|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Mateuszek też jest lekko wysypany od kiedy dostaje 3-kę.
|
|
|
|
#2972 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej dziewczyny
![]() My dzisiaj byliśmy z małą na kontroli u rehabilitantki i wszystko ok. Pani powiedziała, że ładnie chodzi nie wykrzywia już stópek i wszystko ok, no i najważniejsze nie wymaga już rehabilitacji kazała tylko jeszcze za pół roku pokazać się raz kontrolnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musiałaś być przerażona! Już nie mówiąc o Zuzi! ![]() Biedactwo oby szybko jej przeszło Cytat:
zdrówka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Iwa trzymam mocno! U Zosi byla seria dzis 3 mega zielonych i rzadkich, ale obstawiam zeby, odparzylo ja niemilosiernie
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
MArtunia dużo zdrówka dla Zuzi.
U nas dzisiaj montują kuchnie, jutro jeszcze muszą skończyć i wreszcie się pozbęde sajgonu w całym domu, bo wszystkie sprzety porozkłądane po pokojach. Ja też mam dla Jasia kurtkę z Cocco i kombinezon
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
za szybką poprawę.Przeglądałam all i znalazłam taki fajny kombinezon dla dziewczynki ![]() http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...566570837.html Ja narazie mam kurtkę(teściowa kupiła w sh)a ja wczoraj dokupiłam czapkę.Miała być na starszego,ale pasuje Kubusiowi
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czym mogę smarować Lenie podrażnioną skórę wokoł ust? Mała bardzo się slini,do tego zawzięcie ciągnie smoka i ma pełno czerwonych krosteczek. Staram się jak najczęsciej przemywać buzię przegotowaną wodą ale poprawa jest niewielka.
|
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Jaki fajny... http://allegro.pl/aganar2-next-860-9...514934783.html
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Kochana niestety nie pomogę,najlepiej zapytać w aptece farmaceute
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Na odparzenia wypróbowalismy ostatnio Bephanten Baby (dostepny w Rossmannie), rewelacja!
|
|
|
|
#2979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jutro podejdę do rosmana po ten bapanten w takim razie co Iwa poleciła
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż krostki na buzi też jej czasem smaruję i fajnie łagodzi i nawilża. |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorem
![]() strasznie dużo chorych dzieciaczków ![]() Marta, mam nadzieję, ze juz lepiej z Zuzią ![]() Iwa, mam nadzieję, że po zmianie mleka będzie lepiej Lilka, dla mnie kurtka Kingi jest rewelacyjna. ![]() u nas krostki ladnie schodzily po masci alantan plus. I trzymajcie kciuki, dziś pierwsza noc bez cyca uzarl mnie tak, że mam dziure do miesa - obracal sie z piersia w buzi, eh, oby sie udalo
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny. My już od dawna na nogach... Ja już nie wiem jak sprawić by Lena spała trochę dłużej,tak do ósmej na przykład. Codzienie kładę ją 21-22 a wstaje miedzy 4 a 6...w dzień też nie za wiele pośpi. A ja tak lubię dłużej pospać...
|
|
|
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane, widzę, że mój wczorajszy post się nie dodał
Cytat:
ciekawe jak tam moja aukcja się skonczy![]() dzieki Kraven za link Baobabek ja niestety się nie orientuje w temacie podatku od m Lilka fajna ta kurteczka ![]() a ja wczoraj wyciągnęłam z kartonu z za dużymi ubrankami kurtę na jesien i ogrodniczki ocieplane na 80 byłam pewna,że to na 92 jest a tu patrze kurtka na styk,a ogrodniczki za małe przymierzyłam przy okazji ten kombinezon co mamy od kolegi mężą,dwuczęściowy. Jest na 92i spodnie dobre kurtka za szeroka ale rękawy tylko trochę przydługie.Dziwna rozmiarówka. Także kombinezon jednoczęściowy jak nic będę musiała przymierzyć![]() Martus ojejku biedna Zuzia duzo zdrówka oby tak nagle jak przyszło, przeszło![]() Lewek no właśnie pisałam wczoraj i później od 4 do 7, no to trochę odespałam. Zjadła o 12 butle mm i dalej cyc i cyc, kazałam zrobic o 4 mezowi drugą butle po 150 ml i dopiero po drugiej zasnęła czyli była głodna ale,aż tak![]() wczoraj mówię basta, jemy więcej w dzień co by w nocy głodna się nie budziła, na kolacje o 18 dostała płatki kukurydziane takie dla dorosłych ugotowane na wodzie i pozniej dodalam do nich mm i bananka. Zjadła tego 200ml gdzies i jeszcze o 20godz. 150ml kaszki posiedziała w krzesełku wyciszona z godzinkę to ją zaniosłam do łóżeczka(nastawiona na zadyme za cycem),a tu zonk, odwróciłą się na boczek, przytuliła misia i jak zasnęła o 21 tak wstała o 6 ranoa zawsze musiałam podmieniać z cyca na mm,bo nie było inaczej szans by je wypiła. No i wyspana jestem za wszystkie czasy ![]() ![]() ![]() tylko przeraza mnie ilość wczorajszego jedzenia Jagody,bo w ciagu dnia też nieźle pojadła ![]() ale grzeczniutka jak aniołek juz 1,5h się sama bawi ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Iwa obstawiam mleko,bo u nas też po 3 więcej kupek i luźniejszych. No i wczesniej wysypka ale teraz jest ok i zgłupiałam ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Monarika to super,że rehabilitacja już nie potrzebna
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny, zatoki męczą mnie dalej, rano wstałam z takim bólem głowy, masakra.
Cytat:
![]() Baobabku jeśli pieniądze ze sprzedaży mieszkania przeznaczysz na zakup innego nie zapłacisz podatku. Angel za Was
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-09-26 o 08:09 |
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Jak narazie była tylko jedna kupa o 5:00, trochę luźna i mazista ale absolutnie nie biegunkowa. Oby tak dalej
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram też ograniczać się podawanie smoczka, żeby jak najmniej ta ślina wchodziła w rekacje ze skórą.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-09-26 o 08:32 |
|
|
|
|
#2987 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Cytat:
na pewno!![]() Zdrówka dla Zuzi! My też miałyśmy taką "przygodę". Byłyśmy w szpitalu, stwierdzili zatrucie. Lilka, świetna kurka! Bardzo mi się podoba. Ostatnio chodzę jak zombi. Jestem przeziębiona i wiecznie zmęczona. Najgorsze że małą zaraziłam
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa ja dzisiaj robię chili con carne czy jak to zwą przeczytała opis i normalnie już się doczekać nie mogę kiedy upichcę ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Zatrucie ? a czym? było wiaodmo?
|
|
#2989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo to jedyna nowość jaką wprowadziłam wtedy do menu.
|
|
#2990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
ale powiem ciekawostkę mojej kuzynki dzieci były uczulone właśnie na mąkę kukurydzianą i chrupki kukurydziane, gdzie zwykle alergikom zaleca się właśnie te produkty
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-09-26 o 08:30 |
||
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za pochwalenie kurteczki
angel my mamy właśnie różowy kombinezon jednoczęściowy i taki trochę blee jest, no ale jest porządny i był tani, a ja już tyle ostatnio nakupiłam,że nie bardzo mam fundusze na inny ![]() aga_ton ja jeszcze kiedyś kiedyś jak Kinga była mała i używała smoka to posmarowałam jej takie krostki maltanem (maść na podrażnione sutki) i ładnie zeszło, wpadłam na ten pomysł, bo to musiała być maść, która może dostać się do buzi
|
|
|
|
#2992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale Jagódka ma apetyt Cytat:
będzie dobrzeA u nas dzisiaj pierwsza noc bez cyca nie było tak źle, obudził się 3 razy. O 23, 2 i 5, a o6 już wstał. I nagorzej było o 23 Jak zatrzymać laktację?? Co jakiś czas odciągam by mi się guzki nie zrobiły, ale i tak tragedia jest
|
|
#2993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle jak tak czytam, aż się boję zmieniać mleko, chociaż Kinga pije teraz raz dziennie to trójkę będzie piła już pewnie dwa razy, bo chcę w końcu skończyć z karmieniem. Z tym, że my na Bebilonie, mam nadzieję, że jest mniej "awaryjny:. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- No właśnie miałam się jeszcze pochwalić, że Kinga zaczęła chodzić Wczoraj pół małego pokoju przeszła, a jak się śmiała przy tym
|
||
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U Nas leje deszcz Wczoraj przed spaniem dałam Fabiankowi na śpiąco o 23 butle,wypił ok 100 i spał do 4 rano . A normalnie gdy zje o 20 to wstaje już po 1 . Mąż wrócił o 3 i o 4 wstał i nakarmił Fabianka więc pospałam dzisiaj do 6.30 .Później skoczymy na zakupy,do mojego brata bo w sobote wraca do Irl i pakowanko na weekend ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- A dziewczynki moje dziecko wspinaczke uprawia ![]() wczoraj złapał się blatu od krzesełka do karmienia i podciągnął się na rączkach stając na ten podnóżek! Złapałam go bo krzesełko się przechylało i spadł by jak nic ![]() Na wersalke,kanape no na wszystko włazi a najgorsze,że próbuje wychodzić z łóżeczka jak wstaje ![]() Doradzcie jak mam to zabezpieczyć? ![]() Wspina się po szczebelkach i już kilka razy mąż go na tym nakrył w nocy
|
|
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- U nas Sonia bezproblemowo przeszła z dwójki na trójkę więc kupki robi normalne. Jedynie jak ząb doskwiera to kupka luźniejsza ale bez ekscesów na szczęście. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Opowiem historię znajomych mojej ciotki, stracili tak swojego synka, mały właśnie wychodził z łóżeczka, wspinając się i przygniótł sobie jąderka doszło do ich pęknięcia i wylewu wewntrz brzuszka - maluszek mimo że szybko odtransportowany został do szpitala zmarł.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2013-09-26 o 08:54 |
||
|
|
|
#2996 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co się stało z drzemkami w ciągu dnia?, pisało ostatnio, że ładnie śpi. ja próbowałam Giulie przestawić na jedna drzemke w ciagu dni tak popoludnuu i opuscic ta do południa, ale poddałam się jak zasneła ostatnio obok łóżeczka na podłodze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wstawiłabyś jakieś foto, dawno Kingi nie widziałam!
|
||||
|
|
|
#2997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to trzeba ją zapchać na noc![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę samochód odkurzać
|
|||
|
|
|
#2998 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Matko jaka pogoda ![]() Noc masakra. Mała budziła się co chwile. Standard... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za nockęherbatka z szałwi podobno hamuje laktację Cytat:
![]() Cytat:
to straszne Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3000 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mateuszek mnie wczoraj zadziwił w przychodni jak łaził od jednej pani do drugiej, puszczał się i szedł, a w domu ostrożny jest strasznie, choć zaczyna się też puszczać. Cytat:
![]() Wyjmuj szczebelki i ucz wychodzić ![]() Matko, jaka tragedia... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

kazała tylko jeszcze za pół roku pokazać się raz kontrolnie 

zdrówka
za szybką poprawę.

byłam pewna,że to na 92 jest a tu patrze kurtka na styk,a ogrodniczki za małe
kurtka za szeroka ale rękawy tylko trochę przydługie.Dziwna rozmiarówka. Także kombinezon jednoczęściowy jak nic będę musiała przymierzyć
oby tak nagle jak przyszło, przeszło
później od 4 do 7, no to trochę odespałam. Zjadła o 12 butle mm i dalej cyc i cyc, kazałam zrobic o 4 mezowi drugą butle po 150 ml i dopiero po drugiej zasnęła
ja dzisiaj robię chili con carne czy jak to zwą
ale powiem ciekawostkę mojej kuzynki dzieci były uczulone właśnie na mąkę kukurydzianą i chrupki kukurydziane, gdzie zwykle alergikom zaleca się właśnie te produkty