|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
Witam , po długiej nieobecności pamiętam o was czasami zaglądałam podczytywałam was, na razie nie myślę o Świętach bo miałam problemy zostałam sama z synkiem bo niestety mój były mąż znalazł sobie inna panią ,jestem po rozwodzie i nie wiem jak to będzie w Święta . Przepraszam że tak psuje wam nastrój swoimi sprawami ale z wami jakoś lżej mi się żyje bo choć na chwile mogę się oderwać. PS.Co do Świąt to mam prośbę jeśli ktoś miałby chęć, ochotę wysłać kartkę zwykłą świąteczną dla mojego synka (6 latek)bo on bardzo lubi kartki zbierać . Nic więcej taka mała prośba adres podam przed świętami
jeśli ktoś byłby chętny. Pozdrawiam pa postaram się częściej udzielać na forum
|
|
|
|
#3392 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie przepraszaj, wygadaj się tutaj, dziewczyny jak mniemam nie będą miały nic przeciwko temu. Każdą może to spotkać, każda potrzebuje wtedy wsparcia, ciepłego słowa. Chętnie wyślę kartkę dla Twojego synka, proszę podaj adres na PW. Nawet teraz, nie czekając do świąt z jakimś motywem dla dzieci chętnie wyślę. Pozdrowionka , buziaczki dla synka. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
Książka może nie związana ze świętami ale ze śniegiem. "Krystyna córka Lavransa" Sigrid Undset . Polecam, uważam, że warto. W większych bibliotekach powinna być. Ja nie mogłam się oderwać od niej . Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-09-26 o 00:19 |
||
|
|
|
#3393 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś pamiętam czytałam jedną książkę na dwa dni, ale potem do pracy poszłam i jakoś mi przeszło, teraz znów mam wolny czas i chętnie bym do tego wróciła. Cytat:
, ale jest najcieplejszą czapą jaką kiedykolwiek kupiłam.A milkę karmelową uwielbiam Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3394 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Ja myślę, że nikomu nie psujesz nastroju - czasami dobrze jest zrzucić z siebie trochę ciężaru, choćby przez pisanie. Bardzo mi przykro z powodu tego co się stało... Ten problem może kiedyś dotknąć każdej z nas. Cóż mogę napisać... Bądź silna - reszta jakoś się ułoży. Co do kartki dla synka - ja również chętnie wyślę Cytat:
Mogłabyś w skrócie napisać, o czym jest ta książka? U mnie od rana ulewa - wróciłam ze spaceru z psem mokra jak kaczka Dla odmiany, w kominku zamiast wosku wylądowały granulki zapachowe - piękny zapach o równie pięknej nazwie: Candle Light |
||
|
|
|
#3395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie jest to Harlekin tylko poważna książka. I taka inna. Akcja dzieje się w Skandynawii. Nie jest tłumaczona z oryginału tylko z tłumaczenia niemieckiego. Przez to może chwilami jest jakby beznamiętnie napisana. Ale polecam na długie , jesienne wieczory przy kominkach i herbatce. Autorka Nobla dostała. Ma 3 tomy, dużo do czytania. |
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że teraz mi się spodoba w końcu czytałam ją jakieś 10lat temu w latach młodzieńczych |
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja mam jakiegoś lenia czytam, a jak mam zacząc cyować czy pisać to nie chce mi się. Ale walczę z tym.Iwona trzymaj się mocno i ciepło ![]() Martyna ja nie mialam nigdy granulek ale już tyle o nich słyszałam, jeszcze teraz Ty kusisz coś czuję, że prędzej czy później, raczej prędzej ulegnę Kupiłam sobie nową blachę do ciast, nic szczególnego, najzwyklejsza blachado pieczenia i postanowialam, że dopiero na święta jej użyję. Świąteczny sernik albo oszukany sernik bo nie wiem jeszcze co upiekę będzie na nowej blaszce Widzę coś w tesco, jakieś sweterki, kilka ich jest Nie wyszczegolniam bo nie chce mi się, rzucę całym linkiem http://www.ffmoda.com/pl/products/je...a-niej/swetry/
|
#3398 |
|
BAN stały
|
Polecam jeszcze
A.J. Cronin "Cytadela" . Tytuł nie ma nic wspólnego z wojskowością czy architekturą . Ewa Szelburg -Zarembina cykl "Rzeka kłamstwa": "Wędrówka Joanny", "Ludzie z wosku", "Miasteczko aniołów".... Nie jest to książka dla dzieci. Nie wiem czemu zapomniana bo warta przeczytania. Mało kto pamięta, że Autorka kojarzona z wierszykami dla dzieci pisała też i dla dorosłych i jest to literatura z krwi i kości. |
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 |
|
BAN stały
|
Ciasta, pieczenie w nowej blasze....
![]() Ja sobie zamówiłam blaszkę z Bon prix, była w promocji , jest z pokrywką aby ciasto nie wyschło. Zamówiłam ją głównie dlatego , że brakowało mi do określonej sumy aby mieć przesyłkę za darmo. Upiekę w niej piernik. Ale taki , którego ciasto zagniata się na miesiąc przed pieczeniem i musi leżakować w chłodnym miejscu, dojrzewać a potem po upieczeniu musi jeszcze poleżeć aby zmiękło. Nie mam na ten piernik jeszcze przepisu, kiedyś w młodości go piekłam ale zeszyt z przepisami ktoś pożyczył i zaginął. Może wygrzebię jakiś przepis z czeluści internetu. Niedługo będzie się piekło drobne pierniczki świąteczne. U mnie rzadko doczekują świąt. |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro już jesteśmy przy wypiekach- wiecie już, jakie ciasta zagoszczą na Waszych stołach? Eksperymentujecie czy macie jakiś zestaw, którego co roku się trzymacie?
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak Was tu czytam co Wy potraficie upiec to aż w szoku jestem, przecież to wszystko jest bardzo trudne![]() |
|
|
|
|
#3404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam niestety tak pracę, że najczęściej mam na popołudnie - więc jakiekolwiek zajęcia odpadają Ale to jest grupa, z która kilka dobrych lat chodzimy razem na zajęcia i podążamy za naszą instruktorką, mama wyprosiła, żeby odbywały się właśnie w środy, jedyny dzień w tygodniu, kiedy mam na rano (piątku nie liczę,bo zaczynam weekend:P). Do tego jeszcze teraz zajęcia odbywają się w grocie solnej - wchodzi się do pomieszczenia, gdzie całe podłoże wysypane jest grubo zmieloną solą, super !![]() Cytat:
Piątka! ![]() Cytat:
Co za s*syn Ja bardzo chętnie młodemu wyślę kartkę, obawiam się, że w tym roku zostanie nimi zawalony![]() Cytat:
BTW Grubella, witaj ![]() Wczoraj do poduszki oglądaliśmy z chłopem Kasię i Tomka i akurat był odcinek świąteczny.... Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-09-26 o 10:18 |
|||||
|
|
|
#3405 | ||||||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Cytat:
Ja też tak czaiłam się na te granulki, aż w końcu nie wytrzymałam i zamówiłam 7 zapachów ![]() A co do sweterków - przymierzałam ten w panterkę - jeeeejku, jaki on milutki! Cytat:
A zakupy chociaż nie zmokły? ![]() Cytat:
W mojej rodzinie to głównie ja pożeram pierniki Po upieczeniu zostają u babci i codziennie zabieram po trochu do domu - inaczej też na 100% nie doczekałyby świąt Cytat:
KOCHAM! A po upieczeniu obżeramy się jak szaleni Tzn. mężu górną część (bez ciemnego spod), a ja jak leci ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie u mnie też i dlatego te pierniki mi już zbrzydły, więc pierniczę taką robotę w te Święta! ![]() W zeszłym roku wyprodukowałam choinki z pierników i rozdałam babciom. Wyglądały świetnie, a ile zabawy było przy ozdabianiu i pakowaniu!
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
88 dni !! Cytat:
"Stokrotki w śniegu" Richard Paul Evans, taka współczesna wersja opowieści wigilijnej ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja właśnie robię ciasto z cynamonem jabłkami i rodzynkami wychodzi coś piernikopodobnego bardzo dobre i szybkie poza tym to się pakuję też dziś zmokłam właśnie jak szłam do FF, oglądałam piżamki i sweterki Iwona, trzymaj się mocno. Wiem co to znaczy bo znam identyczny przypadek kiedy facet zostawił synka 5 letniego i żonę dla innej
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
justysia 89 dni.... weź sobie kalendarz i policz.
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kartkę chętnie wyślę, nie tylko z okazji świąt ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3411 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Pewnie nie ma jeszcze świątecznych piżamek? ![]() A ja zgadzam się z Justysią |
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie liczę dnia dzisiejszego. Wychodzi na to, że dzień 0 to 23.12, a ja uważam, że dzień zero to Wigilia. Czyli 23 grudnia rano powinnyśmy na wątku napisać, że został jeszcze jeden dzień
A nie, że zostało zero dni?
|
#3413 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Czyli np. 23 grudnia o godz. 14 napiszę, że zostało 0 dni i 10 godzin
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Rozeznanie
|
Tina, nie nie było jeszcze świątecznych piżamek
były przecenione takie letnie, krótkie spodenki i koszulka za 25 zł, a te z długimi spodniami za 49 słodkie byly Już któraś osoba z kolei która nie lubi rodzynek ja tam w cieście lubię
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
http://odliczanie.swiateczne.info/
Tu jest tak
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli po dniach będziemy mieć dodatkowy dzień w godzinach
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Rooodzynki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Martyna, blisko masz do tej Mydlarni??? Miałabym do ciebie mały romans...
|
|
#3419 | ||||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak "nieoficjalnie" odliczanie mogłabym zakończyć już w mikołajki, bo od tego momentu jestem już w świątecznym amoku Cytat:
Ja zamawiam przez neta http://www.mydlarnia-hebe.pl/Ps. Nie wiem czy zauważyłaś, ale masz właśnie piekielną liczbę postów: 666
Edytowane przez martyna_tina Czas edycji: 2013-09-26 o 15:51 |
||||
|
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
To już migusiem dopisuję następny..
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

jeśli ktoś byłby chętny. Pozdrawiam pa postaram się częściej udzielać na forum

Znacie jakieś dobre książki, oczywiście związane ze świętami?
U mnie zaczęło się od niewinnego kataru, a już 5 dzień siedzę w domu i jest coraz gorzej. Uroki jesieni 
Dla odmiany, w kominku zamiast wosku wylądowały granulki zapachowe - piękny zapach o równie pięknej nazwie: Candle Light

Co za s*syn
W mojej rodzinie to głównie ja pożeram pierniki

wychodzi coś piernikopodobnego
27.03.2016