|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Mamusie, wybaczcie, nie nadrabiam. Wczoraj chyba zamieszkał u nas Pan Skok. Są chwile gugania i uśmiechania, ale tych marudzenia jest znacznie więcej. A chwil snu w tym wszystkim zdecydowanie najmniej. Dużo też cycolenia i trzymania na rączkach, więc to raczej ON. Mam nadzieję, że wyprowadzi się szybciej niż ostatnio. Poprzednio siedział u nas chyba z 10 dni.
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny za godzinę Was nadrobie, alemusE się wygadać i spuścić z siebie cała złość. Młody od 3 nad ranem do 8;30 z małymi przerwami non stop darł paszczę .. Wychodzę z pokoju potem rano i chciałam iść z naszym psem na pole, wychodzę do przedsionka, teść myślał ze wyszłam i słyszę jak idzie do naszego pokoju gdzie był tz i mówi: chcemy z matka z wami porozmawiać dzisiaj wieczorem, on cały czas płacze i nam się to nie podoba jak podchodIcie do rodzicielstwa!!!!!! Na co ja weszłam z powrotem i mowię ze wie pan co, dziecko ani nie jest katowane, ani bite, ani nic tylko darlo paszczę po prostu, na co on ze dziecko non stop siedzi w naszym pokoju i chcą z nami porozmawiać poważnie. W sensie, ze my jesteśmy niedobrymi rodzicami!!!! Na to ku nie wytrzymałam i powiedziałam, ze skoro wychowali własne dzieci to niech pozwolą nam wychować własne, bo takich komentarzy nie Zniosę i wyszłam z psem. Wracam, a on do mnie ze chyba przegielam i oni musza z nami porozmawiać nie tylko o dziecku. To powtorzylam to o wychowaniu dzieci, żeby mój tz to usłyszał i na szczęście powiedZial mu pare słów do słuchu.. Kurde No kocham to dziecko najmocniej na świecie, robię wszystko żeby było szczęśliwe, a zza drzwi słyszę tylko ze biedne dziecko i co oni z nm robia
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
We wtorek skończyliśmy 11 tygodni, więc by się zgadzało.
|
|
|
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
a z FP zawieszka lewWysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze TZ sie odezwal .. i Ty tez bo nie ma co siedziec cicho w takich sprawach i pozwolic sobie wejsc na głowe.. co za durne myslenie czemu dziecko placze? no bo to dziecko to placze proste .. mam wrazenie ze tesciowie/rodzice tak wychowywali dzieci ze nigdy nie plakalo.. ( moja tesciowa tak zawsze mowi ze ona dwojke dzieci wychowala i zadne nie plakało...!) tyle ze napewno to nie jest prawda nie wierze ze dziecko nigdy nie placze a mowia tak bo ie jestesmy w stanie im udowodnic ze bylo inaczej.porozmawiajcie na spokojnie i powiec im ze to wy jestescie rodzicami i najlepiej wiecie co dla dziecka dobre nawet jak to pierwsze dziecko i wszystko jest pierwsze...
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4327 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
O kurde En nieciekawie z tesciami...
My po pobraniu, z główki, no trauma... A najgorsze, ze pobrała trochę mało i nie wiadomo, czy będą wszystkie wyniki... Nol koment. Już drugi raz na to nie pójdę, ew pojadę do jakiegoś prywatnego lab zeby mu pobrali skads indziej. Po południu sie dowiem i idę od razu do lekarki, o ile będą wyniki.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak? ja tez chceeeee
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś od rana dziec ładnie pi i się uśmiecha.. ![]() Oby to był dzień bez skoka ![]() ![]() Cytat:
O kuźwa...ale Wam się szykuje rozmowa. Nie przegadasz ich... Kuźwa, wkurza mnie to wszystko jak czytam. Moja mama jak dzwoniła to był taki czas, że młody wciąż płakał...i się pyta "co ja Mu robie??" W końcu powiedziałam, że Go bije. Chyba zrozumiała bo odpuściła ![]() |
||
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A wiecie co jest najlepsze? Ze jak dziecko u nich płacze to NA PEWNO jest głodne mimo, ze jadło przed sekunda, albo na pewno go coś boli.. No nóż się w kieszeni otwiera..zwłaszcza ze Tomek jest placzkiem strasznym i zazwyczaj płacze bez powodu.. Coś mi się wydaje ze to pan skok 11-12 tydzień nas nawiedzil bo ostatnio był wyjątkowo grzeczny i znowu morduj się
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
En, czyli czeka Was rozmowa wychowawcza
słabo trochę, że tak się dzieje, bo wspólne mieszkanie w takiej atmosferze to nic przyjemnego. dobrze, że tż się odezwał, bo byś Ty jeszcze wyszła na najgorszą. chociaż i tak pewnie wyjdziesz
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia w klubie :P
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- ok karmienie i na polko przewietrzyć policzki:P |
|
|
|
|
#4334 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
witam wszystkie Mamusie. Jestem mamą trzymiesięcznego Sebastiana i wciąż szukam w internecie informacji o maluszkach. Jak karmić, jak ubierać, jak pielęgnować. Polecam tą stronkę. Jest tam sporo rad o niemowlaczkach. ![]() xxxxxx Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2013-09-28 o 20:48 |
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi na leżaczku od 8:15
Zaczynam się martwic...
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
En- kurcze, głupia sytuacja. Nie powinni was tak pouczać, to wasze dziecko, ale pewnie myślą, że skoro u nich mieszkacie, to mają do tego prawo. A oni się martwią o Tomusia czy im ten płacz przeszkadza? Jeśli to pierwsze, to na pewno uda wam się ich uspokoić, wytłumaczyć, ale jeśli to drugie, to nie wiem. No cholera, dzieci płaczą.
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
En- ale lipa. Co za kolo z twego tescia
![]() Dobrze ze Tz sie odezwal. Powiedz im ze dzieci przechodza skoki i czasem placza. Zaklad ze nie wiedza co to skok rozwojowy? Jak piwiedzialam mojej tesciowej ze maly ma skok to ona gada "co ma" a ja no skok rozwojowy, a ona zeby nie wyjsc na taka co nie wie co to jest to powiedziala "aha" Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
luzik, moja od 7:30, jak się obudzi to już słyszę to wołanie o jedzenie
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moj maly przez sen robi takiego osiolka ze masakra. Potem sie smieje w glos i to jak, a potem sie smuci i chlipie. Przebudza sie i robi aguuu i zasypia. Przewraca oczami co chwile i musze mu smoka przytrzymywac bo jak wypada to sie szarpie zaraz.
Moze i ja mam skoka u siebie tez ![]() Dotka- no ja tez daje smoka. Inaczej by szlo zwariowac. Fiazo- tez jak nie usne to jak przestaje jesc i zaczyna ciumkac to zamieniam na smoka, ale czasem zasypiam zwyczajnie zmeczenie bierze gore :/ Maly spi jakby. Ciekawe jak dlugo ![]() Perse- biedny Artus Mam mega zagage ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
NENI-
Masz racje wszystko Tobie oddaje bo mi waga nie spada a w obwodach.nie poszedl nawet 1cm Za.stara jestem zeby wrocic ladnie do formy ![]() Jak zdjac material z palakow z maty rainforest? Kupila i chce wyprac tylko nue man pojecia jak to rozmatowac
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
dla potrzebujących.En, współczuję na pewno Twoim teściom Maciek nie płakał nigdy. od początku się śmiał i gadał Siły dla Ciebie!Ciekawe jak Dominiś Kallisto... Oby szybko się odezwała. U nas ok, wieczorne karmienie o 22, później o 6 Gdyby mi ktoś powiedział jaka jest kupa po mm, to pewnie bym rozważyła katowanie się laktatorem ![]() Dziś bez spaceru, deszczowo i zimno
|
|
|
|
#4342 |
|
Konto usunięte
|
Wszystkie tutaj jesteśmy dobrymi mamami
I faktycznie jest tak, że niektóre dzieci po prostu płaczą więcej, a niektóre mniej. Nawet mi mama to ostatnio mówiła, że Artek jest taki pogodny, że są dzieci, które się budzą z płaczem, a on zwykle z uśmiechem na buźce. I to prawda, akurat Artuś mało płacze (i oby tak dalej), ale wierzę, że inne dzieci mają inne charakterki i wygląda to przeróżnie. A dzisiaj jak na złość Artek od rana uśmiechnięty, ani razu nie zapłakał, umyłam włosy, wzięłam prysznic w spokoju i taki los mu zgotowałam
|
|
|
|
#4343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znać jakie mądrości Wam przekazali Ej, ja też chcę ![]() Mów szybko jak to zrobiłaś ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42998171]O kurde En nieciekawie z tesciami... My po pobraniu, z główki, no trauma... A najgorsze, ze pobrała trochę mało i nie wiadomo, czy będą wszystkie wyniki... Nol koment. Już drugi raz na to nie pójdę, ew pojadę do jakiegoś prywatnego lab zeby mu pobrali skads indziej. Po południu sie dowiem i idę od razu do lekarki, o ile będą wyniki.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Biedny Artuś Cytat:
Chore dziecko i odwiedziny Pana Skoka to za dużo szczęścia na raz |
||||
|
|
|
#4344 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj pogoda do bani, cały czas pada deszcz ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha ciesz się
![]() Może w ciąży jesteś ![]() Cytat:
Dziewczyny potrzebuję pomysłu na prezent dla męża-w niedzielę mamy pierwszą rocznicę ślubu
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Neni sciagnij troche swego mleczka i do mleka daj i pipeta podawaj wtedy. Troche jest zabawy, ale przed nami jeszcze wiele takich zabaw zapewne
![]() Ja wlasnie widzialam w sklepie taka mini buteleczke ze smokiem i se myslalam na kiego komu butla na 50ml a teraz juz wiem ![]() Dzis dawalam malemu pipeta wit.D i mu tak dalam za szybko ze sur strasznie zakrztusil. Makabra jak bardzo. Ladowal glowa do dolu az Wystraszylam sie mocno.Czy moze byc tak ze dziec jest nadpobudliwy od kawy z kofeina? Mam taka herbatke z hippa na uspokojenie po 1mcu. Myslicie ze bedzie dzialac? Czy lepiej jie dawac? Lece lulu bo nie wiem jak mam na imie juz. Dobranoc zzzZzzzZZZZzzz Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i witaj z powrotem ![]() Czytałam Twój opis porodu-bidulka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Surka - super ze mama wie. Moja tez wie
![]() No ale wiesz to Nasze mamy ![]() Neni- wypluj to. Od wczoraj jestem na stresie bo z Tz nas z deka ponioslo Dopiero w ostatniej chwili sie ocknelismy Jak gowniarze jakies normalnie ![]() Nie jestem i nie bede tfu tfu tfu Z prezentem nie pomoge bo my z Tz sobie nigdy nie robimy sami se cos kupujemy poprostu. Jak Tz mi kupi to ![]() Wczoraj mi kupil czekoladki- nadziewane wodka adwokat i tekst " aj tam a co mu bedzie od tego?" Spadam. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Samantha już próbowałam dać w butelce z moim mlekiem, ale wyczuwa inny smak i koniec-ja mu butlę w dzioba a on się śmieje
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Co do prezentów-my też sobie zawsze sami wybieramy, ale widziałam, że szukał czegoś dla mnie, bo nie wyłączył przeglądarki |
|
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
En Kochana rozumiem Cię całkowicie. Życzę dużo siły. Hmm tylko o czym jeszcze chce rozmawiać? Jesteś dobrą mamą i nie pozwól wmówić sobie czegoś innego! !!
Ja również nie mam ciekawie. Cały dzień sama, Tż wraca po 18 wychodzi 6:30. Mały płacze. Nie wiem czy to skok. Czy już mu nudno ze mną A jak teściowa przyjdzie to vzemu on płacze? I czemu płacze? No kurde to dziecko to płacze. I mówi wezmę go na rece, a ja na to NIE. Poszła obrazona. Niedługo usłyszę żebym się wyniosła. .. niestety nie umiem poczuć się tu jak u siebie, moja szwagierka mi to zagwarantowala (pewnie to czytasz jak wszystko co piszę na forum, ale juz mam to gdzies! Może pomoz cos w domu?) Ehhh Dałam mu 50ml herbaty bo tyle wypił i później zjadł i tak 170 ml mm moje dziecko chyba pragnie być grubeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-09-26 o 11:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

a z FP zawieszka lew
dobrze ze TZ sie odezwal .. i Ty tez bo nie ma co siedziec cicho w takich sprawach i pozwolic sobie wejsc na głowe.. co za durne myslenie czemu dziecko placze? no bo to dziecko to placze proste .. mam wrazenie ze tesciowie/rodzice tak wychowywali dzieci ze nigdy nie plakalo.. ( moja tesciowa tak zawsze mowi ze ona dwojke dzieci wychowala i zadne nie plakało...!) tyle ze napewno to nie jest prawda nie wierze ze dziecko nigdy nie placze a mowia tak bo ie jestesmy w stanie im udowodnic ze bylo inaczej.porozmawiajcie na spokojnie i powiec im ze to wy jestescie rodzicami i najlepiej wiecie co dla dziecka dobre nawet jak to pierwsze dziecko i wszystko jest pierwsze...

słabo trochę, że tak się dzieje, bo wspólne mieszkanie w takiej atmosferze to nic przyjemnego. dobrze, że tż się odezwał, bo byś Ty jeszcze wyszła na najgorszą. chociaż i tak pewnie wyjdziesz

Za.stara jestem zeby wrocic ladnie do formy
dla potrzebujących.