|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lustro a zdjęcia
moze to ze niktorzy wychodza zle jest powodowane surowoscią dla siebie w ocenie?
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
a ja lubię światła w przymierzali, i jak ktoś tutaj w wątku napisał tak to zależy od ustawienia aparatu.. i reszty takich tam
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy to ja napisałam ten wątek?
Nie no, akurat jest tylko ta niepoprawność, bo za mną się nie oglądają, ale reszta się zgadza. Jak robię sobie zdjęcia z bliska, to moja samoocena spada poniżej zera i na cały dzień mam zwalony humor. W lustrze jest nawet ok. Ale na zdjęciach, to mam zupełnie inny kształt twarzy, a moja głowa wygląda jak jakieś niepoełnosprawnej osoby - wydłużona i wąska, co więcej wszystko na twarzy jakoś nie łączy się w całość, nie mówiąc już o wszelkich przebarwieniach na skórze. Jednym słowem - TRAGEDIA! Unikam zdjęć jak tylko się da i mam nadzieję, że jednak nie wyglądam tak jak na tych fotkach. Aczkolwiek zrobiłam ostatnio eksperyment. Stanęłam przed lusterkiem, co jak przeglądam się w nim, to jest nawet w miarę i zrobiłam zdjęcie odbicia w lustrze. Nawet było "zjadliwe" i przynajmniej nie nażekałam Ale jak ktoś robi mi zdjęcie, to wolę ich potem nie patrzeć, bo wyglądam jak debil
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
ej mam to samo :P mam tylko nadzieje, ze to aparat klamie:P
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
O rany - zdjęcia
![]() Dosłownie nie cierpię jak ktoś podbiega z aparatem i rzuca hasło "Uśmiechnij się!" Mam tą świadomość, że strasznie wychodzę na zdjęciach takich typowo pozowanych, gdy ktoś mi robi. Wydaje Mi się właśnie, że to jest kwestia Naszego myślenia. Większość z Nas mówi, że źle wychodzi na zdjęciach i automatycznie przed aparatem nie potrafimy się wyluzować, przez co wychodzimy głupio, bo ciągle myślimy "O rany na pewno strasznie wyjdę na tym zdjęciu!" Bynajmniej ja tak mam ![]() Chociaż ja myślę, że jestem niefotogeniczna i brzydko wychodzę na zdjęciach, inni twierdzą na odwrót ![]() Heh zawsze znajdziemy jakiś mankament w Naszej urodzie, który dla innych jest niezauważalny ![]() Ja najbardziej lubię przeglądać się w lustrze na przedpokoju (pomimo tego, że są w nim lustra z każdej strony świata), jak w nie patrze to zawsze wyglądam pięknie hehe. Dobrze jest mieć takie "upiększające" lustro w domu, bo nie popada się w taki stan, w którym ciągle się myśli: "Ale wstrętna jestem!"![]() Uff rozpisałam się, ale miałam ochotę "pogadać"
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Albo ja?
Cytat:
A już myślałam, że mam chorą wyobraźnię U mnie jest tak, że na zdjęciach ze zwykłego apartatu wychodzę w miarę ok, a na cyfrowych...strach się bać... Nie mam ani jednego cyfrowego zdjęcia które by mi się podobało
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
W lustrze nawet ok ,a na zdjeciach jakas szkarada na ktora nie moge patrzec.Albo jestem niefotogeniczna albo mam problemy z samooocena,albo 1 i 2 Zdjec mam bardzo mało a jak ktos mi zrobi to staram sie nie ogladac , a na pewno nie pare razy Wkazdym razie mam ta gwarancje,ze jak obejrze jakies swoje nowe zdjecie na pewno bede miec zepsuty humor.Wiec po co?
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
ja takie mile lustereczko mam w swojej lazieneczce. Jest duze - lazienkowe swiatlo nie jest ostre ale wciaz jasne wiec wszelakie niedoskonalosci sa niezauwazalne. No i taka opalona jestem
![]() Jak chce miec reality check to ide do kibla w pracy - duze lustro, wielkie okno plus swiatla jarzeniowe i juz. tam sobie zawsze robie figurowy sprawdzian. Nic sie nie ukryje a wrecz przeciwnie - maly mankament jest podkreslony na maksa. Dobre lustro jak sie ma zbyt wysoka samoocene lub brak motywacji. Kiedys mnie nasza moja przelozona jak z bluzka do gory obracalam sie w lewo w prawo sprawdzajac brzuszek ![]() Ciekawa miala mine
|
|
|
|
|
#40 | |
|
BAN stały
|
Ja wychodząc na fotach,mam podobnie jak Tyneczka.
Cytat:
Chyba najlepszy fotki wychodzą,jak robie je z góry.
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
]
tak! dobry patent rasia do gory z apracikiem i jestem gwiazda ewentualnie polecam odleglosc 3 metry
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany, też tak mam
Jak się ładnie ustawię i zrobię minę do lustra, to taka ze mnie dżaga że hej! A na zdjęciach - na dwoje babka wróżyła, raz wyjdę ok a nawet ładniej (i tylko takimi zdjęciami się chwalę), a innym razem wyjdę jak nienormalna i z twarzą w jakimś dziwnym grymsie... Całe szczęściem, że mam jeszcze na ratunek TŻta fotografa, który to moje piękno (?) potrafi złapać częściej niż przypadkowy pstrykacz
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
hohoh skąd ja to znam
, nie cierpię zdjęć, (prawie)zawsze wychodzę jak kretynka, a te aparaty w telefonach robią ze mnie potwora, rzadko kiedy daje sobie taką fotkę pstryknąć, nie wiem co w nich jest ale właśnie na nich wychodzę najgorzej ![]() chociaż nieraz jak oglądam stare zdjęcia stwierdzam że ładnie na nich wyszłam ( a kiedyś miałam wrażenie że okropnie) a co do luster na każdym wyglądami inaczej i w co tu wierzyć/??
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaak, na zdjeciu oczy przymkniete jak krecik i 3 podbrodki jak Oleksy
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popytaj szczerych znajomych to poznasz odpowiedź Cytat:
)następnego dnia jak przyszłam do przedszkola to mi się przypomniało że mamy mieć robione zdjęcia :P I mam pamiątkę po tamtej fryzurce
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Czytalam gdzies na wizazu ze to wlasnie zdjecia bardziej odzwierciedlaja nas niz zwykle lustro.
Sa takie specjalne lustra ktore pokazuja rzeczywisty wyglad - lewa po lewej , prawa po prawej. Byl na wizazu o tym watek
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
a te lustra ktore są u nas w domach to są jakies inne wobec tego?
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie lubie siebie na zdjeciach
np.wychodze na impreze wygladam super,jestem z siebie mega zadowolona a potem patrze na zdjecia i szczeka mi opada choc zdarzaja sie ladne zdjecia ale to zalezy od "pozy"
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
hehe!
dziewczyny: "Nie ma brzydkich kobiet, są jedynie źli fotografowie!" To co widzimy w lustrze, to poniekond podobnie jak na zywo, obraz jest cały czas wyswietlany i odświażamy. Gama kolorystyczna jaką widzi nasze oko jest duużo razy wieksza niż apratu. Zupełnie inaczej odnieramy układ swiateł itp. Natomiast aparat - ma mniejsza game kolorystyczną. Jest bardzo wrażliwy na układ świateł. Niektóre światła mogą nas postarzyć, inne odmłodzić. Zdjęcia typu glamour robi sie często z oswietleniem kołowym ( na pewno widzieliście- takie duże kółko z wycięta w środku dziurą- tam wygląda fotograf, a wokoło żarówki) daje to na tyle równomierne oświetlenie ,oswietla wszystkie niedoskonałości, znarszczki - przez co twarz wydaje sie gładka i młoda). Ostre oświatlenie dzienne powoduje duże siniaki pod oczami itp. a na imprezach lampa poprostu spłaszcza zdjęcie. Tak więc real a foto to zupelnie co innego. A główną przyczyna jest swiatło , Sprzęt tylko poniekąt jest z tym zwiazany. A komórki same z siebie nie sa doskonałymi aparatami. mała rada- dobrze jest gdy jesteśmy wyżej od aparatu i patrzy sie w góre- wówczas ładnie rysuja linie policzkowe. Jesli nawet ktos jest waszego wzrostu pochylcie sie poprostu do przodu - ramiona lekko bokiem. Ewentualnie duże dekoldy- ładne wysmuklaja sylwetke. ITP... duzo jest tych chwytów Pozdrawiam |
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
Opieram sie na tym co czytalam kiedys tu na wizazu w watku o specjalnym lustrze ktore oddaje "rzeczywistosc" ( nawet nie pamietam nazwy tego lustra bo mialo nazwisko w nzawie)
Te nasze pospolite lustra sa przeklamane w jakis sposob. Ale inaczej wyglada sie w lustrze, na fotce i w rzeczywistosci
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah to nie jestem jedyna xD ja czasami na fotkach wychodze wlasnie jak Paris Hilton(czyt. jedna powieka na dole i jakiś długi nos(?)) a niekiedy zas jak jakas satanistka xD xD zalezy zalezy, chociaz ladne zdjecia tez sie trafia. wiem zenie jestem fotogeniczna i wlasnie w lustrze wygladam ok, a na niekotrych zdjeciach... 'tragedija' xD |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh mam to samo
w lustrze wydaje mi się, że nie wyglądam źle, ale jak popatrzę na zdjęcia to istna tragedia a jakiego doła mam potem więc staram się swoich zdjęć nie oglądać i unikać ogólnie pozowania do nich Poza tym czy wy też tak macie, że fryzura wydaje się kompletnie różna od tej co w lustrze widzicie tego jak dopiero nie lubie
|
|
#54 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
coś o tym wiem
W lustrach też wyglądam zawsze inaczej-co lutro to inna ja zobaczcie same
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze zastanawiałam się, jak wyglądam naprawdę. Bo w gruncie rzeczy w każdym lustrze wyglądamy inaczej - jedne rozciągają w tę stronę, drugie w inną... Jak stoję obok koleżanek, które przeglądają się w lustrach, mam czasem wrażenie, że wyglądają zupełnie inaczej, prawie zawsze gorzej niż w rzeczywistości.
Chciałabym zobaczyć siebie oczyma innego człowieka, albo znaleźć takie lusterko, które pokaże mi, jak wyglądam naprawdę. Swoją drogą fajnie byłoby oglądać siebie i swoje zachowanie, pozy, miny z perspektywy kogoś innego ![]() Nienawidzę mojego szkolnego lustra - wyglądam w nim jak potwór. Kocham za to lustro w mojej łazience - jakoś tak wyszczupla, mam w nim ładniejszą buzię, większe oczy, a półmrok sprawia, że nie widać niedoskonałości i jestem lekko opalona :P A co do zdjęć - strasznie wychodzę na wszelakich zdjęciach w komórkach bądź robionych z bliska aparatem przeze mnie samą (mam wtedy taki gigantyczny nos i małe oczka). Lubię zdjecia na dworze, z odległosci tak 3-4 metrów. Wtedy często uda mi się wyjść ładnie. |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
ja na zdjęciach strasznie wychodzę zrobienie zdjęcia do dowodu odkładałam jak najpóźniej chociaż czasem w lustrze też nieładnie wyglądam. Też bym chciała spojrzeć na siebie oczyma innej osoby
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Niestety ten watek wsiakl na wizazu , szukalam bez skutku ...
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tamtej pory nieznoszę robić sobie zdjęć ![]() Cytat:
wolę myśleć,że jestem niefotogeniczna, bo maski jakie strzelam są przewyborne
|
||
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwykle wychodzi mi strasznie długa szyja i tzw. "nitka" a nie uśmiech mimo że w rzeczywistości tak nie mam A najgorsze są zdjęcia takie pozowane do dokumentów Jak mam usiąść na kręconym stołeczku i przekrzywiać się na wszystkie strony to aż mnie skręca Nie załamujmy sie dziewczyny, w końcu faceci widzą nas na żywo, a nie tylko na zdjęciach Wszystkie jesteśmy super
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

Nie no, akurat jest tylko ta niepoprawność, bo za mną się nie oglądają, ale reszta się zgadza. Jak robię sobie zdjęcia z bliska, to moja samoocena spada poniżej zera i na cały dzień mam zwalony humor. W lustrze jest nawet ok. Ale na zdjęciach, to mam zupełnie inny kształt twarzy, a moja głowa wygląda jak jakieś niepoełnosprawnej osoby - wydłużona i wąska, co więcej wszystko na twarzy jakoś nie łączy się w całość, nie mówiąc już o wszelkich przebarwieniach na skórze. Jednym słowem - TRAGEDIA! Unikam zdjęć jak tylko się da i mam nadzieję, że jednak nie wyglądam tak jak na tych fotkach. Aczkolwiek zrobiłam ostatnio eksperyment. Stanęłam przed lusterkiem, co jak przeglądam się w nim, to jest nawet w miarę i zrobiłam zdjęcie odbicia w lustrze. Nawet było "zjadliwe" i przynajmniej nie nażekałam
Ale jak ktoś robi mi zdjęcie, to wolę ich potem nie patrzeć, bo wyglądam jak debil
Mam tą świadomość, że strasznie wychodzę na zdjęciach takich typowo pozowanych, gdy ktoś mi robi. 
Nie mam ani jednego cyfrowego zdjęcia które by mi się podobało