Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 08:11   #4291
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Bry,

Dotka, za bioderka.

Fiazo, oj widzę, że Twoja teściowa też jest trudna. Ale dobrze, że umiesz jej odpowiedzieć i postawić na swoim.

U nas leje, także pewnie nici ze spaceru. To idę spać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-26, 08:20   #4292
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Michaś stawia wszystkim soczki. Dzisiaj mój Skarb ma 2 miesiące.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Dzień dobry przed 2 sniadaniem

Nocka w woombie oczywiscie piękna

Rozwaliłyścir mnie tymi odrostami mojemu się nie wyciera bo nie ma co rosną mu dopiero włosy i przez to dopiero teraz dostał ciemieniuche.
Sam pytałaś co stosuję. Z ciemieniuchą poradziła sobie podgrzana lekko na waciku oliwa z oliwek. Położyłam na główce i założyłam czapeczkę. Podczas kąpieli peeling myjką z froty, szczotkowanie i po skorupce. Do ciała używam oleju ze słodkich migdałów albo oliwkę Hipp. Jak ma szorstka skórę np. po potówkach mam emolient Dermedic Linum. Baza jest gliceryna, olej lniany i masło shea. Świetnie nawilża. Mam balsam i płyn do kąpieli.

Nie znam tego emolientu. Moze cos znajde u siebie.
Wlasnie tez cos z ta oliva wykabinuje tyle ze u mnie ciezko bedzie bo maly moj kudlaty jest

Dzieki

Dotka za bioderka

Ja walcze z malym
Chyba odczepie cycek i mu do lozeczka wloze to moze zasnie. Poki co spal na brzuszku na mnie 1h. Wow!

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:30   #4293
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Ja dzis jestem mega zrabana..ktos mo dziecko podmienil i jadla w nocy co godzine. Nie czaje jej, bo w dzień je co 3..takze nawet jej do łóżeczka nie odkladam, bo mi się nie oplaca..tylko cycki przerzucam na zmiane..

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-09-26, 08:30   #4294
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Fiazo- masakra. Nienawidze takiego wymadrzania sie. Co to ja obchodzi. Ja pitole i w ogole sorry, ale niezle trzeba miec narabane pod czapka zeby stwierdzic ze matka glodzi dziecko
Nie wiem te babki to najchetniej by utuczyly te dzieci, a przeciez teraz tyle dzieci cierpi na nadwage od tego zarcia co jest

Pomyslcie co bedzie potem jak zostawicie dziecko jak bedzie juz jesc sloiczki czy jeszcze wieksze - beda tuczyc wszystkim, a najbardziej smakolykami. Moge sie zalozyc.
Moja bedzie na bank sokami raczyc tymi shitami z kartonow z cukrem, a dziecko powinno pic jak najwiecej wody, ale ona uwaza ze ja jestem dziwna ze sokow nie pije. No bo nie lubie i juz. Lubie soki takie geste cos jakby shake i bez cukru, a moj Tz musi dowalic zawsze do herbaty ze 4lyzki cukru

Albo ja nie czaje wciskania na sile dzieciom jedzenia. Ja sama jestem bardzo wybredna co do zarcia, a moj Tz uwaza, ze jak nie bedzie chcial zjesc to w ogole nic innego nie dostanie bo ma jesc to co jest.
Wiecie co moja tesciowa robila i to sie szczycila tym, ze jaka to wspaniala metoda wychowawcza bo ona uwaza sie w ogole za najlepszego wychowace dzieci na swiecie. W ogole uwaza sie za gwiazde
Wiec, ona jak jej dzieci nie chcialo ktores zjesc sniadania to na obiad dawala to co bylo ze sniadania czyli znow to czego nie chcialo zjesc wczesniej i ofc znow nie chcialo zjesc, wiec jak przyszla kolacja to znow dostawalo sniadanie i wtedy z glodu poprostu zjadalo w rozpaczy.
Trzeba miec napieprzone w mozgu co
Albo ona np.za kare za cos nie dala deseru dziecku
Ja w ogole kar nie uznaje bo moje dziecko to nie przestepca zeby karac. Mnie nie karano poprostu.
Moj Tz dostal kiedys od niej kare,ktora pamieta do dzis.
Jak przyjechali do stanow to ona z mezem po angielsku ani be ani me. Kazali Tz mojemu im dzwonic muszkac roboty. Tz juz wtedy mial jakies chyba 15lat i chodzil na takie jakby sksy w kosza grac i to bylo jego marzenie zeby grac i potem szlo to ma szczebel stanowy itd. Tz powiedzial, ze on im pracy szukac nie bedzie bo nie umie i sie wstydzi i nie wie co mowic, a tesciowa za kare zakazala mu na sksy chodzic.
Zpieprzyla mu marzenia bo od nastepnego roku byl juz za stary moj Tz.
Tz do dzis to opowiada z takim przejeciem
Smutne nie. Jak mozna dziecku zrabac zycie .

eh co za kobiety , mam nadzieje ze my takie nie bedziemy
w głowie sie nie miesci jak mozna zalowac dzieku marzen czy jesc
ja też kar nie pamiętam od swojej mamy, ochrzan dostawałam jak za gówniary wróciłam po zmroku pare razy, ale to miałam gdzies 7-9 lat

moja mama jest zupełnie inna, ale może dlatego, że dużo dzieci wychowała i nie wtrąca się

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 08:55   #4295
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
mój ostatnio prawie nie ulewa jak zrobiłam rygor godzinowy, nie karmie juuż na żądanie

co do teściowych
wczoraj mało się ze swoją nie pokłóciłam, wkurzyła mnie, podważa mój sposób wychowywania/karmienia dziecka bo ktoś wie lepiej ode mnie jak ja mam karmić
mówiła że gadała z babką której pilnuje 2letniej lenki że jak się karmi piersią to na żądanie nawet i co godzinę , a teściowa do mnie że ja źle karmie bo ona rozmawiała i tak się powinno karmić wtf to moje dziecko i ja je karmie
powiedziałam jej że inaczej się karmi samą piersią, inaczej mieszanie a inaczej mm i nie mam zamiaru mieć zmasakrowanych sutków (bo tak było jak dużo przystawiałam) to ta do mnie "to daj butelkę" wtedy myślałam, że szału dostanę i wyjdę
jeszcze powiedziałam jej że dobrze karmie bo dziecko nie ulewa, a jak karmiłam często to ulewał, zresztą każde dziecko inne

najlepsze było że kochany piotruś darł się u niej na rękach, tatuś przejął i dziecko się uspokoiło

aaa i jeszcze jak płakał to ta walnęła tekst "nie dobra mama nie daje jeść, oj jaka nie dobra" nóż mi się otworzył i do niej ja "bardzo mądrze uczysz dziecko, to teraz ja" i zaczęłam" nie dobra babcia uczy złych rzeczy, nie dobra babcia"

chyba warto jednak książkę o teściowych napisać
A co ile godzin karmisz? Bo mój Kacperek też ulewa. Może jemu też by pomogło karmienie na godzinę...

U mnie znów moja mama jest taką "doradczynią". Codziennie przychodzi i mówi że my tu mamy za zimno i że mały będzie chory. A mamy 21 stopni. Moim zdaniem jest w sam raz.

Byliśmy wczoraj z Kacperkiem u okulisty. Straszne badanie. Nie mogłam patrzeć na niego w trakcie badania. Biedaczyna moja...

Dzisiaj w nocy miałam powódź mleczną!! Mały jadł o 21 i spał do 5.30. Jak się obudziłam o tej 5.30 to całą piżamę miałam mokrą! I cyce takie pełne!

Edytowane przez edytkaac
Czas edycji: 2013-09-26 o 08:57
edytkaac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:00   #4296
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja dzis jestem mega zrabana..ktos mo dziecko podmienil i jadla w nocy co godzine. Nie czaje jej, bo w dzień je co 3..takze nawet jej do łóżeczka nie odkladam, bo mi się nie oplaca..tylko cycki przerzucam na zmiane..

a może zamiast karmić wepchnij smoka i pomoże ja tak dzis zrobiłam

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
A co ile godzin karmisz? Bo mój Kacperek też ulewa. Może jemu też by pomogło karmienie na godzinę...

U mnie znów moja mama jest taką "doradczynią". Codziennie przychodzi i mówi że my tu mamy za zimno i że mały będzie chory. A mamy 21 stopni. Moim zdaniem jest w sam raz.

Byliśmy wczoraj z Kacperkiem u okulisty. Straszne badanie. Nie mogłam patrzeć na niego w trakcie badania. Biedaczyna moja...

Dzisiaj w nocy miałam powódź mleczną!! Mały jadł o 21 i spał do 5.30. Jak się obudziłam o tej 5.30 to całą piżamę miałam mokrą! I cyce takie pełne!
teraz karmie co 2,5-3h i skończyło sie ulewanie mimo ze zje z obu piersi, czasem sie zdarzy ale nie tak czesto jak wczesniej

Synek
Stary 2013-09-26, 09:04   #4297
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
a może zamiast karmić wepchnij smoka i pomoże ja tak dzis zrobiłam

teraz karmie co 2,5-3h i skończyło sie ulewanie mimo ze zje z obu piersi, czasem sie zdarzy ale nie tak czesto jak wczesniej
Probowalam :banghead: wypluwa i szuka cycka..tyle dobrze ze ona nawet sie nie budzi przy tym

Stary 2013-09-26, 09:11   #4298
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Witaj w klubie.
Ja se za chwile kulke walne miedzy oczy i bede miec z bani

Smoczek to moj maly zaraz polknie. Karmilam go juz z reszta ciagle go karmie

Geez Tz taki pomocnik zasrany zeby choc sie kurna nauczyl pieluche zmienic to nie. I mi wyrzuty robi. Wyc mi sie chce

Stary 2013-09-26, 09:13   #4299
d0tkaaa
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny za kciuki.Mamy dopiero na 19 .. wkurzam sie bo mała bedzie rozbita i znowu bedzie czekala na kapiel a kapiel sie przesunie duzo

Chcialam pocwiczyc z chodakowska ale chyba zderzylam sie z rzeczywistoscia ze w domu sie za to nie zabiore... ale moze? ale zawsze tyle innych rzeczy do zrobienia.. :P

ehh z tymi tesciowymi,moja na szczescie nie rzuca radami- jeszcze.. z rodzicami tez myslalam ze bedzie gorzej coś nieraz powiedza a jak mi nie pasuje to zaraz ich sprostuje...

wczoraj jechalam do urzedu tranwajem i jestem porazona zachowainem PANI NA WOZKU INWALIDZKIM ...stalam na miejscu dla wozków.. i obok jest drugie miejsce dla wozków z dziecmi i wozków inwalidzkich nie musze mowic ze na caly tranwaj sa 2 miejsca zeby w miare bezpiecznie stac z wozkiem... bo tak to trzeba przechodzic pomiedzy krzeselkami gdzie wsumie nawet ledwo sie da,a innymi drzwiami sie nie da wejsc bo tez sa krzeselka.. no i ja wsiadlam u nas na petli zajelam miejsce na wozków .. przystanek dalej weszla dziewczyna i stanela na to drugie miejsce ( nawiasem mowiac tak smierdziało od niej alkoholem a byla 12!!) i dwa przystanki dalej weszla Pani na wozku z kolezanka czy kim tam co ja "pchala" i od drzwi sie zaczelo ...
"taaak wozki zajeły wszystkie miejsca"
"niech one wyjda z tymi wozkami z tranwaju bo ja nie mam miejsca!!"
" co to kur&& ma byc..."
Itp.. nie musze mowic ze szczena mi opadła po sama ziemie ..ja to mialam zlew na to bo stalam na miejscu zaznaczonym wozkiem dla dzieci,ale jakbyms stala na tym drugim miejscu to napewno bym powiedziala jej cos.. bo gdzie niby z wozkiem mialam stac nie moja sprawa ze umiejetnie wymyslili tylko 2 miejsca na takie rzeczy eh...
a najlepsze ze ta kolezanka jej tlumaczy ze gdzie mialysmy sobie z tymi wozkami stanac itp a ona na wozku mowi ze ma to w du** bo ona nie ma miejsca..

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

moja Niunia miala tak przedwczoraj w nocy ..wstawala co 2 h.. dzis na szczescie jadla o 18.30 o 00,30 i o 5.. a o 7 mnie obudzila bo jej sie chciało gadac a nie mialaa do kogo..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:18   #4300
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Dzień dobry!

u mnie to samo.
cyc 9, 11, 1, 3, 5, 7
a pomiedzy cycem wiercenie sie i marudzenie na spiocha
(

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:23   #4301
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Probowalam :banghead: wypluwa i szuka cycka..tyle dobrze ze ona nawet sie nie budzi przy tym

Ja sie obawiam najgorszego, ze gnomy se cycki za smoczki zaczely robic
Mysle ze to od kp w lozku i tego ze czesto zasypiam z malym obok nieprzytomna a on se ten sutek zuje jak chce :/

Stary 2013-09-26, 09:24   #4302
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

hm to nie wiem jak inaczej pomóc

Synek
Stary 2013-09-26, 09:26   #4303
Samantha7
Zakorzenienie

Tz z nim walczy, a ten wyje. Przyjde ja a ten happy. Zeswiruje normalnie.
A i tragedia bo maly pierdnal to juz pewnie kupe zrobil. Zagladam patrze a tam pusto

Stary 2013-09-26, 09:28   #4304
kooocur
Zakorzenienie

Dzien dobry!!!

Moje dziecko dziś pospało do 4 i później do 7

Posiedziało z nami na leżaczku do 8 zjadł i dalej kima.

Ja w tym czasie pomyłam i pobierałam marchew i buraki. Wszystko pokrojone, zblanszowane i w zamrażalniku

Mam jeszcze jabłka do słoików, ale zrobię to jutro, bo nie mam słoików

No i w poniedziałek będę małemu robić przeciery z pomidorów

Nie wiem czy cos jeszcze?? Macie jakieś pomysły??
Dynie chyba jeszcze można pomrozić?

Cytat:

aaa i jeszcze jak płakał to ta walnęła tekst "nie dobra mama nie daje jeść, oj jaka nie dobra" nóż mi się otworzył i do niej ja "bardzo mądrze uczysz dziecko, to teraz ja" i zaczęłam" nie dobra babcia uczy złych rzeczy, nie dobra babcia"

Głupich nie sieją...sami się rodzą!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

moja ostatnio mniej ulewa ale ma faze na robienie kupy w trakcie konczenia butelki i tak przy ta kupe jest cala czerwona a zaraz wylewa jej sie wszystko z buzi co zjadla:-/
Mój też -naje się i robi kupę na leżaczku i zawsze wtedy uleje

Cytat:

Brawo..co do karmienia. Mój na noce zjadł wczoraj 200! ml i jak dałam mniej to ryczał w niebogłosy i zasysał smoka i ryczał...

Także, jak potrzebuje więcej na noc to daje więcej...w dzień je ok 120 +4 łyżki

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:29   #4305
Samantha7
Zakorzenienie

O ja Dotka masakra jakas. Niektorzy ludzie sie zachowac nie umieja
Ale co ta laska co weszla to pijana byla i z wozkiem z dzieckiem?

Tz wlaczyl suszarke i maly przestal wyc. Zobacze moze uda mi sie umyc wlosy

Stary 2013-09-26, 09:33   #4306
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Geez Tz taki pomocnik zasrany zeby choc sie kurna nauczyl pieluche zmienic to nie. I mi wyrzuty robi. Wyc mi sie chce

mój umie a mimo wszystko oststnio czekał na mnie z kupą bo piotrek strasznie płakał a on nie miał tyle rąk a jak ja jestem sama to musze sobie radzić
coraz czesciej zostawiam go samego z dzieckiem tym sposobem wymuszam większą opiekę

Cytat:
wczoraj jechalam do urzedu tranwajem i jestem porazona zachowainem PANI NA WOZKU INWALIDZKIM ...stalam na miejscu dla wozków.. i obok jest drugie miejsce dla wozków z dziecmi i wozków inwalidzkich nie musze mowic ze na caly tranwaj sa 2 miejsca zeby w miare bezpiecznie stac z wozkiem... bo tak to trzeba przechodzic pomiedzy krzeselkami gdzie wsumie nawet ledwo sie da,a innymi drzwiami sie nie da wejsc bo tez sa krzeselka.. no i ja wsiadlam u nas na petli zajelam miejsce na wozków .. przystanek dalej weszla dziewczyna i stanela na to drugie miejsce ( nawiasem mowiac tak smierdziało od niej alkoholem a byla 12!!) i dwa przystanki dalej weszla Pani na wozku z kolezanka czy kim tam co ja "pchala" i od drzwi sie zaczelo ...
"taaak wozki zajeły wszystkie miejsca"
"niech one wyjda z tymi wozkami z tranwaju bo ja nie mam miejsca!!"
" co to kur&& ma byc..."
Itp.. nie musze mowic ze szczena mi opadła po sama ziemie ..ja to mialam zlew na to bo stalam na miejscu zaznaczonym wozkiem dla dzieci,ale jakbyms stala na tym drugim miejscu to napewno bym powiedziala jej cos.. bo gdzie niby z wozkiem mialam stac nie moja sprawa ze umiejetnie wymyslili tylko 2 miejsca na takie rzeczy eh...
a najlepsze ze ta kolezanka jej tlumaczy ze gdzie mialysmy sobie z tymi wozkami stanac itp a ona na wozku mowi ze ma to w du** bo ona nie ma miejsca..

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

moja Niunia miala tak przedwczoraj w nocy ..wstawala co 2 h.. dzis na szczescie jadla o 18.30 o 00,30 i o 5.. a o 7 mnie obudzila bo jej sie chciało gadac a nie mialaa do kogo..
eh Tobie to zawsze jakieś historie sie trafiają, a pani na wózku to bardzo źle sie zachowała

Cytat:
Mysle ze to od kp w lozku i tego ze czesto zasypiam z malym obok nieprzytomna a on se ten sutek zuje jak chce :/

ja od kąd karmię w łóżku to się wysypiam, ale zwracam uwagę na czas jedzenia (na początku spałam z cyckiem na wierchu) i jak widzę że nie je i to chowam i jakby sie domagał jeszcze to wciskam smoka, teraz je mi rzadziej w nocy

Synek
Stary 2013-09-26, 09:34   #4307
taribari
Zadomowienie

Sam to jak ma czuprynkę to zrób mu może olejowanie jak dorosłym. Ja odkąd olejuje włosy rosną mi jak na drożdżach. Mieszam oleje rożne i podgrzewam. Wcieram we włosy, zakładam foliòwke na głowę i na to ręcznik. Siedze w tym kilka godzin po czym myję głowę.

Fiazo jakby mi tak teściówka powiedziała to byśmy się ostro pokłóciły. Mojq będzie u mnie po 17 i już mi źle jak o tym myślę.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 09:34   #4308
edytkaac
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42969109]Pytanie do mam, których dzieciom pobierano krew: skąd sie pobiera takim maluszkom[/QUOTE]
My byliśmy dwa razy na pobraniu krwi. Raz miał pobierane ze zgięcia ręki (tak jak dorosły człowiek), a za drugim razem z paluszka. A jak leżał w szpitalu to mu pobierali z zewnętrznej strony dłoni. To chyba zależy ile badań się robi i ile potrzeba krwi.
Stary 2013-09-26, 09:35   #4309
tweedledee
Zakorzenienie

ja dzis tez zrabana ale chyba bardziej przez pogode, taka szarowa u nas, bo maly budził sie ladnie o 1 i 4 (ale po tym juz w lozku u nas wyladowal bo juz zasnac nie mogl. no ale spal mi wczoraj od 18.30 do 1 z przerwa na mleczko wiec nie ma co sie dziwic

wypilam kawe i troche odzylam, ale pogoda dobija, spacerku chyba dzisiaj nie bedzie

dotka podziwiam ze nic nie powiedzialas, strasznie nie lubie takie buractwa
fiazo dobrze odpowiedzialas, ja tez dostaje bialej goraczki jak slucham takiego durnego gadania
Stary 2013-09-26, 09:37   #4310
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!

Moje dziecko dziś pospało do 4 i później do 7

Posiedziało z nami na leżaczku do 8 zjadł i dalej kima.

Ja w tym czasie pomyłam i pobierałam marchew i buraki. Wszystko pokrojone, zblanszowane i w zamrażalniku

Mam jeszcze jabłka do słoików, ale zrobię to jutro, bo nie mam słoików

No i w poniedziałek będę małemu robić przeciery z pomidorów

Nie wiem czy cos jeszcze?? Macie jakieś pomysły??
Dynie chyba jeszcze można pomrozić?

Głupich nie sieją...sami się rodzą!

Mój też -naje się i robi kupę na leżaczku i zawsze wtedy uleje

Brawo..co do karmienia. Mój na noce zjadł wczoraj 200! ml i jak dałam mniej to ryczał w niebogłosy i zasysał smoka i ryczał...

Także, jak potrzebuje więcej na noc to daje więcej...w dzień je ok 120 +4 łyżki
tak dynia jak najbardziej
trzeba poszukać jakiegoś info o rozszerzaniu diety i wrzucić do klubu

Synek
Stary 2013-09-26, 09:54   #4311
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja dlatego zaczelam dawac smoczka bo bym wogole nic nie zrobila...

fiazo no wlasnie ja to zawsze cos...:P

no i co naogladalam sie efektów chodakowskiej chcialam zrobic skalpel i Zuzia sie obudzila..szkoda ze nie ma jakis cwiczenco sie modeluje ciało itp np bujajac wozkiem czy cos haha

Zuza

Razem
Stary 2013-09-26, 09:56   #4312
fiazo
Zakorzenienie

idę do poradni dla wcześniaków, zobaczymy co dziś powiedzą ...
narka

Synek
Stary 2013-09-26, 09:59   #4313
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
szkoda ze nie ma jakis cwiczenco sie modeluje ciało itp np bujajac wozkiem czy cos haha
No to byłby czad
Stary 2013-09-26, 09:59   #4314
taribari
Zadomowienie

Cytat:
tak dynia jak najbardziej
trzeba poszukać jakiegoś info o rozszerzaniu diety i wrzucić do klubu
Ja mam książeczkę o rozszerzaniu diety i tam jest tak:

Po 4 miesiacu: jabłka, porzeczki, jagody, maliny, jeżyny, winogrona, owoce dzikiej róży, brzoskwinie, marchew, ziemniaki, dynia, kalarepka, pietruszka, seler, por

Po 5 miesiacu: sliwki, brokuly, cukinia, kabaczek, zielony groszek

Po 6 miesiacu: gruszki, zurawina, morele, pomidory.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:04   #4315
karolajn1987
Wtajemniczenie

Właśnie przyszla do mnie paczka z hippa z lyzeczka a w środku kupon uprawniający do odbioru paczki w Rossmanie i kupony znizkowe a wczoraj przyszla zawieszka z FP za rejestrację

Stary 2013-09-26, 10:05   #4316
lachryma
Zakorzenienie

karolajn- mam nadzieję, że Hania ma tylko tymczasowe zmiany w karmieniu nocnym i szybko jej to minie. sama nie wiem o co może chodzić, bo jeśli nie smoczek to nie wiem
Stary 2013-09-26, 10:09   #4317
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
karolajn- mam nadzieję, że Hania ma tylko tymczasowe zmiany w karmieniu nocnym i szybko jej to minie. sama nie wiem o co może chodzić, bo jeśli nie smoczek to nie wiem
Tez mam taka nadzieje. ..bo jeszcze troche i podam jej flache na noc.

Stary 2013-09-26, 10:10   #4318
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
I my tez po karmieniu, Szymek zwymiotował jak chciałam go podnieść do odbeknięcia, puścił taką fontannę, że był cały do przebrania, boje się takich pawi teraz zasypia w łóżeczku a ja stoje na czatach
Biedny Szymek
Też nie lubię takich akcji
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

My dzis mielismy szczepienie,dzieki za kciuki.
Najpierw pil Rotarix..spoko ladnie wypil,wrecz degustowal....a jak tylko wbila mu 1 szczepionke zaczal tak strassliwie plakac,wrecz sie darl....uspokoil sie a tu drugie udko.....i znow panika.....po chwili przytulilam i zasnal b. Mocnym snem....okropne sa te szczepienia.

Goraczki nie mial..uff ale nie mogl usnac byl strasznie pobudzony.
Cala noc go pilnujemy,mierzymy temp. Itp.
Dzis ze wzgl. na to spal pol nocy z nami w lozku....alez to szczescie..

Biedactwo
Cytat:

chyba warto jednak książkę o teściowych napisać
Jesteś mistrzem!!!

Nie odbijam dziecka jak zaśnie, ale nigdy nie kładę na wznak.
Cytat:

Dzoan brawo dla TŻ!!

Dotka kciuki za bioderka

---
Hej
U nas nic ciekawego-choroby ciąg dalszy
Jak namówić niemowlaczka do picia syropku?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 10:18   #4319
karolajn1987
Wtajemniczenie

Neni- z łyżeczki? Albo kup w aptece zakraplacz i tak podawaj. Ja debridat tak dawalam

Stary 2013-09-26, 10:19   #4320
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przyszla do mnie paczka z hippa z lyzeczka a w środku kupon uprawniający do odbioru paczki w Rossmanie i kupony znizkowe a wczoraj przyszla zawieszka z FP za rejestrację

jak to dostalas????:P

a to z fp??

neni ja bym nie odbekiwala malej jak by lezala grzecznie na boku a ona lubi spac na boku a pozniej vhybko na wznak i zadowolona...

Zuza

Razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości