|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej!
wczorajsza noc i dzień to był dramat! Chyba coś zeżarłam dziwnego, bo mała nie mogła zasnąć (w środę), od 19 do 22... potem całą noc przepłakała, spała po 10-20 minut, no i my też En, współczuję, zacśnij zęby i czekaj na wyprowadzkę. Nie rozumiem takich ludzi, co to za "pomoc", jak komuś życie zatruwasz? Wierzę, że dasz sobie radę, tylko nie rób nic głupiego (mimo, że w afekcie kara jest niższa ) Wiecie co... jak mi szyli brzuch po cięciu, to chyba mi założyli dodatkowe szwy na cip.ce normalnie seksu nie mogę uprawiać, bo się czuję jak nierodziewiczalna dziewica no boli i boli...![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
En ale masakra z teściami. Mogliby sie przy dziecku chociaż spokojnie zachowywać. A teściowa jak zaproponowała żebyście u nich zamieszkali to myślała że niemowlę całą noc śpi jak aniołek i nie płaczę? założę się że jej dzieci też płakały i pewnie nie raz dały jej popalić a ona nie wiedziała jak uspokoić i o co im chodzi. Każdy rodzic musi się zmierzyć z taką sytuacją. Moja teściowa też miła idealne dziecko które nigdy nie płakała---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Mam rozkmine ![]() Nie wiem czy iść spać dalej bo Maja usnela czy zrobić sobie kawę i obejrzeć DDTVN hm.... Nie jestem jakos bardzo padnięta. Maja jadła o 2:30 i zaraz usnęła a potem o 7. Zmieniłam poeluszkę i był wrzask, ale w końcu usnęła. TZ miał pecha bo miał budzik na 7 a Maja swój budzik w postaci wrzasku włączyła o 7:50 TZ mowi że mogła poczekać te 10 minNo dobra wypije kawę z mężem i potem pójdę w kime
|
|
|
#4534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz starzy sa jakimis frustratami. Tz matka chyba ma rozregulowany system nerwowy :/ Ja to bym wyszla po pierwszym wrzasku na mnie. za opanowanie , ale ja bym wystrzelala z kałacha towarzystwo.Dobrze ze sie wyprowadzicie niedlugo. Z doswiadczenia wiem ze mieszkanie z tesciami/ rodzicami to katastrofa. Ja wyszlam z domu w wieku 19lat na swoje. Jak przez 6mcy mieszkalam z tesciowa to co roz byly wojny. Te rozmowy cale mnie smieszyly. Moja tesciowka myslala ze ja bede robic co ona powie- jakie bylo jej zdziwnienie jak sie okazalo ze sie nie daje. A ona tez se pogadala tzn.chciala sie poskarzyc mojej mamie to uslyszala "nie wtracaj sie w mlodych bo duzo na tym stracisz" Tesciowa ofc tempa wiec nie dotarlo az w koncu jej powiedzialam ja zeby sie idpierd ode mnie i pilowala swego business. A ostatnio tfu tfu odpukac mam spokoj bo nas nie odwiedza ma za duzo roboty i bardzo dobrze. A tz zly ze ona wnuczka olewa, a ja mu mowie ze dla mnie to lotto i ze mi nawet lepiej. Moja ciotka ma syndrom babci odkad maly sie urodzil i obdarowuje go ciagle prezentami. Gnijemy z niej wszyscy ![]() I bez kitu moj syn od babci nie dostal tyle co od ciotki. No ale mi to lotto tyle ze Tz jest rozczarowany. Pfff ja wiedzialam ze tak bedzie i euforia opadnie. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
Maly zasnal przy odkurzaczu. Przy okazji odkurzylam ![]() Moj maly nigdy w zyciu tak nie wyl. No notmalnie az byl bordowy j nic na niego prawie nie dzialalo. Zasnal i przespal pore kapieli wiec jak wstal to dalam mu cycka i naszykowalam kapiel. Fajnie nic nie plakal se gadal do siebie w wodzie i bylo cool. I.... Tylko z wody go wyjelam na przewijak i jak sie rozwyl to o shit. Nie wiedzialam co zrobic. Zrobilo sie mega mi goraco. Wyjelam cycka w panice i chcialam go uspokoic a on NIE! Zalozylam mu pieluszke i nagle cos mnie trafilo ze sie uodparniam na jego placz. On wyl a ja mu pismarowalam pupcie i poszlam siku bo byla masakra w pecherzu. Akurat Tz wrocil i bylo co mu jest?Ja ze nie wiem. I Maly w koncu zalapal cycka, zjadl i zasnal na 25min, ale udalo mi sie prysznic wziac ![]() Za to jak sie obudzil to znow syrena. Zawinelam go w muslina i dalej ryk, cycek nie, raczki, suszarka NIE. Tz go wsadzil w bouncer i jakos sie uspokoil i lezy teraz se od jakis 30min.w tym sprzecie na kanapie a Tz z boku siedzi ![]() Mam herbatke uspokajajaca i nie zawaham sie jej uzyc. Juz naszykowalam wode w butli. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
witam
co za noc mieliśmy ![]() cały czas problem ze spiętym brzuszkiem i bączkami, mimo że puszczał trochę to wybudzał się z wrzaskiem i po masażach jeszcze puszczał, nad ranem to już spał ze mną na brzuchu bo nie miałam siły i serca odkładać go do łóżeczka, nie wiem co mogło być przyczyną takiej męczarni, nigdy nie mieliśmy aż tak skutkiem tego jestem wykończona i wszystko mnie boli idę nadrabiać |
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co- zrobilam golabki z kasza gryczana bo ciasto na pierogi mnie przerasta- guma
ale sorry to byl moj obiad i jesc musze kiedys. Maly cala noc jadl cycka i byl okay , choc rano kupki nie bylo, ale duzo pierdzial. To byl jeden lisc salaty. No i pozniej po galabku ja poszlam na 2 i z rana tez. A maly ta akcje z wyciem zaczal o godzinie ok.19stej nastepnego dnia. To czy to jest wciaz mozliwe, ze ten golabek mu zaszkodzil ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
a nie mówili ci że za mało waży
bo u mnie lekarka że za mał a pielęgniarka że ok i tak między sobą debatowały po czym lekarka stwierdziła że najwyżej będzie zaliczał się do drobniejszychEn zaa postawęSam u mnie też tak po gołąbku było , że ok a następnego dnia koszmar się zaczął i kupy skończyły i tez sie zastanawiałam czy to możliwe |
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hejka!
En- masakra z twoimi tesciami :banghead: no normalnie zachowuja sie jak dzieci. A przecież wcześniej miałaś z babeczka dobry kontakt. W ogole podziwiam Cie za ten spokój i opanowanie, ja bym nie dala rady ![]() Czytalam tego posta rano wcześniej i potem mi sie snilo, ze z Twoja mama gadalam I wiecie jaka jest ze mnie DEBILKA?!!? Na spiocha rano poszlam do kuchni zjeść Euthyrox i teraz patrze, ze go nie zjadlam a zamiast zazylam Clemastin :banghead::banghead::bang head: którego przy kp nie bierzemy! !!! A mała juz karmilam...myslicie, ze ta jedna tabletka jej zaszkodzi? Nie wspomne juz, ze jestem przez ta tabletkę trzasnieta rowno i moglabym spac na stojaco. No i na dodatek znow mam okres!!! Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Jako że mnie wczoraj nie było (Mały krótko drzemkował..dawał mi po 20-30 min. na zrobienie czegoś sensownego a wieczorkiem byliśmy na urodzinach koleżanki 3 piętra niżej ), bo takie byłyście ciekawe Na koniec wyszło, że mi neta rozłączyło, więc uznałam, że czas spać..ale nie! Mały miał inne plany..cyc Tak w ogóle to Mały spał całą noc w łóżeczku..zasnął o 22, później pobudka o 24, 2:30, 4:45, 7:20.. więc powiem Wam że jestem zadowolona..spał po ok. 2 godz., a usypiałam go za każdym razem do pół godz. i to jeszcze w łóżeczku Moja nowa metoda (zobaczymy czy sprawdzi się kolejnej nocy ): Faza I: karmię, wrzucam do łóżeczka, zaczyna płakać, wyciągam od razu, żeby się nie rozkręcił i noszę na rękach, w nocy szybko odpływa, chwilę jeszcze z nim chodzę i lekko bujam, nie gadam, nie dyskutuję z nim , wsadzam do łóżeczka, zaczyna się kręcić, już nie wyciągam, zaczyna się faza II ![]() Faza II: nakładam jedną warstwę tetrówki na główkę zasłaniając tylko oczka, nosek drożny, oczywiście on stęka, popłakuje, mota się, wierzga nóżkami, puszcza bąki, co jeszcze bardziej go rozjusza a ja tylko 'siiiii siiiii siiiii....' i przy tym jedną dłoń trzymam mu na główce, a drugą kołyszę delikatnymi, krótkimi, szybkimi ruchami za bioderko... pokwiki trochę i przysypia.. nie dotykam go, ewentualnie jeszcze cichutko szuszam.. i oczywiście on i tak się budzi i trzeba kilka razy powtarzać to bujanie i w końcu dziecko już się nie wybudza i śpi dopiero jak po kilku minutach uznam, że musiał zasnąć nakrywam kocykiem, bo wcześniej gdy wierzga wkurza go, gdy coś mu się majta miedzy nogami Całą noc tak go usypiałam i dawało radę i za każdym razem łącznie z karmieniem usypianie trwało pół godz... liczę na to, że po iluś nocach Mały będzie szybciej zasypiał ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Aaaa...dodam, że w nagrodę na ostatnią nocną drzemkę biorę Małego do swojego łóżka i teraz tam śpi od 7:20...pewnie niedługo nastąpi pobudka ..niech zna dobre serce swojej mamki
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-09-27 o 09:14 |
|
|
|
#4540 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Przesylam moc dobrych fluidow ![]() EN- nie wiem dlaczego mi nie zacytowalo. Ja pier.... wiadomo ze.jak sie z.kims mieszka to predzej czy pozniej nadchodza.jakies spiecia, ale trzeba je rozwiazywac w dorosly sposob. Wy staneloscie na wysokosci zadania. Tesciowie zachowuja.sie.jak.para rozchwianych hormonalnie nastolatkow Nie pozostaje.nic innego jak zacisnac zeby, odliczac dni do wyprowadzki bedac chlodno uprzejmym i tyle. Ponawiam pytanie o mate FP rainforest- jak zdjac material i zyrafe z palakow?
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pomogę bo nie mam |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cytat:
zostawialam je a pralam tylko mate. A powiedz mi jak u Ciebie dziala to uruchamianie muzyczki przez pociagniecie? Lekko?Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4543 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Patryk też się często budzi 10 minut przed budzikiem heheDziewczyny jak ja Wam współczuję tych jazd w nocy. Ja to zawsze byłam rannym ptaszkiem i ogarnianie czegoś w nocy doprowadza mnie do łez. Jak ja teraz doceniam że mam tak łaskawe dziecko. Karolajn myślę że po 1 tabletce nic nie powinno być. Może nie karm jej nast.posiłek tylko odciągnij. W tej pierwszej porcji pewnie mniej było. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4544 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym radziła iść do neurologa bo to może świadczyć o jakiejś chorobie. Oczywiście wcale tak być nie musi ale moim zdaniem lepiej to sprawdzić.
|
|
|
|
#4546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo -
Cytat:
![]() Mleko od iagalabym przez.12h i wylewala Jak papmki z Dady masakrycznie smierdza Nie zdzierze ze mi tak smoerdzi od dziecka
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
nie bo nie wiem jaki ma wzrost
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43015259]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...62962057_n.png[/QUOTE] szczera prawda |
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
En widzę, że rozmowa przebiegła bardzo kulturalnie i na poziomie |
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipc
Cytat:
i jaka wstrętna... Jak jest w niej więcej sików to się robi taka przezroczysta na zewnątrz i widać całą zawartość - bleee nieestetyczna!
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43015259]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...62962057_n.png[/QUOTE]
O, coś na czasie. ![]() Cynamonku kochany- Trzymajcie się dzielnie. Dobrze, że nie trzeba czekać na operację miesiącami. Jesteśmy z wami. |
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Mój malec też bierze żelazo od urodzenia bo ma niską hemoglobinę.
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Najważniejsze żeby kciuka w środku nie zaciskała. Jeśli ma kciuk na zewnątrz to jest ok. |
|
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki M
i ja tez
![]() zmykam do mamy na cały dzien, mała imprezka sie szykuje, tesciowa tez bedzie mam nadzieje ze dam rade |
|
|
|
#4554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie
Cytat:
Moze tylko mnie podrazniaja tak zmysl powonienia Mamy 3-ki. Przejdziemy z powrotem na pampki. Z pampkami masz racje Mnie to nie przeszkadza No tylko w razie wyzszej koniecznosci zeby nie bylo ![]() To jako wyrodna matka nie odbijam jeszcze w nicy, tylko odkladam do lozeczka i nie czekajac az zasnie ide spac
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-27 o 10:21 |
|
|
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzus
Cytat:
Kupilam natomiast pampki Lidlowe i z nich śmierdzi moczem :banghead: ledwo mala nasika Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Ktora podaje mm Hippa?? Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze
|
|
|
|
#4557 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały
|
|
#4558 | |||
|
Zakorzenienie
|
SIEMA SIEMA
co..nie Dotkuj :P Leze i kwicze Cytat:
Cytat:
no co Ty? ja nie usnelabym czekam az sie odbije i jeszcze czekam az usnie bo tak to sie boje ze sie zakrztusi albo uleje albo cos.. ![]() a Wy sie nie boicie dawać tetrowki na twarz dziecka? nie udusi sie?powiedzcie mi ze nie bo to mi ułatwi bo zamiast trzymac smoczek bede mogla jej podlozyc pieluche:P Cytat:
Ja daje Hipp prosze mi pogratulowac zebralam sie i zrobilam wieksze pol skalpelu a pozniej sie bałam Zuzie brać na rece hahhahaha mam plan codziennie rano sobie myknąc jak mi dziec pozwoli :P wieczorem dla treningu troche sexiku a od pazdz fit moze;PEn wogole niewiem co powiedziec szczena mi opadła.. jaka wogole Ci laske robia ze Ci pozwalaja jechac zawiesc tz i masz na to 15 minut ok zaniedlugo karmie Zuzie i idziemy przewietrzyć policzki podobno zimno i wieje.. |
|||
|
|
|
#4559 |
|
Konto usunięte
|
Ja też wyrodna, nosem sprawdzam, czy trzeba zmienić czy nie :P Zwykle podczas 1 karmienia ok. 1-2 zmieniam (bo wtedy Mały śpi już od 4-5 godzin), ale podczas tego o 4-5-6 nie - po pierwsze, bo ma wtedy tylko 3 godziny przerwy, a po drugie bo jestem półprzytomna i może nawet tak jest bezpieczniej...
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
i chwale moja Zuzienke wczoraj byla wybita z rytmu przez to wieczorne badanie wrocilysmy szybka kapiel jedzonko o 20 a pozniej o 2.30 a pozniej o 6,20
ojj jakby mi tak caly czas spała... :P a o 5 biedna tak sie przez sen rozplakala i dopiero usnela wtulona we mnie wsumie to praktycznie na mnie ... nikt mi nie powie ze takim małym dziecią sie nic nie sni...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

)
normalnie seksu nie mogę uprawiać, bo się czuję jak nierodziewiczalna dziewica 

zainstalowałam też TŻ i jak byłam u koleżanki to widziałam kiedy zjadł i ile, i że była kupa hehe

Nie wiem po co ona mu gotuje
Przecież ma dwa cycusie to bym się z Tatą podzielił
Ledwo pierdnę a już mi się dobierają do majtek 
założę się że jej dzieci też płakały i pewnie nie raz dały jej popalić a ona nie wiedziała jak uspokoić i o co im chodzi. Każdy rodzic musi się zmierzyć z taką sytuacją. Moja teściowa też miła idealne dziecko które nigdy nie płakała
i zaczęła krzyczeć na niego.
za opanowanie , ale ja bym wystrzelala z kałacha towarzystwo.
ale sorry to byl moj obiad i jesc musze kiedys.