Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz. 18 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 14:59   #4801
rudasek
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Beata ustaw wszystko co masz i cyknij zdjęcie , resztę na drugim, nie będziesz musiała wybierać
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:00   #4802
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Emi - zebre chcialam kiedys zrobic dzieciom, ale bez tych rozowych elementow i mi sie wydala taka ciemna i zrezygnowalam a ta jest slodziutka
a jaki kolor mitenek bedziesz robic?
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:17   #4803
jola2243
Zakorzenienie

Jezdem, ale stresa miałam, jak przed egz na prawko
były 3 dziewczyny na rozmowę, łącznie ze mną, wchodziłam ostatnia, każda z nich po 40 min siedziała w środku, mi chyba krócej poszło.
Musiałam odegrać scenkę w bibliotece, w necie coś poszukać, i takie ogólne rzeczy pytała.
W komisji była babka od bibliotek, sołtys wsi, gdzie jest biblioteka i dziewczyna, która tam pracuje.
Na pytanie dlaczego chcę zmienić pracę powiedziałam, że szukam czegoś na cały etat, bo dzieci odchowałam już, nic o konflikcie nie wspomniałam, bo pewnie źle by to odebrali...
Myślę że poszło mi na 4.
Jak wychodziłam spotkałam wójta i powiedział, że będzie dobrze.
Jutro rano mają dzwonić :czeka:

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dzięki za trzymanie kciuków, choć jeszcze nie wiem czy pomogły...

Justyna, gratulacje!!!

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243

Edytowane przez jola2243
Czas edycji: 2013-09-26 o 15:11
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:24   #4804
babydelfi
Zakorzenienie

Jolka super , będzie dobrze

mam nerwa teraz i nie moge się skupić nawet na koralikowaniu, do tego użeram się z jedną firmą, by nam wymienili przycisk do spłuczki, bo przysłali taki który nie pasuje, a wszystko było kupione w komplecie specjalnie żeby nie było problemu potem, że coś nie gra
i wyszedł klops, dzisiaj pan już ze mną inaczej gadał ale wczoraj musiałam mu wyrecytwać kilka przepisów z dziennika ustaw

ach dobrze chociaż, że mój złapał dużą fuchę
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:26   #4805
gagatu
Zakorzenienie

Jola, będzie dobrze i się teraz nie stresuj już, bo to nic nie zmieni. Na pewno pokazałaś się z jak najlepszej strony

Kasia, no na takie babsko to tylko

Zrobiłam zakupy i posprzątałam, potem tylko zupę na obiad, więc mam luz. Ale nakrzyczałam na TŻ-ta za jego bałaganiarstwo Ja jestem w miarę tolerancyjna pod tym względem i mu nie truję o każdą skarpetkę koło łóżka czy kubek po herbacie zostawiony w pokoju. Ale od niedzieli jak wróciliśmy to nie zrobił nic, wszystkie jego klamoty leżały po pokoju, w kuchni sterta naczyń. Sama się zabrałam za sprzątanie, ale to wyglądało tak, że wszystko co jego wrzuciłam do jednego kartona i wyniosłam do graciarni. Obraził się chyba i teraz siedzi tam i segreguje wszystko
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 15:26   #4806
jola2243
Zakorzenienie

Kasiu super, a zamówieniem się nie martw, włóczkę do czego imnnego wykorzystasz

Stary 2013-09-26, 15:33   #4807
tmacek57
Rozeznanie

dziękuję bardzo, może uda się coś zrobić
Stary 2013-09-26, 16:00   #4808
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Emi - zebre chcialam kiedys zrobic dzieciom, ale bez tych rozowych elementow i mi sie wydala taka ciemna i zrezygnowalam a ta jest slodziutka
a jaki kolor mitenek bedziesz robic?
dobre pytanie! za 100lat jak się nauczę szydełkować
przez te wymianki, robie krzyżykowe obrazki to nie mam czasu ,zeby zająć się nauką szydełkowania

Jola będzie dobrze ,kielonka se strzel na wzmocnienie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

http://www.chcrossstitch.com/forum.p...rby%3Ddateline
fajne pomysły do podpatrzenia

jakie kwiaty fajne

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

coś tu z biżuterią jest

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

czekam na męża i jedziemy na zakupy jedzeniowe
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:16   #4809
kalina1984
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczynki. Widzę, że klepiecie równo, ledwo co doczytałam a za chwile nowy jesienny wątek. U mnie deszcz od rana pada, brzydko, ciemno a ja jeszcze się z koleżankami umówiłam.
Gratuluję zdanego egzaminu, Jola super, że rozmowa udana, to jutro chyba zadzwonią z dobrymi wieściami
Basiu a co się stało? Tam na tym bazarku to takie harpie siedzą i czyhają, że czasem trzeba się kijem opędzać

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:34   #4810
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Właśnie się wk........
dzwoni do mnie Pani co zamówiła komplet czapkę +szalik (czapka podszyta polarem), włóczki już kupiłam i chciałam zabierać się za dzierganie a ona mi mówi, że rezygnuje po znalazła taniej ktoś jej zrobi za 40zł
no po prostu szok
Kasiu, zeby jej sié zmechacilo po pierwszym praniu
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 16:39   #4811
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

myslałam nad tymi zdjęciami że na jednym aniolki a na drugim biżu koralikowa ale nie wiec co zrobić czy duży wisior z bransoletka i kolczykami czy kilka mniejszych form
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:10   #4812
rudasek
Zakorzenienie

U mnie wymianka jeszcze nie skończyła się. Zobaczcie co mi Agusia dosłała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130926_163411.jpg (36,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130926_163542.jpg (44,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130926_163603.jpg (48,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-09-26, 17:26   #4813
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Jezdem, ale stresa miałam, jak przed egz na prawko
były 3 dziewczyny na rozmowę, łącznie ze mną, wchodziłam ostatnia, każda z nich po 40 min siedziała w środku, mi chyba krócej poszło.
Musiałam odegrać scenkę w bibliotece, w necie coś poszukać, i takie ogólne rzeczy pytała.
W komisji była babka od bibliotek, sołtys wsi, gdzie jest biblioteka i dziewczyna, która tam pracuje.
Na pytanie dlaczego chcę zmienić pracę powiedziałam, że szukam czegoś na cały etat, bo dzieci odchowałam już, nic o konflikcie nie wspomniałam, bo pewnie źle by to odebrali...
Myślę że poszło mi na 4.
Jak wychodziłam spotkałam wójta i powiedział, że będzie dobrze.
Jutro rano mają dzwonić :czeka:

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dzięki za trzymanie kciuków, choć jeszcze nie wiem czy pomogły...

Justyna, gratulacje!!!
to nadal trzymamy kciuki

zjedlismy obiadek, dzieciaki sie bawia klockami i Jeremek do Oli:
no gotuj ten obiad, jak mowie gotuj to gotuj!

musze sie troche ogarnac bo strasznie po pracy zmeczona jestem i najchetniej to bym poszla spac - ale kawka juz sie parzy ktos chetny?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Emi: tylko ze ja nie pytalam czy i kiedy tylko jaki kolorek przeciez takie ladne to musisz miec

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Grazynko: slicznosci dostalas - jakie fajne serwetki i przydasie a ten dodatek do prezentu to zakladki? sliczne, to frywolitka?
Stary 2013-09-26, 17:29   #4814
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
super tak dostac kilka prezentów zamiast jednego
czy na tym pierwszym zdjéciu to sá zakladki zrobione frywolitká?
sliczne
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 17:37   #4815
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

Grazynko -piękne rzeczy dostałaś brawa dla Agusi

robie naszyjnik niebieski szydełkowy
Stary 2013-09-26, 17:47   #4816
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
Grazynko -piękne rzeczy dostałaś brawa dla Agusi

robie naszyjnik niebieski szydełkowy
po co niebieski? zrob czerwony

Olka ma znow goraczke tylko teraz juz nizsza, marudna jest kosmicznie, ale nie wiem czy jej dawac ibum niby mowia ze do 38,5 sie nie zbija - ma ciut ponad 38 ale troche jej skacze - teraz np jest znacznie chlodniejsza niz pol godzinki temu (wtedy jako ze goraczka nie byla bardzo wysoka chcialam jej przed lekiem dac jedzenie)
Stary 2013-09-26, 17:57   #4817
gagatu
Zakorzenienie

Grażynko, ale cudną frywolitkę dostałaś Wielkie dla Agusi.

A mi jak zwykle pół dnia zleciało nie wiem kiedy i dopiero teraz się zabieram za szydełko.
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:11   #4818
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

Agatko czerwony robiłam poprzednio
mam mnóstwo pomysłów tylko czasu na realizację mało
Stary 2013-09-26, 18:20   #4819
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
Agatko czerwony robiłam poprzednio
mam mnóstwo pomysłów tylko czasu na realizację mało
w sumie pomyslow to ja tez mam mnostwo - ale za realizacje to sie nawet w najblizszym czasie nie bede zabierac
choc tak sie podzielilam z kolega z pracy ze niby poczatek semestru bede miala jako tako - za to koncowke to sobie wole na razie nawet nie myslec
Stary 2013-09-26, 18:21   #4820
rardan
Zakorzenienie

No i wykrakałam.
Młody dzisiaj o mały włos nieźle by nakombinował.
N szczęście na nerwach sie skończyło.
Jola, bardzo dobrze odpowiedziałaś.
Jestem z Ciebie dumna.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:23   #4821
SilverAguti
Zakorzenienie

zrobiłam kolejną bransoletkę do mojej małej kolekcji, ale teraz zachciało mi się robić pierścionek myślę nad wzorem.
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 18:25   #4822
rudasek
Zakorzenienie

Tak , to jest cudna frywolitka, a jaka drobniutka.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Pytanko do Marty, wolisz żółty czy seledynowy?
Stary 2013-09-26, 18:58   #4823
cocci
Zakorzenienie

a ja dlubalam coś i w sumie nie wiem, co z tym zrobićteraz. Chyba Wam pokażę i spróję...

Basia a ja sie zastanawialam wlaśnie, czemu Ciebie w wymiance nie ma

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:05   #4824
anita19800
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matematyczka Pokaż wiadomość
Witajcie
muszę się pochwalić teorie na prawko zdałam za pierwszym podejściem jeszcze TYLKO praktyczny
Gratulacje No to teraz powodzenia na praktycznym.
anita19800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:07   #4825
agusia2410
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Grażynko - fajnie że doszło już i sie podoba
zakładki są frywolitkowe na igle
dlatego tak długo mi szło, bo najpierw miałam problem z równym ściąganiem supełków, a jak skończyłam to jakas taka wielka ta zakładka mi wyszła- a robiłam na igle 1,1, zamówiłam miejszą i jak doszła to musiałam dojsć jak sie na niej robi w miarę równo, no i problem z nawleczeniem kordonka na igłe 0,76mm ale na tej to mi sie dopiero spodobało , tylko że poczułam sie za pewna i zaczęłam robić głupie pomyłki we wzorze i musiałam pruć aż w końcu zaczęłam nowe robić bo tych powtórek było za dużo ale sie udalo i skończyłam

no i przyznam sie ze spodobało mi sie frywolitkowanie na igle, szybko idzie i fajny efekt, tylko gdyby tak sie nie mylić
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:18   #4826
anita19800
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, ale śliczności

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Olka ma znow goraczke tylko teraz juz nizsza, marudna jest kosmicznie, ale nie wiem czy jej dawac ibum niby mowia ze do 38,5 sie nie zbija - ma ciut ponad 38 ale troche jej skacze - teraz np jest znacznie chlodniejsza niz pol godzinki temu (wtedy jako ze goraczka nie byla bardzo wysoka chcialam jej przed lekiem dac jedzenie)
Jak tam Olcia? Nadal gorączkuje?
anita19800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:24   #4827
babydelfi
Zakorzenienie

Grażynko śliczne zakładki dostałaś i do tego jeszcze całe mnóstwo przydasi
Brawa dla Agusi

Iwonka pokaż ocenimy, na pewno coś wymyślimy

Aga zdrówka dla Olci

Jak przyjdzie mi wszystko co pozamawiałam, to mój chomik padnie z obżarstwa i przepełnienia

a jutro musze jechać do Poznania, do starostwa zapłacić za prawko , oby nie padało

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

a propo wymianek, to poza Basią brakuje w nich jeszcze Iwonki - Oli i Kamy, przynajmniej w tej mikołajowej, dziewczyny co z Wami chcecie
Danusiu a może Ty się dasz namówić na mikołajkową wymiankę
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:26   #4828
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia2410 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Grażynko - fajnie że doszło już i sie podoba
zakładki są frywolitkowe na igle
dlatego tak długo mi szło, bo najpierw miałam problem z równym ściąganiem supełków, a jak skończyłam to jakas taka wielka ta zakładka mi wyszła- a robiłam na igle 1,1, zamówiłam miejszą i jak doszła to musiałam dojsć jak sie na niej robi w miarę równo, no i problem z nawleczeniem kordonka na igłe 0,76mm ale na tej to mi sie dopiero spodobało , tylko że poczułam sie za pewna i zaczęłam robić głupie pomyłki we wzorze i musiałam pruć aż w końcu zaczęłam nowe robić bo tych powtórek było za dużo ale sie udalo i skończyłam

no i przyznam sie ze spodobało mi sie frywolitkowanie na igle, szybko idzie i fajny efekt, tylko gdyby tak sie nie mylić
Agnieszka ,Ty jesteś bardzo zdolna kobitka, bierzesz nowe na warsztat i WYCHODZI PIĘKNIE !!!

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Grażynko śliczne zakładki dostałaś i do tego jeszcze całe mnóstwo przydasi
Brawa dla Agusi

Iwonka pokaż ocenimy, na pewno coś wymyślimy

Aga zdrówka dla Olci

Jak przyjdzie mi wszystko co pozamawiałam, to mój chomik padnie z obżarstwa i przepełnienia

a jutro musze jechać do Poznania, do starostwa zapłacić za prawko , oby nie padało

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

a propo wymianek, to poza Basią brakuje w nich jeszcze Iwonki - Oli i Kamy, przynajmniej w tej mikołajowej, dziewczyny co z Wami chcecie
Danusiu a może Ty się dasz namówić na mikołajkową wymiankę
Kasiu a to ileś tam flaszek się stawia po prawku... tylko nie pamiętam skąd się cyfrę czyta...co do ilości
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 19:32   #4829
jola2243
Zakorzenienie

Wróciłam, kolejne warsztaty zrobione.
Teraz jak mi zszedł steres to taka obojętnie nastawiona jestem do tego, czy się dostanę
idę kolację dzieciom zrobić

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Widziałam cudne zakładeczki frywolitkowe Agusi
Grażynko cudności dostałaś
Danusiu, co młody nawywijał?

Stary 2013-09-26, 19:43   #4830
martikaj
Zakorzenienie

Jolciu, to jutro rano trzymamy kciukaski

Justyna, gratki zdanego egzaminu

Cytat:
Śliczności dostałaś

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:

Pytanko do Marty, wolisz żółty czy seledynowy?
Czerwony Nie no żartuję, już prawie wszystko u mnie to czarny z czerwienią Ja sie cieszę ze wszystkiego więc co zrobisz to będzie ok

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Aguś, jak tam Olcia? Od czego ta gorączka? Teksty Jeremek ma rewelacyjne
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości