|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dzien dobry wszystkim.
Wpadam na chwile sie przywitac i uciekam z mezem na grzyby ![]() ![]() ![]() magnusia ja mam 2 kaftaniki, ale chyba wygodniejsze i latwiejsze do ubrania/rozebrania sa pajace i tego bede kupowac najwiecej, a pod spod body zkrotkim. Jesli chodzi o skurcze, to mnie twradnial troche brzuch jak sie bardzo przemeczylam a tak to nie, ale to chyba dobrze, nie? Milego dnia maumuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||||||||||
Zadomowienie
|
hej, wczoraj jeszcze podczytywałam Was, ale już sił nie miałam na pisanie, a potem komputer padł a mąż przyszedł, to i czasu już nie było...
mam już dość humorków ciążowych, wczoraj to jakiś kryzys był i cały dzień w łóżku i piżamie, bo nawet mi się nie chciało (do wieczora, żeby nie było) ogarnąć i ciągły dół, aż mężowi po pracy się żaliłam, a przez to jeszcze gorsze wyrzuty sumienia, że go tym zadręczam i jeszcze gorzej było. macie jakieś sposoby na poprawę nastroju? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hej, dobrze, ze to w porę zauważyli i zareagowali! no i że jednak jesteś na tym L4 - właśnie takie historie pokazują, że nie ma co się przed nim wzdragać ![]() i gratuluję córeczki (już doczytałam dalej- Zuzia- ładne imię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
tak przy okazji też już jesteście zmęczone tymi zabiegami wokół rozstępów? ja jestem z tych, co balsamy raczej 2-3 razy w tygodniu to góra, a teraz muszę co najmniej raz dziennie, bo co raz "zapomnę" to jakiś wychodzi (na szczęście posmarowany znika, ale wokół pępka mała siateczka tylko blednie). a przecież teraz właśnie będzie rosło coraz bardziej dynamicznie:/ no i muszę się pochwalić, że mój brzuch wystaje już poza biust ![]() Cytat:
choć z drugiej strony tak normalnie (np.teraz) też skacze, więc może to nie przez zgniatanie? i jeszcze zauważyłam, że kopie mnie coraz niżej (najpierw myślałam, że mi żyła w pachwinie pulsuje, ale żyła jest w jednym miejscu a "pulsy" z pewnym rozrzutem) myślicie, że powinnam się tym martwić? dziś w nocy, jak korzystałam z wc, to nawet jak siedziałam na kibelku miałam wrażenie, że go ugniatam- dotąd aż tak nie było ![]()
![]() |
#3303 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie właśnie wróciłam ze spaceru z psem i dostałam takiej zadyszki jakbym maraton przebiegła. Mialyscie coś takiego??
Mi brzuch twardnieje po sprzątaniu albo jakimś innym wymagającym zajęciu. A co do karmienia piersią to tez uważam ze nic na sile. Jak sie uda - super , jak nie - to trudno. Masa dzieci nie jest karmiona mlekiem mamy i nic złego sie nie dzieje. A jak mam popaść w jakaś depresje bo moje dziecko jest niedokarmione to dziękuje bardzo. Sama byłam karmiona modyfikowanym bo mama po porodzie dostała mukowiscydozy i jakoś było wszystko ok , a to przecież lata temu! Ja tez uważam ze od kaftanikow wygodniejsze są body choć doświadczenia nie mam żadnego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zadomowienie
|
W ogóle nie zamierzam kupować kaftaników prócz tych co będą w komplecie ze spiocham. Tak jak u gosi u mnie tylko bodziaki pajacyki, żeby się nic nie zawijało i w plecki było ciepło
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do męża i kwiatów to bardzo miły gest ![]() Dostałam chyba z 5 kaftaników ale ja nie wiem czy je będę zakładać, bo wydają mi się niewygodne. Najbardziej pasuje mi zestaw: body z długim i półśpiochy lub pajacyki. Nie wiem czy coś będę zakładać pod spód-zależy jaka będzie temperatura. Jeśli coś pod sposób to body z krótkim, bo koszulka będzie się rolować na plecach.
![]() |
#3306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o rozstępy to używam palmersa ale nie pojawiają mi sie jakoś specjalnie szczerze mówiąc. A ruchy dziecka - podobno ich odczuwalnosc zależy od budowy ciała mamy. Ja jestem przy kości to i bólu jakiegoś specjalnego nie odczuwam. Choć czasem dostaje kopa w pecherz to robi sie nieprzyjemnie. Wogole to ciagle siusianie mnie wykończy. Dobrze ze w nocy wstaje tylko raz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I na pewno nie robisz maleństwu krzywdy. Najwyzej jak mu się robi ciasno czy niewygodnie to kopie żeby sobie miejsce zrobić, ale zdecydowanie go nie zgniatasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() mój TŻ już czuje się odrobine lepiej więc wziął sie za montowanie włącznika światła w pokoju bo malowanie póki co stoi w miejscu. mielismy szybko skonczyc a wlecze sie to jak krew z nosa ... jeszcze z rana sie zdenerwowalam bo dostalam email ze SR ze zmienia sie miejsce zajec i jak mialam bliziutko (spacerkiem 10 minut) to teraz bede musiala na zadup.ie miasta dojezdzac... najgorsze jest to ze jak moj bedzie mial 2 zmiany to nie mam pojecia jak ja na te zajecia dojade ... (bo autobusem na dwa razy albo tramwaj z przesiadka na autobus) a zajecia koncza sie o 22 wiec wracac po ciemku (bo to od konca pazdziernika rusza) komunikacja miejska.... cos bede musiala wymyslic. :/
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-09-27 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zadomowienie
|
Nadrobiłam!
![]() ![]() witam nowe mamusie ![]() gratuluje poznanych płci! 3mam kciuki za dzisiejsze badania! Gosia- oby kot się odnalazł ![]() co do karmienia piersią- jestem mocno zdeterminowana, ale zobaczymy jak będzie. i faktycznie bojkotuje hasło, że ciąża to nie choroba. ja od zawsze bomba energetyczna, teraz jestem jak flak. Czuje się makabrycznie, mam wrażenie, że anemia się posuwa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Gang Iren
|
Chyba tylko sprawiać sobie różne małe przyjemności: zjeść coś dobrego,poczytać fajną książkę,obejrzeć komedię.
Dobrze wpływa dotlenienie się z ruchem. Tak,że może spacer poprawiłby humor? Albo kup sobie coś ładnego. Mi zakupy zawsze poprawiają humor ![]()
#3312 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No cóż, znam przyjemniejsze rzeczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Sutki mnie nie swędzą, ale ja smaruję wszystko lotionem Rossmanna - piersi, brzuch, uda. I jest ok. Tylko z regularnością u mnie ciężko. Są dni że po dwa razy dziennie, są takie co wcale.
![]() |
#3313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dokonania dzisiejszego dnia to zbity ulubiony kubek i przypalone śniadanie- a tu jeszcze południa nie ma ![]()
![]() |
#3315 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi również ![]() ![]()
![]() |
#3317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie podobnie- Adaś noc przesypia za to w dzień harcuje. Właśnie się uspokoił po 40 minutowym kopaniu- może się zmęczył ![]()
![]() |
#3319 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się parę razy zdarzyło w nocy przebudzić się po kopniaku mocnym tak koło 3-4. Ale też wiem, że jak nie mogę spać w nocy to też zdarzają się takie ruchy, których na śpiąco na pewno bym nie wyczuła ![]()
![]() |
#3322 |
Zadomowienie
|
dzięki, chyba że internetowe, ale tam się nie da pomacać- nie chcę Wam ciągle narzekać, ale ja taaaak nie mam siły
![]() zaczynam się zastanawiać, czy to jednak nie moja wina, że się rozleniwiłam, że trzeba się było przemęczać i spacerować na siłę, nawet jak bolało, bo teraz jest tylko gorzej i nawet spacer do piwnicy czy z psem na dwór to wysiłek jakbym góry odwiedzała. że nie wspomnę że po wizycie w aptece i sklepie (samochodem, znowu stoi pod domem) muszę co najmniej pół godziny poleżeć albo się przespać, bo taka zmęczona jestem mam nadzieję, że to przez to przeziębienie i że zaraz przejdzie, bo tyle mam rzeczy do zrobienia/sprawdzenia/załatwienia... ale dzięki za dobre słowa
#3323 |
Zadomowienie
|
W ogóle od wczoraj pojawiły mi się takie skurcze w podbrzuszu. Nadchodza falami i szczerze mówiąc to mnie martwia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() vacuity gratuluję córeczki ![]() rzeczywiście mówi się że ciąża to nie choroba, ale z drugiej strony mówi się o cudzie narodzin, być może trzeba trochę pocierpieć żeby te słowa nabrały głębszego sensu...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój aktualny brzuszkowy synek już nie jest taki grzeczny jak Alek. Jest bardzo czujny, reaguje na szczekanie psa, budzi się gdy wstaje do łazienki czy zajzeć do synka. Jak zacznie mocniej kopac to czekają mnie ciężkie noce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym zapięciem pasów to właśnie tragedia. Nie wiem skąd w ogóle się wzięło przeświadczenie, że dobrze zapięte pasy mogą skrzywdzić dziecko. Mnie najbardziej przerażała moja kuzynka. Mieli jakiś wypaśny fotelik, ale ona w ogóle nie zapinała malca w pasach, bo jej się wydawało, że ten fotelik za głęboki jest...podkładała mu kocyk i tak wozili dziecko ![]() ![]()
![]() |
#3327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mnie kopanie nie obudziło więc łudzę się że Adaś jest grzeczny i śpi zamiast matkę męczyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Byś może to osłabienie jest na skutek przeziębienia
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam czegoś takiego. Rozmawiałaś z lekarzem? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
ja tam na żadnego pątnika i cierpiętnika się nie nadaję, więc wolę bez żadnych atrakcji ![]()
![]() |
#3330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lidka ja właśnie też dostaję skurczy w podbrzuszu-rzadko ale się zdarzają...dobrze, że idę w przyszłym tygodniu do lekarza to się go o to zapytam. Zdarzyło mi się, że ten skurcz niestety był bolesny-nie widziałam co robić wtedy-czy to rozmasować, jak łydkę, czy czekać aż samo przejdzie. Trzymało ze 2 minuty.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.