|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może uciekniesz na zwolnienie? ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam troszkę tych babć ![]() Chciałabym by u mnie babcie okazywały chociaż troszkę więcej entuzjazmu ![]() Teściowa tylko "o! wnuka nam przybędzie." Moja mama "no to gratuluje. Będziesz nie wyspana. Nie będziesz mogła się schylać jak Ci brzuch urośnie". Cokolwiek nie powiem, to zawsze jest coś złego. "Śpij, śpij, bo się już w ogóle nie wyśpisz..." "Jeszcze w nocy będziesz wstawać jeść..." A sama kiedyś cisła na mnie bym się na dziecko zdecydowała. Najbardziej to się chyba ucieszyła moja siostra, bo w końcu zostanie prawdziwą ciocią. ![]() I ja się wyżaliłam ![]() Teraz się ubieram i spadam na miasto... Lidl, Real i wszystkie markety ![]()
![]() |
#752 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A staników dużych jest teraz wybór, więc na pewno można znaleźć coś seksownego a nie babcinego ![]() Cytat:
No i używane ubranka też już chyba tych subst. nie mają (ale nie znalazłam żadnego info na temat tego, czy te substancje się wypłukują podczas prania i z czasem czy nie). Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
mi chiński mówi że będzie dziewczynka,no a ja bym chciała troszkę synka, ale jak się okaże że dziewczynka to też będę się cieszyła. Ja nie miałam siostry tylko trzech braci, ciekawe miałam dzieciństwo na drzewach i płotach, typowa chłopociara byłam
![]() ![]() Najważniejsze aby dzidziuŚ BYŁ ZDROWY. Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty. U mnie za oknem leje jak z cebra, młoda się cieszy bo w kaloszach poskacze w kałużach a ja jakoś nie lubię takiej pogody ... |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lutien;42996255]
Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie, ale ze względu na to, że trochę znam przemysł tekstylny to polecam dla maluszków ubranka jednak z atestami (choćby Oeko-tex I klasa). Niestety w Chinach większość tkanin produkowana jest z użyciem rakotwórczych substancji i ubranka też posiadają te substancje w różnym stężeniu. Oeko-tex I klasa bada czy stężenie tych subst. nie przekracza restrykcyjnych norm dla małych dzieci. No i używane ubranka też już chyba tych subst. nie mają (ale nie znalazłam żadnego info na temat tego, czy te substancje się wypłukują podczas prania i z czasem czy nie). /QUOTE] Coooo ![]() Pierwsze słyszę. A skąd brać te ciuszki z atestami? Jak je rozpoznać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=koziemleko;42996780]
Cytat:
![]() http://pinokio.net.pl/kolekcje/comics/ Zresztą polscy (jak i europejscy) producenci, którzy nie mają fabryk w Chinach, oferują ubranka bezpieczne (bo w UE zabronione jest używanie do produkcji szubstancji szkodliwych). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
headzik wszystkiego dobrego ![]() Pisalyscie jeszcze o tztach Ja na swojego nie moge narzekac, od zawsze pomaga mi bez gadania, teraz jak sie gorzej czuje, to jeszcze wiecej, ale normalnie az tyle nie wymagam, bo ja nie pracuje W zyciu nie mial pretensji, jak bylo cos nieposprzatane, czy jak nie bylo obiadu, zajmuje sie corcia od poczatku I co tez wazne, nigdy nie broni mi wydawac pieniedzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć. ale pogoda... leje i ciemno jak wieczorem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#758 | ||||
Rozeznanie
|
Udało mi się nadrobić czytanie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciężki i duży po złożeniu wózek Zaczęli u nas w końcu grzać, więc szykujemy się powoli do malowania pokoju, chcemy w weekend przywieźć moje łóżeczko od rodziców; plan jest taki aby przemalować na biało. Mąż przymierza się też do obklejenia szafy, też na biało ![]() ![]()
![]() |
#759 | ||
Raczkowanie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() ja miałam codziennie przez 3 tygodnie w I trymestrze ale na szczęście przeszła ![]() ![]() Cytat:
![]() ale pogoda brr, nic się nie chce, pierwsza no spędzona bez TZta, dziwnie tak, nawet wczoraj sobie obiadu nie zrobiłam, bo dla samej siebie mi się najzwyczajniej w świecie nie chciało ![]() ![]() ![]() ![]() kiedy najlepiej zrobić USG połówkowe? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - ja wam nie kłamię
![]() Tu fajny dokument o produkcji tkanin: http://www.youtube.com/watch?v=AUiQWhdr_9Y A tu info o wynikach badań ubrań z sieciówek w zeszłym roku: http://life.forbes.pl/styl-zycia/art...z-zary,31356,1 A zauważcie, że ceny ciuszków z atestami (na tych stronach, co podałam, ale jest tego o wiele więcej) nie są wcale wyższe niż tych chińskich... |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | ||||
Zadomowienie
|
Castia
Dzięki Castia, ze złą datą szukałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie chodzi o jakiekolwiek misie, tylko te co są na koszulach tych najtańszych z all. Magduś dodatkowo mówiła, że jakość do ![]() kolba ![]() ![]() thidien Super, że wizyta udana. A tak jak ktoś już pisał, nie możesz pójść na L4? Bo skoro tak Cię wykorzystują? To niebezpieczne nadzwyczajna Wreszcie jakiś usmiechnięty post ![]() Cytat:
Ja się wybieram do Urzędu Pracy, miałam się dzisiaj zgłosić. Mam nadzieję, że mi nie wyskoczą z jakimś szkoleniem albo co... Nie chce mi się, zwłaszcza, że zaczęły mi się korepetycje w tym tygodniu. Gdzieś wyczytałam, że ponoć jak kobieta w ciązy to kserują kartę ciąży i jest spokój... Ale ile w tym prawdy nie wiem, bo to dziewczyny na forum pisały. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Chyba pomiędzy 20 a 22 tygodniem. Ja mam się umówić w 20 tygodniu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pochwalcie się skąd macie tą grzechotkę z FP, bo też bym chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Ona jest stworzona do opieki nad maluchami. Dzieci ja kochaja. Jak moj bratanek sie urodzil to moja bratowa duzo bardziej ufala mojej mamie niz swojej. Moja mama duzo im pomagala i w weekendy tez zajmowala sie danielem jak moja bratowa sie uczyla. Grala z nim w gry, czytala bajki, bawila sie w zapasy i cala mase innych rzeczy. On sie nigdy nie nudzil z nami. Moja wlasna babcia tez taka byla. Dzieci moich kolezanek tez uwielbiaja moja mame. Bo nigdy sie z nia nie nudza. U wielu moich kolezanek zabawa z dzieckiem ogranicza sie do wlaczenia filmu na dvd. Ja zawsze sie z dziecmi bawie, rysuje albo czytam. Teraz Daniel konczy juz 15 lat i moja mama juz teskni za takim maluszkiem ![]() I wiem ze będzie najcudowniejsza babcia na swiecie. Ale dla mnie osobiscie wazne jest by moje dziecko mialo ojca. Moj tato po rozwodzie nie chcial uczestniczyc w naszym zyciu i wiem jakie to wazne dla dziecka. Dlatego bardzo wazny jest dla mnie TZ. Ma uczestniczyc w zyciu maluszka. Bedzie go kapal, utulal do snu i czytal bajki. Nie odpuszcze mu:p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
Gratuluję dobrych wieści, witam nowe Koleżanki! Dzięki za linki do stronek i info o promocjach - na pewno będę polować. Wczoraj były przeprosiny z kwiatami (co mojemu Małżowi w życiu się nie zdarzyło, kwiaty z resztą też są rzadkością) i zrzuciliśmy co nieco co komu leży na wątrobie. Taki zły ten mój małż nie jest bo jak chora na święta byłam to on gotował i piekł to, co obiecaliśmy przynieść na wigilię. Ale faktycznie - czasem z myśleniem u niego ciężko. asienka213:mój też nigdy słowem nie pisnął, że czegoś nie uprałam czy nie ugotowałam obiadu. Najwyżej zrobił sobie kanapki albo zapytał czy gdzieś idziemy czy pizzę zamawiać. Ja na takie wyprawy po sklepach mamy ciągnąć nie będę bo za szybko byśmy się pogryzły. Na szczęście mam kumpelę w 6 m-cu to ją jeszcze pomęczę o taką wyprawę. ![]() Ela87: moja mama ostatnio stwierdziła, że nie przeżyje tej mojej ciąży i porodu ![]() uparta8210: mi jest wszystko jedno jeśli chodzi o kolorystykę, ale staram się na razie kupować unisex. Ale jakby coś to chłopaka ubiorę w różowe/fioletowe śpioszki a dziewczynkę w granatowe/szare. W tym wieku Dzieć się nie obrazi. Tylko nie kupuję takich z napisami np. córeczka tatusia itp. paulina_radom: mi też się biust nie mieści ![]() nadzwyczajna: zobacz a u mnie w C&a bida z nędzą. Pięć wieszaków na krzyż zarówno dla dzieci jak i dla matek. to niesprawiedliwe ![]() lutien: też tak myślę, że nie każdej wiszą. Dobry stanik (nawet do spania) + smarowanie i naprzemienne prysznice i powinno być ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Nosz kurr.....!
Nie zostanę przyjęta na badanie, bo mam powtórzyć wyniki. A zapewne zanim to zrobię to będzie za późno na amniopunkcję ![]() Cholera jasna to po co mnie umawiali na termin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
koziemleko ale z Tobą pogrywają... awidność też masz powtarzać? przecież na jej wynik czeka się kilka dni;/ po co im te wyniki? przecież dwa razy robiłaś, bierzesz antybiotyk, więc to już jest przesłanka do tego żeby zrobili Ci amnipunkcję, a może by coś ten lekarz pomógł od kt,órego masz skierowanie? nie odpuściłabym.
#768 |
Raczkowanie
|
Znalazałam link do FP http://www.fisher-price.com/pl_pl/pl...ign/index.html może któraś skorzysta
![]() ![]() Jakbyście miały jeszcze jakieś linki dotyczące gadżetów, to dajcie znać, an pewno wiele z nas będzie chętnych ![]() muszę się w końcu pozapisywać do stron z pierwszej str wątku, żeby jakieś gratisy załapać ![]() w niedzielę zaczynam 18 tc i wkraczam w 5 miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem tak wściekła, że mam ochotę jechać do tego lekarza, wziąć zaświadczenie dlaczego mi odmówił mimo wcześniejszych wskazań i złożyć skargę do rzecznika praw pacjenta. I jeśli nie przejdzie mi złość to tak zrobię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie tycie rozlozylo sie wlasciwie rownomiernie na cale 9 miesiecy, przytylam 13kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Przyczajenie
|
aaaaa na 12.00 mam usg genetyczne i oczywiście nie spałam od 4 rano, brzuch mnie boli z nerwów i miejsca nie mogę znaleźć . Czy ja zawsze tak sie usze na wszystko nakręcać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kontaktowałaś się w tej sprawie z lekarzem od którego masz skierowanie? kurde przecież to chodzi o życie i zdrowie Twojego dziecka..
![]() |
#773 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
II trymestr jest fajny, na poczatku miałam jeszcze mdłości ale odeszły w niepamięc i mam nadzieję, ze tak już zostanie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#774 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze swoim lekarzem nie mam co się kontaktować, bo ona dając mi skierowanie powiedział : " Ja skierowanie dałem, a co oni z tym z robią to już ich sprawa" Jestem już tak zniechęcona tym wszystkim, że masakra ![]() Pojadę jutro do tego lekarza i niech się tłumaczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Raczkowanie
|
koziemleko współczuję
![]()
#777 |
Zakorzenienie
|
Do tego konkretnego mam skierowanie. W moim regionie chyba nie ma nawet innego szpitala gdzie wykonują amniopunkcję. Mam dość tego tematu już. Dziecko mi się stresuje
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Rozeznanie
|
AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Wlasnie też chcialam ci zaproponowac, może znajdziesz inny szpital w okolicach. Spróbować zawsze warto
#780 |
Zakorzenienie
|
![]() przyszłam się pochwalić bo właśnie zrobiłam małe zakupy dla maluszka na all ![]() ![]() muszę zacząć się znów udzielać tutaj, ale ostatnio miałam ciężkie 2 dni więc muszę ochłonąć trochę... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.