|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne mają ran na ziemi
Drogie Wizażanki, przepraszam jeśli już istnieje wątek o podobnej tematyce - ja nie znalazłam nic co konkretnie odpowiadałoby temu o czym chcę dyskutować ja.
Otóż... Od mamy, babć, ciotek i innych pań słyszę,że seks dopiero po ślubie, są przeciwniczkami kobiet które nie wstydzą się mówić o tym,że potrzebują seksu, że, przepraszam za wyrażenie, lubią ssać, lizać, bzykać się - no cóż,przecież wiele kobiet wypowiada się na tym forum w taki sposób i uznają to za normalność, więc ja też piszę o tym wprost.Z tym że od tych ciotek, znajomych nigdy nie usłyszałam pozytywnych opinii o ich seksie, więc zastanawiam się czy lepiej udawać, BO TAK PRZYSTAŁO NA PORZĄDNĄ DZIEWCZYNĘ, niedostępną, która nie lubi seksu, nigdy nie powie mężczyźnie żeby ją przeleciał czy może jednak poużywać póki czas? ![]() Nie wiem czy rozumiecie o co chodzi, ale mam przykład mamy, która jak mi powiedziała - tata nigdy przed ślubem nie proponował jej seksu, a ona nawet wstydziłaby się zobaczyć jego penisa przed ślubem. Ja mam nieco inne podejście do seksu - lubię porządny seks, klapsy, zbereźne słówka, lubię iść na imprezę bez majtek i zwodzić swojego TŻ - tak,wiem, że ja to lubię a każda z nas ma inne upodobania,ale moje pytanie - czy uważacie,że kobieta powinna jednak żyć wg tych zasad którymi żyją nasze mamy,babcie itp. że kobiecie nie wypada to to i tamto, czy może jednak korzystać z życia, cieszyć się seksem?! Edytowane przez _lana Czas edycji: 2013-09-26 o 00:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne mają ran na ziemi
To zależy czy wolimy żyć własnym życiem czy życiem naszych mam czy babć.
Jako młoda zaborcza, szczera osoba nie wyobrażasz sobie udawania niedostępnej przed swoją rodziną. Oczywiście, nie będę u cioci na urodzinach opowiadać hisotrii z ostatnich imprez, ale jeśli jakiś temat się nawienie to ja nie będe udawać nietyklanej. Jestem sobą. Swoja drogą, nigdy w zyciu od swojej mamy czy babci nie usłyszałam, że seks tylko po ślubie. Każde z rodzeństwa straciło dziewictwo przed ślubem i nie było o tym mowy nigdy. Może to również wyszło od babci, większość jej dzieci miała swoje dzieci przed ślubem (są to szczęśliwe pary czy już małżeństwa czyli to zależy od nastawienia) ![]() ![]() Jednym słowem - nie będę hipokrytką. Jestem sobą! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mamy XXI wiek, potrafisz obslugiwac komputer, internet wiec i myslec samodzielnie tez chyba potrafisz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze kiedy człowiek odmawia sobie człowieczeństwa i udaje coś przed innymi, mamy do czynienia z patologią.
Z tego co czytałem, kiedyś było tak samo jak dziś ale nikt się nie chwalił, że "zaliczył" i o seksie się nie mówiło. Ale ludzie jak się dużo kochali tak robią to nadal ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
w KAZDEJ dziedzinie zycia sama decyduj o tym co, gdzie, z kim i jak chcesz robic! Chcesz sie kochac - kochaj, chcesz jesc slodycze - jedz, dupa ci urosnie od slodyczy - olej to lub odstaw slodycze. Nie chcesz seksu a partner cie namawia - powiedz mu, ze nie masz ochoty, poniewaz ..................... .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
To wszystko zależy od własnych poglądów upodobań. Nikt nie może zmuszać ani do zachowania cnoty do ślubu ani też do oddania pierwszemu lepszemu. Trzeba zachowywać jakiś umiar oczywiście, ale przede wszystkim być sobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Każdy powinien żyć swoim życiem i zgodnie ze swoimi zasadami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie zrozumieliśmy się. Nie chodziło mi o to, że ja wolę coś innego i że boję się być sobą - chciałam z Wami podyskutować czy warto zgrywać takie niedostępne, które nie tykają chłopców, jak to niektórzy nazywają "cnotki niewydymki" czy po prostu mówić otwarcie że lubi się seks i nie wstydzić się swoich fantazji i wcielania ich w życie.
A swój przykład podałam nie po to żebyście mi doradzili że mam żyć własnymi zasadami tylko dla pokazania Wam o co mi chodzi. Że po prostu starsze kobietki (mówiąc starsze nie chcę nikogo obrazić tylko nie mówię tu o 20stkach czy 30stkach które żyją nieco inaczej niż kiedyś ludzie) udają takie święte, a teraz jednak jest trochę inaczej - kiedyś nie do pomyślenia było raczej wspolne mieszkanie czy ciąża przed ślubem, a dziś to normalność i chcialam po prostu porozmawiać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Lepiej nie bądź taka otwarta dla byle kogo. To katolicki kraj. Tutaj seks jest "nieprzyzwoity" i "nieczysty", a uprawianie wolnej miłości to "szmacenie się". Szczególnie jeśli trafisz na niewyżytych, zakompleksionych prawików . Oni są pierwsi do zmieszania cię z błotem. W drugiej kolejności będą cię chciały zniszczyć, niekochane i niechciane, zazdrosne kobiety.
Ktoś kto ma trochę oleju w głowie i tak wie, że kobiety uwielbiają seks. Swoją intymność zachowaj dla osób bliższych :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje łóżko, moja sprawa, ale jakoś nie mam zamiaru "mówić otwarcie że lubi się seks i nie wstydzić się swoich fantazji i wcielania ich w życie" w trakcie rodzinnego obiadku/rozmowy z kimś, z kim się nie przyjaźnię.
"So hit me with music!" Edytowane przez coffee_candy Czas edycji: 2013-09-26 o 17:50 Powód: zły cytat |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja nie mam problemu z byciem otwartym. Mówię otwarcie (ale nie rozpowiadam, to różnica. Również nie opowiadam o tym przy rodzinnym obiedzie czy na weselach czy takich sprawach) że lubię seks, że mam swoje fantazje i kiedy ktoś odpowiedni zapyta to mogę opowiedzieć o tym otwarcie, społeczeństwo możliwe, że nazwałoby mnie również ''zboczoną'', ale mało obchodzi mnie społeczeństwo. Tak jak jedna z dziewczyn powiedziała - to sprawa moja i mojego TŻ (którego nie ma na razie
![]() Choć prawda również jest taka, że mieszkam w UK, gdzie wszyscy godzą się ze wszystkim dużo szybcij i przyjmują wszystko dużo lepiej ![]() Ale również to zależy od Ciebie, od twojego charakteru, otwartości (jak mówię, jestem osobą bardzo otwartą na wszystko, szanującą każde zdanie, czasem kontrowersyjną) ale również od nastawienia twojej rodziny, twoich znajomych i społeczeństwa wokół Ciebie. Trzymaj się! ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Nikomu nie chwalę się swoimi upodobaniami (a już zwłaszcza na rodzinnych obiadkach) bo uważam to za prywatną sprawę moją i mego mężczyzny - ale jeśli ktokolwiek okazałby się na tyle odważny, by spytać, to otrzymałby szczerą odpowiedź, bo i czego tu się wstydzić. Tylko jakoś nikt nie pyta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dla mnie wystarczy być rozwiązłą s**ą kochającą seks jedynie dla swojego chłopaka. Reszta nie musi znać moich upodobań
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Przy przyjaciółkach owszem zdarza mi się gadać o seksie, z mamą czasem są głupie żarty. Nie bezpośrednio, ale to nie jest temat tabu.
![]() ![]() ![]() Jestem za seksem przed ślubem, bo dopasowanie w łóżku też jest ważnym elementem związku. ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Szczerze,My czekaliśmy ale jak tak bardzo ciągnie do siebie to się nie da
![]() Koleżanka ostatnio powiedziała "Święta z uśmiechem na ustach robi wszystkich w ch**a" ![]() Jak pytają koleżanki to mówię większości,że 'odpowiedz sobie sama' ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
To mój seks czy seks mam/cioć i nie wiadomo kogo jeszcze? Moje łóżko, mój facet, moja dupa, moje wariactwa, moje decyzje.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Może nie chcą, żebyś miała lepiej od nich?
![]() Noc poślubna to raz, seks w celu prokreacyjnym to dwa, no ewentualnie trzeci seks żeby było drugie dziecko. I koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
jestę wieszczę
|
Ja mam dość pruderyjną matkę, więc nic jej nie mówię. Gdyby wiedziała o wszystkim co robiłam i co robię, to wiadomo. Ona takie dziewczyny nazywa puszczalskimi, nieszanującymi się itp.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie dbam o opinię innych, ciotki-klotki mogą sobie gadać. Mamę na szczęście mam megawyluzowaną; wie o mnie wszystko i ja o jej bujnym życiu seksualnym też wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.