloda chce miec smoczka a jej wylatuje i duzo osob przyklada tetra smoka a ja sie boje ze sie udusic mozna czy cos chociaz podobno nie bo przepuszcza powietrze...
|
|
|
|
#4241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
A co do slinienia sie i pakowania rak do buzi to temat byl juz walkowany sto razy ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka z tym ślinieniem i wkładaniem piąstek do buzi to normalne
Zuzia poznaje siebie i świat - tak twierdzi Karolajn przynajmniej ![]() I krztuszenie się śliną jest na porządku dziennym u nas też. Trzeba pilnować Maluchy dopóki nie oswoją się z nową sytuacją w buzi ![]() Pisałyście o chrzcinach- u nas też ten temat jest na tapecie. Będziemy mieli ok 17 osób o ile wszyscy zaproszeni będą mogli przyjść. I mamy straszny dylemat, czy robić w domu, czy w restauracji. Wolelibyśmy w domu, bo wiadomo-taniej, a dodatkowo można posiedzieć dłużej Tylko, że nie mamy tylu stołów, krzeseł ani zastawy ![]() Mamy wszystkiego na max 12 osób. No i będzie tłoczno
|
|
|
|
#4243 |
|
Wtajemniczenie
|
wittam sie z wami w niezbyt dobrym humorze bo mnie obsypalo i wygladam jak swierzy buraczek w kropki i t dziadostwo jeszcze swedzi jak cholera. maly od rana na mm bo boje sie mu dawac moje ze wzgledu na ta wysypke bo mam ja tez na piersiach wiec odciagam i wylewam z
|
#4244 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a kim jesteś z zawodu? ja ponad 2 lata pracowałam w firmie farmaceutycznej i wyrobiłam sobie zdanie na temat homeopatii. To dość kontrowersyjny temat W której części Łodzi mieszkasz?Cytat:
Śmiać mi się chce jak się przez sen chichra głośno. Nic tylko tą mordkę całować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ściągnęłam sobie też tą aplikację, ale muszę zmienić coś w ustawieniach bo mi przypomina co 2 godziny ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42989158] Dzisiaj znow bylismy na rehabilitacji .. Coraz mniejsza ta asymetria, byle tak dalej [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Właśnie waham się z podaniem, ponieważ raz ma 38,1 potem 37,9 i jeszcze np. 37,7 i w kółko różnie i nie wiem czy ją faszerować
|
|
|
|
|
#4246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tylko puszczam w świat Cytat:
ja za to ciągle staje nad łóżeczkiem i się gapie ![]() słodko w tym woombioe wygląda
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Surka to może daj pół dawki?
Ponoć od 38,5 się zbija. |
|
|
|
#4248 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
a czym mierzysz? tzn.jakim termometrem i gdzie?
|
|
#4249 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Moją pediatra potwierdza Twoja
poznają świat, zeby nie idą.Art też sie krztusi slina, makabra. Teraz śpi okapany, z kupa.... Ale zasnął przy jedzeniu, to go nie budze już. Dotka już Ci to miałam pisać 1000 razy... Masz styl pisania jak mój kolega,no identiko tylko on jest z Wrocławia...A Artur odkrył wczoraj urynoterapie.... Podnioslam mu pupe, zeby podłożyć pieluche, a fontanna zaczęła sikac, prawie sobie do buzi nalal... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42992412]
A Artur odkrył wczoraj urynoterapie.... Podnioslam mu pupe, zeby podłożyć pieluche, a fontanna zaczęła sikac, prawie sobie do buzi nalal... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mój tak samo się osikał I jak buczał tak cisza nagle nastała |
|
|
|
#4251 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak ślina ma się do wody w basenie
Hania nie raz też się krztusi i śliną i mlekiem, ale zostawiam to jej. 2 razy kaszlnie i jest ok a matka ma stan przedzawałowy.
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn dobrze, że piszesz, bo nie wiedziałam.
Ale już wiem
|
|
|
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez nie wiedziałam
chciałam sie z wami ta wiedza podzielic po basenie, ale bylam tak podjarana, że zapomnialam a w sobote znowu basenik
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak to? po czym tak stwierdzasz? mow szybciutko bom ciekawa. u mnie to co widac na fotce to jest taka kulka, jak wepchniesz palcem to przez chwile sie trzyma tak jak po dawnemu, a za chwile smyk i wypada. Niestety gin mowil, ze nie zoperowane to to moze sie poglebiac i pozniej juz "wisiec" im wczesniej tym lepiej
neni moim dzieciom sie nie wycieraly, wiec nie ma na to reguly. Tesciowa tylko chodzila i gledzila za uszami przy Marysi, ze jej sie wytra, bo jej pierwszemu wnukowi - 4 miechy starszemu od Mani sie wytarly i wyszly i zostala sama grzywka, a tu ZONK Marysia ma do dzis bujna czupryne, tylko jej sie kolor wlosow zmienil. Przy Aleksie juz tak nie gadala i tez mu sie nie wycieraja, ale od skory rosna juz ciut jasniejsze, wiec z apol roku, po forumowych trojaczkach sladu nie bedzie ![]() A ja sie napilam piffka z sokiem i mykam do łózia
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dotka, ja też wybieram od paru dni zawieszke i nie potrafię się zdecydować.
Jutro idę na spinning i jestem ciekawa po ilu minutach wypluje płuca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Eveewe mi też jako dziecku nie wytarały się włosy, a pierwsze strzyżenie miałam w wieku 3 miesięcy
![]() ALE moja teściowa wie lepiej i co wizytę dopatruje się śladów wycierania włosów u Małego ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Śliczny Oliwka miała tort na chrzcinach |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Galganek zasnal wiec kilka slow i tez ide spac bo nie wiadomo jak nocka
![]() Neni mój walczy z tetra strasznie wiec po jakimś czasie mu ja ściągam bo zamiast zasypiać to się wkurza. Zdrówka! Dotka: Igi też zajada się piastkami a żeby nie idą ze smokiem nie pomogę bo nie dajemyDobrej nocki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

No masakra, ciagle mnie ta jadłodajnia boli, a ostatnio doszło to kłucie. W ogóle u idą u mnie wkładki laktacyjne jak świeże bułeczki, zazdroszczę tym z was, które w ogóle nie musza nosic

) ja też lubię nadrabiać,tzn nie lubię jak mnie omijają wiadomosci

Hania jakie umiejetnosci juz posiada 

12.06.2010