|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
zresztą w ciąży trzeba dużo pić, więc nie ma się co powstrzymywać bo widocznie dziecko tyle potrzebuje, a jak nie masz jakichś innych niepokojących objawów, to pewnie będzie dobrze- też słyszałam o piciu na zmianę pogody, często też po słonym jedzeniu chce się bardziej pić- powodów mogą być tysiące, więc głowa do góry!
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jutro tak długoooooo oczekiwane połówkowe na 10:00 i będę widzieć moje dziecko w 4d już nie mogę się doczekać, może uda mi się zobaczyć nosek i usteczka....tak bardzo bym chciała
Mam nadzieję ze przez 2 tyg nic się nie zmieniło i nadal jest wszystko w porządku z maleństwem.
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dzisiaj podkłady do przewijania z rossmanna bo były w promocji za 9,99 zł zawsze oszczędność 3 zł a i tak musiałabym kupić. Umówiłam się też na SR zaczynam 17.10 i już się nie mogę doczekać bo zapowiada się bardzo fajnie-przesympatyczna Pani położna wszystko mi wyjaśniła przez tel. mam nadzieję, że poznam personel i miło będę wspominać samą SR jak i potem poród (podjarana jestem nie wiem czemu hehe). Muszę zrobić sobie w excelu spis rzeczy, które już mam i co muszę jeszcze dokupić. Gdyby pogoda jeszcze się poprawiła
Witam nowe mamusie- ciekawe ile nas już jest, niektóre wątki mają prawie 100 udzielających się wizażanek
|
|
|
|
#3184 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#3186 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy tak 2 tyg. przed planowanym porodem nie iść na wosk? Żeby mieć spokój...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że ma czipa. Może rozwieście ogłoszenia (na ulicy, ale i w okolicznych gabinetach weterynaryjnych)? No i szukajcie cały czas. Mam nadzieję, że nic złego mu się nie stało...
|
|||||||
|
|
|
#3187 | |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny co myślicie o wiklinowych kołyskach dla dzieci?
nie wydają się Wam... mało stabilne? Cytat:
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-26 o 18:45 |
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- http://www.hipp.pl/ do wyboru 3 pakiety - http://www.bebiklub.pl/ dzienna porcja mleka - http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/ darmowe próbki - https://www.bebilon.pl/ wysyłają białego misia - http://www.pampers.pl/pl_PL/home - http://www.fisher-price.com/pl_pl/pl...ign/index.html warto sprawdzic, do 2014 jest w prezencie grzechotka - http://www.johnsonsbaby.com.pl/ darmowe próbki - http://lovela.pl/o-programie.html mleczko do prania |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3191 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka korzystała z takiej dla swoich dzieci (to taka wiekowa kołyska-jeszcze po niej i jej rodzeństwie-kołyska wędruje też po dzieciach jej sióstr). Nie zauważyłam żeby była niestabilna.
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cukru to mierzenie glukometrem niewiele da, bo przy takim zwykłym mierzeniu może wyjść ok a mimo to po obciążeniu może wyjść cukrzyca. Nawet kiedyś myślałam, żeby sobie zrobić takie pseudoobciążenie colą z mcsyfa i po dwóch godzinach zmierzyć glukometrem ale w końcu zapomniałam. Cytat:
U mnie mąż robi za kosmetyczkę ![]() Jakby któraś była zainteresowana to dzisiaj jest rabat 15% na wszystko w bon prixie po wpisaniu kodu FB50 Ja się obkupiłam. Złożyłyśmy z teściową wspólne zamówienie i wyszedł nam rabat prawie 100zł ![]() Kupiłam dwa biustonosze do karmienia, piżamę do szpitala, sweter, sukienkę dzianinową i te kombinezony dla maluchów o których kiedyś pisałam
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem, czy powinnam zdradzać takie szczegóły, ale kładę sobie na brzegu wanny takie małe lusterko stojące, siadam na złożonym ręczniku na drugim i działam (taki mój patent jeszcze sprzed ciąży), na razie działa, zobaczymy jak długo
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
mezaga
Cytat:
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Też myślę o wosku, ale nie wiem czy się przełamię, bo ja z tych wstydliwych jestem
. Dlatego też nie wydaje mi się żebym mogła karmić piersią przy innych ludziach (wyjątek to mój TŻ i mama). Nie chcę się jednak zarzekać, bo nie wiem jak to będzie w praktyce.Zmotałam część swojej listy wyprawkowej (oprócz ubranek, bo to dla mnie najtrudniejsze). Rzućcie proszę okiem i doradźcie co jest źle lub bez sensu, bo np. za dużo, niezdrowo . Na czerwono zaznaczyłam te artykuły, nad którymi się waham, więc jeśli macie coś sprawdzone/ polecone podzielcie się ze mną wrażeniami .Kącik do spania/ przewijania:
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-26 o 19:14 |
|
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kosztuje 60zł http://www.rzeszowiak.pl/witam-mam-d...olecam-4219605 |
|
|
|
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
gosia mój kotek też kiedyś nawiał na kilka dni ale wrócił... kocurzaki tak mają. Ja to czasem miałam takie historie z kotami, że mogłabym książkę napisać.
Ja też mam problem ze zwierzątkiem. Chodzi o to, że moja mama dostała propozycję wyjazdu na 3 tyg do Holandii. Pojechała tydzień temu. Od tego czasu jej piesinka (kundelek, ale traktowany jak członek rodziny, wszyscy ją baaardzo kochamy bo jest słodka) w ogóle nie chce jeść :/ Nie chciała iść z nami wczoraj na spacer a zawsze jak tylko słyszała słowo spacer to się cieszyła niczym ten pies http://humor.pl/filmy/110639-pies_ci...dzie_na_spacer tylko nie skakała tak wysoko bo jest mniejsza. Wiem i rozumiem, że ona tęskni, ale zjadła wczoraj 2 plasterki kiełbaski i wsio... na karmę nawet nie spojrzy. A mamy nie będzie jeszcze co najmniej 2 tyg. Zna się któraś na psychologii zwierzaków? (wiem tak trochę nie związane z tematem) Witam nowe mamusie |
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43007625]Chyba miałabym obawy
Ja też miałam, ale co zrobić Jak widziałam jego skupioną minę to płakałam ze śmiechu ![]() Bałabym się, że fiknę (mimo ręcznika)
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Ja też muszę zacząć mojego przyuczać
Teraz nie mam z tym jeszcze problemów, ale przed porodem może być z tym problem. No i paznokcie u stóp... ale to już chyba zostawię profesjonalistce ![]() Amberella - bardzo fajna ta twoja lista. Co do wyboru kosmetyków położna na SR radziła się wstrzymać z kupowaniem, w czasie ciąży i w szpitalu dostaje się mnóstwo próbek, można je zużyć i sprawdzić, które najlepiej odpowiadają maluszkowi i tobie i dopiero kupować duże opakowania. Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-09-26 o 19:28 |
|
|
|
#3203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wosku to powiem z doświadczenia ze lepsza jest pasta cukrowa bo niepodraznia tak jak wosk wiec uniknięcie krostek i innych cudów. Maść na sutki podobno najlepsza jest z ziajii nie pamietam jak sie nazywała ale tak twierdziły położne na oddziale. Ja z laktatorem sie wstrzymuje do porodu. Będę miała jakiś wybrany i w razie czego tz wsiada w auto jedzie i kupuje. Zastanawiam sie nad zestawem startowym z aven tak sa wszystkie najpotrzebniejsze butle i smoki. Kupujcie sterylizator do butelek?? Albo ten specjalny płyn do mycia butelek? Z tymi porażkami tez podobno trzeba uważać bo maja czasem takie same składy jak proszki dla dorosłych. Co do gruszek , slyszalyscie o urządzeniu które nazywa sie "katarek" ? Podłączą sie je do odkurzacza i wyssysa z noska glutki. Dobry jest tez podobno roztwór soli morskiej z sprayu ale to od 3 miesiąca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3204 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;43007625]Chyba miałabym obawy
Jak powiedziałam TZtowi, że za jakiś czas to chyba on będzie musiał mnie golić to się przestraszył - boi się, że mi zrobi krzywdę. Sam ni goli się maszynką, bo ma małą brodę. Cytat:
Co do wosku, to ja nigdy u kosmetyczki nie robiłam bikini (depiluję się depilatorem, a bikini maszynką jednorazową), ale myślę sobie, że to może być jakaś opcja przed porodem. Cytat:
Witam się też z nowymi Mamusiami, bo gapa ze mnie i zapomniałam ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Kobiety, przerażacie mnie...
Szalejecie już z zakupami, ich planowaniem, a ja nawet nie mam miejsca przygotowanego... Wprawdzie Mężuś przywiózł mi 3 worki ubrań, ale tylko dlatego, że w niedzielę wybieram się na chrzciny i robiłam tort z pampersów... I chciałam dołączyć ubranka - a jako że mam zapas ciuszków po likwidacji naszego sklepu, to trzeba było wykorzystać... Gratuluję wszystkich pomyślnych badań i ślicznych dzieciątek ![]() Wracam powoli do świata żywych, ale głowa mi pęka nadal... Przeziębienie okropna rzecz... Do tego wyskoczyło mi na policzku takie coś, wypełnione przezroczystym płynem... I nie mogę tego niczym smarować, bo wszystko w ciąży zakazane... Jedynie pasta cynkowa... Eh... Pochwalę się "tortem" który udało mi się stworzyć 120 pampersów mi tam weszło
|
|
|
|
#3206 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
wow!! też taki chcę!
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3210 | ||||
|
Gang Iren
|
Witaj!
Cytat:
Wkladek troche przetestowalam i najlepiej przypasowaly mi z Tommee Tippee. Podklady higieniczne nawet nie wiem jakiej firmy mialam. A do pupy uzywam przy Eryku bepanthen. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O kurcze to juz dlugo jak tydzien czasu nie je. Moze jakies smakolyki: miesko np?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Witam nowe mamusie- ciekawe ile nas już jest, niektóre wątki mają prawie 100 udzielających się wizażanek

Dobrze, że ma czipa. Może rozwieście ogłoszenia (na ulicy, ale i w okolicznych gabinetach weterynaryjnych)? No i szukajcie cały czas. Mam nadzieję, że nic złego mu się nie stało...