![]() |
#1831 |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
hej
![]() Zaniedbuję Was ostatnio..ale mam mnóstwo na głowie ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() Kasian86 moja pierwsza ciąża również była z baaardzo bladej drugiej krechy.Musiałam pod światło się przyglądać żeby zobaczyć ![]() ![]() ps. też mam córeczkę..tyle, że moja Emilka ma dopiero 7 miesięcy ![]() ![]() Aaa no i moja wizyta w poniedziałek..i już nie mogę się doczekać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- gratuluje udanych wizyt ![]() ![]() za 3 tyg biore tzta (i sila rzeczy mlodego), teraz nie mogl ze mna isc, a szkoda, bo uslyszalby serducho. Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
No i choroba chyba dotarła i do Nas ;/
Wieczorem Oskar budził się co 10min , więc już ok 22 wylądował u Nas i z Nami spał. Nos zatkany, katar, kaszel. Ja nie wyspana bo on się wiercił , kopał w brzuch więc musiałam go obracać co chwilę. Rano wstał z zapchanym noskiem, a ja bolącym brzuchem (na szczęście szybko minęło). Dziś mamy mieć szczepienie , ale w tej sytuacji go nie zaszczepią. I trzymajcie kciuki dziś o 13.30 mam USG - trochę się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam i witam się w tym pochmurnym dniu.
Udało mi się pospać nawet do 8.30 ( i nie wstawałam na siusiu ![]() Wczoraj w pracy strasznie, ale to strasznie bolały mnie plecy ![]() Dziś znowu na 14 i do 21 i cały weekend łącznie 21h ![]() Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom, strasznie się ucieszyli, zaczęli mówić do Siebie babciu, dziadku :P Przed powiedzeniem stresowałam się jak bym miała 17 lat hihi 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę miłego dzionka ![]()
#1836 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Co do mojego leżenia to jeszcze dziś musiałam wyjść do pracy. Ale grzecznie w niej siedzę. A co do tych nieszczęsnych krwiaków to czytałam na forach, że są dwie szkoły: jedna żeby leżeć a druga żeby własnie chodzić, ale absolutnie się nie przemęczać i nic nie nosić, no i się nie stresować. Leżenie podobno nie jest takie dobre, bo krew zalega w macicy, spokojne spacery itd podobno są wskazane. Wszystko zależy zapewne od tego jak duże są krwiaki i czy są krwawienia czy nie. Ja narazie dobrze się czuję, ale muszę wszystko robić by to badziewie nie urosło i nie zaszkodziło Bejbikowi. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1837 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem okrutnie zmęczona. W ogóle się nie wyspałam. ![]() Mój Tż ma wyjechać w październiku lub na początku listopada na 2 tygodnie za granicę. Jak ja sobie bez niego poradzę? ![]() Ps przyszła właśnie najnowsza książka Stephena Kinga ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tak, właśnie jakoś tak. Wzięłam wczoraj wieczorem pierwszego czopka i dziś rano drugiego. Jakby mi było troche lepiej. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewczyny - przyszle mamusie
![]() Jak dzisiejsze samopoczucie. Ja musze powiedzidc, ze jak narazie nie mam zadnych objawow ciazy, zadnych mdlosci itp. Jedyne na co faktycznie mozna narzekac to piersi. A u was kiedy pojawily sie jakies dolegliwosci? Musze powiedziec, ze przez brak dolegliwosci dalej nie wierze, ze jestem w ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś modły wznosiłam o 4tej nad ranem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1842 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a mam takie pytanie, od kiedy jesteśmy pod ochroną w pracy ??
Jestem zatrudniona na umowę o pracę, jakoś do połowy 2015r.
#1843 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć.
Komputer mi zdechł, naprawiłam a teraz mi 300 GB dysku zniknęło - komp ich nie widzi, z ok 500 GB zostało mi trochę ponad 100. Co za masakra, walczę żeby to naprawić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzymam mocno. Cytat:
![]() Jeżeli pracujesz dłużej niż 3 miesiące to ochrona jest od razu. Ja byłam na zwolnienu od 8 tygodnia tak źle się czułam w pierwszej ciąży. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i te badania genetyczne ogólnie nie wiem czy robić czy warto.. pod tym względem jestem w ogromnej kropce. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja gdy byłam w szpitalu i miałam kulawe hcg i bardzo się martwiłam zdalam sobie tego dnia ze cycki mnie nie juz jakos bolą (a bolaly na poczatku) to zmartwilam sie. jak ból powrócił to jak masohistka co troche sobie je macam i ciesze sie ze "czuję" bo innych objawów, oprócz jeszcze hormonalnych nastrojów, nie mam. takze wszystko ma sens ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Która? Joyland czy Doktor Sen? To czekam na recenzję ![]() ![]() ![]() Ależ dziś dupiata pogoda. Przynajmniej nie żal, że kisimy się w domu ![]()
![]() |
#1846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, na razie to czysta ciekawość, ale jak będzie później to się zobaczy. Na razie daję radę ![]()
![]() |
#1847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1848 | |
Wtajemniczenie
|
Mnie też strasznie bolą sutki, ogólnie piersi, mąż się nawet dotknąć nie może
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Przez takich ludzi odechciewa się kontaktu ze służbą zdrowia ![]()
![]() |
#1849 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Wtajemniczenie
|
Kochane przyszłe mamusie, uciekam
![]() Odezwę się pewnie jutro wieczorem lub dopiero w sobotę. Jedziemy po pracy do rodziny męża, po pierwsze dawno nie byliśmy a poza tym jest okazja żeby pojechać. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś i jutro. ![]()
#1851 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Dzień dobry ;-)
Wypiszą mnie dopiero w sobotę, ale dam radę ;-) z dzisiejszego USG wyszło, że Kropcio urósł ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1852 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dziewczyny. Jestem tu nowa i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Mieszkam od 6 m-cy w Niemczech ze swoim TŻ i w zeszłym tygodniu wyszedł mi pozytywny test ciążowy. Zrobiłam ich oczywiście kilka w różnych dniach i z różnych firm i zawsze wychodziła 2 kreska. Gdybym była w Polsce już dawno pobiegł abym zrobić betę z krwi i do lekarza, ale tutaj muszę czekac, bo dopiero od 1 października będę miała ubezpieczenie L Jestem tu sama, na razie nie mam żadnych przyjaciół, a wiecie, że czasami nasz facet nas nie rozumie. Dlatego musze się komuś wygadać. Ciąża jest wyczekiwana, nawet bardzo bo w Polsce byłam nawet pod opieką lekarza z kliniki niepłodności, miałam problemy z hormonami a mój TŻ miał baaaaardzo mały procent plemników o prawidłowej budowie. W styczniu tego roku miałam inseminację. Dlatego nie wierzyłam jak zobaczyłam dwie kreski na teście i dalej nie wierze. W dniu dzisiejszym jest to 6 tydzień i dzień porodu byłby pod koniec maja. Chciałabym już potwierdzić ciążę, ale muszę zaczekać jeszcze kilka dni, a wleką się one jak jeszcze nigdy nic tak się nie wlekło. Mam schizy, boję się, że to nieprawda, że lekarz nie stwierdzi ciąży. Trochę głupie, ale wiem, że wiele dziewczyn ma podobne wariacje, wiem, że mnie zrozumiecie. Nie potrafię się na niczym skupic, chociaż mam pewne zauważalne objawy: częste siku, zaparcia, trochę nudności, wrażliwe sutki, wzmożony apetyt no i nie dostałam okresu, nawet plamienia. Jak tylko zobaczyłam 2 krechy zaczęłam brac duphaston, bo miałam przepisany od lekarza jeszcze po inseminacji na podtrzymanie ciąży. Dziewczyny, proszę o podtrzymanie mnie na duchu, przynajmniej do mojej pierwszej wizyty u lekarza. Gratuluje równocześnie wszystkim mamusiom, które już potwierdziły ciążę i cieszę się Waszym szczęściem J
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Wtajemniczenie
|
mgoniek no to fantastycznie! dwie kreski na pewno sa potwierdzeniem ciąży i ja jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze! pieknie! dobrze zrobilas ze wzielas duphaston . w jakiej dwca przyjmujesz? moze poki co maksymalnie 2x1 , hmmm? a 1 pazdziernika juz nie dlugo! zrobisz betę i potwierdzisz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do badan genetycznych to babeczka mowila mi ze zleca sie jej teraz prawie kazdemu w razie jakis wad mozna podjac leczenie juz w ciazy... ja jestem zapisana na 24 pazdziernika. Musi to byc 11-13 tydzien ciazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Wtajemniczenie
|
ab_cd
no to zazdroszczę ci naprawdę, ja osobiście tutaj wybrałam w okolicy lekarza który przyjmuje tylko prywatnie. zależało mi by chodzić do kogoś kto pracuje w szpitalu i jest w miarę dobry, no bo boję się okresu porodowego i nie chciałabym być w szpitalu z dzieckiem"niczyja"... realia przerażają. chodzę tu do oddziałowego ordynatora i daje mi to jakieś poczucie bezpieczeństwa że się mną zaopiekuje przy porodzie. wizyta zawsze 80 zł więc jakoś przebolewam. Gorzej właśnie z ewentualnymi badaniami. Chyba będę się jeszcze musiała rozejrzeć bo nie wiem skąd wezmę kasę na te genetyczne usg. fatalnie bo czasu coraz mniej. Ty będziesz musiała płacić czy babeczka wypisze ci na fundusz? czy wiecie jakie genetyczne obiąciążenia mogą ewentualnie być warunkiem tego usg na fundusz? bo ja mam choroby genetyczne w rodzinie ale raczej nie takie jak Zespół Downa czy inne które stwierdza się w czasie prenatalnym i niemowlęcym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczęta!
Mam zapytanie do tych doświadczonych albo tych uświadomionych ![]() Jestem od kilku lat zatrudniona na umowie o pracę. Jakieś 2 tyg. temu dostałam propozycję podjęcia dodatkowej pracy na 1/4 etatu (którą miałabym wykonywać w domu a tak na prawdę to w wolnych chwilach, bo to są rzeczy które zajmują mi niewiele czasu). Postanowiłam, że podejmę to 2 zatrudnienie (wiadomo, w tym okresie każdy dodatkowy grosz się przyda). A teraz, po wczorajszej wizycie okazało się, że lekarz radzi mi, żebym poszła na zwolnienie. I teraz moje zapytanie: - ile musiałabym przepracować czasu u 2 pracodawcy, żeby mi się należał zasiłek chorobowy z dwóch miejsc pracy?! Przepisy mowią, że "ubezpieczony nabywa prawo do zasiłku chorobowego: po upływie 30 dni nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego" ale czy to oznacza 30 dni rzeczywistego wykonywania pracy?? i czy to dotyczy drugiego pracodawcy skoro u pierwszego jestem ubezpieczona od kilku lat?? Czy któraś z Was kochane mamusie może miała podobną sytuację albo zna zasady działania ZUS ewentualnie tematy kadrowe od praktycznej strony?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Rozeznanie
|
hope
na badanie genetyczne dostane skierownie z nfz. Ale musze jechac do Łodzi czyli 100 km w jedna strone ale i tak bardziej mi sie to opłaca. Ciezko u nas z kasa a jak dojdzie dzidzius bedzie jeszcze gorzej dlatego ciesze sie ze moge na tym zaoszczędzić. Mam nadzieje ze dalej bede z niej zadowolona. Jedyny minus jest ze nie pracuje w szpitalu. Moj szwagier jest lekarzem i on nie dawno został ojcem i powiedziałam zebym nie sugerowała sie lekarzem w ktorym szpitalu jest tylko jak cos to wykupiła sobie na porod połozna bo ona jest wazniejsza od lekarza. To samo powiedziała połozna z nfz gdzie chodze. Ale sama pod tym wzgledem mam małe obawy bo jak to ładnie ujełaś nie chciałabym być"niczyja". Edytowane przez ab_cd Czas edycji: 2013-09-26 o 13:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosa nie miałam, bo najpierw miałam inną, beznadziejną lekarkę, która na początku wydała mi się super :/. Potem wyszło jak to mi pytań nie wolno było zadawać i jaka wiecznie naburmuszona była. Tego lekarza mam z polecenia. Bardzo drogi nie jest - 80 zł za wizytę, z USG 120, chociaż na każdej wizycie jest krótkie USG gratis ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czemu musisz aż do Łodzi jechać? I czemu badanie genetyczne ma tyle kosztować? Czy wy myślicie o czymś innym niż USG genetyczne? Bo mnie ono kosztowało 150 zł. Cytat:
Ja tam byłam niczyja po porodzie i dałam radę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do witamin - zaciekawiłaś mnie. Biorę femibion, ale chyba sobie odpuszczę tym bardziej, że zależy mi żeby przybierać "w normie". Porozmawiam z Panią dr na mojej następnej wizycie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety do homeo jedziemy dopiero 08.10 ![]() Co do książek S. King - matko ja przeczytałam prawie wszystkie jego książki, jestem zakochana w jego twórczości ![]() Jeżeli chodzi o Joyland przeczytałam 3/4 i męczy mnie tak książka. Napisana jakby nie w jego stylu, prawie nic się nie dzieje. Jeżeli chodzi natomiast o "Doktor Sen", to jest King w najwyższej formie! Wczoraj pochłonęłam 150 stron wieczorem i nie mogłam się oderwać. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Rozeznanie
|
Dark lady
szczerze mowiac nie wiem czemu tak daleko mi kaze jechać. Orientowałam sie ile prywatnie kosztuje tam gdzie byłam 2 razy prywatnie to -300 zł. I kolezanka tez mi poleciła jednego lekarza prywatnie to 280 zł. Nie wiem czemu taka cena skoro Ty płaciłas 150 zł. Ale no usg w 3 d tam gdzie byłam prywatnie to kosztuje 270 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.