|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Skurcze? Nie mam nawet pojecia o czym mowisz. Kiedys sie zastanawialam nad tym ale nie wiem jakie to uczucie..
![]() |
#3272 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, ja po warsztatach i dopiero was nadrobilam
![]() Warsztaty nawet ok, czesc wykladow fajna, czesc nuuda, ale ogolnie donzniesienia. Wylosowalam znowu nagrode, poduszke do karmienia maluszka, bardzo fajna zreszta hehe. ![]() ![]() Co do karmienia, ciesze sie, ze w swoich odczuciach nie jestem sama. Witam nowe mamusie ![]() katharsis tort czaderski ![]() ![]() vacuity gratuluje coreczki i nie przejmuj sie ta szyjka. Na pewno wszystko bedzie dobrze i nie mysl, ze to przez Ciebie, czy cos w tym stylu. Kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego maluszka i to nie podlega dyskusji. Czasem tak jest , ze ciaza przebiega super i nagle bach, cos sie dzieje. Pewnych rzeczy nie jestesmy w stanie przewidziec. Bedzie dobrze ![]() Aaaa no i musze sie pochwalic mężem. Zadzwonilam , zeby po mnie przyjechal po warsztatach, wsiadam do samochodu a on wyciaga bukiet roz i mi wrecza, wiec taka w szoku pytam za co? dlaczego? A on mi na to "za to, że jestes moja żoną i Cie bardzo kocham" no az sie poplakalam ,tak sie wzruszylam tym jego gestem, kochany jest... Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-26 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Gang Iren
|
Brzuch robi sie twardy.
#3274 |
Rozeznanie
|
Ano teraz na szybko podczytalam i wydaje mi sie ze mam je codziennie ale mniej niz 5 razy na dzien. Czasem to jest tak ze jak sie podniose to musze sobie brzuch przytrzymac, ale nie sa jakies bolesne.. Wczesniej wydawalo mi sie ze to dziecko a teraz jak czytam to takie rozpychajace uczucie.. Zreszta zglupialam juz..
![]() |
#3275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co mi ostatnio mówił i wcześniej zresztą też, to za utrzymanie ciąży odpowiada zamknięta szyjka i na to przede wszystkim zwraca uwagę i bada. ale to może od lekarza zależy? gosia ja te twardnienia i skurcze mam często i właśnie na to biorę magnez taki mocniejszy Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-26 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Gang Iren
|
Jest watek o tym na wizazu,ale nie wiem czy widzialyscie:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/pol-n...omplecie/v9qc6 Wyobrazacie sobie taka gromadke? ![]()
#3278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, na bolące sutki (a właściwie swędzące) pomoże bepanthen? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Rozeznanie
|
Podobno pomaga, ja mam bepanthen i masc na sutki, no i sa nawilzone, nie swedza ale bolec bola..
![]() |
#3281 |
Rozeznanie
|
![]() Dzisiejszy dzień (całkiem widno swoją drogą) zaczyna kubkiem kakao i ćwiczeniem mięśni K. Macie jakiś system czy ściskacie jak wam się podoba? Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 |
Rozeznanie
|
Vacuity, przeczytalam Twoje wiadomosci i od razu z rana odpisuje
![]() Ogolnie radze Ci bardzo duzo lezec -bo to podstawa. Ja za pierwszym razem to zalecenie ignorowalam i doprowadzilo to do tragedii. Po drugie-rob czesto wymazy,nawet gin nie zleci to na wlasna reke, a jak cos to walcz o globulki. Po trzecie-nie stresuj sie niczym, w zasadzie te 5 tygodni teraz przez Ciebie pokornie przelezane na spokojnie moga o wszystkim zdecydowac. Ale wszystko na spokojnie, a bedzie dobrze ![]() ![]() A propo kombinezonu- dzis pomaltretuje tz to zrobi zdj i przerzuci na komp. Postaram sie dzis wrzucic zdjonko ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | |
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
![]() słoneczko świeci ale zimno jak cholera. Coś mmnie gardło boli i mam zawalone- przez ten remont i ten pył nie dość że mam gardło podrażnione to jeszcze skórę. Moja twarz wygląda ja zombie - wysuszona, naciągnięta- fuj. Będę musiała po tym wszystkim jakąś kurację nawilżającą przeprowadzić. Na szczęście remont ma się zakończyć w poniedziałek - ufff Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3284 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja przy okazji smarowania brzucha Bio Oil to sutki też machnę,chociaż nie bolą jakoś,ale wysusz mi się skóra. Cytat:
![]() Idę też sobie zrobić. Ściskam i trzymam jak najdłużej. Ale bardzo rzadko przypomina mi się,żeby ćwiczyć.
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jak to zdiagnozować
![]() Rany znów jestem niedoinformowana.... czy mi twardnieje brzuch- nie wiem ![]()
#3286 |
Zadomowienie
|
To ja tak mam i to mam liczyć? Bo wczoraj jak mi się tak zrobiło to wzięłam nogi do góry, bo lekarz mi kazał robić tak dwa razy dziennie.
![]() Vacuity odpoczywaj i nie denerwuje się, najważniejsze ze w porę lekarz to zauważył. Teraz już będzie dobrze ![]() Moja koleżanka z kolei dziś poszła do szpitala bomba wielowodzie, oby lekkiej pomogły, bo grozi to odklejenie się łożyska i wcześniejszym porodem. A ma termin na 10listopada. Dobra zamykam do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany ale stadko. Dla nie to za dużo jednak ![]()
![]() |
#3288 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Kiedy twardnieje robi się jakby zbroja, nie da się go ugniesc. Jak bedzie twardy to zauważysz to na 100%. U mnie się to zdarza, ale rzadko. Poza momentami kiedy mam naprawdę pełny pecherz to raz, czasem 2 dziennie.
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma być taki twardy na dole, na górze czy cały? nie zauważyłam aby mi się zbroja robiła ![]()
![]() |
#3290 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() U mnie się robi taki cały, w sensie wszędzie gdzie jest macica.
![]() |
#3291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozatym to dzien dobry wszystlim , zostałam z rana zkopana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() katarzyniak dziękuję ![]() krolowa_nilu kurczę, czy ja mam to dalej ćwiczyć jeśli mam ten cały krążek? Kolejna rzecz o którą muszę zapytać lekarza ![]() Le La gratuluję męża... Aż się rozmarzyłam - może i mój kiedyś wpadnie na to by dać mi kwiaty bez okazji ![]()
#3293 |
Zakorzenienie
|
super- to luzik nie panikuje w takim wypadku
![]()
![]() |
#3294 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
właśnie kupiłam tą pościel po modyfikacjach kompletu
![]() Dziewczynki jak myślicie ile kupowac kaftaników dla dziecka? Kaftanik zakłada się do śpiochów na szekli i do spodenek, nie? Jak dziecko ma pajacyk to coś się pod spód zakłada? Jakaś koszulka cienka czy coś?
#3296 |
Rozeznanie
|
vacuity mi się szyjka skróciła i musiałam leżeć ponad miesiac temu - byłam przerażona a na ostatniej wizycie po 3 tygodniach oszczędzania się lekarz stwierdził że już jest wszystko ok - także to, że szyjka się skraca nie oznacza że ciągle tak będzie trzymam kciuki.
Widziałam wczoraj, że dużo pisałyście o karmieniu piersią o tym, jak źle postrzegane jest to, że nie chcecie czy macie wątpliwości. Wiecie ja bym chciała spróbować ale podchodze do tego tak, że jak się nie uda będzie ciężko to jest mm i grunt to dziecko najeść a nie głodzić więc myślę, że warto uświadomić sobie, że jest alternatywa dla karmienia naturalnego i nie ma co się tego wstydzić. Jeśli ktoś ma problemy z piersiami i ma być karmienie kojarzone z bólem to dlaczego ma ciągle cierpieć? |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twardnieje mi sama góra brzucha - tam gdzie teraz mam wszystkie jelita ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3298 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ------------ katharsis-super tort ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Perfuzja już to dobrze opisała. Od 20 tyg mogą te skurcze występować. Ja myślę,że mam ich sporo,ale lekarz powiedział,że to normalne. Z Erykiem też trochę miałam,ale jednak mniej. Urodziłam 2 tyg po terminie... Cytat:
Jak dla mnie są nie wygodne. Używam pajacyków (jeśli chłodno pod spód body z krótkim) oraz body i półśpiochy/spodenki.
![]() |
#3300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tych skurczy przepowiadających, to ja tego nie mam. Twardą kule (macice) mam tylko rano i zawsze jak się budzę to się denerwuje, bo myślałam że to przez moją pozycję do spania - jak wyciągnięta żaba. Jak tylko się zorientuje to się bardziej zwijam. Lece na ryneczek bo u mnie dziś dzień targowy a na mieście 2 razy więcej ludzi niż normalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.