|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
o jeżuniu jak dobrze ![]() wyciągnęłam obcasy, ale do czego i gdzie ja je będę nosiła
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-26 o 16:55 |
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi powiedziała jedna z tych "miłych" położnych w szpitalu i można sok jabłkowy jeszcze tylko w małych ilościach .Ja już wymiękam... pije tylko wodę, herbatę i inkę nic poza tym... więc ten sok to moje wybawienie
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Poleżałam trochę ale ze spania nici...mam nadzieję, że tej nocy się wyśpię
Domi - fajnie, że mały spokojny i daje Ci porobić w domku położna jakaś dziwna jakby miał wisieć na cycu co 1-2h to przecież non stop byś go karmiła a kiedy mlesio by się produkowało ![]() A Ty tak szybko doszłaś do siebie po cesarce, że śmigasz z robotą po domu?? Super!! Trele - no ja się chyba nie doczekam tego smsa od Ciebie ![]() A mówiłaś Tż-towi co mama radziła?? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
) Powiedzial ze dzisiaj pogadamy - zobaczymy Anulka - nie opowiadam nawet. Oby mi sie udalo przyzwyczaic mala do swojego lozeczka bo poki bedzie u nas to moge zapomniec juz to wiem ..Kurde moze on POMAGAL TACIE za mlodu I takie wspomnienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- DOMI - super ze tak swietnie sobie dajesz rade. A polozna sie nie przejmuj. Przyjdzie jeszcze? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() Po cesarce już praktycznie ani widu ani słychu, troszkę jeszcze mnie macica ciągnie (taki śmieszny ból i pojawia się tylko wtedy kiedy ktoś mnie rozśmiesza), cięcie ładnie się zagoiło, strupki poodpadały i nie boli mnie już nic ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój dzieć miał pierwszy raz czkawkę
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam zgagę
|
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie się jakoś dzisiaj humor spierniczył popołudniu, chyba ta pogoda źle na mnie wpływa, a jeszcze jest mi już tak ciężko- nie obraziłabym się gdyby córci zachciało się zmienić lokum wcześniej a niestety z moim szczęściem obawiam się że będę przeterminowana ;/
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
Trele- dziecku damy jedno nazwisko. Mimo wszystko byłby odludkiem w szkole z dwoma. Poza tym: wiesz- "syn pierworodny"- TŻ by mi umarł, że dwa nazwiska, a nie jego, męskie
![]() Domi- a ranę po cc pielęgnujesz jakoś specjalnie? A położnej powiedz, że lekarz w szpitalu Ci powiedział, żeby nie karmić częściej niż co 3h. Zobaczysz jej minę ![]() Moja druga siostra przyjechała i sprząta to, co poprzednia nie do sprzątała A ja leżę i mi głupio |
|
|
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
wybraliśmy farbę do pokoju Neli, ani fioletowa ani różowa
http://allegro.pl/dekoral-fashion-2-...541833142.html wprost- cytrynowy tiul ten sam link jest ciut niżej :Pcoś dzisiaj kiepsko spam idzie ![]() a teraz idzie?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-26 o 18:52 |
|
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakiś błąd wyskakuje
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
wkleiłam inny link :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak klikam to mi się otwiera
dobrqa poszukam innego ![]() tu z aukcji na allegro http://allegro.pl/dekoral-fashion-2-...541833142.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Przez Was baby chce mi sie seksu!
I zjeść coś pysznego. Ogólnie apetyt mam lepszy niż w ciąży .Trele... możesz jeszcze zrobic sobie samobadanie szyjki. To tez może cos ruszyć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też głupio bo moja mama codziennie małego z przedszkola mi przyprowadza do domu a ma dość daleko i nie ma autka bo mój tato po udarze jest i nie jeździ już. I jak przychodzi to mi obiad albo pomaga albo jak mam gorszy dzień to gotuje coś dla mojej rodzinki. Rano teściowa lub teść zawozi małego do przedszkola. Normalnie głupio mi ich tak wykorzystywać ale co zrobić, jak nie ma wyjścia. Kochani są wszyscy. |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka pakujesz palucha i sprawdzasz stan szyjki. Tak jak przy NPR. Każda ingerencja we wnetrze może być pomocna przy donoszonej ciazy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Też bym Maca zjadła, ale muszę ograniczać, bo to żre kasy jak smok
|
|
|
|
#3088 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że mamy kilka rzeczy tych samych ![]() Śliczne ciuszki! Cytat:
Ale u Ciebie na tych szynach ładnie wyglądają te firanki i zasłonki. U mnie jakoś licho było Masz na żabkach czy na haczykach? I w ogóle bardzo ładna ta firanka w pokoju A zasłony masz do ziemi, czy długości firanki? ![]() Cytat:
Faktycznie, zapomniałam, że Ty przecież komplet kupowałaś No mąż mądrala - martwi się o siebie Mówię mu dziś, że gondola jest zawalona wszystkimi drobiazgamia od wózka (folie, przykrycia itp.), a on na to "Wyjęłaś z dolnej półki?". Ja mówię, że tak, bo na tej półce przygotowałam sobie rzeczy, które będę pakować do torby, a on "Aha, czyli jakby co mam brać stamtąd?" Taki wygodny Cytat:
Ale puste miejsce pod biustem... Jakoś sobie nie mogę tego u siebie wyobrazić... Moje obwisłe cycki opierają się na brzuchu i nawet jak on do kolan opadnie, to pustego miejsca nie będzie Cytat:
|
|
#3089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Doczytałam. Cytryna ![]() Cytat:
Piękna waga!Czyli możesz już rodzić! Zaraz nam się zaczną sypać dzieciaki Nina też, nie wiem, co to zgaga ![]() Cytat:
Z resztą sama mam płaskie w łóżeczku, ale nie aż tak szerokie ![]() Trele - brzuszek faktycznie jakby ciut się powiększył, ale nie obniżył ani ciut dzidzia - cudowne wieści! domi - Twoją położną to tylko ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Też zawsze pomijałam punkt "Obserwacja szyjki", bo nawet nie wiedziałam, czy ją dobrze czuję ![]() babku, wracaj z fotelikiem! ![]()
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Dzidziu - ja juz mam problem z podtarciem pipki , nie wiem czy jeszcze bym dała rade cos tam wymacac w srodku
Co do Maca to ja mam 5 minut piechotka, no moze teraz 10 ale chodze na okolo zeby nie czuc tych zapachow bo bym pekla przez te 9 miesiecy. Jade do mamy bo mi tam znajoma podrzucila ciuszki dla malej ktore jej dziecku sa za male. Ona urodzila pod koniec lipca ale jej coreczka miala 2950 I 49cm , wiec podejrzewam ze na mojego giganta na starcie wszystko odpadnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

)
o jeżuniu jak dobrze
Tak mi powiedziała jedna z tych "miłych" położnych w szpitalu
położna jakaś dziwna
jakby miał wisieć na cycu co 1-2h to przecież non stop byś go karmiła a kiedy mlesio by się produkowało 
)
KCIUKI DLA ANI

jakiś błąd wyskakuje 
Masz na żabkach czy na haczykach? 
czy faktycznie różowy czy jakiś inny :P